Tapasztalat- és ötletcsere, a tervek szerint ilyesmi témákban, az ez iránt érdeklődőknek:- Egészséges hozzátáplálás;- Mit hol lehet, érdemes beszerezni IRL és online?- Sütés-főzés bio alapanyagokból, kicsiknek-nagyoknak;- Kész/félész bio bébiételek;- Öko/bio kozmetikumok- Öko-bio tisztítószerek- Szelektív hulladék;- És a többi:)
Én a csésze melegítésére használom a mikrót, kevés víz bele, fél perc, és forró lesz a csésze, úgy lesz jó a kávé :-) Meg ha nagyon kis adag kaját kell melegíteni.
Pont ezt akartam írni, hogy szerintem a k.püré pont, hogy gyorsabban melegíthető kis lábaskában, tejjel/vízzel. Egyenletesebben melegszik így át, és nem lesz száraz sehol.
nálam a reggeli kávé miatt elengedhetetlen, mert az így csukott szemel megy, fél kézzel főzök egy erős presszót, másikkal meg berakok egy bögre tejet a mikroba, 30mp, összeönt, iszik, szemkinyit.
Nehogymá' ennyire fiatal legyen itt mindenki énkívülem! :)
A sült húst is teljesen jól megmelegítette a tűzhelyen az emberiség addig is, amíg a mikró még föl sem volt találva. (Pontosabban föltalálva már a világháború óta föl volt, a radarkutatások melléktermékeként, de az amerikai háztartásokban is csak a 60-as években kezdett megjelenni, a magyarokban pedig csak a 90-esekben, ami azért nem volt olyan rég...)
Kis lángon kellett indítani, kevés vizet öntve alája és lefedve, majd erősebb lángon és a zsírjával locsolgatva befejezni.
hát, engem sajnos akármilyen jujuj ijesztgetéssel sem tudnak lebeszélni, túl praktikus ahhoz, lemondjak róla.
Hovatovább, most végigfutott rajtam, hogy mennyivel több idő tűzhelyen vagy sütőben megmelegíteni, már amit lehet; vagy kavargatni mellé, és mennyivel több szennyes edényt termelek, én bevallom, lusta vagyok megoldásokat keresni arra, hogy melegítgessek különféle kajákat.
az eddigi mikro paráimat mindig elástam ellen magyarázatokkal....most ismét szembe jött egy jujjjujjj írás és ismét fellángolt a "dobjuk ki ( vigyük a kisházba ) " érzés. De, ugyan keveset használjuk, eszembe jutnak olyanok, hogy teszem azt, krumplipüré..vagy sült hús...hogy, azt hogyan ?
Nincs mit, nekem most legutobb a lanyom vadszederrel lehanyt polojan (tulette magat turazas kozben a kisasszony) tett csodat, senki nem hitte el nekem hogy az ujra feher lesz :) igaz ket napon at kellett aztatni :))
Na ez az, ami nekem egyszerűen nem fér bele, mámrmint az időbe meg macerába, hogy előjátékozzak a mosószódával. Van, hogy egyben marad egy kis darab, de az majd feloldódik a köv. mosáskor. Viszont azt több "áldozattól" hallom, hogy rendszeres (éveken át) csak mosószódás mosással frankón tönkre lehet tenni a mosógép rejtett alkatrészeit. Állítólag rosszabb lerakódást képez, mint amilyen a sima vízkő. Mondjuk én csak felesben használom, de hátha jól jön az infó. Van egyébként különbség mosószóda és mosószóda közt, a mülleres német annyira finom szemcséjű, hogy sosem áll össze, simán oldódik a ideg vízben is, míg a magyarok jóval durvábbak.
itt videkiaban, itthonotthon a sarki haztartasi boltban pl.. De sok helyen amugy, altalaban mezeiu boltokban szokott lenni, van spar sajat markas is, mondjuk sose neztem meg milyen, de lattam mar