Hiába fog csökkenni a kamatszelvénye, lejáratig átlagosan várhatóan így is folötte marad a jelenlegi PMÁP-ak.
Fix és MÁP+ lutri: ha csökken a kamat, jobban fizethetnek, de egy újabb meglepetés-inflációnál úgy járhat az ember, mint a régi "csoda" MÁP Plusszal... és az idő előtti visszaváltás nem feltétlenül is hasonlóan kedvező. BMÁP ezt a kamattal együtt negyedéven belül leköveti, így nyugodtabban alszom.
Az idei évi bónusz papírokkal mit érdemes csinálni szerintetek, várható h a DKJ tovább csökken, ti mit tennétek, mire cserélnétek a bmápot ha csökken a DKJ? A pmáp végleg felejtős hiába nő az infláció?
402 - ami szokatlan, hogy most nem hisztérikusan egyszerre nagyot gyengül, és aztán visszapattan, hanem inkább "megfontoltan" értékelődik le a ft az eur-ral szemben (is).
Rövid kérdésem lenne felétek. (bizonyára egyszerű a válasz, de eddig nem találtam)
A Prémium Magyar Állampapír esetében is 100%-os árfolyamon, (a jelenlegi 1%-os díj levonása nélkül) vásárol vissza a forgalmazó a kamatfizetést követő 5 napos intervallumban?
Vagy esetleg ez csak a Magyar Állampapír Plusz esetén van így?
(A PMÁP 2029/I 2025.02.21-én lesz releváns számomra ebből a szempontból.)
Nem az enyém a BMÁP hanem a szüleimé, nem is tudtam róla mikor vették. Nem is akarok semmi különöset csinálni vele, csak 3 havonta vissza akarom forgatni a kamatot ne pangjon ott csak úgy a semmibe. Én a webkincstárban intézem a sajátomat.
Nem. Arra, hogy hagytad radumalni magad a postás szarrá, aztán most kérdezed, hogy mit lehet vele csinálni. Ezer éve mondom, hogy postán csak a papír alapú állampapír éri meg, az meg most nem versenyképes.