Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12670
Hogy feltételezhecc ilyet?! Ez egy pispek teeeee! :))
Előzmény: hypertension (12667)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12669
A teve hátán, két púp közt?? Atyaég! Uramsegíccs! :D
Előzmény: szárnyashangyusz (12666)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12668
Erre gondolsz? :)

"A pécsi egyházmegye közleménye

Cikkünk megjelenlése után a pécsi egyházmegye a következő közleményt adta ki: "A hatályos jogrendünk bárki számára lehetővé teszi, hogy feljelentéssel forduljon a hatóságokhoz. Jogrendünk azonban szabályozza azt is, hogy az alaptalan feljelentőkkel szemben hamis vád, hatóságok félrevezetése, továbbá hamis tanúzás miatt folytatódjék a bűnvádi eljárás. A Pécsi Egyházmegye vezetése bűncselekményt nem követett el, ezért már most bejelentjük, hogy az esetleges bűntető eljárás természetszerű megszűntetése esetén a bejelentőkkel szemben – amennyiben végre ismertté válik személyük – a bűntetőjog eszközeivel fel fogunk lépni."

Szerintem most minden feljelentő berottyantott a nadrágjába úgy megijedt. :)
Kemények az egyházmegyénél, mint bakelit. :D

(Ezzel legalább most bebiztosították az olvasókat: bármi is derüljön ki a végén, egy esetleges felmentés esetén is biztosan tudható, vastagon ül a pispekúr és társa füle mögött a vaj, csak jó ügyvédet fogadtak. :)) Ha hallgattak volna, bölcsebbek maradhattak volna. :D)
Előzmény: hypertension (12665)
szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12666

...és ha missziós küldetést hajt végre?

 

Látod, erre nem is gondoltam.

 

De ha igazad van, azt is biztos missziós pózban tette. :D

Előzmény: hypertension (12661)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12664
Gazdasági bűncselekmények, zsarolás és egyéb törvénysértések miatt feljelentették Mayer Mihály pécsi püspököt és Wolf Gyula katolikus papot, az egyházmegye korábbi gazdasági igazgatóját a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A beadványhoz egy homoszexuális zaklatásról szóló tanúvallomást is csatoltak. Szexuális visszaélések miatt Wolf ellen korábban már megpróbált egyházi vizsgálatot kezdeményezni egy katolikus folyóirat, ám házon belül eddig nem vették komolyan a jelzéseket. Információink szerint a püspökség és a vagyonát kezelő kft. az elmúlt években milliárdos tartozásokat halmozott fel...

 

40 rendbeli feljelentés a pécsi püspök ellen...

MayItBe Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12663

:-)
Azért háklis, mert kimondasz igazságokat és azt elég rosszul tűrte mindig is ... főleg, ha a Kedves Vezetőről mondod ki azokat ...
(...aki a hétvége óta eltűnte magát: nincsen meccsen, nincsen hivatalos úton, oszt mégis a Lézerjanival üzeni meg, hogy coki az AB-nak ... vajon hol időzhet ...? :-)
Előzmény: Törölt nick (12660)
MayItBe Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12662

Már sok helyen elmeséltem: a házasságkötésünk előtt jártunk "jegyesoktatásra". Egy fiatal "srác" volt az "oktató" - meg nem mondom, mi volt a "rangja", de a neve doktorral kezdődött....
Sosem tudtunk úgy menni, hogy ki ne szólt volna, hogy várjunk egy kicsit - majd pár perc múlva távozott egy fiatal hölgy és akkor bemehettünk a szobájába.
Amúgy nem prédikált idiótaságokról, egymásnak ajándékozásos nyálakat sem eregetett, inkább elmondta, hogy ő miért lett pap, illetve a közben kialakult beszélgetésben jól elvitatkoztunk sokféle témán.
Szóval mondhatni: évszázadok óta pontosan tudja mindenki, hogyan élnek ezek az emberek. Mostanság pont ezért annyira gyomorforgató a képmutatásuk (is) ...

Ilyen emberekkel hiteltelen minden, amit csinálnak.
Előzmény: szárnyashangyusz (12659)
szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12659

A mi papunk - a '89 előtti - békapap volt.

 

Rendszeresen járhatott az NSZK-ba, a bibliaórákon szóba sem kerülhetett Erdély, és természetesen "házvezetőnője" is volt.

 

A parókia olyan nagy és szép, hogy a dolgozó emberek fele megirigyelhetné.

 

Gyerekként nem találtam semmi kifogásolhatót a felállásban. (Húúúúúú :DDD)

 

De azóta felnőttem.

Előzmény: MayItBe (12658)
MayItBe Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12658

Jól látom, a házvezetőnőket is vitte?
Tényleg ... az egész hírt és a képet oda kéne rakni amellé a felhívás mellé, amiben a vörösiszapkárosultak javára szólít fel adakozásra a katolikus egyház. Aztán lehet elmélkedni azon, hogy van-e értelme adakozni, miközben a pispek tevegel valami egzotikus országban, női kíséretével ...
Broáf!
Előzmény: szárnyashangyusz (12657)
szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.10.27 0 0 12657

Csak nem itt is kiderülnek a kis piszkos titkaik????

 

 

 

A pécsi püspök nyaral. Ahelyett, hogy az elköltött pénzből jótékonykodott volna - Jézus tanítása szerint - inkább elment egy kéjutazásra.

 

A pofám leszakad.

 

13< Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. 14< Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. 15< S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. 16<Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!"

 

 

"24<Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is."

 

Döntsétek már el melyiket szolgáljátok papok!

 

"4<A name=4 a Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? "

 

Vajon most is gyóntat a püspök úr?

 

Érdeklődve várom a nyomozás eredményét.

 

Hermelin Creative Commons License 2010.10.26 0 0 12654

...felteszem..., hogy eme jóemberek büntetése olyan megfelelő súlyú lesz tetteiknek megfelelően, hogy Zuschlag büntetése eltörpül mellette.

 

http://index.hu/belfold/2010/10/26/negyven_rendbeli_feljelentes_a_pecsi_puspok_ellen/

 

 

Állományjavító Creative Commons License 2010.10.25 0 0 12653
Feyerabend is lényegében  ezt mondja, csak kicsit körmönfontabban, annyira körmönfontan, hogy neki el is hiszem....
Előzmény: Törölt nick (12652)
balacy Creative Commons License 2010.10.24 0 0 12649
Oks, én túlszárnyalom a Pápát, kettőt mondok el.

A mai gondolataimban felmerült, hogy a kormányzati tabudöntőgetésben, az új adótörvényekben lesz-e olyan kitétel, hogy az egyházi kedvezményekből faragnak le?
Előzmény: Törölt nick (12645)
MayItBe Creative Commons License 2010.10.21 0 0 12647

A vatikáni valuta nagyon értékes fizetési eszköz. Bizonyára ez az oka annak is, hogy minden olyan alkalommal, mikor valaki segítségre szorul, ebből adnak számolatlanul ...
Előzmény: Törölt nick (12645)
düdüklü tencere Creative Commons License 2010.09.28 0 0 12643
Majd meggyónja, oszt jónapot.
Előzmény: hypertension (12642)
düdüklü tencere Creative Commons License 2010.09.23 0 0 12641
Mayer püspök most egy egészen picit közös platformra került a Pécsi Alkoholisták Vegyigyümi Tagozatának Asszonyverő Szekciójával. Há' nehogymá', letörném a derekát, ha nekem kezdene el itten dzsenderezni, vagy mijafaszom!

De hát ettől szép a mi katolicizmusunk: egyszerre van benne jelen a világot értő, művelt, felvilágosult lelkipásztor és az ilyen középkorban ottragadt provinciális főfasz is, ad maiorem.
Előzmény: evangeline (12639)
szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.09.23 0 0 12640
Pénzmosási ügybe keveredett a legkatolikusabb bankár

Úgy tűnt, nem találhatott volna alkalmasabb embert tavaly a pápa a Vatikán pénzügyeinek rendezésére Ettore Gotti Tedeschinél. Volt, aki túl jónak is tartotta a posztra a katolikus erkölcsű kapitalizmus mindenhatóságát hirdető, buzgó hívő, neves pénzügyi szakembert. Pontosan egy évvel kinevezése után azonban pénzmosással gyanúsították meg.

 

A legkatolikusabb bankár

"Az IOR (Istituto per le Opere di Religione, Intézet a Vallási Műveletekhez, a Vatikán bankjának hivatalos neve) kissé szűknek tűnik egy ilyen nagyformátumú javaslatokkal bíró új elnök számára. De a kaland még csak most kezdődik."

Ezt tavaly ősszel írta az olasz Reppublica című napilap Ettore Gotti Tedeschiről, akit akkor neveztek ki a vatikáni bank élére, és aki előtte a legnagyobb magánkézben (a spanyol Botín család tulajdonában) lévő európai bank, a Banco Santander olaszországi elnöke volt, és aki ezenkívül üzleti etikát oktatott a milánói katolikus egyetemen, valamint igazgatótanácsi tag volt a torinói Banca San Paolóban, illetve az olasz pénzügyminisztérium tulajdonában lévő Cassa Depositi e Prestiti, szintén banki szolgáltatásokat nyújtó részvénytársaságban.

A nagy hírű olasz pénzügyi szakember előtt nem volt ismeretlen a Vatikán. Két éve Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár kérésére segített rendbe tenni a 15 millió eurós veszteséget termelő vatikáni központi hivatal gazdálkodását. Emellett az olasz Piacenza közelében található Pontenuréban született, az American McKinsey nemzetközi gazdasági iskolában tanult, a saját bevallása szerint hitét eleinte felületesen gyakorló Tedeschi az 1960-as években egy akkoriban a vatikáni L'Osservatorénál dolgozó tradicionalista katolikus író, Giovani Cantoni hatására vált buzgó hívővé.

Katolikus erkölcs és kapitalizmus

Vallásosságából táplálkozó piaci felfogása miatt a Reppublica tavaly már csak úgy emlegette Tedeschit mint a "legkatolikusabb bankár". Az elnevezést az általa vallott, több könyvben és esszében is közzétett gazdasági elvek révén érdemelte ki.

A 2004-ben megjelent Dennaro e Paradiso-hoz (Pénz és mennyország: A globális gazdaság és a katolikus világ) például Giovanni Batista Re bíboros, a Püspöki Kongregáció idén nyugdíjba vonult prefektusa írt előszót. Ebben a keresztény erkölcs által motivált kapitalizmus mindenekfeletti voltáról értekezik Tedeschi, aki már-már bálványimádásnak nevezi a tudomány és a technika vívmányaiba és azok mindenekfelett álló voltába vetett hitet. Ezen kívül azt állítja a kérdezz-felelek stílusban megírt könyvben, hogy a kapitalizmus gyökereit tévesen tulajdonítják a protestáns mozgalmaknak, azok valójában a 13. századi olasz ferences teológusok eszméiből erednek, és a protestánsok csak a kapitalizmus hibáiért felelősek.

BMW-vel a reggeli misére

A katolikus kapitalizmusba vetett hite odáig vezette, hogy II. János Pál pápa 1991-ben kiadott enciklikáját, a Centesimus Annust gazdasági Nobel-díjra javasolta - mivel abban a pápa egyebek mellett arra biztatta a katolikusokat, hogy ismét higgyenek a kapitalizmus és a profit értékeiben -, majd ugyancsak Nobel-díjra érdemesnek nevezte XVI. Benedek Caritas in Veritate (Szeretet az igazságban) című tavalyi körlevelét, amelynek kidolgozásában maga is közreműködött.

A Vatikánhoz való közelsége ellenére 2007-ban ő is aláírta a hevesen egyházellenes radikális párt (Radicali Italiani) 13 pontos manifesztumát, amely többek között 20 százalékos egységes adókulcsot, amerikai mintájú elnöki köztáraságot, nyugdíjkorhatár-emelést és a túlóra adómentessé tételét javasolta.

Tedeschi életstílusában is igyekszik követni a katolikus elveket. Öt gyereke van, mind ugyanattól az asszonytól. Előző munkahelyén dolgozva "minden reggel kora hajnalban kelt, mint egy szerzetes", és BMW-jével már hajnalra beért milánói irodájába, ahol elolvasta a napi sajtót, majd elment a reggeli misére, minden nap "hiba nélkül" - írta róla tavaly a Reppublica.

Név nélküli átutalások

Kedden nagyot fordult a világ Tedeschivel, pénzmosás gyanújával ügyészségi vizsgálat indult ellene, pedig pont azért nevezték ki a vatikáni bank élére, hogy rendet tegyen és segítse minél átláthatóbbá tenni a pénzintézet működését. A vatikáni bank ugyanis az Európai Unión kivüli pénzintézetnek minősül, ezért tranzakcióit szigorú ellenőrzés alá veti a többi európai pénzintézet.


A Vatikán bízik benne

Az olasz ügyészek szerint az átláthatóság követelményeinek nem tett eleget Tedeschi és munkatársa. A terrorizmus pénzügyi támogatását és a pénzmosás megaladályozását célzó intézkedések értelmében - amelyeket az 1989-ben alapított nemzetközi Financial Action Task Force-hoz (pénzügyi akció munkacsoport, FATF) csatlkakozó Olaszországnak is meg kellett hoznia -, részletes információkat kellett volna szolgáltatniuk a bankjukon átfolyó pénzekről. Konkrétan két tranzakció miatt indult vizsgálat, amelynek az első lépéseként lefoglaltak 23 millió eurót is. Az összeget a Credito Artigianato nevű kisebb banknál lévő számlájukról akarták átutalni részben az ugyancsak olasz Banca del Fucinónál , illetve a frankfurti JP Morgannál vezetett vatikáni számlákra. A jelentések szerint ott hibáztak, hogy nem közölték a hatóságokkal, honnan származik a pénz. A Vatikán kedden "tanácstalanságát és csodálkozását" hangoztatta, és közölte, továbbra is rendületlen a bizalma Tedeschiben.

Az IOR-nek nem ez az első, jelentős botrányt keltő ügye, bár az előző sokkal nagyobbat durrant. A vatikáni bank résztulajdonában volt az 1982-ben összeomlott Banco Ambrosiano, amelynek 1,3 milliárd dollárnyi befektetése úszott el Latin-Amerikában. A bank elnökét, a vatikáni kapcsolatai miatt az Úr bankárának is nevezett Roberto Calvit meggyilkolták. Az ügyben, amellyel állítólagos maffiapénzek tisztára mosását, egy szabadkőműves összeesküvést gyanúja, sőt I. János Pál pápa korai halálát is összefüggésbe hozták, a vatikáni bank tagadta szerepét, de 250 millió dollárnyi összeget így is kifizetett a károsult befektetőknek.

prtnrPerjel ();

origo

var MyCikk = sysuri.substr(sysuri.lastIndexOf('/') + 1, sysuri.lastIndexOf('.') - sysuri.lastIndexOf('/') - 1); function commentMeghiv () { if (foglalt==0) { getComment(MyCikk, 'comments'); window.clearInterval(commentTimer); } } if (foglalt == 1) { var commentTimer=setInterval("commentMeghiv ()",500); } else { getComment(MyCikk, 'comments'); }
evangeline Creative Commons License 2010.09.23 0 0 12639
Ezt az idióta barmot ...

Mi a gender?
A gender tudomány elsősorban az angolszász egyetemeken kialakult, mára széles körben elterjedt diszciplina, mely a nemi szerepek társadalmi és kulturális aspektusait vizsgálja. A gender mainstreaming azt a közpolitikai törekvést jelöli, hogy a törvények és politikai intézkedések előkészítésekor mindig vizsgálják meg azok lehetséges következményeit a férfiakra és a nőkre nézve. Más szóval azt célozza, hogy az állami beavatkozások révén gyengüljenek a nemekkel kapcsolatos előítéletek és eltűnjenek az azokból fakadó társadalmi egyenlőtlenségek.


Igaz, igaz, a 3K szellemében nevelni óhajtott lányoknak nehogymár bármi olyat tanítson valaki, hogy ő is ér annyit, mint egy férfi ... Még a végén tényleg elhiszi és akkor ki lesz ágymelegítő a püspök-féle gondolkodással megáldott hímneműek ágyában?

Küldenék neki egy pólót, ma reggel láttam a piacon egy standon kifüggesztve. Ez volt ráírva:
A férfiak nőznek, a nők meg hímeznek!
Ekkora aggyal biztosan tetszene neki a szöveg ...:-)

(A kiállítás szervezői majd megköszönik ennek a szerencsétlen középkori püspöknek az ingyenes és széles körű hírverést. Maguk nem tudtak volna ekkora médianyilvánosságot biztosítani ... :-)
Előzmény: düdüklü tencere (12638)
düdüklü tencere Creative Commons License 2010.09.23 0 0 12638
„A meghívóban szerepelt a gender mainstreaming kifejezés. Nem a konkrét kiállítás, és nem a képek miatt tiltakoztam: hanem az ideológia ellen, ami emberellenes. Az a fő mondanivalója, hogy mivel nincs isten, nincs teremtés sem. Az ember kezdetben egynemű volt, és a szocializáció révén vált férfivé és nővé, a cél pedig megint egyneművé tenni az emberiséget, Ezért a férfi férfivel, a nő nővel való együttélését szépnek mutatja, a házasság pedig e nézet szerint tele van erőszakkal, bajjal, szomorúsággal.”

Mayer atya megmondja a frankót

Minél sötétebb, annál jobb. :)))

Tényleg, nem ciki, hogy nálunk ilyen műmájer pispekek ordítják világgá a saját végtelen hülyeségüket és tudatlanságukat?
a kitiltott hangya Creative Commons License 2010.09.20 0 0 12636

Az orogón megjelent cikk hozzászólásaiból másoltam.

 

éppen az elmúlt évben volt az Egri Főegyházmegyében hasonló ügy, amikor a jászberényi esperest kellett felmenteni, mert egy sráccal a templomban szexeltek, előtte a Váci Egyházmegye dél-nógrádi részén volt hasonló, előtte a Szeged-Csanádi Egyházmegye sem úszta meg, az utóbbi kettőt sikerült viszonylag csendben megoldani. Ennek az évnek azonban e tekintetben az esztergomi érseki szeminárium az igazi szenzációja. Nos, ebből bírósági per is van a Fővárosi Bíróságon, CD-vel együtt, februárban lesz a következő tárgyalás, ha valaki éppen a bírósági eljárást hiányolná.

 

 

Ki tud többet erről?

szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.09.20 0 0 12635

17 titi 2010. 09. 20. 12:38

A pécsi egyházmegye által fenntartott egyes iskolákban, az állam által elutalt, majd az egyházmegye által hosszú hónapokig visszatartott hitoktatói díjak ki nem fizetéséről valóban nem tudni bírósági perről. Ezek a dolgok a perek megindítása előtt időközben többé-kevésbé megnyugtató módon rendeződtek, mert ugye “méltó a munkás a maga bérére”. Aztán, hogy a pedagóguscsaládoknak is gáz- és villanyszámlát kell, még pedig a gyakorlat szerint általában nem hosszú hónapokat követően fizetni, az megint más kérdés. Egyébként, ha már az ügy másik szálánál tartunk, a szexualitás megélése a magyar papok körében gyakorlatilag általános jelenség. Éppen egy magyar katolikus püspök utalt arra pár éve, hogy a magyar római rítusú katolikus papok kb. 60 %-a nővel él párkapcsolatban, 30 %-a fiúval és kb. 10 %-uk tartja a tisztasági fogadalmat. A pécsi felmentett vagyonkezelő egyébként szakmailag kiváló gazdasági vezető lehetne bármely állami vállalatnál, illetve akár a kormánynál is. 1962-ben született, a legjobb korban van, a nyáron még a legjobb egészségnek örvendett, hacsak azóta össze nem szedett valamit. A papság ellenben más kérdés, illetve az egyházi fényűzés a barokk kor fő jellemzője volt, még akkor is, ha nálunk a fejlődés minden tekintetben megkésett, így a Horthy-korszakban is még nagy mértékben érvényesült. Ma viszont nem tükör- és pipaszobára van szüksége egy egyházmegyei központnak és - még kormányszinten mérve is - luxus szintű gépjárműparkra. Másrészt nem egyedi eset a dolog morális része, éppen az elmúlt évben volt az Egri Főegyházmegyében hasonló ügy, amikor a jászberényi esperest kellett felmenteni, mert egy sráccal a templomban szexeltek, előtte a Váci Egyházmegye dél-nógrádi részén volt hasonló, előtte a Szeged-Csanádi Egyházmegye sem úszta meg, az utóbbi kettőt sikerült viszonylag csendben megoldani. Ennek az évnek azonban e tekintetben az esztergomi érseki szeminárium az igazi szenzációja. Nos, ebből bírósági per is van a Fővárosi Bíróságon, CD-vel együtt, februárban lesz a következő tárgyalás, ha valaki éppen a bírósági eljárást hiányolná.

a kitiltott hangya Creative Commons License 2010.09.20 0 0 12634

"Gátszakadás lehet"

Wildmann János szerint a pécsi egyházmegyénél egy külföldön szolgáló magyar pap szexuális visszaéléseit titkolják. Wildmann az [origo]-nak azt mondta, hogy tudomása szerint egyházi körökben sokan ismerik az ügyet. Wildmann - aki az áprilisi országgyűlési választáson az LMP jelöltjeként indult Baranya megyében - az [origo]-nak azt mondta, hogy nem célja az egyház lejáratása. "Az én szerepem az, hogy megindítsam a folyamatot, hogy végre itthon is kivizsgálják az ügyet, és ne lehessen egy embert büntetlenül máshova áthelyezni, ha szexuális vagy gazdasági visszaéléseket követ el" - jelentette ki.

szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.09.20 0 0 12633

Évek óta hadakozik a pécsi egyházmegye vezetőivel az Egyházfórum című folyóirat főszerkesztője, aki pénteken azt állította, gazdasági és szexuális bűncselekmények miatt mentették fel az egyházmegye két magasrangú vezetőjét. A férfi csak közvetett bizonyítékokkal tudja alátámasztani súlyos állításait, amelyeket a pécsi egyházmegye tagad. A főszerkesztő azt mondta, tudja, hogy kijelentései miatt beperelhetik, de az "gátszakadást indítana el".

Tonton Macoute Creative Commons License 2010.09.14 0 0 12632

 

Giordano Brunohoz:

 

Azért ítélték el, mert azt hirdette, a mi földi világunkhoz képest végtelen sok világ lehetséges. Ennek bizonyítása persze a kor szintjén lehetetlen volt.

Ebből a tanításból következett, hogy Jézus nem Isten fia, hanem csak egy önjelölt(kicsit habókos )próféta volt. Ezt az egyház valóban nem tűrte.

Mielőtt nagyon felháborodnánk ezen, gondoljuk meg,ha pl. szűk 60 éve a kommunista istenekről olyan(egyébként igaz) állításokat mondtunk volna, hogy Szálin elvtárs postarabló volt, vagy Marx nemigen mosakodott, vszleg az AVH-n agyonvertek volna és tárgyalásra nem is került volna sor. 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (12595)
evangeline Creative Commons License 2010.09.10 0 0 12630

Bocs - mert egy cipőben járunk ...:-)
(Jó, egye fene, és sorry, de lassan már nem igazán lehet tudni, hogy aki jön és alkot hosszasan, az tényleg társalogni akar-é, vagy csak simán provokálni.
Tévedtem, bocsánat!)
Előzmény: szárnyashangyusz (12626)
a kitiltott hangya Creative Commons License 2010.09.10 0 0 12629
Bocs, ez már volt...
Előzmény: szárnyashangyusz (12628)
szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.09.10 0 0 12628

 

 

A keresztényi szeretet Aranyszájú szent János szájából:

 

Khrüszosztomosz így prédikált egyházának női egyenjogúsága érdekében: „Falakat kellene építeni a templomban a nők különválasztására, mert az előttünk lévő atyák is fontosnak tartották, hogy titeket deszkafalakkal elkerítsenek és benneteket ilyen elkerített részbe parancsoljanak. De most mindenkitől úgy hallom, erre nincs szükség, mert Krisztusban nincs nő meg férfi. Ám a helyzet most pont ennek az ellenkezője. A nők a kuplerájok szokásaival hivalkodnak, míg a férfiak nem jobbak a gerjedt csődöröknél.” (Lane-Fox)

A zsidókról így ír: „Sajnálatra méltó nyomorult zsidók … Elérkezett az idő, hogy tudassam: a zsinagógákban démonok tanyáznak, de nem csak magában az épületben, de a zsidók lelkében is. Ezért történt, hogy isteni szolgálatra a zsidók alkalmatlanná váltak, de a lemészárolásra pont kiérdemelten megfeleltek.” (Zsidók ellen, I. Homília)

Tonton Macoute Creative Commons License 2010.09.10 0 0 12627

 

Aranyszájú szelid egy ember volt. Mondott olyasmit is, hogy nem létezhet olyan  mértékű keresztényi jámborság, amely mogbocsájtja a zsidóknak(így, en bloc) Krisztus megölésének halálos bűnét. Meghogy "Isten gyűlöl benneteket"(mármint a zsidókat).

Előzmény: szárnyashangyusz (12622)
szárnyashangyusz Creative Commons License 2010.09.10 0 0 12626

Nem azt akartam. (Egyébként a rendes nickemet kitiltották, és baromi bosszantó)...

 

De ha a régi titkok szerintetek nem tartoznak ide, akkor nem írom.

Pedig érdekesek! nagyon is!!! :)

Előzmény: evangeline (12625)
evangeline Creative Commons License 2010.09.09 0 0 12625

A hozzászólásszámnövelést nem-e lehetne-e Manyi néninél abszolválni ...? Ő szereti az ilyesmit.
:-)
Előzmény: a kitiltott hangya (12623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!