Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Meglett. Nem cső volt, hanem a gáz csatlakozó alatti tömítés kilógó része és a belső szelepből folyt oda a víz, az üzembehelyezőnek köszönhetően. A következő beindításnál kiderül.
Reméljük nálam okosabbak tudnak valamit mondani rá.
Szabadon lévő műanyag/gumi csövek általában a bal oldalon a kondenzvíz elvezetés szokott lenni, amiből csöpögnie illik, ha a szifon feltöltődött, lehet egy másik a túlfolyó szelepből kivezetve amiből akkor folyhat, ha a rendszernyomás túl magas, túltöltötték esetleg.
Nem tudom, hogy a Te esetedben érvényes-e.
A szerelőnek a kondenzvíz elvezetést illik megoldania a lefolyóba.
A túlnyomást gondolom lehet ellenőrizni, van valami nyomásmérő, analóg, vagy digitális a készülékben.
Új kazánom első beindítása után észrevettem, hogy az alsó lemezből kilógó kettő kicsi vékony gumicsőből csöpög a víz. Ez normális? Illetve még, hogy a kazán hőcserélővel van leválasztva a nyitott rendszerű fűtésről és a nagyobb körbe be lett szerelve egy keringető szivattyú. Előtte ilyen nem volt. Ez működés közben felmelegszik 53-54 fokra. Normális ez, vagy a 3 állású teljesítmény kapcsolón kellene lejjebb venni, ami most a legnagyobb állásban van?
Ilyenkor az van, hogy a beállított vízhőfoknál a kazán nem tudja leadni a minimális teljesítményt és a kazánban levevő víz elkezd melegedni és általában, ha kazánvíz a beállított hőfokot 5 fokkal meghaladja, kikapcsol a kazán.
Ha ilyen átmeneti időben a radiátorokon termofejek lezárnák és ez okozza, ezt a jelenséget.
VAILLANT VUW INT II 236/5-3 kondenzációs gázkazánnal kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Az elmúlt napokban próba fűtést végeztem és azt tapasztaltam, hogy a kazánon a fűtőkörnek beállított vízhőmérsékletnél 5 fokkal magasabb hőfokon kapcsol ki a kazán, több hőmérsékleten próbáltam. Ez normális, vagy érzékelő hiba, vagy esetleg beállítási probléma? Több ismerősömmel beszéltem akinek ugyanez a típusú kazánja van, nekik a beállított hőmérsékleten kapcsol ki.
A kazan hasznalati utmutatoja alapjan csak Bosch termosztattal mukodik megfeleloen. Nyilvan ez igy valszeg nem igaz, de nem akartam sem kockaztatni, sem probalkozni. Egy egyszeru szabalyzo kellett, csak nem volt eleg infom a bekotesehez. A kollega segitsegevel viszont gyonyoruen megy.
Bosch Condens 3000W ZWB 28-3 kazanhoz vettem Bosch CR11-es termosztatot. A termosztatot 2 eres vezetekkel kellene bekotni, de a kazan leirasaban az "ST19"-es sorkapocs 1, 2 es 4 labakhoz kellene bekotni. Nade csak 2 veztekem van. Mar egy napja turom a netet, es semmit nem talaltam errol. A temahoz legkozelebbi leiras annyi volt egy ausztral oldalon, h valami "fagyvedelmi kapcsolot" (ami egy egyszeru on/off termosztat) be lehet kotni egy masik sorkapocsra, de azt nem szobahomerseklet szabalyzasra hasznaljak, hanem csak arra az esetre, ha uresen all a lakas, ne fagyjon el a vizrendszer.
Szoval valaki tudna segiteni, h hova kossem a ket szalat a "heatronic"-ban?