Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2009.02.16 0 0 115
Alldogaltam a furdoszobaban... nagyon zsufolt lenne a kad es a vegeben zuhany+ajtoval.


Előzmény: agicza (113)
ZsuR Creative Commons License 2009.02.16 0 0 114
No most irok itt is, ott is... nem jo ez igy. Hol???

Ami a WC otthagyast illeti. En is azzal kezdek - de aztan mikor athelyezem, rogton jobb a kep.


OFURO... mit szolsz? Nekem nagyon tetszik, es illene a minimalista berendezeshez, mint a kepen van. Ha lehetne nem tennek fel uveg ajtot a zuhany kore - inkabb legyen az egesz furdoszoba zuhanytalca, hiszen kicsi az egesz.


Lehetoseg...
Előzmény: agicza (113)
agicza Creative Commons License 2009.02.16 0 0 113
Szerintem ezt még nem ártana csiszolni kicsit... írtam odaát, de sztem itt is meg lehetne vitatni a verziókat, ha felpakolod egymás utánban, van bennük egy-két jó ötlet, amit nem érdemes elvetni, de először a méretek kellenének - meg az, hogy melyiket miért választanád. Első körben a helyén hagynám a klotyót, aztán meglátjuk, mit lehet úgy kihozni belőle..
Előzmény: ZsuR (112)
ZsuR Creative Commons License 2009.02.16 0 0 112
Itt az ilyen volt es ilyen lesz furdoszoba kep:

Előzmény: ZsuR (111)
ZsuR Creative Commons License 2009.02.16 0 0 111
Erdekes amit irsz a szinekrol... velem velem maradtak a szinek fiatal korom ota, talan az arnyalatok valtoztak - no meg a par ev illegalitas, amig nem voltak.

Szeretem a feher-beige szinosszeallitast, de az arnyalat... annyira fontos. Rajottem arra, hogy azok a szinek amiknek a kikevereseben fekete van, nem tetszenek, tul tompak, nincs bennuk "meleg".

A kontraszt nem johet szoba - vagy nagyon ovatosan, mert a helysegek kicsik, ha nagy a kontraszt, tul nyuzsis lesz, arra meg nincs szuksegem - nyugalom kell :)) es deru.

A masik dobbenet... a konzervativ izles... soha nem gondoltam magamrol :)), de ez van. Nem harcolok ellene, inkabb megprobalok orulni neki, es a legtobbet kihozni belole.

A masik lakberendezosben a furdoszoba atalakitast "gyakorolom"... remelem nem fogom elbokni - mert a haz erteket egy (vagy tobb) jol berenezett furdoszoba szabja meg! Nagy a tet - mert ket furdoszobat kell(ene) felujitani... itt is a konzervativ iranyzat - keves de jo minosegu alapanyaggal...
Előzmény: agicza (106)
agicza Creative Commons License 2009.02.16 0 0 110
Akkor jól elbeszéltünk egymás mellett: tehát az a gáz, hogy egy függőleges falon belül találkozik kétféle magasságú alsó lábazati szín? Majd ha meglesz a töltő, inkább fotózz, ha mégis ez a helyzet, akkor viszont úgy bordűrözz, hogy a váltást kihangsúlyozd, pl. létrán felfelé mászó Keith Haring-figurák, ahol egyet lépcsőzik a színváltás...
Előzmény: mzsperx (109)
mzsperx Creative Commons License 2009.02.16 0 0 109
na várj. (nem tok fotózni, lemerült a gép, és nincs meg a töltő)
a plafon nem ferde! van egy lapos plafon, nagyon kevéssé lila, van a 4-ből egy ferde fal picit lila, és van egy rendes fal a ferde alatt, ammeg már elég lila :) és még mindig nem értem, pedig nem vagyok lila bőcsész.
Előzmény: agicza (108)
agicza Creative Commons License 2009.02.16 0 0 108
Bordűr: Jász u. Géta center, ha még működik, esetleg meg lehet próbálni az Inku-t, és ha már minden remény oda, akkor egy tekercs sima fehér (fűrészporos) tapéta, megfelelő szélességű csíkokra szabdalva, stencilt a netről, műanyag lefűzőből minta kivág, és pacsmagol jó sok folyóméternyit... :-D

Csorgatás: ahol a ferde mennyezeted találkozik a színes fallal, ott a falon leviszed a tetőt követve a bordűrt a tető alatti alacsony falszakaszig, feltéve, hogy a ferde tetőt meghagytad fehérnek...

Ablakra kép jobb lenne, mert itt a felfogatás sem mindegy. Kb. sejtem, milyen, de tényleg nem lesz egyszerű sötétíteni.
Előzmény: mzsperx (107)
mzsperx Creative Commons License 2009.02.16 0 0 107
hogy mit csorgassak, mivaaan? :D
közben a festés kész lett, majd mutatok képet, még berendezve nincs. 130 cm-n váltottunk. szép lila lett.
tegnap voltam a bricoba, és nem találtam olyan bordűrt, ami menne hozzá ... ááá, nem tudsz ajánlani valami helyet, ahol van választék? a hideg ráz a macikás, meg ilyesmi gyerekbordűröktől, szóval csak valami szolidat szeretnék. csíkos, virágocskás, mittomén. legjobb lenne valami kivizöld :D talán. nemtom.
ha már itt vagy, meg én is, kérdek még. az új szobában nagyon vicces az ablak. kiugró, és közben van a parapetizé. szóval a fal síkja először ferde, majd jön lefele egyenesen. de ez nem elég, hanem az ablaknak van még egy csúcsa: a téglalap ablak felett még egy nem kinyitható háromszög, ezt a formát az ablaknyílás is követi. naszóval, a függönyözésen agyalok. gondultam, a fényáteresztőt fixen felszerelném az ablakra, vitrázsrúddal, ez ok. de mi legyen a sötétítéssel? redőnyre nincs péz, pedig az lenne a legegyszerűbb. az jutott eszembe, hogy a plafontól sínes megoldással valami roló-féle, de ki az, aki ilyet megcsinál nekem? esetleg más megoldás? :)
remélem, el lehet képzelni, amit beszéltem... ha nem, lefotózom...
Előzmény: agicza (105)
agicza Creative Commons License 2009.02.16 0 0 106
Remélem, Topicanyu és ZsuR sem orrol meg nagyon érte, de ezt áttettem az Angolkertből ide, mert két bővített mondatnál több kívánkozik ki a billentyűzeten... :-) Vigyázat, elméleti eszmefuttatás, aki unja, ugorgyon! ;-P

ZsuR írta odaát:
'OFFOFFOFF

Tudod mitol dobbentem most le? Hogy "szulo" kategoriaba tartoztam evekig :))! Igaz, az vagyok, ti mind a gyerekeim lehetnetek... mert mar olyan oreg vagyok :)), de mikor tortent ez??? Nekem a voros-sarga-barna-sotetkek-vilagoskek szinek mind voltak mar az eletemben, mikor meg fiatalabb voltam mint ti most! :)) - aztan elveszetettem oket...

Azt hiszem, az ovatossaghoz nalam a penztelenseg vitt. Nem tudtam ugy osszevalogatni a butorokat, hogy ne legyen izlestelen a sok szin, stilus egyutt - es igy beleestem egy feher-beige egyszerusegbe... a donto lokest egy panel lakas mustarsarga-barna rozsacsokros tapetaja adhatta meg :)).... onnantol csak feher...

Szerencse, vege. Eljenek a szinek!!! :))

ONONON'


A szülő kategória önmagában véve még nem ijesztő, az már annál inkább, hogy az új, a szokatlan és a más kipróbálására már a negyvenes-ötvenes generáció nem nagyon hajlandó, és néha nagyon sok pénz mellett sem, tisztelet annak a kevés kivételnek, akikkel én találkozom munkaügyileg, mert az mindig élményt és szabad kezet jelent... :-D

A bézs-barna-fehér témakört valóban nagyon akarni kell, hogy elrontsd, ez a tone in tone viszont inkább a méregdrága enteriőrökben mutat, vagy a puritán, de klasszikus elemeket hordozóknál, esetleg a csupa csipke-kovácsolt vas- fehérített tölgypadló világában, felújított századelős enteriőrben. Ott viszont kiütéssel győz, talán az egyik legszebb, amit tervezni lehet.

A színes világ annyival szabadabb, hogy egy vezérszínt kiválasztasz, és az határoz meg mindent, ott szinte mindegy, milyen bútor vesz körül, a színt látod először és csak utána jönnek a formák - szóval kis költségvetésű otthonokba keresni sem lehet jobbat, mint élénk színekkel feldobni a falakat, és hasonló textíliákkal kuckósítani, úgy még egy kis átalakítással a divatjamúlt 70-80-as évek bútorai is simán beleférnek, és nem cikisek...

Stíluskavalkád ellen is remek rendezőelv egyébként a szín: klasszikushoz, antik bútorhoz és a skandinávhoz inkább pasztell, a nagyon modernhez egyetlen ütős szín és a többi a háttér, jellemzően fehér, a nagyon élénk, 'arabos', marokkói stílushoz meg stílusérzék, és nagyon óvatos adagolás - vagy kihipózni azt is teljes egészében, a franciák nagyon értenek ehhez, csak ezt az utóbbi vonulatot itthon még szokni kell, és elterjedni nem biztos, hogy fog, pont a költségessége miatt.
agicza Creative Commons License 2009.02.16 0 0 105
Nem fog hülyén kinézni, ha nagyon zavarja a szemedet a 'befejezetlenség', akkor csorgasd le a kettőt elválasztó bordűrt a tető mentén és úgy kerek lesz a világ. :-)
Előzmény: mzsperx (104)
mzsperx Creative Commons License 2009.02.09 0 0 104
nu, gyertek, gyertek, segítsetek!
a gyerekeknek egy szoba lesz leválasztva, még a héten. 130 cm, ahol egy részen már tetőtér van, így ott terveztem a sőtétebb és világosabb szín elválasztását. de a régi szobába, ahova a kicsi fog menni, ott egészen lent van - majd megmérem, hogy milyen magas. mindenesetre ott nem lenne jó a váltás. a kérdés, akkor, hogy hogy legyen? nem fog hülyén kinézni, ha a megtörés felett lesz a váltás? erről a szobáról van képem:
csak nem találom...
ZsuR Creative Commons License 2008.10.15 0 0 103
A lenyeg, hogy elvezed a folyamatot. . .nem fontos, hogy meddig tart. En a kertemmel vagyok igy :)).

No a lakassal is, vannak dolgok amik nem valtoztathatok rovid idon belul, ido, penz, meg. . .ido. . . meg . . .ido, penz :)) no meg neha nem is latom tisztan, mit is akarok, vagy mi is lenne a jo. Ilyenkor lelassulok, es varok, megeri.

Most egy kinnti valtozast terveztunk a ferjemmel - mas elkepzeleseink voltak (ami surun elofordul), es vartunk, amig kialakul az a terv, amit mind a ketten jonak tartunk. Erdemes volt varni, mert ami kialakult az nagyon jonak latszik, jobbnak mint a kiindulo tervek.
Előzmény: kisidi (102)
kisidi Creative Commons License 2008.10.15 0 0 102
Nem álltam ám le az átalakítással, apróságokat azóta is szereztem már be, meg megvan a tv-hifi állvány üvegajtaja, bár nem fekete színű üveg csak tejüveg, de legfeljebb, ha nagyon látszik mögötte a cucc, akkor valami üvegfóliát teszek rá. A lényeg, hogy nyitogatás nélkül átmenjen a távirányítók jele. Át kell terveznem, mert a méretek változtak kicsit. Az utolsó variázió egy ikeás üvegajtó volt, 60x64 cm, de csak ez 8000 lett volna. Találtam akciósan egy tálalónak titulált bútort 10-ért aminek 2 db. 58x58-as ajtaja van. A bútor falra téve már a garázsban, sok minden elfér benne, az egyik üvegajtót, meg a két üvegpolcot meg én felhasználom.
Tudod, gurulós lesz az egész, hogy a fekvőfotelből, meg az ágyból, ami elég távol van is lehessen nézni. Használaton kívül, rágurul majd az íróasztallapjára, egy dupla tetős megoldással. Felső részt is lehetne csinálni elvileg, a másik üvegajtóból, de szeretnék majd egy nagyobb tv-t idővel és hát az 58 cm adott, és akkor nem férne bele.
Vettem még pár párnát egyébként, meg a ciklámen párnát is becseréltem a függöny után, nagyon kiabált, túl erős volt ide.
Most valami jó kis karosszéket vadászok, ami az íróasztalhoz is jó, és ne csak szép legyen, hanem nagyon kényelmes is. Két db kéne, meg egy kisasztal.
Még így félkészen is nagyon szeretem a szobát, sokkal jobban érzem magam benne, imádom a szőnyeget is, a színeket, de a falszínnel még bizonytalan vagyok, lehet, hogy egy semlegesebb aranybézs lesz, megbolondítva pár helyen a bíboros-bordós arab mintával.
Nem mondom, hogy túl gyorsan haladok, bár nem is foglalkozom állandóan ezzel igazság szerint, de van a lassúságban is jó, belakva jobban meg tudom itélni, hogy mi az ami még kellene, mi az ami sok stb. Én élvezem így lassan is a folyamatot.
Előzmény: ZsuR (101)
ZsuR Creative Commons License 2008.10.13 0 0 101
Van a TV eltuntetesere par megoldas - tenyleg csak attol fugg, kinek mi a szep. En sem szeretem a zsinorokat.

Előzmény: kisidi (100)
kisidi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 100
Nem igazán vonzanak a műszaki dolgok látványa. Még a tv is zavar, de az már komplikált lenne, hogy még azt is elrejtsem, bár elvileg meg lehetne csinálni.
Előzmény: NemeszteleN (99)
NemeszteleN Creative Commons License 2008.09.13 0 0 99
Igen, melegebb ezektől a színektől. Miért akarod ajtó mögé tenni a háromszögben lévő dolgokat?
Előzmény: kisidi (98)
kisidi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 98
Azért már most is más a hangulata, pedig még közel sincs kész.
kisidi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 97
Köszi a megjegyzést, jó, hogy megtaláltál minket. Sajna, az íróasztalt muszáj itt tartanom, persze átalakul. Új fiókelőlapokat, fogantyúkat kap, a fiókos elemek kikerülnek a két szélére, kap egy új írólapot. A fiókelőlapok uo. mintára lettek bemaratva, mint az éjjeliszekrény fiókjai. Majd az egész le lesz festve. A tv-állvány cserélve lesz, méretre gyártva, mégpedig úgy, hogy dupla teteje lesz, így be lehet majd csúsztatni az íróasztallap fölé. Oldalról nézve egy u-alakú tetőrészt képzelj el, így a tv a pult fölé, a bútor maga a pult alá csúszna be. Itt fog helyet kapni a dekóder, dvd, minihifi, és egyszer majd egy saját számítógép talán. Mindezt nem átlátszó üvegajtó mögé rejteném. Ez az egész kerekeken gurulna, ha akarom a fekvőfotelből, vagy az ágyból közelebb húzva is tudnám nézni a tv-t, mert a képátló nem túl nagy, de a távolság több, mint 4 m, használaton kívül menne vissza a helyére. Természetesen a drótok más irányból az íróasztal felől gyüjtővezetékbe szedve lennének. Most az üvegajtót kell megtalálnom, vagy rendelnem.
Vadászok még két karosszéket egy kisasztallal a beugróba, az lenne az íróasztalszék is egyben. Fontos, hogy ne csak szép legyen, hanem igazán kényelmes is, talán párnákkal lehetne komfortosabbá tenni.
Tegnap benéztem a Bazowskyba, de nem találtam, ami ide passzolna és elég kényelmes is. A Cserépváros kobraszéke tetszik, de túl öblös a két db. oda, sajna:(
Előzmény: NemeszteleN (94)
mzsperx Creative Commons License 2008.09.13 0 0 96
köszi :)
Előzmény: NemeszteleN (95)
NemeszteleN Creative Commons License 2008.09.12 0 0 95
Mesésen szép ,ízléses, bár ezt a neonzöld nem a kedvencem, gratulálok a szobához.
Előzmény: mzsperx (31)
NemeszteleN Creative Commons License 2008.09.12 0 0 94
Ma találtam ezt a topikot és nagyon tetszik. Átnéztem a szobádat, amit el akarsz varázsolni , leírom a gondolataimat.
A háromszöges ablak alól eltenném más szobába az íróasztalt és a helyére tenném a a tv-t, videót, stb, de úgy, hogy kihangsúlyoznám 1-2 tárggyal a háromszöget, mert szép.
Nagyon zavar a tv, ahogy most van elrendezve, sikít a zsúfoltság azon a részen.
A függönyös rész egy szép beugró, ami adja magát egy olvasósaroknak, mert világos a sok ablak miatt. Hintaszék, vagy kényelmes fotel az ötletem oda.
Előzmény: kisidi (91)
ejjkukk Creative Commons License 2008.09.12 0 0 93
Nem tudom feltenni a képet, amit gondoltam, de majd délután megpróbálom mégegyszer!
Előzmény: ejjkukk (92)
ejjkukk Creative Commons License 2008.09.12 0 0 92

Van az amikor egy adott sötétebb színre maszatolással fel tudsz vinni egy világosabb színt. Nem tudom tetszik e neked, de ez mostanság eléggé megy az ilyen keleti jellegű helységekben. Ezeket a barokk mintákat meg érdemesebb meghagyni a bútorokra, vásznakra: pl. ágytakaró, amit már írtál is, hogy kéne. A festést én ilyenre tudnám elképzelni: Színek:

http://www.dulux.hu/c_cs_scheme.shtml?name=moroccan_velvet_3 a bordó

http://www.dulux.hu/c_cs_scheme.shtml?name=venetian_crystal_3 a kék

http://www.dulux.hu/c_cs_scheme.shtml?name=desert_island_6 az arany----de ez nem a legjobb, mert ezt csak személyesen jó kiválasztani, természetes fénynél.

 

Előzmény: kisidi (91)
kisidi Creative Commons License 2008.09.12 0 0 91
Ez az oszlop dolog nagy ötlet! Az egyik oldalon vannak kapcsolók,konnektorok, szóval az eternit nem lenne jó, de biztos, hogy kizárólag szín és minta váltással is el lehet érni az oszlophatást.
Hogy hova milyen falszín lesz, még nem ülepedett le, most úgy gondolom, ami még változhat persze, hogy a stenciles lesz lilás-bordós-padlizsános, a többi bézses-bronzos.
A tikkurila sablonnál, valami olyan technikát ír, hogy sötét, pl bordó alapszín, erre jön egy spéci festék, ami fémes vagy gyöngyházas árnyalatot, csillogást ad, ez némileg fedi csak el az eredeti színt, majd a sablon uo. színnel van festve, mint az alapszín. Értelemszerűen, mint a munka, mint a anyag költségek miatt ezt nagy felületen nem szeretném.
Ha az ágy feletti függőleges falat stencilezném, nem nézne ki hülyén, hogy nem szimmetrikus? Vagy, folytassam azt a kb. 45-fokos szöget, ill. mint egy háromszöget rajzolva az ágy felett, és ezen belül lenne, csak a minta? Akkor az oszlopra is mehetne a sablon. Viszont, ha a ferde falra sablonozok, akkor az oszlop nem lehet mintás, mert összefolyik.
A baldahinos dolog bennem is felötlött, csak tudod van egy törpenyuszim, ami az éjjeliszekrény és polcon imád tartózkodni, az ágyra nem nagyon szabad neki, és biztos, hogy halálra idegesítené az anyag, de még egyszer átgondolom, hogy lehetne.
Köszi az ötleteket, sokat segítesz.
Az íróasztal és tv-médiaállvány színén tűnődöm, hogy legyen a háta mögött lévő fallal megegyező, ha egyszínű lesz, vagy lehet elütő, pl. a csíkos párna barnás-kekis színe.
A tv-t marhára fogom utálni látványilag, de muszáj, talán majd egyszer egy designosabb LCD valamivel jobb lesz. Most fekete színű edzett üveg ajtókat keresek, az ikeást nem merem megvenni, mert a fekete színt, valami hátanyag okozza, félek, hogy nem megy át rajta a távirányító jele, a dekodernek,dvd-nek hifinek kell elférnie benne. Ha lesz külön számítógépem, annak is jutna hely benne. max. 70 cm magas, akkor a földig ér az ajtó lábazat nélkül, és 60, vagy 2x40 széles kellene. Esetleg le tudnám fóliázni, ha van olyan üvegfólia, ami nem átlátszó, fekete és nem zavarja a jeleket.
Az íróasztal munkalapja sincs meg, festhető és olyan vastag ill. erős kell, hogy 120 cm fesztávot behajlás nélkül elbírjon, mondjuk súly nem lesz rajta.
Szóval még közel sem vagyok kész.
Előzmény: agicza (86)
kisidi Creative Commons License 2008.09.12 0 0 90
De rendes vagy, nagyon köszönöm! :))))
Előzmény: North1981 (89)
North1981 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 89
Szia Kisidi!

A neked tetsző minta stencil sablonja letölthető a Tikkurila finn oldaláról vagyis innen: http://www.tikkurila.fi/files/1639/Tikkurila_Sabloni_Intohimo.pdf

Már csak nyomtatni kell és mehet a festés.
mzsperx Creative Commons License 2008.09.11 0 0 88
nem akarok most belefektetni, ugyanis az álmom valami budoáros, sötét szín. ha most lefestem sárgára, sosem lesz budoáros színem :) ez marad, amíg a bébi és utána lesz olyan, amit _igazán_ szeretnék. most pénzünk sincs úgyse :)
valami bordós, barnásban gondolkodom.
kész van amúgy a matricázás is, csak rendet kéne tennem, hogy le lehessen fotózni ;)
Előzmény: agicza (87)
agicza Creative Commons License 2008.09.11 0 0 87
EmZsé, a falnak szerintem nagyon jót tett a sárgás élénkítés, a többi fal nem akarja ezt a színt követni féletlenül? Sokkla élénkebb, erőteljesebb, mint az a halovány alma, meg itt-ott sötét olívazöld mintákat is lehetne rá álmodni, különösen a kis hölgy részlege köré...
Előzmény: mzsperx (65)
agicza Creative Commons License 2008.09.11 0 0 86
Lassacskán kialakul ez, a stencil egyébként nem fog majd ártani, pl. a beugró ablakos falának élére is fel lehet majd vinni, hogy némi oszlop-jelleget adj neki, vagy egy eternitcsövet is be lehetne fűrészelni, két oldalára ráhúzni, azt aranyszínnel lekenni, ha már hatásvadászunk, de legalább kiemelné azt a részt.

Az ágy fölé nem lenne eretnekség egy baldachint lógatni, a ferde falra ügyesen ráerősíteni sok méternyi lilás-bordós muszlint, mondjuk méterenként megfogva, máris kuckósabb lenne az egész, és ugyanezt eljátszani az ágy túloldalán is, egy kis fém keret kellen hozzá ott, de azt hiszem, nagyot dobna a látványon.

A ferde falakat is padlizsánra fogod majd festeni? Ha átmegyünk merészbe, lehet hogy a függőleges falakat lenne érdemes lilázni, a ferdéket meg stencilezni, a lilában meg a mennyezet alatti bordűrnek homokszín-arannyal visszahozni a mintát, ez így brutálisan nagyot ütne... Persze akkor az ágytakaró is inkább a világosabb felszínt követné.
Előzmény: kisidi (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!