Overdose Kincsem nyomdokában lépdel, Európa közepét már két vállra fektette, és Baden-Baden-ben is győzött nem is akármilyen fölénnyel. A szaksajtó számításai szerint, a világ legnagyobb sprinterei között lesz a helye. Jelenleg ~720 Millió Forintos árajánlat érkezett rá!!!! Ez a ló a sokak által csak ingatlanként kezelt Alagi Tréningközpontban készül, és több győzelmet aratott a Kincsem Parkban is. Nagyobb hírértéke van most Európában, mint Erdei, Talma, Magyar Foci, Futsall válogatott, vagy a vizilabda válogatott !!!
Szegény Dózi, mindegy mostmár,csak az egészsége jöjjön helyre,hát anyagilag biztos rosszul jött ez,hogy nem tud indulni,mert ott aztán tényeg megkérik az árat. Meg kellett próbálni,nem bírja,ennyi volt szerintem a pályafutása. Habár én nagyon drukkoltam neki.
Overdose számára eddig balszerencsét hoz a Közel-Kelet: mire felépült volna az ínhúzódásból, pataproblémái újultak ki, így a január eleje óta Dubajban levő versenyló legkorábban a World Cup Carnival-sorozat március 10-i futamán indulhatna.
OROSKY TAMÁS
„Sajnos újabb egészségi probléma merült fel Overdose-nál. Nagyon szerencsétlenek vagyunk a lóval, főleg ha azt nézzük, milyen költséges a dubaji kinttartózkodás – fogadta lapunk érdeklődését Mikóczy Zoltán, Overdose társtulajdonosa. – Pedig a ló rápihenhetett a közel-keleti versenyekre. A munkát úgy kezdtük el vele, hogy január végén rajthoz áll. Sajnos mindjárt a második alkalommal ínsérülést szenvedett, ezért pihentetni kellett. Február 13-án jöttem el Dubajból, ekkor kaptam a hírt, hogy Overdose-t kórházba kellett szállítani, mert patáival adódott probléma.”
Nem újkeletű ez a gond a ló esetében: mivel pataszerkezete nem szokványos, bármikor megjelenhetnek a tünetek, így azt sem lehet kizárni, hogy az ínsérülés hatékonyabb kezelésére szolgáló korrekciós eljárás (az első paták sarkainak minimális megemelése az ín feszességének enyhítésére) miatt szorult állatorvosi segítségre Overdose. „Ilyenkor a ló nem tud ráállni a patájára, ezért vissza kell venni a tápláléka mennyiségéből, hogy ne alakuljon ki gyulladás, ami viszont azzal jár, hogy az állat veszít az izomzatából, a versenysúlyából. Igaz ugyan, hogy a gyulladás legfeljebb egy hét alatt átmenne rajta, de akkor a teljes felkészülést újra kellene kezdeni”– magyarázta Mikóczy.
Mindez természetesen azt jelenti, szóba sem jöhet a korábban tervezett februári futam – amely időpont egyébként is csak pótmegoldásként jött számításba az említett ínsérülés miatt.
„Most már túl vagyunk a gondokon, de hogy mikorra várható Overdose teljes felgyógyulása, azt megmondani nem lehet. A március 31-i zárófutam előtt szeretnénk, hogy legalább egyszer fusson, így egyedül a március 10-i verseny lehetne aktuális. Mindenesetre kirepül a lóhoz állatorvosa és patkolókovácsa, a a jövő hét közepén majd kiderül, hogyan tovább” – tette hozzá Mikóczy.
Én sem értem mire jó ez a nagy csend, miért nem tájékoztatnak bennünket az eseményekről , mitől félnek , a sok rosszindulatú embertől , nem hiszem Dózit mindenki szereti , vagy nem épült fel rendesen ,ugy sem lehet inditani a versenyen ha nem 100% -kos az nem lenne fer Dózival szemben. Vagy aki szpronzorálta a Dubai utat attól félnek . Remélem minél hamarabb jó HIREKET kapunk .
én leginkább azt szeretném tudni, hogy mi van a lóval... utálom ezt a csendet, soha nem jelentett eddig jót. az utolsó hír három hetes, akkor írták a pár hetes pihenőt, amiből már addigra egy letelt... lassan egy hónapnyi közelségbe kerül a főverseny, és még mindig nincs egy futás sem a lábában. jó lenne legalább néhány képet látni róla, csak pár sort, amiben leírják, hogy mi a helyzet a lóval. nem kell ide másfél oldalas elemzés, csak néhány mondat arról, hogyan is állnak a dolgok...
Teljesen igazad van. Már megint túl nagy a csönd. Az eddigi tapasztalatok alapján ebből nem sok jóra következtetek, de remélem, tévedek, és most másképp lesz.
Ott minden vérprofin van megszervezve. Aki oda nevez pontosan tudja ezt ELŐRE a több tucat oldalas nevezési brosúrából....A Real sem a Bernebau centerpályáján edz, viszont abban igazad van, hogy valszeg füvön. A foci azonban ebben más...
Ribárszki volt a trénere amikor megbetegedet de nem az ő hibája. Amugy kiváncsi lennék a sztorira hogy Ribárszki miért hagyta el Dózit. Ha valaki tudja irja meg légyszi.
Világ legmodernebb lóversenypályája nem hiszem el hogy homokon ,vagy füvön nem tud edzeni. Még Alagon is tud homokon edzeni . Egésséges lovaknak is meg kell szokni a tapetát.
nem az lett a ló baja, hogy elkerült Ribárszkitól, hanem az, hogy lesántult. alapvetően nincs jó pataszerkezete, és erre egy nagy lapáttal rátett a betegsége. amíg Ribárszki alatt futott, addig nem jöttek elő ezek a problémák, csak a betetgség után. aztán mikor ő kiszállt /úgy rémlik, ő lépett ki/, akkor jött Rosival, és van még most is. ha Dózi lába rendben lenne, már rég meglenne a Gr1 győzelem... elég csak az ascoti formájára gondolni. ha utána futhat a nunthorpe stakesben, akkor szerintem meglett volna az első helyezés... volna, volna. sajnos ezt nem tudhatjuk, csak tippelni lehet... és bízni abban, hogy sikerül úgy felhozni a lovat, hogy a végén csak összejön neki a Gr1 győzelem. a trénerre visszatérve pedig, írták, hogy a füves pályán csak gyors munkát lehet végezni, egyébként csak a tapetát használhatják... mi lett volna a b-verzió? muszáj volt bevállalni. más dolog, hogy nem jött be.
Szerintem az volt a legnagyobb hiba ,hogy Ribárszki Sándor elkerült Overdose tól. Olyan formába tudta hozni a lovat hogy versenyről versenyre nyerték a versenyeket még group 1 versenyt is nyertek . A legnagyobb versenylovakat nagyon megviseli a tréner váltás, ez olyan mint ha eladták volna új tréner és új munkalovas.