Keresés

Részletes keresés

Jasperek Creative Commons License 2009.11.29 0 0 548
A kérdés jó:)
Sok variáció van.Ugye ha 2 kioszk van és rossz az egyik akkor ott a másik.Ált. közel vannak egymáshoz,kivéve nyugati-keleti pu.,de ott 3 van és ha a két egymás mellettit próbálod és nem működik csak a harmadik akkor ált. elnézik a mávdirekten a panaszod.Fontos ,hogy vagy egyáltalán ne működjön a kioszk(piros háromszög) vagy legyen próbálkozásod a kóddal!Akkor egyértelműen bizonyítható ,hogy te akartad ,de nem rajtad múlott a dolog.Lényeges az idő is.Nem illik kimenni indulás előtt 2 percel a vonathoz.Az nem mentség.Ált. 5-10 percel a vonat indulása előtti idő a kritikus mert előfordulhat adatátviteli hiba ami 30-60 másodpercig van ,de pl. 2-3 próbálkozásra már elérhető a szerver.Ezt az időt bele kell sajnos kalkulálni a jegykivételbe.Fontos ,hogy hívd fel a megadott telefonszámot,minél előbb ,hogy nem nem tudtad átvenni a jegyet.Tudom ez macera,de magadnak segítesz mert könnyebb a bizonyítás hiba esetén és a saját érdeked ,hogy ne kelljen levelezgetned a MÁV-al mindenféle pótdíjazás miatt:)
Szóval ha konkrét esetre gondolsz pl. a keletiben az óra alatti kioszk nem működött és nem volt időd elmenni az oldalcsarnokba a másik 2 kioszkhoz ami működött akkor necces a dolog,az ügyintéző jóindulatán múlik a pótdíjazás.Ha az oldalcsarnokban próráltad mindkettőn ,de nem sikerült és nem mentél el az óra alattihoz azt el szokták nézni mert azért nem telhetetlenek:)
Ha nem működik,mindenképpen felszállhatsz mert kifizetted a jegyet és nincs pótdíj.Ha működik csak nem volt időd ,akkor pótdíj mert olyan mintha pl. megvetted a jegyet ,de otthon felejtetted a másik kabátodban.Az ügye nem érdekel senkit ,hogy miért nem értél ki időben ,mert elaludtál vagy dugó volt vagy bármi más .Az már egyéni szoc. probléma és pech.
Ha konkrét problémád van írj mailt és megbeszéljük:)
Előzmény: Nandesz2 (546)
Nandesz2 Creative Commons License 2009.11.29 0 0 546
Üdv!

Hozzáértőktől kérdezném, hogy mi van olyankor, ha egy állomáson két kioszk van, de az egyik rossz? Ha nincsen időm megkerülni a fél Keletit, mert akkor lekésném a vonatom, akkor felszállhatok jegy nélkül, és elengedik a pótdíjat, mint ha csak egy kioszk lenne, ami nem működik?
gpz Creative Commons License 2009.11.09 0 0 545
Ugyebár Budapestnek és az agglomerációjának nagyon nagy fejlődést hozna, ha megvalósulna a tényleges BKSZ, nem csak városhatáron belül, hanem azon kívül is. A jegyeladás szempontjából a közlekedési ágak integrációjának három szintjét tudom elképzelni:

1. Teljes integráció: A társaságok jegypénztáraiban minden viszonylatra lehet jegyet venni, beleértve a társ-társaságok önálló vonalaira is.

2. Félintegráció: A társasgok pénztáraiban csak a saját vonalakra szóló jegyeket és bérleteket adnak ki, plusz a közösen használhatóakat. (pl. a mostani Budapest Bérlet)

3. Irtózás az integrációtól: A társasgok jegypénztáraiban kizárólag csak a saját vonalakra adnak ki jegyeket, a közösen használhatóakat még akkor sem, ha az amúgy használható lenne a saját vonalakon.


Az e-ticket vajon melyik szintjén áll az integrációnak?
Előzmény: Törölt nick (543)
gpz Creative Commons License 2009.11.09 0 0 544
Ugyebár eTicketen banki tranzakciós költség is jelentkezik, ami pénztárban nem feltétlenül

A pénztárban is meg lehet bankkártyával venni. Az e-ticketen viszont nem kell fizetni a pénztárost.

Nem fog rádtukmálni egy 9400-as BKV bérletet, amikor te egy máv bérletet kértél.

Ott a tévedés, hogy nem máv-bérletet kértem, hanem az adott viszonylatra a legkedvezőbb bérletet szeretném megvenni.

Az BKV bérlet, mellyel igénybeveheted a MÁV és a Volán kijelölt járatait is. Nem mindegy.

Nem tudom, kinek nem mindegy, de nekem speciel teljesen mindegy. Felőlem akár repülőbérlet is lehet, ami repülésre nem jogosít, csak vasúti utazásra. Továbbra is úgy gondolom, hogy nem én vagyok a hülye, hanem a rendszer rossz. Ha nem is tudja kiadni a Budapest Bérletet, legalább felhívhatná rá a figyelmet, hogy "Öreg, én csak ezt a vackot tudom kiadni, de ne dőlj be ennek, inkább menj el egy jegypénztárba a jobb bérletért, amivel minden tekintetben jobban jársz!"
Előzmény: Törölt nick (543)
gpz Creative Commons License 2009.11.08 0 0 542
Amit te BKV-bérletnek hívsz, az valójában ugyanannyira BKV bérlet, mint amennyire Volánbusz és MÁV-Start bérlet. Én olyat szoktam venni, és 90%-ban vasúti utazásra használom, és csak 10%-ban BKV-ra.

Szerintem jogos elvárás, hogy a vasút honlapján meg lehessen venni az összes olyan bérletet, amivel pl. a Budapest-Déli--Budatétény vasúti viszonylaton utazni lehet. De ha nem is lehet megvenni, legalább ne akarjon rám sózni több pénzért egy töredékét tudót. (átb@szva engem)

A BKV is mondhatná, hogy a Budapest Bérlet vasútra is jó, ezért ő azt nem árusítja...

(Egyébként a MÁV jegypénztáraiban lehet vonatjegyre nyomtatott Budapest Bérletet venni, ugyanezt az e-ticket rendszer is ugyanilyen egyszerűen tudhatná.)
Előzmény: duct (541)
duct Creative Commons License 2009.11.07 0 0 541

Nem feltétlenül értek veled egyet.Ha vonatbérletet akarsz akkor Ő ezt tudja.Mi köze a BKV-s bérlethez?Ha meg BKV-s bérlet kell vedd meg a BKV-oldalán(ha lehet,nem tudom).Nem mondja ,hogy mennyél biciklivel vagy autóval esetleg volánbusszal mert az olcsóbb és esetleg lehet venni a pénztárban olyan jegyet is.Biztos meg lehetne oldani ha nem is egyszerűen ,hogy ismerje a BKV-s bérletet,de ne legyünk már telhetetlenek.Kicsit durva átb@szásnak titulálni az ilyesmit.Szerintem.
Nemzetközi viszonylatban se akarjál venni mert belföldi menetrend pl.
Előzmény: gpz (540)
gpz Creative Commons License 2009.11.07 0 0 540
A kevesebb szolgáltatás kevesebb pénzért az rendben is van. De a kevesebb szolgáltatást több pénzért, ráadásul a kedvezőbb alternatíva elhallgatásával, azt a magyar nyelv találóan átb@..ásnak hívja.
Előzmény: Törölt nick (539)
gpz Creative Commons License 2009.11.06 0 0 538
Kár. Viszont így elég becsapós az ajánlata. Jobb lenne, ha nem is ajánlana semmit, hanem kiírná, hogy arra a viszonylatra a bérlet elektronikusan nem elérhető, menjek el egy jegypénztárba.
Előzmény: Törölt nick (537)
gpz Creative Commons License 2009.11.06 0 0 536
Próbálok bérletet venni az e-ticketen keresztül, de a Déli-Budatétény távra 10600 Ft-os árat dob ki, pedig a BKSZ-bérlet csak 9400 Ft-ba kerül.

Ismeri egyáltalán a rendszer a BKSZ-t? Vagy ez csak egy sima szoftverhiba?
PLACI Creative Commons License 2009.11.04 0 0 534
Csak nálam nem működik most az ON rendszer? Mára nem tudok jegyet venni. Tölt, tölt, aztán "Hiba az ELVIRA-tól kapott adat feldolgozása közben! Ismételje meg az 'Utazás kiválasztása'-t!".
Siemens113 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 533
Üdv,

Azt szeretném kérdezni hogy a dolgozó bérlethez tartozó hétvégi 50%-os kedvezmény be fog kerülni az on-line jegyvásárlási lehetőségekhez? Ha igen mikor? (vagy más most is van csak én nem találtam meg?)

Köszönöm
Jasperek Creative Commons License 2009.10.09 0 0 531
Ha probléma,akkor probléma.Az előbb írtad ,hogy probléma:)
Akkor nyugodtan írjál,mert jövő hónapban megint probléma lesz.Sőt talán másnak is problémát okoz ,csak nem írja meg.Viszont ha megírod, és megoldják akkor jobb lesz a rendszer mindenki számára.Hidd el a programozó sem fog letolni ha megfelelő hangnem-ben felhívod figyelmét 1-2 hibára ,sőt inkább megköszöni!
Bár lehet ezt nem lehetséges másképpen megoldani csak az említett módon.Ha jól tudom azért nem lehet csak a helyjegyet kiválasztani magában mert visszaélésekhez vezethet.Volt rá példa ,hogy valaki szórakozásból lefoglalt pár 100 db city szerda helyjegyet ami ugye 0ft és nem maradt a fizető utasoknak.Van aki ilyesmivel szórakozik:(
Így pedig csak valós fizetéssel lehet igénybe venni és nem szórakoznak mások kárára.
Előzmény: CKD Kombinát (530)
CKD Kombinát Creative Commons License 2009.10.08 0 0 530
Alapvetően nem nagy probléma, mert mint már írtam is a menetjegy kiválasztása után kiválasztom mellé a helyjegyet! Csak ez utóbbit önmagában nem engedi a CitySzerdás napokon.
Előzmény: Jasperek (529)
Jasperek Creative Commons License 2009.10.08 0 0 529
Nos, én nem értek hozzá:)
Nem tudom miért csak a kötőjeles vonatot hozza fel ,de ha leírod a problémád a helpdesk@mavinformatika.hu -címre levélben biztosan kapsz használható választ!
Csak ne úgy kezd ,hogy sz@r a menetrend:)
Ha mégsem kapnál választ (amit nem hinnék) akkor írj ide nyugodtan és megoldjuk:)
Én csak szóban kaptam infót és nem vagyok benne biztos ,hogy teljesen értettem a problémád és rá adott választ:)
Előzmény: CKD Kombinát (528)
CKD Kombinát Creative Commons License 2009.10.07 0 0 528
Tudom.
De mi van akkor, ha csak a kötőjeles vonatot adja be utazási ajánlatként.
Akkor nem tudok mást csinálni.
Itt is látszik, hogy a 713-asra csak a helyjegy nélküli részt ajánlja.
Már pedig én azzal szerettem volna utazni.

Amúgy meg is tettem.
A vasútállomáson kértem a pénztárba egy helyjegyet.
De ez így akkor is a rendszer hiányossága!
Előzmény: Jasperek (527)
Jasperek Creative Commons License 2009.10.07 0 0 527
Nem tudok -e segíteni vagy félre értettem esetleg valamit,de hátha.
Csak akkor tudsz helyjegyet venni ha azt a részt jelölöd ki ahol jobb oldalt látszódik a helyjegyfoglalás a hibridvonatoknál.Mindkettő vonatnál.A 765 ALFÖLD IC ( - Budapest-Nyugati pu.)-nál és a 466 WIENER WALZER EN ( - Zürich Hb.)-nál is.
A másik a 765-1 ALFÖLD IC ( - Budapest-Nyugati pu.)

765-1-es itt nem tudsz!!!!!

Itt a képen a 2. variáció-nál lehetséges.Ott ahol az R betű mellett kis kék 2-es látszódik
Ott kell ,hogy adjon helyjegyet.Ha mégsem sikerül szólj ,s talán jobban el tudom mondani ha ez nem világos.
Előzmény: CKD Kombinát (526)
CKD Kombinát Creative Commons License 2009.10.07 0 0 526
Ma ugye CitySzerda akció van.
De az eTicketen csak menetjegy mellé lehet a díjmentes pótjegyet is megvenni. Ez nem is gond, és szerintem is jól van ez így.

De pl. egy Szeged - Győr utazásnál ajánlatként nem adja ki a hibrid IC-k pótjegyes részét. Csak akkor ha Szeged - Budapest utazásra keresek rá.
Ez nem is gond, mert általában megveszem külön a menetjegyet, majd külön a pótjegyet.
Csakhogy most nem lehet külön pótjegyet venni!

Nem tudom, miért nem adja ki más utazásnál az IC-k pótjegyes részét is.
Hely még van, mert Szeged - Budapest utazásnál kipróbáltam, azt írta hogy teljesíthető a helyfoglalás!
djmorphy Creative Commons License 2009.10.04 0 0 525
Hali!
Megpróbáltam rendelni én is neten de azt írta, hogy nem a kártyám nem felel meg az üzletágnak :( Tehát, hogy az én kártyámal nem lehet
djmorphy Creative Commons License 2009.09.29 0 0 524
Köszönöm szépen a válaszodat! Akkor péntekre ki is próbálom :D
Előzmény: Törölt nick (523)
djmorphy Creative Commons License 2009.09.29 0 0 522
Sziasztok!

Elkezdtem olvasgatni a fórumot de azért eléggé sokat írtatok.Tehát inkább kérdeznék ha nem gond. :)
Azt szeretném megtudni, hogy K&H VISA ELECTRON kártyám van és ezzel tudok vásárolni jegyet? Mert úgy olvastam, hogy valaki már vett ilyennel jegyet de a MÁV infó vonalán anyukámnak a felsorolt kártyák között ez nem volt. A másik kérdésem ha mégis lehet akkor ennek milyen díja van. Gondolom valami átutalási díj biztos van. Mert nekem 90%-os kedvezményem van és ha esetleg a jegyvásárlás neten keresztül többe kerülne mint maga a jegy akkor nemsok értelmét látom. (Főként Szeged-Pest Szeged-Debrecen útvonalat használom).
CKD Kombinát Creative Commons License 2009.08.22 0 0 521
Egy újabb eltérő útirányú menettérti: ;-)

PLACI Creative Commons License 2009.08.02 0 0 520
Nem tudom, mi történt az Etickettel, összevissza hozza fel a vonatokat. Pontosabban nem hozza föl a legközelebbi csatlakozást sok esetben, csak a következőt. 500+ jegyet szeretnék venni rajta, és pl. Győr-Gyékényes közé hiába érkezik be a Ciklámen-Savaria IC Szombathelyre 9.02-kor, a 9.13-as pécsi gyorsot nem hozza fel, csak a 9.45-ös IC-t. Gyékényesen szintén: a pécsi gyors 11.08-ra érkezik be, 11.20-kor indul egy személy Kaposvár felé, de ő a 13.05-öst hozza fel elsőként. Mi történt?
timetable Creative Commons License 2009.07.24 0 0 519

Eredetileg egy 500+ jegyet szerettem volna venni, ahol egy "Nyíregy-Szolnok-Keleti/Nyugati-Kecskemét..." útvonal lett volna. Miután ezt nem vette be, kezdtem próbálkozni azzal hogy hátha csak a 100-120-asok szolnoki közös végpontja kavar be, és beütöttem pl. azt hogy Nagykáta-Vác. Vagy Szolnok-Nyugati felé, vagy pedig Keleti-Aszód-Vácrátót felé akarta kiadni.

 

A példában említett ellenirányú, Vác-Nagykáta viszonylatnál ezzel szemben nincs probléma.

Előzmény: Törölt nick (518)
timetable Creative Commons License 2009.07.24 0 0 517

Nem tudok megetetni a rendszerrel egy útvonalat. A 120-as vonalon érkeznék be Budapest-Keletibe, és Budapest-Nyugatiból induló vonattal szeretnék továbbutazni. Beütöttem a "fejpályaudvaron át" opciót, de a két állomást együtt kezelni nem képes. (Sem össze nem vonja miután egymás után beütöm őket, sem a BUDAPEST* állomásnévre nem ad megfelelő találatot.) Valamennyi lehetőségnél vagy visszafordít a 120-as megadott állomásáról, és elküld Szolnokon át a Nyugatiba, vagy pedig a Keletiből ajánl kacifántos útirányt.

 

Amennyiben a "fejpályaudvaron át" változatot kiiktatom, akkor pedig a Keletiből Zuglón keresztül akar a Nyugatiba vinni, ami ugye tört díjszabást jelentene.

 

Ellenkező irányban (Nyugatiból Keletibe) felajánlja fejpályaudvaron keresztül, ezzel nincs probléma.

 

A 100-as és 120-as közös szolnoki pontja, és közös budapesti végpontjaik miatt lehet hogy egy vonalnak veszi őket?

PLACI Creative Commons License 2009.07.16 0 0 516
Cityszerdára megint nem ingyen lehet pót- és helyjegyeket venni...
Jasperek Creative Commons License 2009.06.24 0 0 515
Elméletileg,Nem jártam arra nem tudom hogy nézz ki.Reméljük nem buliznak arrafelé mostanában...
Előzmény: Törölt nick (514)
Jasperek Creative Commons License 2009.06.23 0 0 513
Zugló ismét a rendszerben:)
Jasperek Creative Commons License 2009.06.22 0 0 512
Akkor jó!:)
Bár aki 00:59-kor akar jegyet venni az lepődjön csak meg:)
Kn. az eticket működik mert pl. jegyet lehet kivenni csak vásárolni nem:)
Előzmény: PLACI (511)
PLACI Creative Commons License 2009.06.21 0 0 511
Ki mondta, hogy nem az OTP sara, és nem nekik kell kijavítani? :)

Én ezt ide csak azért írtam, hogy ne érjen senkit se váratlanul.
Előzmény: Jasperek (510)
Jasperek Creative Commons License 2009.06.21 0 0 510
Akkor nem az OTP-nek kellene ezt jelezned??????? :)
Előzmény: PLACI (509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!