Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Nem. Egészen pontosan úgy van, hogy W311: gyártáskezdettől (1956 január) - 1961. 12. 31-ig
W312: 1962. 01. 02 - 1966. 06. 30. ezen belül a kiskerekű 1965. 09. 01-től, és a kiskerekűt (Baumuster) W312/1-nek nevezték. Az összevisszaság ott van, hogy a típusjelzések pedig úgy vannak, hogy például a Limousine 312-0: tehát kötőjel, nem perjel.
És hogy még macerásabb legyen: az adattáblán az altípus nem egy karakter, hanem három (312-000):
Sokat bicajoztam így "fölújított" utakon. Erre a ragacsra szórtak még murvát, amit talán még mög is hengöröztek, de bicajjal azon mönni művészet volt. Egy hét múlva a nagy nyári melegben, viszont már úgy ragadt az a bitumen, hogy raccsogot a bicaj kereke rajta.
A ház, amiben lakom, korábban egy postatiszté volt. Amikor megvettük, minden kültéri vasfelület (kerítés, kapu, ereszcsatorna, lugasoszlop, pinceajtó stb.) postazöldre volt festve. Végülis, bélyeggel nem ragaszthatta le őket.
Alig volt olyan katedrális Európában ahol ne azt kérték volna, hogy az oltárig menjünk be a busszal, hogy turisták ott tudjanak kiszállni......................:-(((