Keresés

Részletes keresés

sunmalacka Creative Commons License 2009.08.15 0 0 1328

 

 

  Természetesen ez a problémás gazdikra vonatkozik. De az öleb se pisiljen az erkélyen.

sunmalacka Creative Commons License 2009.08.15 0 0 1327

 

 

  Már másodszor idézem a házunk vice házmesterének kutyákkal kapcsolatos mondását. A KUTYA AZ EGY KUTYA, A GAZDÁJA EGY ÁLLAT.

MoveArt Creative Commons License 2009.08.15 0 0 1326

Ez fura, mert az egyik havernak a házból szintén nem nyitja, de nekünk és még, ahogy látom sokaknak, akik előttünk, mögöttünk jönnek, nincs vele gondjuk.

 

Előzmény: kimi075 (1325)
kimi075 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 1325
Sziasztok!

Most jöttünk haza a nyaralásból és még mindig nem működik befelé a garázskapu.
A távirányítom nem nyitja már kb2-3hete másnak is van ilyen problémája?
5.emeleti kutyus Creative Commons License 2009.08.15 0 0 1324

 

 Kedves Évike a negyedikről !

 

 Szomorúan tapasztalom , hogy milyen stílusban beszél az Ön fölött lakó fiatal párról , és a velük lakó kiskutyáról.

 A kutyáról csak annyit , másfél kilós testsúllyal bír , alkalmankénti vizeletmennyisége fél deci sincs , ezért fizikai képtelenség , hogy az Ön teraszát oly mértékben károsítsa , hogy ennek ilyen hangot kelljen adnia. Mivel Ön a korát hangoztatja ( minimum a hölgy kétszerese ) nagyítóval kell keresse a teraszon a vizeletcseppeket , mivel szabad szemmel nem láthatná . Azonkívül , hogy még a teraszon lévő nádba is belekötött ez nagyfokú rosszindulatra vall. Nem utolsó sorban , a házban lévő takarítónőnek a munkájával kéne foglalkoznia ( koszosak a folyosók , nem tiszta a lift és a lépcsőház ) nem az a dolga , hogy idegeneket beenged a lezárt folyosóra ,  és ezzel mások nyugalmát megzavarja.

A fiatal párról akiket személyesen jól ismerek , nagyon kedvesek és segítőkészek , illedelmesek ha nekik is megadják a kellő tiszteletet. Fiatal létükre nem zavarják a ház nyugalmát , a velük lévő kiskutya sem. Nekik sem adták ingyen a lakást mint ahogy Ön is több milliót fizettek érte . Önnek biztos nincsen kutyája akibe beleköthet , ezért másokat keres erre a célra . Jó lenne ha magába szállna és nem szítaná a kutyások és nem kutyások táborát egymás ellen , hanem találna magának más elfoglaltságot amiben talán örömét is lelhetné.

 

Üdvözlettel , további szép napot kívánva Önnek és a ház többi lakójának

 

 

Töv53 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 1323
sziren220 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 1322
Kutyapisi ügy.
Én azért ismerem a másik fél elbeszélését is,nem egészen kerek így a dolog ahogy kedves Éva itt mindenkinek előadja magát.Az ő modoráról inkább nem beszélnék,és már az első alkalomnál is ugyan olyan elmebeteg stílusban adta elő magát,nem kellet hozzá 3-ik alkalom.A kutyapisi valóban most először véletlen balesetből megtörtént,de volt olyan is mikor a kutya itthon sem volt,és a lakó éjszakás műszak után aludt még mikor felrongyolt a hölgy a Tündivel, rikácsolva,hogy ez volt az utolsó eset.Gondolhatjátok,hogy álomittasan még észhez sem tudott a szomszéd térni.Nekem is volt hasonló esetem,hogy figyelmetlen voltam,és az alattam lakók megkapták a virágládámból az áldást,de hál istennek ők nagyon korrektek és intelligensek voltak! Nagyon örülök,hogy ők laknak alattam,és nem ön kedves Éva,mert énvelem ilyen viselkedés után biztos nem járt volna jól!Meg lehet kellemetlen az mikor fentről jön valami,de az nem azt jelenti,hogy állandó jelleggel keresni kell a lehetőséget a balhéra.Ha meg nincs annyi intelligencia és tolerancia önben,hogy normálisan beszéljen bárkivel is,akkor inkább valóban máshol kell lakni.Nem akarok belefolyni a dologba,csak az illető nincs fent a fórumon,és nem tudja magát megvédeni.Köszönöm,hogy meghallgattatok,részemről nincs több hozzáfűznivaló.
Éva54 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 1321

Nem szükséges bizonyitanom, mert a Hölgy tanu előtt beismerte, hogy lepisilt a kutyája. Egyébként nem fogom feljelenteni, mert abban reménykedem, hogy ez volt az utolsó eset. Különben a közös képviselővel és a gondnokkal is beszéltem azóta és a gondnok úr megigérte, hogy ha mégegyszer ilyen előfordul akkor segitségemre lesz és felmegy hozzájuk. A közös képviselő pedig azt mondta, hogy muszáj lednne hivatalos levelet, ajánlott levelet irnia, hogy figyelmeztesse őket. Ahhoz viszont az ő email cimére el kell küldenem a panaszomat. Egyenlőre még nem tettem meg, mert nem akarok haragot, de a lakógyűlésen talán kellene emlitenem a dolgot. Habár azt hallottam, hogy a lakógyűlésen sokkal fontosabb dolgokról lesz szó. Ez csak egy kutyaügy, ami az én bosszúságom.

Hát örülhetnek azok akik nem a kutyus alatt laknak. Reméljük azóta szobatiszta már.

Never100 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 1320

Szépjónapot mindenkinek!

Közös öröm, hogy nem a mi épületünkben laksz a kutyusoddal!

erase Creative Commons License 2009.08.14 0 0 1319
Hja, csak nehéz lesz bizonyítani... Tettenérés kell :-)
Előzmény: Szi-Gyu (1318)
Szi-Gyu Creative Commons License 2009.08.13 0 0 1318
A házirend szerint:

16. A társasházban csak az állattartásról szóló 1/2009. (II. 10.) Önkormányzati rendeletben foglalt feltételek szerint tartató állat. (Engedély nélkül kutya 1 db, macska 2 db tartható +azoknak 3 hónaposnál fiatalabb szaporulattal oly módon hogy az mások nyugalmát nem zavarja.) A ház területén kutyák csak pórázon vezethetők, a kutyák ürülékét a tulajdonos köteles összetakarítani. A házhoz tartozó bekerített zöldterületeken a kutyák sétáltatása tilos.

...oly módon hogy az mások nyugalmát nem zavarja... Azt hiszem, a leírt esetnél ez meglehetősen nem teljesül.

A önkormányzati rendeletre hivatkozva nyugodtan feljelentést lehet tenni, aminek várhatóan pénzbüntetés lesz a következménye.
erase Creative Commons License 2009.08.13 0 0 1317
Méretes tahó a "hölgy"...
Előzmény: Éva54 (1315)
kiralyetele Creative Commons License 2009.08.13 0 0 1316
Tisztelt lakók, meg tudná valaki mondani, hogy a konyhában az elszívócsonknak mekkora a keresztmetszete? Nem leszek pár napig a ház közelében de addig szükségem lenne a méretére, mert megyek anyagot vásárolni.

A másik kérdésem az lenne, hogy a lakások átvétele során hány darab kulcsot kaptak? Nem a lakásajtóhoz tartozó 5-ös készletre gondolok, amit a műanyag tokból vágtak ki, hanem pl. a kertkapuhoz, bejárati ajtóhoz adott kulcsokra. Köszönöm a válaszokat.
Éva54 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 1315

T.Lakók, Közös képviselő úr és Gondnok úr!

Hivtam Önöket de bizonyára mindkettőjüknek elfoglaltsága van.

Pár héttel ezelőtt már emlitettem, hogy az 5. emeleten van fölöttem egy kiskutya akit ezek szerint a gazdái nem minden esetben visznek le időben és sajnálatos módon a kiskutya lepisil az emeletről.

Szerintem felháboritó, hogy aki kutyát tart ilyet megengedhet magának. Mert továbbra is megengedi, hiába szóltam pár hete és előtte is. Először azt gondoltam, hogy a virág locsoló viz jön a fejünkre, a fehér ágyneműre de sajnos a mai nap meggyőződtem és már pár hete is rájöttem, hogy ez nem sima viz, hanem pisi.

Feljutni csak nehezen tudtam hozzájuk, a Tündi segitett bemenni pár hete és inteligensen megkértem, hogy ez többé nem forduljon elő. Akkor még nem is gondoltam, hogy pisi, csak amikor ujból kimostam a ruhámat, akkor vettem észre, hogy nem viz. A Tündi meg is jegyezte, hogy mennyire nem voltam határozott, mert szerinte nyomatékosabban kellett volna figyelmeztetnem őket. Akkor már másodszor voltam fent szólni ezért.

Ma szerettem volna felmenni megint, de nem tudtam ezért hivtam a gondnok urat, hogy segitsen bejutni, hogy tudjak szólni megint, mert a kutyus megint lepisilt.

Szerencsémre a földszinten pont jött a Hölgy és a Tündivel együtt megállitottam, hogy a kutyája lepisil tud e róla. A Hölgy elismerte, aki egyébként nagyon fiatal, kétszer a lányom lehetne. De közölte, hogy ne beszéljek vele ilyen hangon mert más kutyája is lepisilhet és más is lelocsolhat, mert ez van. Hát azért mostmár felemeltem a hangom. Én nem locsolok le, mert nagyon vigyázok, ő viszont mind a négy emeletet rendezi. Hol pisivel, hol vizzel és még neki áll feljebb. Először normál hangon próbáltam jelezni, de elfogyott a szemtelensége miatt a türelmem. Most pisilt le először ő szerinte. Hát erre a Tündi a tanu, hogy nem igaz és egyáltalán hogy juthat el odáig, hogy a kutya az erkélyen pisil a nád szélére. Ezzel a náddal sem értek egyet, mert amikor megázik és netán odapisil a kutya, akkor folyik le az alsó szomszédra is. Persze bizonyára más, ha egy helyre pisilnek és nagyobb a mennyiség. Közöltem a Hölggyel, hogy feljelentem. Ilyen alapon ő is lepisilhet és nekem ezt el kell türnöm? Fel volt háborodva azon is, hogy én miért teszem a korlátra a ruháimat. Hát azért ez már tulzás. Még én vagyok az oka, hogy ráment a kutyája pisije. Most nem volt ott ruha, mert már vigyázok, de azért kemény milliókat fizettem, hogy erkélyem legyen és szeretnék nyugodtan kiülni, mert most éppen a kutyapisi csöpögött a fejemre és a kőre, amit előtte 10 perccel mostam fel.

Önök szerint ez igy rendben van? És ennyiben kell hagyni? Vagy mi a teendő?

Nem akarok senkivel haragot, de még ő ordibált velem, amit a Tündi is végighallgatott. Ráadásul kétszer a lányom lehetne.

UGY GONDOLOM, HOGY EZ MEGENGEDHETETLEN!!!! Csak képzeljék el, hogy kint van a gyermekük az erkélyen és a kutya rápisil???? Csodálkozom, hogy az alattam lakók még nem vették észre. Már azért is kellemetlen, mert gondolhatják, hogy tőlem is jöhet ez.

Ez a folyadék az 5. emelet rövid folyosójáról érkezik. És nem először. Lassan bánom, hogy itt vettem lakást. Pedig nagyon jól érzem magam.

Sajnálom, hogy ma ezt kellett irnom.

Köszönöm, hogy végigolvasták.

Éva

 

mariposa14 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 1314

A kedves Hölgy (Gitta) tényleg elérhető, Tószegi Úr is elérhető és mindketten segítőkészek. A Gondnok illetve a Közös Képviselő tudja az elérhetőségeket. Vajon miért kell akkor ennyi energiát befektetve "nyomoznunk"?

 

Tika13 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 1313

köszi szépen

 

Előzmény: de_erdekes (1312)
de_erdekes Creative Commons License 2009.08.11 0 0 1312

Szia,

 

van a háznak biztosítása és a lakásra is vonatkozik, de újraépítési költég függvényében, azaz pl a vételár kb 2/3-a biztosított összeg,

ha hiteled van, akkor elképzelhető, hogy ez a biztosítási összeg nem fedezi a hitelállományt, így kiegészítő biztosítást köthetsz, ebben segített nekem is a közösképviselő,

fordulj hozzá bizalommal:-)

 

Üdv:

Attila

Előzmény: Tika13 (1311)
Tika13 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 1311

Sziasztok!

 

Kötött már valaki lakásbiztosítást? Tudtok ajánlani valakit?

 

Egyébként a háznak van biztosítása?

 

 

Köszi

Töv53 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1310
Töv53 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1309
A kezdetek...
GTi 4ever Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1308
tele=telep
Előzmény: GTi 4ever (1307)
GTi 4ever Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1307
Volt asszem fornettis üzlet is a tele közepén.

Nem volt hosszú életű arra emlékszek.
Előzmény: MoveArt (1306)
MoveArt Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1306
Na, szegénykém... Azért jó, hogy elmondtad, így talán nem ugrik nagy fejest egy üres medencébe. Hasonlókat mondott már nekem a sarki kisboltos néni is, de nem akartam nagyon elszomorítani a párom. Viszont ő is olvassa a fórumot és így már jobban meggyőzi, hogy itt is hasonlókat olvas.
Előzmény: GTi 4ever (1305)
GTi 4ever Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1305
Bolt nyitással kapcsolatban rossz híreim vannak.

Ez a lakótelep HALOTT a boltok szempontjából!!!

1993 óta élet itt, és a most meglévő néhány bolton kívül nem marad meg itt semmi. Sajnos a nap nagy részében nincsenek itt a lakók (dogoznak) akik meg nyugdíjasok, vagy babakocsis anyukák azoknak rendszerint nincs pénzük.

A kocsmák is bezártak (volt több is), zöldségesből is csak egy maradt, a két bolt még elvan, de a lidl nem tesz jót a környék üzleteinek.
Volt itt már esküvői ruha kölcsönzőtől kezdve a műanyag felszereléseket áruló bolton keresztül millió fodrász és műkörmös, dekorációs bolt, farmer kereskedés, nyomtatványbolt, papír írószeres, kutyaeledeles és a használt ruhás is. Mind tönkrement.

Nem véletlen, hogy rengeteg kiadatlan üzlethelység van a telepen. (ezért is értelmetlen a szomszéd ház aljába tervezett rengeteg üzlet)

Szóval nagy valószínűséggel a fornettis sem lenne hosszú életű.
Mex1977 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1304
Nem akarok nagyon ünnep rontó lenni ,de a Pozsony úton van egy finom pékség.Mondjuk tény hogy nem fornettis hanem saját termékes.
Előzmény: MoveArt (1302)
erase Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1303
Nem a párod az első, aki ezen töri a fejét :-)
MoveArt Creative Commons License 2009.08.09 0 0 1302
Párom épp ezen töri a fejét...mármint pékséget szeretne nyitni, mert ez a kis álma neki :) Fornettis sütik, zsemle, kifli, kakaós csiga, kávé...ilyesmik. Csak pénz kéne hozzá. :)
Előzmény: maddoc (1299)
egyiklako Creative Commons License 2009.08.08 0 0 1301

"Szeretnék egy olyan papírt látni, amin fel van sorolva, hogy a közös költségből pontosan mit fizetünk."

 

Igen ez nagyon sok helyen alapvető dolog,énis hiányolom!

Előzmény: maddoc (1299)
de_erdekes Creative Commons License 2009.08.08 0 0 1300

"Másik. Nekem még nem volt gondom a Mártonffy-Bau elérésével a telefonszám és email is működött, mindig segítőkészek voltak.
"

 

Jó Neked, ui Én tegnap kaptam meg azt a mobil számot és email címet, ami alapján valójában lehetne a Mártonffy-Bau-val kommunikálni, no comment...

Előzmény: maddoc (1299)
maddoc Creative Commons License 2009.08.08 0 0 1299
Üdvözlet!

Egy hozzászólás a kerttel kapcsolatban. Földszinten lakom (A11), halódik a füvem nekem is rendesen. Legutóbbi értesüléseim szerint azonban nem kiszáradt, hanem egyszerűen nincs tápanyag a talajban. Szóval többek között én is ennek utánpótlásával próbálkozom. A kertész azt mondta, hogy műtrágyát lenne érdemes használni.

Másik. Nekem még nem volt gondom a Mártonffy-Bau elérésével a telefonszám és email is működött, mindig segítőkészek voltak.

A lakógyűlés pedig egy nagyon is jó dolog lenne.

Másik dolog, ami miatt a közös képviselőt is napokon belül meg fogom keresni. Szeretnék egy olyan papírt látni, amin fel van sorolva, hogy a közös költségből pontosan mit fizetünk. Azaz tételesen felsorolva, hogy egy hónapban ennyi a szemétszállítási díj, közös helyiségek villanyszámlája, stb.. Esetleg, ha valakinek van már ilyen, az megoszthatná velem.

És még egy kérdés: esetleg valaki nem tud valami pékséget a közelben?

Demus Tamás

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!