Én már egy ideje nézegetem ezeket az oldalakat csak nem tudom melyik tesztet vegyem meg, kíváncsi vagyok a genetikai eredetemre, örökbefogadtak és infó kevés van csak. Az egészségügyi adatok is érdekesek lennének hiszen arról sincs nagyon információm.
Kelták éltek a Kárpát medencében és szászok is, mivel az angolok szász (germán eredetű nép) britt, skandináv (vikingek sokáig uralmuk alatt tartották egész Wells et irorszagot és majd egész Angliát, így nem meglepő szerintem az eredmény, főleg hogy a szászok is egy német diallektust beszéltek és Romániából, telepítették ki őket a svábokkal együtt Németországba.
Nincs kikutatott családfám, most kezdek csak elgondolkozni azon, hogy érdemes lenne hozzáfogni :)
Az etnikai becslésem szerint legnagyobb %-ban ír-skót-walesi és skandináv, utána balkáni és balti, majd a délolasz-görög vonal dominál (szóval szinte körbe lövöm a meglepetten nem talált német szálat, gondosan kikerülve azt), illetve van 5%-ban afrikai és másfélben közel-keleti..
Teljesen véletlenül csöppentem a DNS vizsgálatba, meglehetősen tudatlanul. Szívesen olvasnék az öröklődés folyamatáról, de laikusként kattintgatva a neten elég nehéz összeszedni az infókat. Tudtok esetleg irodalmat ajánlani, ami érthetően elmagyarázza a genetikának ezt az ágát?
Nálam pl. felmerült, hogy bár anyai ágon elvileg mindkét nagyszülőm sváb volt (magam is emlékszem, ahogy egymás közt svábul beszéltek, nyelvük, nevük, hagyományaik, még külső megjelenésük is mind arra utalt, hogy valóban azok), bennem 0% német (North and West European) vér folyik. Még nigériaiból is több van, néger ősökről pedig nem szólt a fáma a családban :) Lehetséges ez?
Azt olvastam, a két szülőtől 50-50%-ban örököljük a géneket, de gondolom az, hogy az én anyai 50%-om az ő melyik génjeiből tevődik össze, már random alakul ki (bár lehet, hogy már itt tévedek). Előfordulhat, hogy korábbi keveredések kapcsán a német génekből a tisztának tűnő sváb eredet ellenére már olyan kevés volt, hogy nálam már ki is estek? Vagy kezdhetek kételkedni abban, hogy édes-e az anyám? Vagy inkább a teszt megbízhatóságában? Vagy az egész egyáltalán nem is így működik?
Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradságot a válaszra.
Nem tudom, hogy hová írtál, de olvastam, hogy az oldal nálad is olyan, mint amit feltettem.
Megsikerült a nejem tabletjáról lementeni az eredeti oldal dizájnját, mely az alábbi volt.
Az igaz, hogy a program fel ajánlotta nálam is a másik - sztem az ingyenes próba - verzió használatát, melyet lehet, hogy elfogadtam, sajnos. Visszaállítani sehogy sem tudom. :(