Keresés

Részletes keresés

88Maya88 Creative Commons License 2019.11.23 0 0 7134
De jó tudni hogy nem vagyok egyedül :( Kis sunyi egy kórság... Nekem a gyógyszer sokat segített pl abban hogy elindultam az utamon célokkal. Előtte pl egyedül sem tudtam maradni. Pánikrohamokban gazdag napok volt hogy egy nap 6is.Lekopogom 1 hónapja egyszer sem volt. 3 hétig se fész se tv se semmi kb nehogy olyat halljak ami beakadhat. Ez már azért lazult. Nem mondom hogy top de dolgozni szépen járok az emberi kapcsolatokat is ápolom. Rendszeresen orvos pszichológus már egyedül is elvagyok :) Szabadidőmben alkotok ajtó díszelet meg ami eszembe jut vagy gyakorlom a körmös dolgokat. De 1 hete megint belém bújt a manó(rossz gondolatok) és azt vettem észre hogy most hogy közeledik a piros ünnep rosszabb... Kiprobálnom amit ajánlottál :)
Előzmény: Anna's world (7133)
Anna's world Creative Commons License 2019.11.23 0 0 7133

Ó hogyne, a gondolatainkban megnyilvánul a kiemelkedő kreativitásunk 🤦🏻♀ .. ez szerintem teljesen normális ebben a helyzetben.. én ha hallom, hogy valaki véget vet az életének, elkezdek rettegni, h úristen lehet, h én is ezt fogom tenni? Félek, h bekattan valami aztán elég egy pillanat. Ezért nem merek egyedül lenni ... az szintén közös, hogy a ciklus végén erősödik a félelem / szorongás érzet emiatt a gondolatoktól, majd amint megjön visszakapom az irányítást a testem felett és megszűnik a stressz. Visszaolvastam a történetedet is, nagyon hasonló helyzetben vagyunk. Én most várom, hogy mi lesz a hosszútávú tapasztalatot a gyógyszerekkel mert mint írtam én nem szedek rá. Az autogén tréninget csinálod? Én szeretem. Ha jönnek a frusztráló gondolatok próbálj egy nagy piros stop gombot elképzelni amit lenyomva leállítod a gondolataid. Nekem ez szokott segíteni, neked van ami jobban  beválik ilyenkor?

Előzmény: 88Maya88 (7130)
88Maya88 Creative Commons License 2019.11.23 0 0 7132
Köszönöm de nem fogyasztok alkoholt.
Előzmény: Törölt nick (7131)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.23 -2 0 7131
Igyál hideg sört, az megoldás lehet!
Előzmény: 88Maya88 (7130)
88Maya88 Creative Commons License 2019.11.23 0 0 7130
Egy gyors kérdés. Mostanában olyan sok cikkel találkozom szembe(skizofrén ölt) hogy újabban az a gondolatom hogy skizofrén leszek... Ez volt veletek is?Orvoshoz járok meg pszichológushoz nyílván észre vették volna ha hasonló probléma lenne velem. De egyszerűen folyamatosan arra gondolok hogy lekapcsolok valamit csinálni fogok és arról nem is fogok tudni... Ilyenkor jól megcsípem magam hogy de "dilis" vagy ez is csak egy ostoba gondolat. De észre vettem hogy csak időszakos nálam. Pl ha fáradtabb vagyok vagy női napok közelednek. Van hogy egésznap eszembe se jut semmi. De annyi baromságot lehet olvasni :/ Néha megyek valahova és elmerengek hogy ezaz ember épp nem e hibbant mint akiről mondjuk tegnap olvastam. Pedig nincs se üldözési mániám se tömegbe nem félek. És tudom hogy irreális amiket gondolok de pl jön egy szitu beugrik egy film vagy cikk és elkezdek rajta agyalni persze nem direkt...
88Maya88 Creative Commons License 2019.11.22 0 0 7129
Sziaa :) Szivesen meghallgatnám a történeted már ha szeretnéd megosztani. Nagyon nehéz de harcolni kell hisz mindig a legerősebbwk kapják a legnehezebb csatákat!
Előzmény: Anna's world (7128)
Anna's world Creative Commons License 2019.11.22 0 0 7128

Sziasztok! Én csak most találtam rá a fórumra pedig több mint fél éve társam már a pánik, ocd, generalizált szorongás és a többi. Először is hadd mondjam el, hogy mennyire megnyugtató, hogy vagytok és harcoltok nap mint nap az amúgy is sokszor kacifántos életetek mellett... nem vagyok egyedül. Nemtudom mennyire tartjátok fontosnak a sztorim bemutatását, de szívesen leírom bár gyanítom nem sokban különbözik a többitől. Talán az fontos lehet, h én jelenleg nem szedek gyógyszert csak kiegészítőket és homeopátiát. Kognitív terápiát csinálok és ha van erőm igyekszem a konfortomon kívül edződni valamint valójában is edzeni!. Ez a legnehezebb és a leghatékonyabb nekem. A másik legesleghatékonyabb a lelkemnek amikor olyan már tapasztalt emberek bíztatnak mint Ti vagytok! Engem úgy még se pszichológus se pszichiáter vagy terapeuta nem tudott még megnyugtatni mint amikor egy volt pánikos a legnagyobb őszinteséggel azt mondja: “ez mind el fog múlni, ez 100%” ! Bízom benne, hogy itt is sok példa van erre!? 
Ha irodalmat javasolhatok akkor szívből ajánlom Barry McDonagh - MERJ c. könyvét! Most ugrok neki másodjára, valaki olvasta már? Másokra is jó hatással volt? 

Majd írjatok pár sort. Kitartást mindenkinek! :) 

hed7kandi Creative Commons License 2019.11.14 0 0 7127

Hali! Szuper, örülök, hogy jól vagy! Most már én is, bár az urtolsó 3-4-5 napom maga volt a pokol, talán a leghosszabb legrosszabb időszakom volt, egyedül egy új országban, teljes kétségbeesés közepette, pánikban, stb. Nem is sorolom tovább. Most viszont már sokkal jobb, hála Istennek! Amit írsz, elgondolkodtató és megfontolandó. Nagy dilemma, hogy többet szenvedve gyógyszer nélkül vagy kevesebbet gyógyszerrel. A pszichológus/pszichiáter szerintem alap dolog mellé és ez nem kérdés számomra. Volna kedved esetleg pár emailt cserélni a későbbiekben (akár inkognitóban), csak hogy nyomon követhessem az utadat? Nekem segítene. Köszi és szép napot!

Előzmény: 88Maya88 (7125)
88Maya88 Creative Commons License 2019.11.14 0 0 7126
Sziaa :) Én két félét szedek Ssri meg snri egyik reggel másik este. Nagyon vegyes mellékhatást érzékeltem hányás étvágytalanság és persze a tünetek felerősödése az első időszakban. Volt rémálmom is de csak 4 napig. Nagyon fontos a jó szakember aki foglalkozik veled. Addig megy ameddig jobban nen vagy! Nyíltan és őszintén kell beszélni. Amit én szedek gyógyszert jó kifejezetten régen megélt traumákra is :) Irj nyugodtan válaszolok bármire ami ezzel kapcsolatos.
Előzmény: eXN3R (7118)
88Maya88 Creative Commons License 2019.11.14 0 0 7125
Sziaa :) Vagyis sziasztok. Jelenleg sokkal sokkal jobban vagyok :) Rég voltam itt de beindult a vállalkozásom amit nagyon sok szeretettel csinálok! Boldog vagyok hogy elértem az álmom :) Szedem a gyógyszert és {örülök hogy így döntöttem mert nem tudom hogy ment volna nélküle. Tudom sokan ellene vannak de nem kell félni az első időszakban nagyon rossz de azt túl kell élni ;) Rendszeresen járok pszichológushoz ami szintén nagyon jó. Már lassan csökkenteni fogja a heti rendszert. A gyógyszert is csökkentették. Mindeki aki évek óta szenved csak azt tudom javasolni hogy ne várjon semmire nekem segít igaz nem az első gyógyszer volt a jó de addig probáltuk amig meglett a jó! Nem csinálok semmi extrém más dolgot edzeni szeretnék majd elkezdeni de egyenlőre a munka az első és legfontosabb. :) Ott szeretnék helyt állni a maximumon. Tanulni gyakorolni fejlődni(Műkörömépítő vagyok). Már sokat vagyok egyedül és nem esik nehezen sőt kicsit élvezem :D Olyankor sorozat arcpakolás kis relax :D És a kiskutyám <3 Hajrá mindenki van remény "meggyógyulni"! Puszi mindenkinek
Előzmény: hed7kandi (7117)
hed7kandi Creative Commons License 2019.11.13 0 0 7124

mgesa, azt esetleg szabad tudni, hogy mik voltaka tüneteid, mitől szenvedtél és hogy mit szedsz most, amiről azt mondod, hogy bevált? Igazából bármit megoszthatsz, amit hasznosnak találsz. köszi

Előzmény: mgesa (7123)
mgesa Creative Commons License 2019.11.12 0 0 7123

Szia!

 

Feleslegesen félsz az SSRI--től szerintem.

20 évig próbáltam anélkül küszködni, hol jobban, hol kevésbé szorongtam, de igazan jól sosem voltam, de féltem gyógyszert szedni.

3 éve durva mélyponton volt, akkor végre elkezdtem szedni és életem legjobb döntése volt. Nem, nem megoldás, hanem támogatás a terápia mellé, amíg nagyon -rosszul van az ember. Kellett 20 év, hogy rajojjek, nincs értelme szenvedni, van, amikor ez a kisebb rossz.

Amint kicsit jobban lettem, tudtam rendesen csinálni a terápiát, amitől jobban lettem. Most már majdnem teljesen leépítettem a gyógyszert és jól vagyok (koppkopp).

Előzmény: eXN3R (7121)
hed7kandi Creative Commons License 2019.11.11 0 0 7122

Szia, persze, értem amit mondasz és tiszteletben is tartom. Kezdetben én is gátlásos voltam az érzelmeimmel kapcsolatban, de ennyi idő alatt megtanultam, hogy nem kell, nincs értelme. Gyógyszert soha nem szedtem, egyszer vettem be egy fél Lexaurint (nyugtató), amikor épp tomblt bennem a pánik és a szorongás, kb, mint most. Néha bánom, hogy nem szedem, lehet könnyebb lenne elviselnem, máskor pedig örülök, hogy nem mérgezem magam kémiával, ami csak a töneteket szünteti meg, a problémám nem. Ha mégis úgy gondolod, hogy van kedved pár emailt cserélni (teljes inkognitüban), jelezz,én örülnék neki.

Előzmény: eXN3R (7120)
eXN3R Creative Commons License 2019.11.11 0 0 7121
Bocsi, most látom, hogy írtad hogy nem szedsz gyógyszert. Elkerülte a figyelmem.
Előzmény: eXN3R (7120)
eXN3R Creative Commons License 2019.11.11 0 0 7120
Szia!
Hát a kenyszereimről nem szívesen beszélek mert tisztában vagyok vele hogy értelmetlenek. Viszont sajnos vannak, ezért is vagyunk betegek.
Te szedtél gyógyszert?
Előzmény: hed7kandi (7119)
hed7kandi Creative Commons License 2019.11.11 0 0 7119

Szia eXN3R!

 

Szrintem hasonló cipőben járunk, a különbség talán csak az, hogy nálam régebb óta áll fenn. Egyelőre gyógyszer nélkül próbálom orvosolni, több-kevesebb sikrrel, pszichiáterhez járok, igaz csak online, kb az év elejétől, de előtte is jártam hozzá kb 2,5 évet. Aztán kimaradt jópár év, az állapotom szerintem nemigen változott. Jelenleg egy elég komoly mélypontot élek meg, nálam a szorongás hihetetlen erősen fennáll. Van esetleg kedved jobba belemerülni a dolgokba és beszélgetni róla? Ha gondolod, gfolytathatjuk pivátban is akár. Köszi és kitartást!

Előzmény: eXN3R (7118)
eXN3R Creative Commons License 2019.11.11 0 0 7118
Sziasztok!

Már jó ideje küzdök én is a kényszerbetegséggel. Nálam főként a múlt beli traumák miatt van az egész. Elég vegyek, szexuális , agresszív , stb....
Voltam már sok pszichológusnál, kineziológusnál, pszichiáternél de nem segített..

Amiért nem javultam az szerintem a nem megfelelő szakember választása volt.
Jövő hétfőn megyek viselkedésterápiára. A pszichiáter azt javasolta szedjek SSRI gyógyszert. Konkrétan itt annyiba is maradt a történet, mert rettegek az antiepreaszánstól.
Viszont lassan fontolóra veszem, hogy sajnos igenis kell gyógyszer. Van esetleg akinek más típust írtak fel? Illetve az antidepresszáns milyen mellékhatást okozott nektek? Szexuális téren volt probléma? Érzelmi torzulás, sivárság?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
hed7kandi Creative Commons License 2019.10.29 0 0 7117

Szia Maya! Na, hogy halada a terapiad es a gyogyulasod? Milyen a gyogyszer? Szerencsere en most viszonylag jol vagyok mar egy ideje, annak ellenere is, hogy neha olyan szituaciokba kerulok, amelyktol regebben rettegtem, de kisebb-nagyobb fogosszeszoritassal, de megbirkozok veluk. Remelem igy is marad!!! Majd jelentkezz, ha lesz idod, kivancsi vagyok! By the way, gyogyszerek mellett proobalkozol massal is, pl. eletmodvaltoztatas, tobb sport, teak, etelkiegeszitok, vitaminok, meditacio, relaxacios gyakorlatok, joga, stb.? Hu, eleg hosszu a lista... :)

Előzmény: 88Maya88 (7115)
HBrigi88 Creative Commons License 2019.10.15 0 0 7116

Kedves fórumozók!

 

Egy cikksorozatot írok az nlc.hu-ra, ami mentális problémával küszködők családtagjaival/párjával/gyerekével/barátaival vagy más, az illetőhöz közel álló személlyel/személyekkel készült interjúkból állna. A témát azért tartom fontosnak, mert szeretnék ezzel segíteni azoknak, akik ebben a cipőben járnak, illetve azt is szeretném, hogy az emberek általánosságban többet tudjanak meg a pszichés zavarokról, és ne stigmatizálják azokat, akik mentális problémáktól szenvednek.

 

A következő kórképekkel rendelkező emberek hozzátartozóit keresném: depresszió, borderline, skizofrénia, paranoid zavar, pánikbetegség, poszttraumás stressz betegség, kényszerbetegség, generalizált szorongás, anorexia és bulimia (tudom, hogy sokszor ezek közül egyszerre több is fennáll). A cikkben természetesen lehet teljesen anonim módon szerepelni.

 

Ha úgy érzed, szívesen segítenél nekem, kérlek, írj egy e-mailt a hbrigitta88@gmail.com-ra. Köszi, és további szép napot kívánok mindenkinek!

 

Brigi

88Maya88 Creative Commons License 2019.10.15 0 0 7115
Alapból már szedtem ugye gyógyszert másfél hónapja csak az nem hatott teljesen. Ezért cseréltük ki erre Rexetin egyébként. Már voltak jobb időszakaim a másik gyógyszert mellett is csak nem volt az igazi. Persze ismerős a para volt hogy egésznap remegtem mint a kocsonya senkihez nem szóltam csak voltam magamnak és sírtam. Az időjárás és a havi női baj azért kihat még az állapotomra de már bírhatóan. A terápián elsősorban a kimaradt 1 hetet mesélem el utána kérdez a pszichológus arról beszélünk sosem készülök az szerintem nem célravezető hogy bemagalom amit mondani szeretnék. Persze átgondolom de spontán jön :) Igen a rémálmom a gyógyszerttől lettek de mind olyan rémálmom ami valahogy kapcsolódik az állapothoz nem értelmetlen. Sajnos pont emiatt szedek gyógyszert mert nem akartam mindennapomat ennek áldozni.
Előzmény: hed7kandi (7114)
hed7kandi Creative Commons License 2019.10.14 0 0 7114

Örülök, hogy jól vagy! Úgy érzed, hogy a rémálmok a gyógyszertől vannak vagy ezt a pszichhiátered mondta? Én most épp egyedül vagyok, ezek általában nehezebb időszakok szoktak lenni. Ilyenkor jön a biztonság hiányából adódó szorongs, stb. Gondolom nem kell bemuttni..? Érdekes, hogy az ember mindennepjait mennyire fel tudja boritani ez az érzés. Neked is van ilyen? Ha jól emlékszem ezt a gyógyszert viszonylag rövid ideje szeded és máris hat? Terepiák nálad hogy zajlanak? Van mindig új témátok vagy tudatosan készülsz rá előre?

Előzmény: 88Maya88 (7113)
88Maya88 Creative Commons License 2019.10.14 0 0 7113
Új gyógyszer vélemény :) Rémálmok és kiütések ezen kívül nagyon semmit nem érzek mellékhatást. Viszont az állapotom folyamatosan javul ugy érzem. A heti terápiára járok a pszichológushoz 2 hetente pedig a pszichiáteremhez. Nagyon hosszú folyamat volt megtalálni a megfelelő gyógyszert de azt hiszem ez lesz a nyerő :) A gondolatok nagyon megritkultak hálisten. Az egész hétvégét végig kirándultam. Remélem mindenki jól van :)
88Maya88 Creative Commons License 2019.10.10 0 0 7112
Az eszcitaloprám lett lecserélve egy másik elvileg ugyan olyan csak szélesebb spektrumú gyógyszerre. De még csak ma fogom este kezdeni. A félelm nos érdekes ha mondjuk megyek bárhova egyedül annyira beparázok hogy jön a valóságtól való eltávolodás na akkor meg még jobban bepörgök és azt követi egy kis pánikroham :D Az esetek többségében nálam nem súlyos a roham persze van olyan is de általában ver a víz remegek kalapál a szivem szédülök és széthasad a fejem. Már néha levegőt venni is félek :D Persze van nekem is olyan hogy most kemény leszek aztán hadd szóljon na kb 5 percre xD Aztán szépen sorra veszem mennyi minden történhet és ott off. Holnap pszichológus most 2 hét kimaradt mert elutazott. Azon nevettem tegnap hogy 2 hetet hogy préselek majd bele 1 órába mikor annyi mindent szeretnék elmondani.
Előzmény: hed7kandi (7111)
hed7kandi Creative Commons License 2019.10.09 0 0 7111

Ja, ismeros amiket irsz. Szerintem ez is egy tipikus tunet, hogy nem szeretsz vagy nem tudsz egyedul maradni, mert akkor jonnek a kenyszergondolatok es a felelem. Sok hasonlosag van koztunk, ugy erzem. Nalad egyebkent mennyire van jelen a felelemerzet, illetve mennyire eros? Nalam nagyon, bar ezelegge hullamzo tud lenni. Van olyan idoszak, amikor azt gondolom johet barmi, nem felek, de sajnos ez aztan elmulik. Az is ismeros, hogy krimit es eroszakot sem szeretnuk latni, mert azt hisszuk, hogy megtesszuk, bar tudom, hogy ez SEM fog soha megtortenni. Majd ird meg, hogy hogyan valtozott az allapotod az uj gyogyszer hatasara, bar gondolom azt majd ugyis csak 1 honap mulva fogod erezni. Mindegy, azert meg kivancsi vagyok. :)

Előzmény: 88Maya88 (7110)
88Maya88 Creative Commons License 2019.10.09 0 0 7110
Ma voltam a pszichiáteremnél lecserélte a gyógyszert mert sajnos volt 3 pánikrohamom is a gondolatok miatt... Sajnos hipohonder is vagyok kicsit és a vároban volt egy nő aki eléggé megrémitett mert kajak magával beszélgetett meg hasonló finomságok... Persze behivtak és észre vettem hogy én is rendesen össze vagyok zavarodva. Nyílván a pszichológus észre vette volna már ha bolond lennék :D Vagyis baj van a toronyba csak nem annyira súlyos mint amennyire én túl tudom dramatizálni :D Persze félek megint a gyógyszer miatt mert eddig amikor új gyógyszeret kaptam csak rosszabb lett az elején. Ugy hogy persze már ezen is előre pánikolok.
88Maya88 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 7109
Nekem ami nem igazán megy azaz ha nincs éppen gondolatom de mondjuk egy nálam "gyengébb" személyel vagyok együtt pl hugom anyum a kutyám.Elkezdek rettenetesen félni és akkor jönnek a gondolatok ezerrel. Beszélni nem is nagyon tudok még erről ugy hogy ne kapjon el a sírás. Páromnak minden este mikor lefekszem szoktam mondani hogy tudod nagyon figyelj rám éjszaka :) Ő elég rossz alvó így minden olyanra azonnal felkel nekem hálisten neki kevésbé :DVan úgy hogy kényszer képzetek villanat be mondjuk ez ritka de egyben rémisztő. Na de hát most ezt dobta a gép. Hiradó mindenféle média most nálam kizárt dolog. Fészre se nagyon megyek fel nehogy találkozzak egy gyilkolós cikkel... :(
Előzmény: hed7kandi (7108)
hed7kandi Creative Commons License 2019.09.30 0 0 7108

Az jo, ha van olyen ember, akire tudsz tamaszkodni es aki pozitiv pelda elotted, plane ha csaladtag. Majd azert neha nezz be ide es ird le hogyan halad a gyogyulasod, nagyon kivancsi vagyok ra, foleg azert, mert nagyon hasonlitanak a tuneteink es az eatelt "elmenyeink". Ha gondolod, akar privatban is irhatsz. :) Minden jot!

Előzmény: 88Maya88 (7107)
88Maya88 Creative Commons License 2019.09.30 0 0 7107
Igen azt tudom hogy a gyógyszer "elnyomja" de azért járok terápiás kezelésre hogy ott pedig felis oldjuk a gyógyszer csak egy mankó hogy könnyebb legyen valamivel. Igazából a kezdeti gyógyszer 2 hét után csak rosszabb lett vissza mentem kaptam másikat is igy szedek most kétfélét SSRI meg SNRI azt hiszem. Pluszban a nyugtató ami nekem nagyon kell mert reggel ugy kelek h érzem h mindenem remeg. Az segít ezen. Egyszer sikerült elhagynom így ettől nem félek hogy nem fog menni. Rendes az orvosom nagyon azon van hogy segítsen igy folyamatosan járok kontrollra. Mert gondolom szeretné majd csökkenti idővel a gyógyszert. :) A húgomnak egy baleset után alakult ki deperszonalizációs szindróma igy nekem ő rengeteget tud segíteni. Ha más nem erőt meritek belőle hogy már évek óta jólvan hálisten :) Remélem nálam is bekövetkezik egyszer a várva várt "jobb" :)
Előzmény: hed7kandi (7106)
hed7kandi Creative Commons License 2019.09.30 0 0 7106

Ja, persze hogy ertem. Jomagam is ateltem hasonlokat, sot, rajtam kivul szerintem itt majdnem mindenki. Gyogyszert nem szedtem eddig, pedig mar jo ideje benne vagyok. Hogy ez jo-e vagy nem, nem tudom. Mikor epp melypont van, akkor azt kivanom barcsak szednek gyogyszert, de ha minden ok, akkor orulok neki, hogy nem vagom magam tonkre mindenfele kemiaval, ami raadasul csak a tuneteket tunteti el, a problemat nem oldja meg. Te azt irtad szedsz gyogyszert, ezert is vagyok kivancsi nalad mi fog valtozni hosszu tavon.

Előzmény: 88Maya88 (7105)
88Maya88 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 7105
Amugy nálad is ilyen típusú a kényszer? Szedsz gyógyszert? Ha igen segített? Az a baj hogy a pánik miatt totál előjött a deperszonalizáció/derealizáció és ez a kombi maga a pokol. Mert igyis néha azt se tudom mi a valóság és így még a gondolatok néha nem tudom eldönteni hogy mivan és megnézem anyát pl reggel hogy mivan vele nem e bántottam :( Elég elkeseritő a helyzetem legalábbis szerintem. Ha sokan vagyunk ugy jól érzem magam bár néha ennek a nyavajának köszönhetően ők is "furák" van hogy még én magam is "ismeretlen" vagyok. Remélem érted :)
Előzmény: hed7kandi (7103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!