Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2020.10.28 -1 1 3175

Ehhez elég egy megfelelő átmérőjű rúd is...

Előzmény: öreg_néne_b (3174)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.10.23 0 1 3174

Igen, hogy ne érjen össze, mindenhol érje a füst és egyenletesen szikkadjon.

 

Előzmény: colanut (3173)
colanut Creative Commons License 2020.10.22 0 0 3173

Lehet, hogy buta kérdés, de létezik olyan, hogy a kolbászok közé egy ki pálcikát tesznek? 

nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.17 -1 0 3172

A címkés (nagy mennyiségű) kolbász készítői, akik folyamatosan jó minőségre törekednek, használjanak kuttert, azon túl, hogy rendesen kiinazzák a húst.

Aki 10-20 kg húsból készít kolbászt saját/rokoni/baráti felhasználásra, annak tökéletes egy 32-es húsdaráló,

nyilván a tárcsa és a kés összeélezve - ismerve a precizitásod, ennek hiányát rólad nem is feltételezem.

Előzmény: öreg_néne_b (3168)
othiss Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3171

megnéztem a kínálatukat...szép fotók.

 

Valószínű, hogy elkerülte a figyelmem, de nem láttam a kilós egységárat, és hány százalák húst tartalmaz...

 

A szárazkolbász elfogyott...

Előzmény: nagypapi51 (3164)
othiss Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3170

lehet benne valami, mert néha  fehér, rághatatlan anyagot bányászok a fogaim közül...

 

Hát...jobb is,  ha nem tudom mit daráltak bele..

 

Nálam az számít, hogy az  íze jó legyen, ne törjön bele a fogam semmibe, és ne kelljen köpködni a mócsingokat..

Előzmény: Boarhunter (3169)
Boarhunter Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3169

Ha nem inazzák ki rendesen a húst, akkor igyekeznek minél apróbbra darálni/vágni, a lebukás esélyét csökkentendő... :-)

öreg_néne_b Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3168

A kutter az ára miatt a profik eszköze, de darálóval sem kell kenőcsösre darálni. Persze, akkor nem lehet vele büszkélkedni, hogy letoltam rajta fél óra alatt egy disznót.

Előzmény: nagypapi51 (3167)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.16 -1 0 3167

...A kenődés nem a szemcseméreten múlik, hanem az összetételen...

meg azon hogy kutterben aprítod, vagy darálod.

 

Előzmény: öreg_néne_b (3166)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.08.16 0 1 3166

A kenődés nem a szemcseméreten múlik, hanem az összetételen és első sorban az érlelésen/szikkasztáson.

Előzmény: Hepci (3165)
Hepci Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3165

Ha hinni lehet a fotónak, nem tűnik extrém apróra darált (= kenődő) állagúnak.

Az összetevők között a trappista sajtra figyeltem fel...

Előzmény: nagypapi51 (3164)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 3164

Ennyit tudtam meg róluk.

Ezzel a "minőségi alapanyagú" kitétellel sokan dobálóznak, csak a fele legyen igaz.

Nekem kolbász esetében nem jön be a finomra őrölt állag, de ez privát probléma.

 

Előzmény: othiss (3162)
homerx Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 3163

tegnap vettem 3 kilo szarvas labszart es egy szarvaskolbaszt. holnap rittyentek egy porkoltet.

Előzmény: homerx (3161)
othiss Creative Commons License 2020.08.14 0 0 3162

Ma a Fehérvári úti Skála piacon vettem egy szál Verőce elnevezésű házikolbászt... A szalagon Tibesz-hús van,  korrekt, olvasható, és mellesleg finomra van darálva, kellemes a füstölése. Holnap a Kelenföldi piacon megnézek egy hasonló terméket...hátha sikerül belefutnom más jóba is..

homerx Creative Commons License 2020.07.26 0 0 3161

jo tudni, hogy mar ez is van. kb 15 eve jartam ott, akkor meg csak a kiboritott kontenerbol lehetett dobalni az almat a vaddisznoknak.

Előzmény: nagypapi51 (3160)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.07.26 -1 0 3160

Az elmúlt hetet 2 unokával Diósjenőn töltöttük, egyik este elvittük őket Nógrádra a vadasparkba,

etetési időben. Kutya jó látvány volt, de nem is ez a lényeg: mindenféle ott élő vad húsát, ill. töltelékárut (kolbász, szalámi) is forgalmazzák, korrekt árakon. Próbaképp vettem  vaddisznó vastagkolbászt - teljesen rendben van. Legközelebb jövő csütörtökön járok arra, hűtőtáskával megyek, hozok némi vadhúst, mert kimerülőben vannak a készleteim.

 

 

Hepci Creative Commons License 2020.06.20 0 0 3159

A boltok ugye azoknak a kolbászaival vannak tele, akiknek nem sül(t) le a bőr a képükről...

Előzmény: Mazsola0070 (3157)
othiss Creative Commons License 2020.06.19 0 0 3158

hmmm....valahogy én is ilyen "igényes" vagyok....újabban valamiért silánybb lett a rég megszokott/megszeretett kolbász...ha veszem a bátorságot,bés megemlítem a gyenge minőséget,  itt a piacon azzal védekezik a hentes, hogy a vírus...

Előzmény: Hepci (3155)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.06.18 0 1 3157

"A Kovács úr (Békési vastagkolbász) magyarázta valamelyik gasztrofelületen sok éve, hogy akkora igény van a kolbászára, hogy sajnos nem tudja eleget érlelni..."

 

Talán nem kellene mohónak lenni, és csak annyi kolbászra kellene felvenni rendelést, amelyet a kellő ideig tud érlelni és csak a megfelelő minőséget kellene kiadni a kezéből.*

 

Persze ez a legjobb út arra, hogy egy idő után ne legyen annyi igény a kolbászára, és akkor majd megint tudja eleget érlelni. És aztán kezdődik minden előlről....:)

 

*Mi egy időben Békéscsabára jártunk egy magánkészítőhöz kolbászért (járnánk most is, csak már megöregedett és csak a szűk családnak csinál), volt olyan, megbeszéltünk egy időpontot, hogy megyünk, aztán jött a telefonon, hogy menjünk két héttel később, mert még a kolbász nem szikkadt eleget és a bőr sülne le a képéről, ha így kiadná a kezéből.... 

Előzmény: Hepci (3149)
Hepci Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3156

Egy viszonylag drága árut gyártó kolbászostól elvárható (lenne), hogy optimális fogyasztási állapotban tegye piacra a termékét.

Tényleg nem tudom, mit képzelnek azok, akik vághatatlanul puha vagy éppen vághatatlanul kemény kolbászt adnak a kedves vásárlónak. Az, hogy ezen kívül még esetleg szar is, csak hab a tortán.

Előzmény: nagypapi51 (3152)
Hepci Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3155

Dehogy akarok.

Azt akarom, hogy a kolbász rendesen el legyen készítve, pl. ne legyen tele mócsinggal, ne legyen savanyú, és kibírjon pár napot megpenészedés nélkül.

Valamint lehetőleg a következő vásárláskor is hozza ezt a produkciót.

Előzmény: Boarhunter (3151)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3154

A Dacia annak idején ilyen volt, hazaviszed, szétszeded és összerakod rendesen. ;)

Előzmény: Hepci (3149)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3153

Ha az autógyártó tudja azt mondani, hogy most nincs, de lesz, akkor a kolbászos miért nem?

Előzmény: Boarhunter (3151)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.06.18 -1 0 3152

...Ha vastagkolbászt rendelsz, holnap már abból akarsz reggelizni...

Ez jogos igény, amennyiben a termelő betartja a játékszabályokat.

Anno Miriutamaci (emlékszik rá valaki?) hozta Bsztandrásról a kolbászaimat,

egy helyi erő hizlalta a cocát hozzá.

Karácsony előtt vágtak, de az áru csak április elejére vált piac/fogyasztásképessé,

akkora száradt ki annyira, hogy optimális állagú lett.

 

Előzmény: Boarhunter (3151)
Boarhunter Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3151

Ha az autógyártónak nagy igény van valamelyik autójára, akkor lehet, hogy két-három hónap várakozás után kapod meg. Ha vastagkolbászt rendelsz, holnap már abból akarsz reggelizni.

Előzmény: Hepci (3149)
othiss Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3150

igen, jó a kérdés...

....el sem merem képzelni mivel pótolják a hiányzó minőségi alapanyagokat.

A füst minőségéről nem is beszélve.

Előzmény: Hepci (3149)
Hepci Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3149

A Kovács úr (Békési vastagkolbász) magyarázta valamelyik gasztrofelületen sok éve, hogy akkora igény van a kolbászára, hogy sajnos nem tudja eleget érlelni...

Én nem tudom, hol élnek ezek az emberek. Ha a Toyotának nagy igény van valamelyik autójára, abba nem raknak műszerfalat, mert nincs rá idő?

Előzmény: othiss (3148)
othiss Creative Commons License 2020.06.17 0 0 3148

valamin spórolnak, talán nem veszik észre a kedves vevők...viszont gazdaságosabb az előállítás.

Előzmény: Hepci (3146)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.06.17 0 0 3147

A Knyihár vastagkolbásszal én is így voltam....

Előzmény: nagypapi51 (3145)
Hepci Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3146

A Knyihár is elbacódott?

Egy-két éve az még jó volt.

Előzmény: nagypapi51 (3145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!