Keresés

Részletes keresés

vélemény Creative Commons License 2020.12.19 0 0 121

Jövő héten is, és az utána következő héten is.

Mi megnéztük este Hvorosztovszky koncertjét. Egyrészt gyönyörű volt, másrészt szívfacsaró. Legeslegjobban a két orosz népdal tetszett. Érdekes volt  Rigoletto részlet, ahol ez a szuper jó pasi el tudta hitetni, hogy ő a pupos, ronda udvari bolond.

Holnap Nabucco, talán júniusban láttam.

vanda62 Creative Commons License 2020.12.19 0 0 120

Jövő héten megint remek közvetítések lesznek: 

 

https://www.metopera.org/user-information/nightly-met-opera-streams/week-41/

 

Nagy szégyen, de még nem láttam Miklósa Erikát, mint éj királynőjét, úgyhogy épp ideje. 

 

ma megnéztem a Gyöngyhalászok dvd-émet. Akárcsak legelőször, most is nagyon tetszett. Damrau és Kwiecien kettőse a III. felvonásban nagyszerű. Kwiecien tényleg minden dívából a legjobbat hozta ki, Damrau sose volt ennyire csodálatos, mint ebben a jelenetben. Nem énekelte túl, nem játszotta túl, de hihetetlen energiákkal adta át a zenét, lehengerlőek voltak mind a ketten. 

 

A másik, amit minden Met előadás után megállapítok, hogy annyira csodálatos kórusa van annak a színháznak, ami tényleg világcsoda. Ebben az előadásban is remekek voltak. 

 

Még az tűnt fel, hogy mi mindenre figyelnek. Az opera a libretto szerint  a régi Ceylonban játszódik, a rendezés a történetet a 2004-es cunami helyére és idejére tette. A harmadik felvonás, az előadás csúcspontja Zurga kissé megtépázott irodájában játszódik. A falon látni, hogy meddig áztatta el az árvíz a falakat. Zurga háta mögött egy olyan választási plakát van, amelyet valószínűleg az egyik Srí Lankán használt nyelven írtak, és egy Colombo várost ábrázoló térkép, ráadásul Zurga egy olyan Lions sört vesz ki a hűtőből, amit Srí Lankán forgalmaznak. 

 

sajnos csak egy picike részletet találtam belőle, de ha még egyszer adják, érdemes megnézni: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=X3b1CGbsvis

 

vanda62 Creative Commons License 2020.12.17 0 0 119

Nagyszerű előadás volt, és nagyon jó rendezés. Kwiecien és Nyetrebko mindig a legjobbat hozzák ki egymásból, ebben a vigoperaban pedig különösen önfeledten bolondoztak egymással és a hangjuk is remekül osszeillett. Nagyon sajnalom, hogy a Szerelmi bajitalbol csak részleteket láttam, azok alapján az is nagyon jó előadás lehetett.

Előzmény: vélemény (118)
vélemény Creative Commons License 2020.12.16 0 0 118

A Don Pasquale számomra a közvetítések egyik nagy felfedezése. A bel canto úgy általában  is az, de a Pasquale különösen. Pedig láttam 2-3 alkalommal élőben, persze tetszett, de most lettem rajongó. És pont a Netrebko-Kwiecien kettős miatt. Legalább 2x adták velük. Egyik alkalommal néhány nappal előtte láttam őket az Anyeginban, amiben pesze szintén zseniálisan jók voltak, de hogy komédiában is jók az új volt. Emlékszem az interjúban mondta is Netrebko, hogy túl sok olyan mű van, amelyikben meghal és ezt azért élvezi, mert ebben nem.

Előzmény: vanda62 (117)
vanda62 Creative Commons License 2020.12.15 0 0 117

A jelmezekről mindig a ravasz Malatesta doktor dzsigoló öltönye jut eszembe a Met.-ből 

 

https://www.youtube.com/watch?v=XGbRsHpoZpEű

 

Biztos meglepődtek a szabászok, amikor megkapták a megrendelést, hogy Kwiecien dzsigolóöltönyét varrják meg XXL változatban is:-) Bár a jelmez és a szerep meglepően jól állt Molnárnak is:-) 

Előzmény: vélemény (115)
vanda62 Creative Commons License 2020.12.15 0 0 116

A főtéren van a Parlament, a Katedrális. 

 

Azon a téren van egy oszlop a tetején angyallal, hasonló a Hősök terén lévőhöz, csak nagyobb? 

 

Lehet, hogy megnézem a Sámsont, mert végül is nem ma írjuk az opuszt, hanem holnap. 

Előzmény: vélemény (115)
vélemény Creative Commons License 2020.12.15 0 0 115

Én megnéztem Sámsont. Ezt az előadást már adták, akkor és most is nagyon tetszett. Zseniális az utolsó felvonásban a díszlet, a balett jelenet. Nekem nagyon tetszik a modern mozgásos balett. A jelmeztervező biztos örül amikor Garancat vagy Netrebkot kell öltöztetni.

 

Samsont sosem láttam élőben. De élő előadást kivetítőn igen. 1998-ban,  Mexico Cityben. Domingo énekelt és kitettek egy nagy kivetítőt az Opera előtti térre. Ültünk pulóvereinken a kövön. Felemás az emlék. Egyrészt gyönyörű volt az előadás, Domingo még a csúcson volt tenorként. Utolsó esténk volt Mexikóban, telehold volt. Másrészt. Az előadás kezdete előtt láttuk érkezni a helyi gazdagokat. Őket vagy érdekelte az opera vagy csak azért mentek, mert Domingot  megnézni presztízskérdés volt. A legelegánsabb autókkal, a legelegánsabb ruhákban, tele ékszerrel. Onnan 10 perc sétára van a főtér, mi onnan mentünk át az Operához. A főtéren van a Parlament, a Katedrális. Az utóbbi helyén volt anno az aztékok fő szentélye. Tele volt kolduló gyerekekkel, Lagalább 20-30 gyerek, 3 és 14 év között. És onnan 10 percre láttuk a gazdagokat. Ilyen kontrasztot ilyen közel egymáshoz sem addig, sem azóta nem láttam.

vanda62 Creative Commons License 2020.12.15 0 0 114

köszönöm a tudósítást, örülök, hogy tetszett a Tosca. A Sámson nekem most kimarad, mert a lányomnak segítek a diploma munkája megírásában. Hvorosztovszkij koncertjét láttam a you tube-on, de szívesen megnézném jobb hangminőségben is. 

Előzmény: vélemény (113)
vélemény Creative Commons License 2020.12.15 0 0 113

A Müpa 18-án ad egy 2016-os koncertet. Hvorostovsky és az Urali Szimfonikusok. Főleg orosz operákból és Verdi művekből énekel áriákat.

A múlt heti Met közvetítések nem érdekeltek, de ma Samson és Delilah lesz Alagnaval és Garancaval.

Tegnap előtt Bécsből a Toscat adták, Netrebkoval. Azt írták, hogy élő közvetítés, szerintem nem voltak nézők, nem is mutatták a nézőteret, a zenészeket maszk volt. Most láttam Netrebkot először Toscaként, nagyon jó volt.

 

vanda62 Creative Commons License 2020.12.11 0 0 112

Kell a komolyzenének marketing? A Virtuózok zsűrijének szerb tagja egy Nemanja Radulovic nevű fiatal hegedűművész volt, aki a műsor felvételének idején elkapta a koronavírust és karanténba került a szállodában. Természetesen egy modern fiatalember még akkor is megosztja a közösségi médiában, hogy hogyan töltötte a karanténidőszakot, ha csak a külseje rocksztáros, a zenéje nem. 

 

https://www.facebook.com/nemanjaradulOFF/videos/243571990364858

 

Az ágyazás minőségéből világosan látszik, hogy az ifjú már a balkáni háború után nőtt fel, mert nem volt sorkatona. Ilyen rondán még én is be tudok ágyazni, pedig minden úttörő táborban stabil utolsó voltam a körletversenyben. A művész egy idős a fiammal, 35 éves. 

vanda62 Creative Commons License 2020.12.11 0 0 111

Ma este fél kilenctől sugározza a Duna tv a Virtuózok negyedik fordulóját, az ún. mesterkurzust. A döntőbe jutott tíz kis muzsikus mindegyike előad egy számot, de ezúttal nem lesz verseny, nem esik ki senki, hanem a zsűri tanácsaival, bírálatával segíti a gyermekeket. 

vanda62 Creative Commons License 2020.12.10 0 0 110

Szombaton 19 órától különleges felvételt játszik a Bartók rádió. Prokofjev: Háború és békéje lesz műsoron, Andrej herceget Hvorosztovszkij, Natasát Anna Nyetrebko, Bezuhovot Gregam Grigorian énekeli. 

 

Emlékszem, hogy még kislány voltam, amikor a tévében játszottak egy orosz filmsorozatot, a könyv adaptációját. Szergej Bondarcsuk rendezte, és az első Oscar díjas szovjet film volt. Azt hiszem, én lehettem az egyetlen kislány az országban, aki nem a daliás Andrej hercegért volt oda, hanem a dagi, szemüveges Pierre Bezuhovért. Felnőtt koromban elolvastam a regényt, de én akkor is Bezuhovért voltam oda:-) 

vanda62 Creative Commons License 2020.12.09 0 0 109

Igen Gyulai is nagyon szerette az atletikat, es nagyon tisztelte a spotolokat, azkat is, akik nem voltak vilagklasszisok, de mindent megtettek, ami a tehetsegukbol, szorgalmukbol kitelt. A mostani riportereket azert nem szeretem mert a kozossegi media beszologatos modoraban, gyakran gunyosan, lekezeloen beszelnek a sportoloktol. Ezek a ripoterek eladjak a lelkuket a twitter lajkokert. 

Előzmény: vélemény (108)
vélemény Creative Commons License 2020.12.09 0 0 108

Azt hiszem, az volt a titok, hogy nagyon értett hozzá és nagyon szerette. Ilyen volt Gyulai István is, máig emlékszem mondataira atlétika vagy műkorcsolya versenyekről. Az ES-nél ilyen Szabaó Gábor.

Knézy lehúzta. Az volt a legjobb, amikor Sipi egyedül volt. Knézy az ES-nél is gyenge volt, az M4-nél is gyenge. Pedig ott kevés a jó, de ő az átlagnál is gyengébb. Az édesapja bokájáig sem ér.

Biztos emlékszem, 2012-ben az országúti versenyt (amit Vino nyert Uran előtt) még ő közvetítette.És ugyanúgy örült Vino győzelmének, mint én. Az időfutamot már nem ő közvetítette, hanem két másik kommentátor. Nem tudom kik. tesóm nem akkora rajongó, de Sipit ismerte.  Éreztük, sőt ki is mondtuk, hogy valami baj van.

Előzmény: vanda62 (107)
vanda62 Creative Commons License 2020.12.09 0 1 107

Illetve tudom, Sipi szövegéért. 

 

Nagyon szerettem, azóta is hiányzik. Csodálatos orgánuma volt, és nagyon érdekesen tudott beszélni. ha együtt voltak ifjabb Knézyvel, akkor Jenő lehúzta Sipit is a saját bulvár szintjére, de ha egyedül volt, nagyon szerettem hallgatni. Emlékszem, hogy nem sokkal a halála előtt végig beszélt a Magas-Tátrai szakaszt a lengyel körön, és olyan átéléssel, szeretettel beszélt végig, hogy sajnáltam, hogy célba értek. Abban, hogy ennyire megszerettem a sportágat, nagy szerepe volt. 

Előzmény: vélemény (106)
vélemény Creative Commons License 2020.12.09 0 1 106

Nekem két szakaszban jött a kerékpár. Gyerekkoromban csak azok a sportágak érdekeltek, amelyikben a magyarok jók voltak. Apámat is. 7 éves koromban megtanultam a magyar olimpiai bajnokokat 1968-ig, azóta is tudom. A kerékpár nem volt magyar sikersportág, nem is érdekelt. Soha. Persze Indurain, Merx majd Amstrong nevét hallottam. Tudtam,hogy van országúti és pálya kerékpár, soha semmilyen versenyt nem láttam. Még olimpiáról sem.

2002 augusztusában Párizsban voltam mint turista. Szombat este láttam hogy végig a Champon állítják fel a fém elválasztókat. Azt hittem, hogy tüntetés lesz. Megkérdeztem  egy rendőrt, mondta, hogy Tour de France. Úgy nézett rám, mint a Mars lakóra. Másnap délelőtt még elmentem a Louvreba és  2 körül beálltam a tömegbe, valahol a Concorde tér és a Diadalív között. Felvonultak a szponzorok teherautói, üvöltött valami kommentátor . Nagy kivetítőn mutatták a mezőnyt, mentek valami búzamezőn. Untam. Mi ebben a nagy szám?  Egyre jobban untam. És akkor megjelentek, egy pillanat alatt elzúgtak előttem. Csak néztem ki a fejemből. Ezért álltam itt két órát, ezért állnak itt a tömegek? Épp indulni akartam, amikor rájöttem, hogy mindenki áll a helyén. És újra elzúgtak előttem.  És még akkor sem mozdult senki. Maradtam a végéig, onnan tudtam, hogy vége, hogy mindenki elindult haza.

Utána eltelt 4 év, közben eszembe sem jutott a kerékpár. Akkor nagyon sokat dolgoztam (itthon ápoltuk az Alzheimeres mostohamamám). 

2006 nyarán kapcsolgattam a TV-t és  nem is  tudom miért maradtam a kerékpárnál. Illetve tudom, Sipi szövegéért. Ez volt az a szakasz, amit Landis olyan nagy előnnyel megnyert. Majd nem nyert meg. Én sem értettem semmit, nem csak a trikókat, a csapatokat sem, a szakaszt, a mezőnyt, a vonatokat. Semmit. De másnap újra megnéztem, talán időfutam volt, és vasárnap a pezsgőzést is. És hétfőn megbukott Landis. És azóta sem értem, hogy miért de nem azt mondtam, hogy ennyi, hogy nem véletlenül nem érdekelt ez engem eddig. A következő évben újra csak a tourt néztem, de 2 év múlva már a Girot és a Vueltat is . Emlékszem arra a versenyre, amikor Valverde felvette az esőkabátját és elvesztette a Vueltát. De azóta nézem az egyheteseket és az egynaposokat is. Amióta van playerem, azóta visszanézem, amit nem tudtam megnézni

Előzmény: vanda62 (105)
vanda62 Creative Commons License 2020.12.09 0 1 105

Sajnos én nem vagyok szakértő. Számomra a kerékpársport az elérhetetlen vágy megtestesülése, ugyanis soha nem tudtam megtanulni biciklizni. Rettenetesen ügyetlen a mozgásom, valószínűleg azért, mert kicsi korom óta nagyon rosszul látok, csak az egyik szememet használom, de a szüleim nem vették észre, nem vittek el szemészhez. Minden rokonom próbálkozott a bicikli megtanításával, baromi nagyokat estem, kékre-zöldre voltam verve mindenhol, de nem tudtam fönnmaradni a kerékpáron. 

 

A kerékpár úgy jött az életembe, hogy 2002-ben vettünk egy nagyképernyős tévét. Minden nyáron meg szoktam hívni a kolléganőimet ebédre, akkor is eljöttek, nagyon tetszett nekik a készülék, és ebéd után egy atlétika versenyt néztünk az eurosporton, mert ott volt a legjobb minőségű adás. Amikor elindultak a barátnőm megkérdezte tőlem, hogy szoktam-e nézni a tour de france-t. Bevallottam, hogy nem. Erre úgy nézett rám, mint aki, most árulta el a hont. "De hát az életben először magyar is van benne!" Akkor indult először Bodrogi Laci a touron. Megígértem, ha már van ez a modern tévé, meg magyar is van benne, akkor nézem. Délután bekapcsoltam a készüléket, egy csomó vicces, neonszínű ruhába öltözött férfi álldogált a kerékpárja mellett egy kis erdő mellett az országúton. Ekkor megszólalt egy nagyon kellemes, zengő bariton, hogy azért állnak, mert a sárga trikós, Igor Gonzalez de Galdeano megállni kényszerült, és addig nem lehet támadni, amíg harcképtelen. Hamarosan előjött a bokrok közül egy fiú sárga mezben, vissza rázta magára a nadrágot, felült a gépre és elindultak. Mentek, mentek mendegéltek, egyszer csak beértek egy  egy kisvárosba, összetömörültek, felgyorsultak, rajzó piranyha csapatként átzsibongtak a célvonalon. Mire a bariton azt mondta, hogy Jan Kirsipu győzött. Egy szó nem sok, annyit se értettem belőle. Kik ezek az emberek, ki a sárga trikós, ki a zöldtrikós, mit csinálnak, miért, és mikor? Annyi volt világos, hogy a riporternek, Sipos Jánosnak nagyon kellemes hangja van, és nagyon megnyerően beszél, és hogy micsoda klassz név az, hogy Igor Gonzalez de Galdeano. Másnap ismét leültem a készülék elé, mert rá akartam jönni, hogy mit csinálnak ezek a férfiak. Néhány nap múlva a Mont Saint Michel apátság mellett ment el a menet. Mint mindenkit, engem is a tájak ejtettek rabul először. Utána beértek a hegyekbe. Jöttek a versenyzők, az út szélén ott zajongtak a nézők. Az egyik csapat kezében volt egy rózsaszín molinó, rajta egy karikatúra, egy tojásdad fej, két kerek, elálló fül, egy nagy orr, és két gombszem. Erre mondta a Sipi, hogy ezek Joseba Beloki szurkolói. Soha nem gondoltam, hogy a Joseba férfinév. Utána jött Armstrong, Heras, és Beloki. Beloki egy olajban főzött szent vértanú ábrázatával kerekezett felfelé a hegyen, de iszonyú kitartással és elszánással. Én ott és akkor egyszerre szerettem bele a fura ábrázatú, fura nevű baszk fiúba és a kerékpársportba.

 

Attól fogva néztem a közvetítéseket. Nem sokkal később 2004-ben kezdtem olvasni a radsportnewst, aztán más kerékpáros portálokat is, ahogy fejlődtek a fordító programok még többet. 2004-től fórumozok az index kerékpáros fórumain, sajnos elég sokszor váltottam nick nevet, de azóta ott vagyok. Többször találkoztam is a topiktársakkal, többször voltam néző versenyen. Azóta, hogy beleestem Belokiba, ez a hobbim. Szívesen nézem a versenyeket, böngészem a híreket, fotós oldalakat, cserélek eszmét és információt a topiktársakkal. Engem nagyon szórakoztat. Sajnos tíz éve nincs olyan versenyző, akiért őszintén rajonganék, azóta a kisbiciklisták, a keveset evő, keveset beszélő, sokat dolgozó vízhordók nagy barátja vagyok. 

 

 

Amúgy ugyanígy jártam az operával is. Ugyanez a barátnőm, aki rám kérdezett, hogy nézem-e a tourt, egyszer megkérdezte, hogy szoktam-e rádiót hallgatni. Mondtam, hogy nem, még készülékem sincs. Elmondta, hogy nem is kell, számítógépen is lehet. 2016. január 16-án a férjem éjszakás volt, na mondom, ezt kipróbálom. Milyen rádiót hallgassak? Politika, kereskedelmi rádió kizárva, negyed óra alatt megvesznék. Marad a Bartók, abban csak komolyzene van, a komolyzenét pedig mindig szerettem. Igaz, az opera nem állt közel hozzám, csak a hangszeres zene és a kórusok. Aznap este közvetítették a Gyöngyhalászokat  a Met-ből, Polenzani, Damarau és Kwiecien főszereplésével. Amíg a zene szólt kikerestem a képeket az előadásról, és a két órás előadás végére egy füst alatt szerettem bele az operába mint műfajba, és Mariusz Kwiecienbe.

 

Jelzem, neki se hoztam szerencsét, mint szurkoló, éppúgy, mint Belokinak: -)

 

Előzmény: vélemény (104)
vélemény Creative Commons License 2020.12.09 0 0 104

Off

Én is nappalin jártam. A 40 évhez 3 és fél év lett volna, de ugye most szüneteltetem a vállalkozást.  Biztos, hogy jövőre még nem jönnek a japánok. Sőt utána is telente újra szüneteltetni kell. Szóval hamarabb leszek valószínűleg 65 éves, mint meglenne a 40 év.

Agyi tevékenységet folytatok, öt idegen nyelvvel foglalkozom napi 1-1 órát.

Apám orvos volt, 64 éves koráig dolgozott és utána még 6 évet rész munkaidőben.  Nagyon rosszul viselte, amikor végleg abba kellett hagyni. ( Másnak kellett a részmunkája) Utána két évvel lett súlyos beteg. Belebetegedett a nyugdíjba.

Ha lehetne színházba, koncertre, moziba menni, ha nem csak itthon tornáznék, hanem mehetnék futni a szigetre, mehetnék sétavárosnézésekre, továbbá készülhetnék valami külföldi utazásra, akkor jobbn viselném. De most ezek sincsenek.

 

Gratulálok, hogy hamar felépültél a műtét után.

Te hogy és mikor szoktál rá a kerékpárra és mennyi idő alatt lettél ennyire szakértő?

Előzmény: vanda62 (103)
vanda62 Creative Commons License 2020.12.09 0 0 103

Megértem. Az en ferjem most ment nyugdíjba, meg kicsit elveszett. Az utolsó időben mar nagyon terhére volt a gyár, ahol dolgozott, beteg is volt, de meg mindig nézegeti a facebookon a felhívásokat, hogy milyen munkásokat keresnek a gyárba. Amíg engem kellett ápolni jól elvolt, hasznosnak érezte magát, de hat én is meggyogyultam. Igazság szerint en szívesebben maradnék vele itthon, de meg jócskán van a nyugdíjig, mert nappalin jártam egyetemre. Meg bő négy év, ami meg lesz a negyven évem.  Az a szerencse, hogy nagyon jó munkahelyem van, szeretek itt dolgozni, es hetenkent két-három napot home office-ban lehet dolgozni.

Előzmény: vélemény (102)
vélemény Creative Commons License 2020.12.09 0 0 102

Irígyellek. Nekem nagyon hiányzik a munka. Nem a pénz, hanem a munka.

Előzmény: vanda62 (101)
vanda62 Creative Commons License 2020.12.08 0 0 101

is kaptam, arra is tanulni kell. lassan kezdodnek a dolgos hetkoznapok:-)

Előzmény: vanda62 (100)
vanda62 Creative Commons License 2020.12.08 0 0 100

en is csak a Porgy es Besssen gondolkodtam. 28-an megyek dolgozni, uj feladatot 

Előzmény: vélemény (99)
vélemény Creative Commons License 2020.12.08 0 0 99

A heti operákból egyikhez sincs igazán kedvem. Az előző vetítéskor megnéztem a Peter Grimest és a Porgy és Bess-t. Egyszer mindkettő elég volt. Bécsből ma egy modern balettet adnak Sztravinszkíj zenére. Nekem túl modern. De ők adják talán holnapután az Anna Bolenat.

(Off az olympic channel nonstop műkorcsolyát ad egész hónapban. Napi 24 órában, régi olimpiákat is. Jól szórakozom, nem ugrottak négyfordulatosakat, viszont jobban kijön az egyéniség. Jópofa nézni a régi ruhákat, frizurákat, a régi pontozást. És persze visszajön a fiatalkorom.)

vanda62 Creative Commons License 2020.12.05 0 0 98

Remelem, hogy Nyetrebkoval elégedett lett volna a szerző, mert nekem nagyon tetszett, ahogy a boszorkanyok kórusa is. Hiaba néztek ki szegény, brit prolik a húszas, harmincas évekből, mindjárt tudni lehetett, hogy igazából boszorkányok.

Előzmény: vélemény (97)
vélemény Creative Commons License 2020.12.05 0 0 97

Van egy angol nyelvű Opera című könyvem. Minden műről ír néhány oldalt. A keletkezés körülmények, a történet fő vonalakban,  mi a nehéz vagy érdekes rész, milyen rendezések voltak,. Lady Machbethről azt írja, hogy az egyik legnehezebb szerep, nagyon rugalmas és nagy terjedelmű hangot követel. Szerinte csak Callas volt az, aki tökéletes volt. A könyvet 2002-ben adták ki. A rendező számára azt tartja a legnehezebbnek, hogy  a boszorkányok kórusa ne legyen  bohózatszerű. Volt már olyan előadás is, ahol seprűnyélen repültek el.

vanda62 Creative Commons License 2020.12.05 0 0 96
vanda62 Creative Commons License 2020.12.04 0 0 95

A mellettem ülő 30 körüli pasi végig facebookozott.)

 

Ránki koncertre én is emlékszem, de én 14 vagy 15 éves koromban hallottam a filharmónia koncerten. Nagyon tetszett, azt hiszem Chopint játszott:-) 

 

Szerintem ez már nem a viktoriánus kor volt, a boszorkányok ruhája inkább az 1920-as, harmincas éveket idézte, olyanok voltak, mint Mabel a konyhalány a Csengetett milordban:-) De nagyon jó volt, félelmetesek a voltak a háború elöl menekülő emberek, és a finálé is nagyon hatásos volt. A rendezés stílusát én is hasonlónak éreztem a Lammermoori Luciahoz. 

 

Előzmény: vélemény (94)
vélemény Creative Commons License 2020.12.04 0 0 94

Zseniális volt. Érdekes, hogy a Lammermoori Luciát is és a Machbethet is a viktoriánus környezetben helyezték el. Skóciáról a rendezőknek ez a korszak jut eszébe. Hlnap lesz Carmen Garancaval.

A Müpa jövő szombaton adja  Kékszakállút, szcenirozott koncertként. De adnak közönség nélküli élő koncerteket is, az egyiken Ránki Dezső  zongorázik, valamelyik Beethoven zongoraversenyt.

(Ránki koncertről is van emlékem. 4-5 éve, elég drága jegy volt. A mellettem ülő 30 körüli pasi végig facebookozott.)

vanda62 Creative Commons License 2020.12.04 0 0 93

Ez nagyszerű előadás volt, nagyon tetszett. Nyetrebko tényleg zseniális. Ezt mindig megállapítom, mikor hallom, de mindig nagyon erőteljes, kifejező, és csodálatos hangja van.  

vanda62 Creative Commons License 2020.12.04 0 0 92

A VIII. Henrik hasonmásverseny győztese énekeli Malcolm szerepét:-) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!