Keresés

Részletes keresés

minden lébe kanál Creative Commons License 2007.05.10 0 0 588
te figyi, nekem nyugodtan idelinkelhetsz bármit, nem fogom elolvasni.
Előzmény: Iván Gábor (586)
minden lébe kanál Creative Commons License 2007.05.10 0 0 587

aha, n cseles dolog többgyerekes anyáknak osztani az észt minimális tapasztalattal.

ez kb olyan mint 1 hetes kezdő nyelvtanulás után, mikor kb az abc-ig jutottatok beszólni egy felsőfokú nyelvvizsgára készülőnek, h nem érted h mit nyavajog, a világ legkönnyebb dolga a nyelvtanulás.

te amúgy láttál már gyereket a sajátodon kívűl? mert aki minimális kapcsolatban volt már bármilyen gyerekkel, az tudja, h ők nem így működnek és nem droidok, semmit sem lehet náluk kiszámítani.

Előzmény: Iván Gábor (580)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 586
Azaz egyik célom. A nevetés és a bosszankodás a két legjobb gondolatkapocs.

Nézd csak meg ezt is:

Kinevetés. A Bölcs és a Biztos eltűri.

Előzmény: minden lébe kanál (583)
minden lébe kanál Creative Commons License 2007.05.10 0 0 585
a lényeget 2 mondatban? nem fogom elolvasni a rosszúl megírt hosszú értekezéseit. össze lehet ezt foglalni röviden?
Előzmény: kazsb (582)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 584
Egy kis logikai alaplecke.

Miért zárja ki egyesek szerint a digitális hőmérő a szülői szeretet?

Nem begyöpösödés, hibás sztereotipia ez?

Előzmény: kisbabi (574)
minden lébe kanál Creative Commons License 2007.05.10 0 0 583
fantasztikus. kár h mindenki csak nevet rajtad! főleg akinek már van 2-3 totyija.
Előzmény: Iván Gábor (580)
kazsb Creative Commons License 2007.05.10 0 0 582
ne akard tudni;-) orbitális baromság...
Előzmény: minden lébe kanál (579)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 581
Itt írok róla néhány gondolatot.

Állami, egyházi mellett magánházasság
Előzmény: minden lébe kanál (579)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 580
Ez volt benne a csel a részemről.
Előzmény: minden lébe kanál (573)
minden lébe kanál Creative Commons License 2007.05.10 0 0 579
mi az, h magánfeleségem?
Előzmény: Iván Gábor (577)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 578

Nem légzésfigyelőt figuráztam ki, hanem hülye emberi hozzáállásokat. Mindenkinek más a fontos és más a felesleges, de sokan még is nagyáltalánosítani szeretnének.

Szerintem ezzel a példával megjegyezték.

Előzmény: kisbabi (574)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 577
Kedves Kisgabi! Nagyon jó, hogy egyre több példát hozunk fel, hogy a Babáknak egyáltalán természetes, ha sírnak este. Örülök, hogy neked már ez 3 hetes kortól sikerült elérned. Nekünk előbb nem nagyon ment volna és nem is annyira Lina miatt, hanem a párom/ magánfeleségem / Tímea miatt. Nagyon sok a teje (tegnap 1,6 liter lett) és a mellfeszülés, fájás miatt fel kellett ébrednie. Az elektromos tejszívó sem bír mindent kiszívni, sokszor LinaBaba, aki ebben ügyesebb ő sem tudta megoldani. Ilyenkor, mellmasszázs, lábmasszázs (tőlem) kenőcsők... stb szükségesek. Ez komoly dolog, mert van akin csak műtéttel lehet segíteni.

A felesleges dolgok miatti pénzkidobás kényeztetés, nem ingünk és nem vesszük magunkra, mert nekünk eddig minden bevált és hasznos, amit megvettünk. Nem úgy, mint itt egyes hozzászólóknál, akiknek szól ezekszerint az írásod.
Előzmény: kisbabi (576)
kisbabi Creative Commons License 2007.05.10 0 0 576

Persze jó dolog mérni a babát, de mégis tudnék neked mondani egy két megnehezítő dolgot.

Próbáld megmérni rendesen a gyereket evés előtt, mikor már olyan éhes és türelmetlen, hogy ordít, rúgkapál. ( csak kb értéket fogsz kapni), és mérd meg utána, amikor már nyűgös, esetleg nagyon szeretne aludni, csak a szülei ilyen butaságokkal húzzák az időt. Szerintem csak akkor kell mérni (és ezt nálunk is így vélik a védőnő és gydoki,)  amikor láthatóan nem gyarapszik az a gyerek. (meg úgyis vannak kötelező mérések a védőnőnél).

Másrész eljön az az idő amikor már nem hízza meg az "előírtat", mert nem könyv szerint híznak a babák, anyuka elkezd rajta pánikolni (akár tudat alatt is ), és úgy megcsappan majd a tejmennyisége, hogy csak kapkodja a fejét. (ez saját tapasztalat)

Na akkor majd rájöttök, hogy el kell tenni a mérleget. Ez is egy tapasztalat, persze nem kell megfogadni, sőt meghallgatni is, mert láttam, hogy ez neked nem mindig megy, de majd az hónapok igazolják. ( tudod, évek és a rutin)

Néha nem árt a tapasztalt anyukákat is meghallgatni. És én itt nem magamra gondolok, hiszen én első gyermekes vagyok, ráadásul az elején, de van itt olyan akinek már lassan férjhezmegy/megnősül a gyereke...

Előzmény: Iván Gábor (572)
helego Creative Commons License 2007.05.10 0 0 575
Nekem megvan a BOLGOG BABA könyv (Alexandrás). Kicsit rózsaszín , kicsit gyagyáknak íródott, de tippeket ad, és tulajdonképpen használható 25. könyv.
Olyasmi lehet, mint a topicnyitó...

Mi ajándékba kaptuk, leginkább a gyerekek nézegetik a képeit...
kisbabi Creative Commons License 2007.05.10 0 0 574

MÉg egy észrevétel: kifikáztad a légzésfigyelőt.

No az én porontyom 10/10el született, nekünk mégis van, (örököltük, mint minden mást is), de inkább vesse a szememre, hogy nem volt fürdetős kütyüjei, de én szeretnék még sokszor sírni miatta lásd örömanyaként az esküvőjén, unokák megszületésekor stb. És még így is nappal többször ránézek ha alszik, meg este lefekvésem előtt is. És lelkem legszebb  látványa, amikor apájával pancsiznak a nagykádban minden segédeszköz nélkül. Csak ők ketten. Nekem pedig örül a lelkem. És ez kell a boldog babához, és a boldog szülőkhöz, hogy az a gyerek érezze, hogy szeretik, hogy foglakozank vele. Még úgysem fogja fel, hogy drága kütyüje van. Ő még csak a szülők szeretetét és közelségét érzi, és kell neki.

Bocs ha kicsit nyálas lett, de kedves Gáborunk valamelyik hsz.-ében azt kérte mi kell a boldog babához. No nem a digi hőmérő. Szerintem.

Előzmény: Iván Gábor (569)
minden lébe kanál Creative Commons License 2007.05.10 0 0 573
nem zavar, h ez egy irónikus kérdés volt, te pedig frankón válaszoltál rá. ne vedd már magad ennyire komolyan!
Előzmény: Iván Gábor (572)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 572

Nem hiszem, hogy elrontottatok volna bármit is. Nem jó ha büntudat alakul ki bárkiben is. A legfontosabb talán, hogy kialakuljon bennetek a vágy, hogy nem biztosan ez a sok sírás a természetes, és keresni próbáljátok, hogy mit kellene tenni. Mivel minden Baba egy önálló egyéniség az én felfogásom szerint, ezért nincs általános recept. Keresni, próbálkozni, figyelni kell és ami beválik, azt megtartani, ami nem, azt elvetni. Olvasni, beszélni a védőnővel, gyerekorvossal, ismerősökel, könyveket olvasni, esetleg ilyen és ehhez hasonló internetes témákat is, mint ez. A sírásnak biztosan van mindig valami oka. Csecsemőknél a két leggyakoribb:

Az éhség. Sok anya nem méri a bab súllyát és még ha a Baba aranyosan cicizik is, csak lehet, hogy keveset. Ezt objektíven akármennyire is tartják egyesek feleslegesnek, csak a cicizés előtti és a cicizés utáni méréssel lehet megállapitani. ( a Babák ezt nem nagyon szeretik, de vannak trükkök, amivel el lehet viseltetni velük) (nem kell megvenni (kb ~15 eFt), bérelni és kölcsönkérni is lehet. Nekünk a barátaink adták kölcsönbe) Több ismerősünk, aki nem használt mérleget, csak később derült ki, hogy a Babának kevés a tejhozam és azért sír fel esténként.

A szélgörcs és a tejvisszabukás: Ezekre vannak olyan szerek, amelyek annyira nem is orvosságok, mert nem szívódnak fel a vérrendszerbe, tehát nem is lehet tuladagoni őket. Érdemes használni valamelyiket és megfelelő adagolással. Nekünk bevált, de természetesen nem pótolja, csak kiegészíti a többi szülői teendőt, mint például a büfiztetést.

Ezen két leggyakoribb ok mellett még sok más is lehet, nagy zaj, sok szembeszúró fények, száraz páratartalom, kiszáradt légutak, túl szoros pellenkázás, mozgás és törödéshiány, stb, amelyek egyike sem számít csecsemőbetegségnek, hiszen környezeti hatás, ami rajtunk mulik. Nem olvastam, de a már itt ajánlott Boldog Baba könyv bizosan nagyon sok lehetséges jó választ ad.
Előzmény: Lappantyú (570)
kisbabi Creative Commons License 2007.05.10 0 0 571

Kedves Gábor! Az én lányom 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, este 7-reggel7ig, és semmiféle kütyüt nem használunk fürdetéshez. Csak próbáljuk megadni neki amire ilyen idősen szüksége van:szeretet, gondoskodás, tiszta pelus, meg étel. Úgy érzem az én babám így is boldog. (most 4 hónapos)

Hozzáteszem, nem sírós baba, de bizony amikor egész nap nyűgös, általában front miatt, (hiszen arra rendkívül érzékenyek), akkor a csillagokat is lehozhatod neki...

Olvastam a topicot, és arról amit írtál, hogy szerinted mire van szüksége a lányodnak, eszembe jutott egy volt osztálytársnőm, és kísértetiesen hasonlít a te lányod eddigi elhalmozásához a sztori, leírom minek is voltam tanuja egyszer.

Általános iskolások voltunk. A lány egyke gyermek, nehezen érkezett a családba, ezért szülők hasonló módon elkényeztették mindennel, ami abban az időben elérhető volt. Meg is tehették anyagilag. NO a lány egyre jobban nőtt, igényei is e szerint, csak a család anyagi helyzete nem volt már olyan fényes. MAjd egyszre közölte szüleivel, hogy neki cipő kell. Anyuka mondotta neki, hogy majd a köv. hónapban. Erre lány artikulálatlan módon elkezdett ordítani, hogy mi az, hogy most rögtön nem veszik meg neki a 30000.- os cipőt. Anyukája meg csak a levegő után kapkodott, és nagyon rossz vltl ezt végignézni, ahogy beszélt a szüleivel, mert hozzászokott ahhhoz, hogy neki minden modern és új és bármi megvan amit csak kínáltak abban az időben a gyerekneveléshez. Én éreztem magam kellemetlenül ennek tanujaként az 1000 ft-os kínai cipőmben, amiben ugyanolyan boldog voltam, mint más a 30E-esben. ( hozzáteszem én a mai napig nem veszek drága dolgot, mert az olcsóbból akár többet is lehet venni. Persze nem veszem meg a rosszat azért mert az az olcsóbb, csak arányosan próbálom a minőséget megfizetni. ) Ha elfogadsz egy tanácsot, a nem létfontosságú kütyük árát inkább rakd be a bankba a lányka nevére, ki tudja mi lesz 20 év múlva, jól fog jönni neki az indulásban. És arról nem is beszélve, ha lesz több is, mindegyiknek ugyanazt a színvonalat megadni... Ahhoz még sokat kell írnod.

Ez csak egy észrevétel és tapasztalat.

Ja és nagyon jól szórakoztam a topicodon,de sajnos az anyukáknak kell igazat adnom, bár nálnuk is első baba, de majd meglátod, hogy napról napra változnak majd a gyermek szokásai és szeszélyei. Mire kidolgozod a megoldást, már régen más lesz az ábra.

Előzmény: Iván Gábor (563)
Lappantyú Creative Commons License 2007.05.10 0 0 570
egyébiránt adnál nekem tanácsot a hasonló korú (március 10-én született) Berci babámhoz, kinek van egy négyéves tesója is, hogy miként csinálhatnánk belőle igazán boldog babát és hogy mit rontunk el, hogy ő sokat sír és esze ágában sincs átaludni az éjszakát, bár öt kiló felett van már?

(többiek: naaaa, hadd! :)))
Előzmény: Iván Gábor (565)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 569
Ajánlani szeretném, minden optimista leendő, vagy már meglévő anyukának, apukának egyik kedvenc blogomat:

http://terhessegem.blog.hu/

Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 567
Akit zavar a vírtusos cikkem, hogy ott van, olvashatja a blogomban is.

http://vilagnezet.blog.hu/2007/04/25/egy_atalvatlan_ejszaka_nem_babasiras_mia

Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 565
Este 6 kor evett, majd a 8 órás fürdés után elkezdett sírni. Nem is akárhogyan, egy operetténekes is megirigyelné. Már van tüdő hozzá. Úgy, hogy cicire csatoltuk.

Pecsápolt három órára az előző evéshez képest megint 160-180 egységnyi tejcsit és így jött össze az első egészéjszakás alvás.

Ezt meg is fogjuk ünnepelni.

Egyébként bolgogan ébredett. Bár most hálózsákban altattuk és valahogy abban is el tud fordulni az ágyacskájában. Valószínű, hogy azért fenn volt, csak nem érezte, hogy sírni kellene.

Most is itt ül az ölemben és az egyik kezem támaszán. Nézelődik szanaszét, forgatja a fejét, érdeklik a körülötte lévő dolgok íránt. .....Na most kezd beszunyálni. Aanyfalat.. mosolyog, hogy ránéztem.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.10 0 0 564
És boldog volt, amikor felébredt?
Előzmény: Iván Gábor (563)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 563

Lina Baba ma aludta át először a teljes éjszakát este kilenctől másnap reggel fél hétig. A szerencsés ismerőseinknek ez kb a 3 hónaptól mőködött, de a szakkönyvek inkább baba testsúlyhoz kötik. Szerintük 5-5,5 kilós Baba már képes lehet erre. Akkor van már ugyan is akkora energiatartalékja a szervezetében, hogy több időt kibír ételbevitel nélkül.

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 562
Jézusom, szegény Lina! Lányok, mentsük meg az apjától ( remélem legalább az anyja normális)
Yv Creative Commons License 2007.05.09 0 0 561
kötötted volna a bicaj után:)
Előzmény: anyabanya (553)
zsombolya Creative Commons License 2007.05.09 0 0 560
sőőőt  - csak nem már a kislány ennyit fejlődött???????:)))
Előzmény: dudde (559)
dudde Creative Commons License 2007.05.09 0 0 559
világnézet stílusa, nagyvonalú hangzó- és szókezelése kísértetiesen emlékeztet IG világára 
zsombolya Creative Commons License 2007.05.09 0 0 558
mazohizmus:)))
Előzmény: minden lébe kanál (557)
minden lébe kanál Creative Commons License 2007.05.09 0 0 557
mazihizmus
Előzmény: Világnézet (554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!