Olyan topicot szeretnék ezzel összehozni,ahol mindenféle régiség szóba jöhet.akár az őskortól a komunista rendszerig...Ha valakinek othonában olyan régiség hever amiről fogalma sincs,hogy mi lehet,akkor itt ha közli akkor mi beazonosithatnánk stb...De ha csak valaki dicsekedni szertne ereklyéivel az bátran itt megteheti..Az öskövületen át a numizmatikán keresztül minden szóba jöhet ami antiknak számit..
Én nem adnám darabját 70 alatt ebben az állapotban, de kereslet és ragaszkodás kérdése. A műtárgypiac rapszodikus vannak olyan kereskedők akik még bizományba sem vesznek át ilyen ruhásszekrényt és olyan is aki max 20000-ad ilyenért
Ez a gyertyatartó szerinted milyen korú? A második világháború után rengeteg réz dísztárgyat csináltak, kópiákat. Meg nem tudom mondani ez antik-e vagy csak 40-70 éves. Patina az van rajta, de az már egy 50 éves tárgyon is simán lehet.
Itt mutatok két szekrényt több nézetből. Az első 175x52x105, a második 169x53x115 cm. Egyik sem tökéletes állapotú, de az első kicsit jobb. Azt szeretném megkérdezni, mennyit érnek kb. ezek? Köszönök minden előre mutató hozzászólást.
Tisztelt Fórumozók! Tisztelettel üdvözlök mindenkit. Szeretném a segítségüket kérni! Van a tulajdonomban egy rézcsengő, amelyről szeretnék többet megtudni, Önök között talán lesz, aki ezekben a csengőkben jártas, vagy esetleg javasolni tud, kinél, vagy milyen oldalon keresgéljek. A csengő fellelt állapotú, oxidos, a rajta lévő évszám 1912, bár a 9-es nem tisztán kivehető. Vésett, hozzáértőknek biztos ad információt a motívum. Próbáltam minél jobb fotókat csinálni, több-kevesebb sikerrel. Hajdú-Biharban akadtam rá. A csengő eredete ill. értéke érdekelne. Előre is köszönöm a segítséget! Szép napot mindenkinek!
Hozzáértőktől kérdeznék. Egy nagyon kedves ismerősünknek szeretnénk kulcsot vásárolni, mert gyűjti. Mi nem értünk hozzá és az anyagi lehetőségeink nagyon korlátozottak. A képen szereplő kulcsok közül balról az első kettőt szeretnénk, az eladó 2500 Ft-ot kér értük. A kérdésünk az lenne, hogy egyáltalán egy gyűjtő számára van-e valami értéke annak a két kulcsnak? Mert mi totál nem értünk hozzá, sőt nem is értjük, hogy régi kulcsért hogy tudnak pénzt kérni. :)
Kíváncsi lennék az órámmal kapcsolatban a véleményére. Ez az óra még nagyapámé volt, majd apám utána pedig énhozzám jutott el negyvenöt év után teljesen tönkretéve és leélve. Először érdemtelen közeli hozzám tartozóm kapta meg. A restaurátor munkájával kapcsolatban inkább nem mondanék véleményt. Az eredeti számokat visszakérem tőle és vissza lesz helyezve a számlapra. Ezekkel az új számokkal elvesztette az óra a régiség mivoltát. Van rajta egy rakás restaurálási hiba is, sajnos. No komment.
Következő a kérdésem. Van egy kakukkos órám. Kb 1800 as évek végén és az 1900 as évek elején készült Németalföldön. Most restaurálták. Látott e valaki ilyen órát? Esetleg van e valakinek ugyan ilyen órája? A tetején volt e esetleg eredetileg bármilyen dísz?
Segítségeteket kérném. Van két festményem már elég régóta őrizgetem. A téli tájkép talán nem annyira régi. Nem tudom az alkotók nevét kiolvasni sem, de hátha valaki tud információt a képekről. Van-e értékük, kik a festők. Már nagyon nem illik az otthonomba, ezért gondolkodom is, hogy eladnám, amennyiben van valami információ . Amit látni vászonra festett olaj festmények. Előre is köszönöm, az infót. Sajnos nem tudom itt feltölteni a képeket hibaüzenetet küld a rendszer, hogy a mérete, mint 2,5Mbyte. Ha valaki segíteni megköszönném.