Keresés

Részletes keresés

BOLOND Creative Commons License 2013.04.09 0 0 1884
Szoljon valaki legyszi a hibabejelenton hogy nem tudok betenni kepet es szoveget sem. Ez a szoveg ugy jelent meg hogy betettem egy kepet (click-drag only) es mindjart utana kezdtem irni kihagyas nelkul. A kep nem jelenik meg de a szoveg ugy nez ki igy bejon. Kep nelkul a szoveg sem jon be de a kep sem, sem onmagaban sem a szoveggel.  A hibabejelenton irtam de nem valaszoltak ra, lehet az sem ment el.
BOLOND Creative Commons License 2013.04.09 0 0 1883
proba
W.L. Creative Commons License 2013.03.23 0 0 1882

Jaja, en is pont arra gondoltam!

Es Fidzsire asszem konnyeben talalsz helyeket meg addigra is.

A visszautad meg lehetne mondjuk Tongabol, ugy csak egy utra kellene a ketto koze egy Air Pacific jegy.

Előzmény: Kenny___ (1881)
Kenny___ Creative Commons License 2013.03.23 0 0 1881

Amugy sem holnap lesz, ugyhogy meg nem hajt a tatar. Bar lehet Szingapurbol kellene menni, akkor meg maris nem olyan nagyon raeros...

Előzmény: W.L. (1880)
W.L. Creative Commons License 2013.03.23 0 0 1880

Nuku Alofa pl alighanem a vilag egyik legnyugisab-legcsendesebb fovarosa.

Plane vasarnap! ;-)

Es europai vagy azsiai mercevel Suva is eleg nyugis.

Mondjuk szerintem (felejtheto) strandon netes szallast kulonfele arkategoriakbn leginkabb Nadiban talalsz. Probalad wifi-ugyben leinformalni a kiszemelt helyeket a neten.

Es azert csak elszabadulhatsz neha-neha legalabb par napra a nettol jobb helyekre is...

Előzmény: Kenny___ (1877)
Kenny___ Creative Commons License 2013.03.23 0 0 1879

Azt hiszem felreertetted a dolgot: nem turistaskodast akarok a technologiai lehetosegekhez igazitani, pont a technologiai lehetosegeknek koszonhetoen. ;)

Előzmény: BOLOND (1878)
BOLOND Creative Commons License 2013.03.22 0 0 1878

Ha amugy suru az eleted akkor nem egy nagy kunszt "letenni a lantot" par hetre, honapra. Csinalni dolgokat amire amugy sosincs ido. Elgondolkodni, filozofalni, olvasni-irni meg egyebek. Ugy nez ki hogy teljesen fuggove tettuk az eletet a technplogiatol es ahoz igazitjuk az igenyeket.

Pedig csak par evtizede meg joval kalandosabb volt az utazas, en speci jobban elveztem a felfedezes izgalmat, az ismeretlen misztikussagat.

A mai utazas mar hasonlo mint egy meztelen no kiteritve: yeah, yeah, de hianyzik az "umff"! :))

Előzmény: Kenny___ (1877)
Kenny___ Creative Commons License 2013.03.22 0 0 1877

Maris jobban hangzik, na. :) Nem kell folyamatos, nonstop izgalom meg szorakozas itten, keremszepen. Nyugis, csendes, a palmafak arnyekaban lablogatva wifizes, oszt jonapot.

Előzmény: W.L. (1876)
W.L. Creative Commons License 2013.03.22 0 0 1876

Ha Rarot "kibirnad", akkor valaszleg Suvat, Nadit, vagy Savusavut is tuleled majd.

A helybeliek baratsagosak, es az arak is nagyon baratiak oceaniai mercevel (pont az indusok jelenletenek koszonhetoen).

Ha pedig megis elunnad ott magad, meg mindig atugorhatsz pl Tongara, akar egy helyben sebteben megvett Air Pacific jeggyel is. Nuku Alofa sem draga, hosszabb tavon sem.

Előzmény: Kenny___ (1875)
Kenny___ Creative Commons License 2013.03.22 0 0 1875

Hat, meg kell vizsgalni akkor a helyzetet, mivel nekem muszaj a tuleleshez. Mondjuk en Raron sem doglenek bele az unalomba. :)

Előzmény: W.L. (1874)
W.L. Creative Commons License 2013.03.22 0 0 1874

Mar toprengtem rajta, es ha jo az infrastruktura (net, net, net!), akkor lehet par honaprol szo. 

A varosokban tutira van net, es bar en anno nem hasznaltam, gondoltam manapsag mar WiFi is. Viszont en a varosokban bezakkannek az unalomtol par honapig. Az erdekesebb, kisebb szigeteken meg tutira nincs net. Talan olyan varosok mint Ovalaun Levuka meg jo kompromisszumot jelenthetnek.

Vagy ugralsz orszagrol-orszagra, akkor talan vegig netes varosokban lehetsz, es megsem unalmas.

W.L. Creative Commons License 2013.03.18 0 0 1873

Egy atoll az egy atoll!;-)

De mintha a te motuid olyan magasabbak es sziklasabbak lennenek.

No meg ha betennem a fovaros kepeit, ahol vagy 4ezren elnek, az nyilvan joval zsufibb kepet mutatna, mint Manihiki.

Mondjuk Tuvalu "kulso szigetein", aminek csak fele atoll, az a zsufoltsag problema mar nem allt fennt.

Atollok tekinteteben nalam asszem meg Kiribati a kedvenc, a szperhagyomanyos eletforma es falvak (nyitott oldalu palmakunyhokes hasonlo, de oriasi ferfihazak) miatt.

Előzmény: BOLOND (1872)
BOLOND Creative Commons License 2013.03.17 0 0 1872

Nem egy helyen jartunk:))? :

Előzmény: W.L. (1871)
W.L. Creative Commons License 2013.03.16 0 0 1871

Aztan mikor mar nagyon untam a fuggoagyat meg Fongafalet (ez Funafuti atoll fo szigete), akkor szerveztem egy kis hajokirandulast a laguna tuloldalan levo motukra:

Előzmény: Kenny___ (1869)
W.L. Creative Commons License 2013.03.16 0 0 1870

Ami azt illeti, ezt pont a laguna partja... a nyilt oceanra a haz kertjenek hatso resze nezett.

Ugye Funafuti nagy resze olyan keskeny, hogy a telkek duplan vizpartra nezok: elol a lagunara, hatul az oceanra:

Előzmény: Kenny___ (1869)
Kenny___ Creative Commons License 2013.03.16 0 0 1869

Nahallod, ezt meg is ertem. Unalmas, sehol egy felho, sehol egy laguna, satobbi. Nem is mennek, borzaszto!

Előzmény: W.L. (1868)
W.L. Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1868

Itt kelett az idot igy agyonutnom:

Előzmény: W.L. (1866)
BOLOND Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1867

Ott azert mindig van hasznalhato idojaras, persze helye valogatja.  Ott most fordul oszre.  Oda szivesen mennek en is!

Előzmény: W.L. (1865)
W.L. Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1866

Sajnos en azt max 30 percig tudom elvezni, es mondjuk 2 nap ilyesmi utan kezdek teljesen becsavarodni az unalomtol. Funafutit ugy birtam ki, hogy tobb a regio tortenelmerol szolo, nehezkesen emesztheto konyvon atragtam magam hazigazdam fuggoagyaba, valamint sorra dontogettem rekordjaimat a mobilom jatekain. :-)

Na ezert jonnek nekem inkabb a nagyobb, melaneziai szigetek be.

Előzmény: BOLOND (1864)
W.L. Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1865

Ha semmi nem jon kozbe, Del-Amerikaba.

Basszus, ugy tunik ott is hideg van sokfele.

Előzmény: BOLOND (1863)
BOLOND Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1864

Ahogy teccik mondani, az a legjobb hely ahol leulsz es nem akarsz semmit csinalni csak kinezni a fejedbol.  Nincs annal nyugtatobb.

Előzmény: Kenny___ (1862)
BOLOND Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1863

Ket perce hallottam az asszonytol hogy milyen szerencsesek vagytok egy kis extra havazassal!:)

Ket het aztan hova?

Előzmény: W.L. (1861)
Kenny___ Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1862

Nekem Cookrol mindig csak annyi jut eszembe, hogy alig keszitettem kepet, pedig akkoriban meg az utolso bogarat meg felhot is csillo peldanyban meg kellett orokiteni.

Odamentem, leultem, annyi.

Valahogy az egesz eletem torteneteve kellene dolgozni azt a 3 szot. :D

Előzmény: BOLOND (1856)
W.L. Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1861

(At) Home Sweet Home.

Meg majd' 2 hetig.

Előzmény: BOLOND (1860)
BOLOND Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1860

Hol a f@szba vagy ahol havas az ido?

Előzmény: W.L. (1858)
BOLOND Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1859

Piros pont a videki versenyzonek!  Halcsapdak.  Talaltunk is benne egy kis capat de nem talalom a kepet. 

Gondolom sokan felkapjak a szemoldokot a "csocselek"-re:)  Semmi rosszindulat nincs a szoban, legalabbis amikor en irom mert magam is csocseleknek tartom igy tudom mi elol menekulok;))

Hasonlokepp a melon ha szolok a havernak hogy szerezzen egy-ket "parasztot" mert kell a segitseg, az csak kedveskedo formaja a "melosnak"  minden sertes nelkul.  Sokszor hasznaljuk a munka meretet illetoen hogy "hany parasztos munka".  Mint a sakkban.:)

Szerintem a seregben hasznalt "boots" sokkal sertobb es megalazobb mint akarmi amivel egy embert illetni lehet.  (i.e.: get some boots on the ground) mintha azok csak annyit ernenek.

Előzmény: W.L. (1857)
W.L. Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1858

Apropo, veletlenul most epp tuvalui CD-met hallgatom.

Jol jon az ottani hangulat itt a rusnya, havas idoben! ;-)

Utana beteszem talan fidzsi kazettamat...

W.L. Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1857

Amennyire a forumokrol meg tudom itelni, "a csocselek" 99%-a csak Raroa es Aitutakira megy.

Az elso kepen mik azok a vonalak? Kicsit emlekeztetnek a Kiribatin latott hagyomanyos halcsapdakra.

Szolj, ha mar befogadasra kesz a helyi kero! ;-)

Előzmény: BOLOND (1856)
BOLOND Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1856

Sajna nem jartam Fidzsin pedig van onnan haverom es sok jot hallottam rola.  Beleestem a Cook Csapdaba!  Nehezen tudom elkepzelni hogy barhol a tersegben talalok az igenyeimhez es elvarasaimhoz jobban megfelelo helyet, foleg mikor nezem a "nepszeru" tomegelveztetesi teruleteket. 

Ha csak rovid idod van utazni (minnel oregebb vagyok annal kevesebb az idom:P) akkor az ember jobban megvalogatja hova megy.  En a meloval kapcsolatban eleg sokat utazok eszak-Amerikaban, igy jol esik egy nyugis helyen nyaralni.

Nem beszelve arrol hogy hol mashol a vilagban vannak kilometer hosszu alomszep tengerpartok ahol egyedul vagy?

Ez nem azt jelenti hogy nem vagyok kivancsi a vilagra (nagyon is) de valoszinu a "felfedezos " utazasoknak varni kell ujra nyugdijig:)

Remelem ezek meg nem voltak, ha meg voltak akkor teszek fel ujakat ha visszajottunk.

Nemtudom eszreveheto e hogy kritikus meretu csocselekhiany van? :DDD 

Előzmény: W.L. (1854)
Kenny___ Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1855

Costa Ricarol en is sok szepet es rosszat hallottam, marmint szep, szep, de "american backyard".

Down under csak Cookon voltam egy honapot, plusz NZ-on masfelet (amit egyebkent elcserelnek meg egy honap Cookra :D), illete Ausztraliaban beneztem Sydneybe es Melbournbe. Utobbi valahogy nem erdekel; biztos szep meg minden, de annyi minden mast neunek meg meg elotte. Ugyhogy a terjedelmes listaddal ne "csak"olgass itten nekem, mert...

Na, nem mondom, inkabb varjuk meg szepen, amig WL benyujtja a sajat lemondasat, csak utana kezdem ujra a mondokam.

Előzmény: BOLOND (1852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!