Keresés

Részletes keresés

MrJones Creative Commons License 2008.05.01 0 0 8894
"Van amikor már nekem is tele a tököm a műsorral. :-))"

Hát, olyankor kell szórakozni rajta! :)
Elvégre... ha megfigyeled, egy ilyen rendőrnap tulajdonképp nem más, mint színjáték.
A hétköznapok műveletei, a hétköznapok terhei (kockázatai, felelősségei) nélkül.

Nem is színjáték. Szabadjáték!
Csak élvezni kell.
Nézőnek, rendőrnek egyaránt.
Előzmény: Törölt nick (8874)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.01 0 0 8893
"Remek" :-///


Ezek után az ember elgondolkodhat, hogy vagy megáll és megverik vagy nem áll meg, de akkor segítségnyújtás elmulasztása miatt őt fogják felelősségre vonni.

Meddig megy ez még így?
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.01 0 0 8892
Szép napot!
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.30 0 0 8891
Hát azért egy kuka eloltásához szerintem nem kell sok (tűzoltó)szakmai képzettség. :-)
Bár megnézném azt is, mikor a tűzoltók egy (v. több) vízszállító szerre rácsatlakozva, a "kis" nyomású vízsugárral oszlatják a "békés járókelőket". :-)
Előzmény: Lakowski (8890)
Lakowski Creative Commons License 2008.04.30 0 0 8890

Kösz a választ.

Most akkor a rendőrök tűzoltásra is ki vannak képezve?

A tűzoltók meg oszlatásra?:)

Előzmény: Törölt nick (8885)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 8889
"Látom ment a parasztvakítás, ezerrel."


Ma kitaláltam valamit... :-)))
Előzmény: Törölt nick (8868)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 8888
Mit keresel te olyan mélyen?? Olajat?? :-)
Előzmény: MrJones (8886)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 8887

Nem tudom, hogy mennyire vág ide, de valahol ki kell mondanom. Üzenem az összes köztisztviselőnek, hogy amikor rendes dolgozó vagy vállalkozó emberrel találkoznak (rájuk egyik jelző sem igaz, az ember sem) akkor kezdjék azzal, hogy megköszönik, hogy eltartjuk a köztisztviselői kart. Utána ebben a szellemben, vagyis  köztisztviselői megalázkodással folytatódhat az ügyintézés.

Szívják a vérünket, feltartanak a munkában, játszák a bunkó hatóságot, szemétkednek a pénzkereső emberekkel, és közben úgy tesznek, mintha mi lennénk őértük.

Közben ha egy ilyen "izé" otthagyja a köztisztviselői pályát, és elmegy egy állásinterjúra a versenyszférába, rácsodálkozik, hogy milyen az igazi munka. Nálam munkaadóként egy ilyen állásinterjún biztos kizáró ok lenne a köztisztviselői múlt...

Megoldaná a helyzetet, ha a mostani köztisztviselői kar 80%-át ki lehetne rúgni, soha többé nem adni nekik munkát, segélyt, jövedelmet, semmit.

 

Máris jobb a közérzetem.

 

MrJones Creative Commons License 2008.04.29 0 0 8886
/me vigyorog. És hallgat. Hatszáz méter mélyen.
Előzmény: Törölt nick (8870)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 8885
Ez elméletileg egy rendőrségi tűzoltó.
A pontos rendeltetését én sem igazán ismerem, de valami olyasmiről hallottam, hogy ezt tüntetések, vagyis inkább oszlatások során használnák, ha mondjuk felgyújtanak valamit. Így nem kell egy égő kukáért tűzoltókat hívni.
Előzmény: Lakowski (8884)
Lakowski Creative Commons License 2008.04.29 0 0 8884

Ez a szépség milyen célt szolgál?

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.27 0 0 8883
Május 1-től szigorodnak a közlekedési szabálysértési bírságok. Mélyen a pénztárcába kell nyúlnia annak, akit szabálysértésen kapnak.
Persze, persze, javítani kell a közlekedési morált.
De a kritikán aluli utakról, a sokszor értelmetlen "tábladzsungelekről", országutakon az útépítés után az útszélén hagyott sebességkorlátozó táblákról stb. megint nincs szó.
Pedig szerintem a közlek.morál javítása abból is áll, hogy megfelelő infrastruktúrát biztosítanak a normális, biztonságos közlekedéshez. Mert az nem megoldás, hogy egy országút már - asszem - több mint egy éve 60-as táblákkal van tele, de max. két havonta bukkannak fel útépítők. Úgy nem lehet megfelelő infrastruktúrát kialakítani, hogy a betömött kátyúkat a következő évben újra kell foltozni, mert képtelenek normális munkát végezni. Ezzel most nem az útépítőket akarom kritizálni, mert nem tudom, hogy ki(k)nek a hibája, hogy sorozatosan trehány munkát végeznek.
Szokták volt mondani, hogy az állam korrupt, meg rossz gazda. Nem, az állam egy rakás szar... lenne... ha az állam egy létező személy lenne. Ehelyett azonban az állam vezetői szarok. Egy rakás ostoba barom...


Egyébként ki dönti el (ha egyáltalán el lehet dönteni), hogy a piroson áthajtás miért történt. Mert a KRESZ ugye azt mondja, hogy ha a kereszteződés előtt (amikor a lámpa sárgára vált) biztonságosan megállni már nem lehet (vagyis erősebb fékezés nélkül), akkor tovább kell haladni. Na de az emberek ezt máshogy ítélik meg. Lehet, hogy valaki azt gondolja, hogy még meg tud állni (azt esetleg rájön, hogy kicsit mégis jobban kell fékezni), valaki meg azt, hogy már nem. De "rosszul" méri fel, és mielőtt áthalad, a lámpa pirosra vált. Velem is előfordult. Én úgy ítéltem meg, hogy meg tudok állni. Az anyósülésen apám azt mondta, hogy még átmehettem volna. (Persze előre tényleg nem tudom eldönteni, hogy valóban meg tudok-e állni úgy, ahogy én azt gondoltam). És nem azért mondta, mert ő sportot űz a sárgán/piroson való áthajtásból, hanem mert úgy ítélte meg, hogy még belefért volna.
Egyébként ezt a problémát a közlekedési jelzőlámpák megfelelő összehangolásával szerintem könnyedén meg lehet(ne) oldani.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8882
Hááát... tudod, ahhoz hogy valaki rendőr lehessen, sok feltételnek kell megfelelni. Egy aprócska hiányosság, és bye-bye.
Mondtam már, hogy 4 éve a Nemzetvédelmi Egyetemre jelentkeztem? Katona akartam lenni. De allergiám van. :-) :-(
Szóval, most van három évem, hogy csináljak vele valamit, különben gyökeresen kell megváltoztatnom a terveimet. :-)
Előzmény: Barátocska :) (8881)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8881
Az nem baj, ha változik. De gyökeresen eltérni valószínűleg nem fogsz tőle. Nekem viszont még irányom sem volt. Vagyis volt, de nem ilyen határozott. Most már bezzeg tudom, hogy mit kellett volna ;)
Előzmény: Törölt nick (8880)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8880
Hát azt azért nem mondanám, hogy tudom, mit akarok.
Vannak terveim, amelyekben - mondjuk úgy - rögzítve van az irány, de aztán lehet, hogy változni fognak. ;-)



Tessék:

||||||||||||||||||||||
Előzmény: Barátocska :) (8879)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8879
Haláli egy fazon vagy :) Nem tudom, hány éves lehetsz, de az biztos, hogy ha én ilyen tutira tudtam volna a te korodban, hogy mit szeretnék csinálni, az marha jó lett volna :)))))
Előzmény: Törölt nick (8875)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8878
Jah, amúgy mit szóltok a toborzóirodához?
Őszintén szólva, én baromságnak tartom. Meg aztán arról igazából nem is beszéltek, hogy mégis hogy működik.
Bemegyek, hogy rendőr akarok lenni, oszt akkor mi van.
Erre eddig is ott voltak az rszki-k meg az RTF, amelyeken jelentős túljelentkezés szokott lenni. Csak sajnos nem mindig az odavalókat veszik fel.
Nem igazán értem ezt a dolgot.



Valamiért az az érzésem, hogy valamit még akartam kérdezni, de nem tudom, mit.
Nno mindegy, majd ha eszembe jut. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8877
...Mossberg...
Előzmény: Törölt nick (8875)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8876
Nem is mondtam, hogy ennek a napnak bármi jelentőssége lett volna. Igazából két dolog miatt mentem el. Mert rendőrnap és mert ki akartam kicsit kapcsolódni, mert már kezdtem belerohadni a tanulásba. Szép idő is volt, úgyhogy "kirándultunk" egyet.
Természetesen az itt (mármint ebben a topicban) eltöltött idő semmihez sem hasonlítható. Sokmindent tanultam, és azt hiszem, nem is csak BB-től, bár rendőrös dolgokban tőle a legtöbbet. :-)
Látványos volt valóban, de az a rendezvény igazából egy csinos kis csomagolópapírba bugyolált, szép rózsaszín masnival kötött sz@r. Az igazi Rendőrség egy kicsit más, ezt én is tudom. ;-)
Előzmény: Törölt nick (8873)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8875
Nno, ha mán' itt vagyok. Egy kicsit élménybeszámolok.
Szóval, egy kicsit elqrtuk az időzítést, az elejét nagyjából lekéstük. Természetesen nem azt sajnálom, hogy nem hallhattam a bp-i rendőrfőokost, hanem, hogy a rendőrzenekart nem hallhattam. Biztos jó lehetett, na mindegy.
Na meg a tonfa csoport bemutatóját sem láttam.
Apropó, mi az a tonfa csoport? Mármint, tudom, mi az a tonfa, és a csoport, de ennek a bagázsnak van valami gyakorlati célja is, vagy csak amolyan délutáni üssük-el-valamivel-az-időt "hobbyszakkör" az RTF-en, amit aztán jól be lehet mutatni a zembereknek a rendőrnapon? :-)
Na, vissza. Nagyjából akkor értünk oda, mikor az Omega csoport változtatta "harctérré" a füves bemutató placcot. Érdekes vót. Bár azon kívül, hogy úgy 10 méterről lőtték egymást vaktölténnyel, semmi extrém nem volt. Amolyan adrenalin fokozó a militáns beállítottságú barmoknak (mint nekem :-P)
Apropó II., mi a különbség (ha egyáltalán van), az Omega csoport és a TeSz között? Mindekettő fekete ruhában van, mindkettő lő, mint az őrült, csak más a karjelvényük.
Aztán szépen körbejárkáltuk a sátrakat, meg az egyebeket. Megcsodáltuk a Rendőrség új járművét, a műszaki mentőszert, aminek körülbelül amolyan rendőrségi tűzoltó jellege van. Tömegoszlatáskor biztos jól jön, ha nem a tűzoltókat kell baszogatni, hogy oltsák már el az égő kukákat. :-)
Aztán sok érdekes dolog. Régi katonai járművek, forgalomtechnikai kisbusz a Heros jóvoltából, katasztrófavédelmis kocsi, bűnügyi technikusok, KBESz, és fegyvereket is kézbe lehetett venni. :-) Persze hogy kipróbáltam. Egy PA-63-assal sikerült közelebbről megismerkednem, ami tudomásom szerint nem tartozik a kedvenc típusok közé, de azért jó volt megtapasztalni, milyen a kézben. Volt még ott valami Lugerhez hasonló kütyű, egy - talán? - Mossbert, meg egy Mac vagy Uzi. De ezeket már nem "próbáltam".
Osztán jött a toborzó sátor. Rohadt hosszú sor volt... a ... büféknél, a sátornál viszont senki nem volt. :-) Gondoltam, akkor szerencsét próbálok, oszt megkérdezem, milyen lehetőségeim vannak, ha már vagyok olyan hülye, hogy rendőrnek akarok menni. :-) Azt mondták, végezzem el az egyetemet, szerezzek diplomát, oszt egy kétszer öt hónapos (legalábbis jelenleg, az illető szerint ez lehet, hogy változni fog) átképzéssel fakabátot :-P varázsolnak belőlem, és tiszti rendfokozatot kapok. Na itt az én egyik nagy dilemmám. Na jó, talán nem olyan nagy, de azért dilemma. Szóval, kapok egy hadnagyi rendfokozatot, talán egy csinos kis irodát is, de annyi tapasztalatom lesz, mint egy újszülöttnek a pókerben. :-) Aztán megismerkedtem pár rendőrrel, akik azt mondták, ne nagyon akarja utcai rendőr lenni, inkább karriert építsek. Gyanítom azt inkább azért mondták, mert manapság az utcai rendőrök megbecsülése nem épp irigylésre méltó. Az állatpolgár elküldi az anyukájába, ha kultúráltabb, akkor csak a picsába, hogy mi'jaz, hogy őt ellenőrizni merik az utcán, meg megszondáztatni. Hm... micsoda vérlázító dolog. És hát anyagilag sem épp irigylésre méltó. Ugyanakkor én, mint laikus, kivülálló idióta, fontosnak tartom, hogy egy rendőrnek legyen "utcai" tapasztalata. Egyrészt, hogy egyáltalán megismerje ezt is, másrészt, vezető beosztásban tudja, hogy hová, mibe küldi az embereit. Azt hiszem ez az, amivel mostanság egy bizonyos rendfokozat fölött vajmi kevéssé vannak tisztában. Meg aztán a másik problémám az volt, hogy tudomásom szerint nem nagyon kedvelik a régebb óta szolgálok, ha egy fiatal, zöldfülű tisztecske játsza az én-vagyok-a-Jani szerepet. Bár aztán ezt tisztába tettük, mert a fent említett rendőrök szerint nem azzal van a baj, ha egy újonc tisztet kapnak parancsnoknak, hanem az, ha a barom elszáll magától és megjátsza a kisfőnököt. Azt hiszem, ez tényleg logikus így.
Szóval kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Utcai meló (még ha csak rövid ideig is, tapasztalatszerzés céljából) vagy karrierépítés. Bár, ha minden jól megy, négy évem van még (3 az egyetem plusz 1 az átképzés), addig meg még változhat a helyzet... Bár... kérdés, melyik az esélyesebb, a változás, vagy, hogy Kubában demokratikus választásokat tartanak? Fene tudja... :-)))
Amúgy ha mégis odakerülök tisztként, lehet kérni, hogy néha-néha legalább egy közúti ellenőrzéshez hagy menjek már ki? Hogy legalább azt lássam már.
Nno, a toborzó sátor után végigjártuk a szakszervezetis sátrakat. Apám bespájzolt a különböző szakszerves. kiadványokból, úgyhogy most van itthon Rend-Őr, FRáSz meg tökömtudjamilyen újságok.
Ezután különváltak utaink a szüleimmel. Ők mentek kajálni, én mentem még nézelődni. Aztán behúzodtam az egyik sátorba (na nem melegedni, mert meleg az volt bőven, mármint meleg idő :-D) ismerkedni, haverkodni. Aztán gyüttek a kommanyósok földön, vizen, levegőben. Na jó, vízen talán nem. Puffogtattak, durrogtattak, izgalmas volt. Bár egy kívülálló számára a kommandósok munkája izgalmas meg látványos, bár ők nem biztos, hogy a dolog ezen oldalát emelnék ki. :-)
De azért jó volt, főleg, hogy a fejünk felett pár "centivel" kőrözött közben egy Mi-... Mi-... 24-es vagy 17-es. Inkább 17-es. Aztán elkapták a rosszfiúkat, megmentették a túszt, és boldogan éltek, míg meg nem haltak. :-)
Aztán szép lassan vége lett a napnak. És mi elindultunk haza.
A sors iróniája, vagy valami hasonló, de hazafele belefutottunk egy közúti ellenőrzésbe. Nocsak, ilyenem se vót' még. A szemét geci ávéhás, hogy képzeli, hogy megállít engem, tisztességes magyar adófizető állampolgárt?! :-DDD Na jó, nem ezt gondoltam ám. :-P Megálltam, leállítottam a motort. Addig ők végignézte a kocsit. Azóta se tudom, mit nézett, de úgy nézett, mintha hibákat keresne a karosszérián, aminek igazából semmi értelme. Szóval talán a hátsó helyzetjelzőket ellenőrizte.
Oszt visszajött, kérte a jogsit, forgalmit. Megnézte, kérdezte, fogyasztottam-e alkoholot, mondtam nem, azt tovább engegedett. Normális volt. Egy kicsit furcsálltam, hogy csak így bemondásra ellenőrzi az alkesz fogyasztást. Most vagy elfogyott addigra az összes szondájuk, vagy meglátta a hátsó ülésen a szatyorban a szakszerves újságokat és gondolhatta, hogy a rendőrnapról jövünk. Utólag láttam, hogy elég feltűnően kikandikált a TMRSZ Rend-Őr című újságja, persze nem szándékosan. :-)
Hazaértünk, bementünk a Halászcsárdába, ettünk egy qrva jó vacsorát, majd go home, másnap pedig izomlázzal ébredtem a lábamban. :-)

Na, hát ennyi. :-)

Jó volt, na.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8874

Van amikor már nekem is tele a tököm a műsorral. :-))

Előzmény: MrJones (8869)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8873

Jó van'na. Nekem ez olyan vót, mint amikor először viszik a gyereket vidámparkba. Csak engem nem vittek, hanem mentem magamtól. :-)

 

Az nyilván világos, hogy egy félórás beszélgetés -mondjuk BB-vel- többet ér mint 3 évnyi rendőrnap.Azn kívül, hogy jól felvonult a tesz -helikopáterrel, empéötössel,hájtek magnumban- és ellőttek 4tár vakzizit meg eldobtak 2 hang/fény gránátot sokminden újat szerintem Te sem láttál.



Előzmény: Törölt nick (8871)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8872

Szerinted BB pl. miért nem jár ilyen helyekre? :-)

 

Ez a toborzósdi meg olyan, hogy nem tudom sírjak vagy nevessek-e rajta.Ugye 35 év a felső korhatár, na most pont elképzelem Kovács 165. Lajos munkanélkülit, amint öreg fejjel beöltözik 0 km-s örmesternek.Jézus kegyelmezz.

A fiataloknak mit tudnak nyújtani azon kívül, hogy húúú micsoda romantikája van ennek a szakmának?Mert nyilván nem az a cél, hogy 30 feletti ex-munkanélküliekkel töltsék fel az állományt.Vagy ha igen akkor, túl sok jóra ne számítsanak.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (8871)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8871
"Ez a rendőrnap 16 éves kor felett szerintem súlyos agykárosodást okoz,"


Jó van'na. Nekem ez olyan vót, mint amikor először viszik a gyereket vidámparkba. Csak engem nem vittek, hanem mentem magamtól. :-)


"szóval nem értem, hogy tudtad megírni a zh-t."


Ügyesen. :-)


Amúgy, ha leveszem a "kisgyerek-a-vidámparkban" arcomat, tényleg parasztvakítás az egész. Bemutatják, milyen fasza jó dolog rendőrnek lenni. Kár, hogy azt a sok sz@rt nem mutatják, ami a háttérben megy. Lehet, hogy akkor üres lett volna a Városliget?? :-)))
Volt toborzósátor is. Vigyázzatok ám, úgy tolongtak ott az emberek, hogy jajj... Sorszámot is köllött tépni.
Vagy legalábbis valahogy így képzelhették az okosok, hogy majd így lesz. De nem így volt. :-D
Előzmény: Törölt nick (8868)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8870
Osztán mé'? :)
Előzmény: MrJones (8867)
MrJones Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8869
Nna!

Eccer a zéletben vérkomolyan visszafogom magam, erre tessék!

A f*aszom ridikül.

:)

Előzmény: Törölt nick (8868)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8868

Gratulálok a zh-hoz! :-)

 

Látom ment a parasztvakítás, ezerrel.

Még a kommanydósok is ottan vótak.Kell is az, hiszen ettől érzi biztonságban magát az állampógár, ha tuggya bármikor megmentheti őtet pár hivatásos hős, akik szögesdraútot esznek és napalmot hugyoznak. :-)))

 

Ez a rendőrnap 16 éves kor felett szerintem súlyos agykárosodást okoz, szóval nem értem, hogy tudtad megírni a zh-t.Bár van aki immunis rá. :-)

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (8866)
MrJones Creative Commons License 2008.04.26 0 0 8867

Hümm...

 

Legközelebb kiballaghatnál Yangtzee-val.

Előzmény: feketemadár (8864)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.25 0 0 8866
Nna, túl vagyok a zh-n. :-))) Egy újabb nagy lépés... :-D
Egy pár kép. Csak nektek, csak most, csak itt, csak úgy: :-PPP

Beújított a Rendőrség
Ilyen kocsi nekem is kéne :)
Régi darab
Kommandó érkezik
Helikopter
TESZ
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 8865
Majd mesélek. Meg kérdésem is lesz.
De majd pénteken, mert holnapután zh. :-)
Előzmény: feketemadár (8863)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!