Keresés

Részletes keresés

Carmex Creative Commons License 2015.04.20 0 0 299

Akkor a levélben lennie kell egy internetes elérhetőségnek és jelszónak ahonnan letölthető elvileg  az összes olyan adat és információ amivel számoltak. Sajnos én még nem kaptam levelet, de a panaszbenyújtássál lesz még minimum 60 napja (a panaszra ennyi idő alatt kell válaszolnia) a jóságosnak, hogy Strasbourgban megtámadja a devizahiteles törvényt. Lehet, hogy erre megy ki az egész. Időhúzás.

Előzmény: ZoTon (298)
ZoTon Creative Commons License 2015.04.20 0 0 298

Igen, azon hüledezünk...

Carmex Creative Commons License 2015.04.20 0 0 297

Kapott már vár valaki más is elszámolólevelet?

ZoTon Creative Commons License 2015.04.20 0 0 296

Úgy látom minden merkantilosnak elírták az árfolyamkülönbözet által jóvárírt összeget. Véletlenül egy nullával kevesebbet írtak mindenkinek. "Az elszámolás alapján Önt megillető fogyasztói követelést az árfolyamkülönbözet (53.603,Ft) figyelembevételével előtörlesztésként számoltuk el..." Gyorsban kiszámoltam, ill. csak az általam saccolt összegekkel, és az majdnem pont 530.000 Ft-re jött ki. Csökken a tőketartozás, ezáltal a havi részletek, és mivel az árfolyamkülönbözetem a bank által kiszámolt extrém jelentéktelen összeg, ezért nem értem a "számlalevelet". Sajnos a csökkentett havi törlesztő mellé máris odabiggyesztették. Amit ők "számlalevélnek" hívnak az nem az árfolyam különbözet?

saylex Creative Commons License 2015.04.20 0 0 295

2007-ben vettem fel 3 milliót a Merkantiltól, és jóváírtak 64 ezer forintot. Ez egy vicc. És valóban a tájékoztató olyan, hogy kiigazodni rajta művészet. Panaszt teszek, sőt emellett megyek a szerződéssel a bíróságra is, mivel mikor kötöttem banki alkalmazott nem volt a közelben. Jelen pillanatban azt sem tudom erre a hónapra mennyit kellene fizetnem, mert ugye kiküldték a negyedéves különbözetet ami 83 ezer forint, de persze tájékoztató az nem volt, hogy a jóváírással változik e valamennyit. Az a baj, hogyha nem értek egyet NEKEM kell bizonyítani hogy rosszul számoltak....Döbbenet ez az egész felháborító, de most már a végsőkig elmegyek, hogy rohadna meg az egész bank ott ahol van.

harcolni fogok Creative Commons License 2015.04.20 0 0 294

De jó, hogy írtál. Utánaszámoltam és a közölt új törlesztőrészlet sem stimmel a közölt egy összeggel, mert akárhogy számolom, nekem 21 hó * 38.564Ft = 809.844 Ft, de tartozásként csak 799.112 Ft-ot tüntettek fel. Mindegy is, már eddig befizettem 5,1 milliót, még jön ez a kicsi meg a kamatkülönbözet háromhavonként még 7*, ami kb. 700.000 Ft. Úgy számolom, hogy a 4,01 millióra visszafizetek 6,6 milliót, és még a bank "jóságos" volt hozzám. Talán illene megköszönnöm!

Előzmény: toopp (293)
toopp Creative Commons License 2015.04.20 0 0 293

Ezt így olvasni tényleg vérlázító, de ugyan az a kérdés jött elő bennem, ami eddig is. Ha 72ezer a jóváírás, akkor  miért csak 40 ezerrel csökkent a tartozás???.....ezek szerint tényleg nem a tőketartozásból vonják le az egész összeget??......de miért nem?.............mert a törvény szerint előtörlesztésnek kell venni,ami a tőketartozást csökkenti.

Előzmény: harcolni fogok (292)
harcolni fogok Creative Commons License 2015.04.20 0 0 292

Ma érkezett meg a várva várt levél. Az ügyfélkapun már csütörtökön láttam, hogy 72 ezer forint körüli összeget egyéb címszóval jóváírtak, de nem gondoltam, hogy ez lesz a számomra küldött teljes, tisztességtelenül felszámított összeg. A telefonon nem elérhetőek, egész nap azt hallgattam, jelenleg minden ügyintézőnk foglalt.

2006. decemberében 120 hónapra vettem fel 4.010.000 Ft-ot. Tisztességesen törlesztettem minden hónapban, háromhavonta fizettem a kamatkülönbözetet. Most 30-án éppen 91.205 Ft-ot fognak a hiteltörlesztés mellett leemelni a számláról. Össze-vissza írnak mindent, elmenni rajta csak akkor lehet, ha leteszem a földre a levelet. Szóval, a hátralévő tartozásom 839.382 Ft-ról 799.112 Ft-ra csökkent. Hihetetlen az egész. Az természetes, hogy panaszt teszek, de nem tudom, hogyan induljak tovább. Bár nem vagyok fiatal, de hülye sem és nem hagyom magam. 

Nem akarok vulgáris lenni és ezért nem írok csúnya dolgokat. Azért felajánlanám a MERKANTIL Bank vezetőinek a számomra kiszámolt tisztességtelenül felszámított összeget - mind a 71.976 Ft-ot - amit jóváírtak a tartozásomból, hogy költsék patikára.

Minden esetre nem hagyom és foggal-körömmel harcolni fogok az igazamért.  

ZoTon Creative Commons License 2015.04.18 0 0 291

CIB LÍZINGGEL szemben NYERTES ÍTÉLET ÉRKEZETT!

Az elmúlt hetekben érvénytelenné nyilvánította azt a kölcsönszerződést a T. Bíróság, amit az ügyfél 2007. novemberben kötött a CIB lízinggel. Az adós autó vásárlásához vett fel 3,5 millió forint hitelt, aminek kezdő törlesztő részlete:46.522 Ft volt.

Mivel végig fizette az időközben folyamatosan és jelentősen megemelkedő törlesztőrészleteket, jelentős túlfizetésbe került. A bíróság ítélete kötelezi a bankot, hogy fizessen vissza az ügyfélnek 2.563. 000 Ft-ot, tekintettel a kölcsönszerződés semmisségére és az abból adódó túlfizetés törvényes elszámolására.

Nem elhanyagolható szempont, hogy a perköltséget és a bírósági illetéket is a bank állja az ítélet alapján.

Mivel érvelt és mivel nyert az ügyvéd a per során?
A KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT nem megfelelő tartalma miatt tudta bizonyítani az ügyfél igazát a bankkal szemben. Gratulálunk a bátor ügyfélnek és a profi ügyvédnek!

Mi most a teendőd?
Nézd meg, hogy neked van-e egyáltalán ilyen nyilatkozat a szerződés mellett,mindegy melyik banknál vagy. Ha nincs akkor még jobb eséllyel indulsz. Pl. Merkantilnál általában nincs ilyen kockázatfeltáró nyilatkozat.

Delishark Creative Commons License 2015.04.18 0 0 290

Erre csak az lehet a magyarázat, hogy elszámolás előtt forintosítottak azaz tőkésítették az árfolyam különbözetet. A hírekben olvasható, hogy már sok bank megtette ezt. A kérdés az, hogy mi alapján ?Meglátjuk.

Előzmény: Mishpatim (289)
Mishpatim Creative Commons License 2015.04.18 0 0 289

Sziasztok!

A tegnapi nap megjelent az ügyfélkapun az "elszámolás", de hivatalos értesítést még nem kaptam.
Mint itt többen is, nekem sem tetszik, illetve nem is értem hogyan tudtak ilyen összegeket kihozni, és itt most nem az MNB megadott egyenletére gondolok!

A tények:
1) a rendes negyedéves elszámoló levélben az alábbiak szerepelnek a 2015.03.20-i állapotok szerint a tőketartozás: 670.000 Ft,
ha kifizetném egyben, akkor +551.000 Ft árfolyamkülönbözet, tehát fizetendő 1.221.000 Ft
2) ügyfékapun 463.000 Ft "jóváírás", tőketartozás: 428.000 Ft (!!!), árfolyamkülönbözet: 452.000 Ft,
tehát ha most akarom kifizetni egyben, akkor összesen 880.000 Ft

Kérdem én: a jóváírás összegét nem a tőkéből kellene levonni?!, mert legjobb tudomásom szerint IGEN! Vagy a jóváírás nem a tőke összege,
hanem annak az árfolyamkülönbözettel megemelt összege, akkor kb. 230.000 Ft lenne csak a jóváírás!?

Nagyon kíváncsi vagyok és eszméletlenül dühös is, mert eddig már több mint 2x-ét kifizettem a felvett hitelnek!

U.i.: természetesen menni fog a hivatalos értesítés megkapása után a banknak a részletes és tételes elszámolás íránti igény!

Előzmény: blombeer (272)
Delishark Creative Commons License 2015.04.17 0 0 288

Volt már ilyen a történelemben. Nem is olyan rég. Eltolcsyék jót kaszáltak rajta:)

Előzmény: toopp (287)
toopp Creative Commons License 2015.04.17 0 0 287

Azért az szép baleset lenne, ha úgy forintosítanák, és jelentenék le a tartozást a KHR-nek, hogy bennünket meg sem kérdeznek, hogy akarjuk-e.:-)

Előzmény: Carmex (285)
dentalpink Creative Commons License 2015.04.17 0 0 286

Kíváncsi leszek erre az egészre ! Szerintetek lesz aki ki tud majd igazodni az elszámoláson? 

Carmex Creative Commons License 2015.04.17 0 0 285

A végén még kiderül, hogy a bankunk előre dolgozott és csakugyan a forintosításnak köszönhető a Khr es levelekben szereplő összeg. Ma jelentek meg az autóhitelek forintosításáról szóló hírek...

Előzmény: Delishark (269)
Carmex Creative Commons License 2015.04.17 0 0 284

A KHR es levélről mindent leírtam amit telefonon  mondtak. A jóságost ismerve javaslom a töresztő befizetését, mert még a végén felmondják a szerződésed és rád terhelik a ktg-et attól függtlenül, hogy ha rendesen elszámolnak akkor neked valószínüleg már a bank tartozik.

Előzmény: dentalpink (276)
ZoTon Creative Commons License 2015.04.16 0 0 283

Az ügyfélkapun látható az előtörlesztés, és az ideje is. A baj az, hogy ez nálam, meg szerintem másoknál sem stimmel. Ugyanis bárhogyan is matekozom sem hozzáadva, sem kivonva nem jön ki az előtörlesztett összeg. A havi törlesztőhöz még add hozzá a számlalevelet. Én az ügyfélkapun belépve már látom is, hogy a khr-es levélben feltüntetett összeg + a számlalevél a következő hónap tartozása. Ezeket összeadva, és a meghatározott tartozás többre jön ki, mint eddig volt.

Előzmény: samsas (282)
samsas Creative Commons License 2015.04.16 0 0 282

Sziasztok!!

Én 2007 januárjában vásároltam a Suzukit......3millát vettem fel....120hónapra,havi fix 30eFt.....3 havonta "bónusz" csekk,ami már mostanában gusztustalan volt!! 2 hete már 79eFt-osat küldtek!!

Tegnap kaptam a KHR-es levelet! Nem tudom mi az értelme,nem tudtam megfejteni!! Abban azt írja,h.tájékoztat,h.átadta a szerződésemet ennek a KHR-nek!

Ügyfél születési neve: XY

Ügyfél születési ideje és helye:.......

Anyja születési neve: XY

most jön az ,amit nem értek

A finanszírozási szerződés előtörlesztésének ideje: 2015 03.23.

Előtörlesztett összeg és devizaneme: HUF

Fenálló tőketartozás összege és pénzneme: 576.954HUF

Tőrlesztő részlet összege és devizaneme: 25.125HUF

Mit jelentenek ezek?? Csak így idebiggyesztették az orrom alá,vagy küldenek még vmi konkrétumot??

Ti is kaptatok már ilyen levelet??

Üdv Laci!

ZoTon Creative Commons License 2015.04.16 0 0 281

Eddig az ügyfélkapun lévő összegek mindig pontosak voltak. A KHR-es levélben most az áll, hogy a tartozásom ami már csak 510.000 HUF volt 609.000 HUF lett, a havi törlesztő 70.000 HUF helyett 38.000HUF. Ügyfélkapun is így szerepel, de van egy kis különbség....a számlalevél + 27.000HUF!!! Tehát az egész nevetséges kavarás után többel tartozom, a havi törlesztő pedig 5.000HUF-al kevesebb, vagyis kb ugyan ott vagyok, ahol voltam.  ,,i,

toopp Creative Commons License 2015.04.16 0 0 280

Hitel felvétele: 2007-02-01 

Futamidő 120 hónap

Kölcsön összege :2 455 000.-

Kölcsönszerződés devizaalapú , változó kamatozású.

Havi törlesztés összege :29 3127.-

éves induló kamat: 7,64%

Ez van a szerződésben.

Én többektől azt hallottam, hogy ilyen szerződésekre máshol 6-700.000.- ot számolnak el. Én is ebben bíztam, hogy ha kb ennyi lesz, és azt a tőkéből írják jóvá, akkor le tudom zárni a szerződést. És nulla tőketartozásnak nulla az árfolyam különbözete is.:-)

De persze a banknak nyilván nem ez a célja.

Lehet hogy naív vagyok, de ha tényleg nem az a végső összeg, amit az ügyfélkapun látunk, akkor még van remény.:-)

Előzmény: blombeer (278)
Patrick84 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 279

Nevetséges és szánalmas, ahogy ez az egész ki lett találva és ahogyan csinálják most is... Senki nem tud semmit, mi, merre hány méter, de majd kapjuk a levelet és abban minden benne lesz...

Munkatársamnak autóhitele volt, lejárt két éve. Március 2-án kapott vissza 30-at a bankjától minden szó nélkül.  Szerintem ő volt az első ember, akit kifizettek. Erste-s volt. Nem tudom, de 1 milla alatt vette fel a hitelt.

blombeer Creative Commons License 2015.04.16 0 0 278

"Tényleg bonyolult, de sajnos az az összeg, amit havonta befizetünk, az nem teljes egészben a tőkében íródik jóvá, ..........tőke+ kamat, és ami mellette jön havi számla, az pedig simán csak  a kamatkülönbözetbe jelenik meg ( már ha megjelenik az árfolyam miatt)"

Igen, tudom. Megvan nekem is a táblázat. A 30E Ft havi törlesztőből, most 2.600Ft-ot fizetek kamatba, a többi tőke. Ez ugye a futamidő végéig csökken. Össz. kamat még van durván 33E Ft. A többi tőke. De így sem jön ki az álatluk számolt összeg, sőt, a lezárási ajánlatban az árf. és kamatkül. összege sem stimmel, de még a bázis árfolyam (szerződés napját megelőző napon) sem u.az, mint amit a szerződésben írtak u.ezen címszóval. Van itt fejetlenség!

Csak azt nem értem, hogy ha a telefonba azt mondják, hogy az ügyfélkapun szereplő összeg nem pontos, akkor mi ....-nak tüntetik fel. Legyen mivel szórakozni az embereknek, míg meg nem kapják (majd május elején, tuti) a levelet?

"Amit írtál az azért is érdekes, mert én fél évvel korábban vettem fel a megközelítőleg ugyan ekkora hitelt, és kb ugyan ennyit is fizettem......akkor neked hogy lehet csak 80.00.- a visszatérítés, nekem meg 330.000.- ??"

Megkérdezhetem, hogy milyen típusú a hiteled? Mármint változó kamatozású, vagy fix, futamidő változó? A szerződésen rajta kell lennie, mostmár kíváncsi vagyok, hogy miért lett az enyém ennyire kevés...Remélem ez még tényleg nem a végső verzió.

Előzmény: toopp (274)
Carmex Creative Commons License 2015.04.16 0 0 277

Először azt magyarázta a hölgy , hogy ez a levél az elszámolás kapcsán keletkezett, előbb ide ért mint az elszámolás, azt is megkapjuk hamarosan.(Ápr.30-ig adják fel lemez) Aztán rákérdeztem, hogy az összegek mi alapján lettek kalkulálva, mert a tőke pl. több lett majdnem mint korábban az egyéb jóváírás előtt, nem csökkennie kellett volna?, erre jött a válasz, hogy nem pontos és jött a újra a lemez. 

Aztán rákérdeztem, hogy és az ügyfélkapus adat a pontos akkor? arra is jött a szokásos lemez.:)

Előzmény: dentalpink (276)
dentalpink Creative Commons License 2015.04.16 0 0 276

Mi is kaptunk ilyen levelet ,amit nem igazán tudok értelmezni.  Említetted ,hogy az összeg ami szerepel benne nem pontos .Akkor miért küldtek erről külön levelet ? A miénk azt is tartalmazza,hogy pozitív adósok vagyunk. 

A mi hitelünk szeptemberben lejár végre ! Szeretném megkérdezni,hogy az áprilisi részleteket feladtátok már vagy megvárjátok az elszámolást? Most hallottam,hogy április 30. az utolsó nap,hogy postára adják ezeket a leveleket ,így lehet,hogy május elején kapjuk meg !

Előzmény: Carmex (275)
Carmex Creative Commons License 2015.04.16 0 0 275

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, a KHR-es levél miatt. Azt mondták, hogy az az összeg nem pontos amit abban látunk, az sem ami az ügyfélkapun van, majd az elszámolás tartalmazza a tutit:) pár nap alatt nem tudom, hogy állnak majd rendelkezésre az adatok, ha mindenhol más számok vannak... Nem jól tudom, hogy március 31-i hatállyal kellett átvezetni a nyilvántartásaikban az új adatokat? A telefonos kisasszony feltűnően kedves és készséges volt -mint anno amikor aláírtuk a szerződést- lehet, hogy olvassák ezt a fórumot:)?? Persze továbbra is annyit tudott mondani, hogy ápr. 30-ig adják postára az elszámolást. Ezt viszont pont olyan kedvesen ismételgette minden kérdésemre, mint amikor a reptéri tranzitban hívnak a kapuhoz. 

Előzmény: ZoTon (268)
toopp Creative Commons License 2015.04.16 0 0 274

".....a teljes tartozás 620.000Ft körüli, az április levelet most nagy hirtelen nem találom, de a márciusiban a tart. 680.000Ft volt, azóta ugye be lett fizetve 45E Ft áprilisban, így alapból 635 körül lenne....."

Tényleg bonyolult, de sajnos az az összeg, amit havonta befizetünk, az nem teljes egészben a tőkében íródik jóvá, ..........tőke+ kamat, és ami mellette jön havi számla, az pedig simán csak  a kamatkülönbözetbe jelenik meg ( már ha megjelenik az árfolyam miatt)

Nekem meg van az a táblázat, amit még 2007-ben adott a bank, arról, hogy havi bontásban hogy alakul a törlesztőrészletben a tőke + kamat rész. Márciusig ez nagyon szépen követhető volt, az ügyfélkapun is........de az árfolyam különbözet  egyáltalán nem csökkentette a tőketartozást.

Ennek az elszámolásnak épp az lenne / lett volna a lényege, hogy visszamenőleg kiszámolják azt az összeget, amit jogosulatlanul szedtek be, és ezt a tőketartozásból írják jóvá........mindenhol ezt lehetett hallani/ olvasni........hiszen ha csökken a tőke, akkor az alapból csökkenti az árfolyam különbözet terhét is.

Levelet még én sem kaptam, de hétfőn megjelent az ügyfélkapunk a 330.000ft-os jóváírás, de ebből csak kb 180.000.- ment a tőketartozásra, a többi az árfolyam különbözetbe lett elszámolva.

Amit írtál az azért is érdekes, mert én fél évvel korábban vettem fel a megközelítőleg ugyan ekkora hitelt, és kb ugyan ennyit is fizettem......akkor neked hogy lehet csak 80.00.- a visszatérítés, nekem meg 330.000.- ??

Előzmény: blombeer (272)
petard76 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 273

Követni fogom ezt a fórumot, nekem 2.5M CHF alapú hitelem volt, 2006.03-2012.03-ig a merkantiltól. Szólok, ha kapok levelet. Elvileg beleesek abba a kategóriába aki kell visszakapjon pénzt. 

blombeer Creative Commons License 2015.04.16 0 0 272

Sziasztok!

Gondoltam én is megosztom veletek az eddigi tapasztalatokat...

2007. 04.hó, 2.9M Ft CHF hitel, ügyleti kamat szerződékötéskor 4,54%!!!, havi törlesztés 30E Ft, először negyedéves elszámolás, majd bank kiküldött levelet a CHF megemelkedéskor, hogy válthatunk havi elszámolásra, így is tettünk.

Most 30E Ft+ 25E Ft körüli az árfolyam kül. összege havonta. Mindig, minden csekk pontosan határidőre befizetve.

Beléptem az ügyfélkapun, egyéb kategória 80.800Ft! Ez most valami vicc???????? Ja és a teljes tartozás 620.000Ft körüli, az április levelet most nagy hirtelen nem találom, de a márciusiban a tart. 680.000Ft volt, azóta ugye be lett fizetve 45E Ft áprilisban, így alapból 635 körül lenne, tehát az általuk feltüntetett összeg akárhogy osztottam szoroztam, nekem nem jön ki....hogy azt a nevetséges 80.800Ft-ot hogy vonták le a teljes összegből, elképzelni sem tudom, hiszen 550.000Ft körül kellene lenni az összegnek...

Mindenesetre én már ott tartok, hogy összetenném a két kezem, ha nekem is csak az a pár száz ezer Ft lenne a visszajáró, amit mások említenek...

levélreváró Creative Commons License 2015.04.15 0 0 271
czelesztin Creative Commons License 2015.04.15 0 0 270

szia! kis zöld, összehajtható névjegy kártya alakú fecnit keress, azon van a számlaszámodtól kezdve a titkos kóddal együtt minden adatod, szerződésen ilyet nem találsz :)

Előzmény: Blonde76 (265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!