Keresés

Részletes keresés

burgeri Creative Commons License 2011.02.01 0 0 3693

Én csak annyit kérdeznék:

Győr Sopron vonzáskörzete? Sopron Győr vonzáskörzete? >90 km a távolság!

Szerintem 60 km-nél nagyobb távolságra már igen kevesen mennek el a fanatikusokon kívül.

Ezért nem értem, mi a probléma, ha Veszprém és Pécs egy időben rendez kiállítást? Vagy Péccsel egy időben Bécs Modellbau?

Ha valaki meg akarja nézni mindkettőt, akkor egyik nap itt, másik nap ott megteheti, nem?

Ki az az elvetemült, aki egy kiállítás minden napjára elmegy látogatóba?

Előzmény: csuklo (3691)
by-169 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3692

Keleten van klub? Én debrecenni vagyok.

csuklo Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3691

Kedves TOM

 

Tudod csak azt nem értem, hogy mind Sopron nekünk, mind Győr nektek ők szervezik, nekik az a cél, hogy minnél többen legeyenek, miért nem beszélnek össze, hogy ne egyszere tartsák?

Mert szerintem egyik hely a másiknak egy vasút kedvelő embernek még vonzáskörzet...

Előzmény: vasutTOM (3690)
vasutTOM Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3690

Mint magán ember azt nem értem , hogy mi kiraktuk a WEB oldalunkra az időpontot azt kicsit később is ide, akkor miért lett 2 kiállítás is erre az időpontra szervezve, ha mindenki azért szól, hogy ilyen ne nagyon legyen.

Persze azt is tudom, hogy előfordul, hogy nem a klub hanem a műház dönt.

 

A győri kiállítást megrendezését már tavaly februári kiállítunk idején jelezték a szervezők. Az időpontot mi is kb. 3 hete kaptuk meg. Ők hívtak meg minket. Ők ekkor tudják biztosítani a helyszínt. Ekkorra szerveznek egyéb rendezvényt is az Élményközpontba. Tehát nem mi szerveztünk másra. Őket meg nem igazán érdekli, hogy hol van még az országban más kiállítás. Csak az a fontos, hogy amit szerveznek, arra legyen közönség.

Alant leírtam, hogy mi csak két saját szervezésű kiállítást tervezünk.

 

Előzmény: csuklo (3689)
csuklo Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3689

Napok óta olvasom az itt kialakult helyzetet és győzködöm magamat, hogy mit és hogyan válaszoljak, mint magánember vagy mit az az 1-es Villamos KLUB elnökségének tagja.

 

Szeretném előre leszögezni, hogy nem szeretnék vitát szítani és sz@rt kavarni!

 

Mint 1-es Villamos KLUB elnökségének tagja az az álláspontom, mint eddig is, hiogy mi szívesen egyűt működünk szinte mindenben, amiben csak lehet.

Nem vagyunk, ellne a különböző klub tagok ingyenes látogatásának, ha a mi tagjainkat is be engedik, szívesen delegálunk egy "egyeztető" szervezetbe embereket és működünk közre közös kiállításoknál.

Kicsit furcsállom, hogy a klub vezetői értekezletekről nem minden esetben kapunk meghívást igaz ezt be tudom a technika ördögének.

 

Rajtunk és rajtam nem múlhat egy normális modellező társadalom kialakítása, sok múlik a tőlem idősebb modellezőkön, de lassan rajtunk "felnövő" generáción is, hogy a kicsik akik még csak  a fa alatt rakják össze az ovál pályát milyen modellezők lesznek és milyen társasági életet fognak élni, és milyen lesz a jövő Magyar vasútmodellező generációja, sajnos kevés csapat foglalkozik a fiatalokkal, a mi csapatunk erejéhez képest 2-3 fiatalt próbál terelgetni.

Ha a fiatalok a marakodást és gyűlölködést vagy egymás alá ását látják mit várjunk tőlük?

De magunk miatt is kérdezném, hogy miért nem lehet normálisan segíteni egymást?

 

Mint magán ember azt nem értem , hogy mi kiraktuk a WEB oldalunkra az időpontot azt kicsit később is ide, akkor miért lett 2 kiállítás is erre az időpontra szervezve, ha mindenki azért szól, hogy ilyen ne nagyon legyen.

Persze azt is tudom, hogy előfordul, hogy nem a klub hanem a műház dönt.

 

Üdvözlettel Ferencz Tamás

vasutTOM Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3688

A BAROSS GÁBOR Vasútmodellező és Vasútbarát Klub 2011-ben két saját szervezésű kiállítást tervez:

 

2011 Augusztus 18-21-ig Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás, Balatonfüred

2011 November 18-20-ig XX. Országos Vasútmodell Kiállítás és Verseny, Veszprém

 

Eddig két olyan kiállítás van, ahol vendégként szerepelünk:

 

2011 Július (Vasutasnap) Tapolca

2011 Október 26-30-ig EUROTRACK-2011, Modellbau Messe Wien

 

Ezeken kívül, ha kapunk felkérést és időnkbe belefér, lehetséges más rendezvényen való részvétel.

Előzmény: vasutTOM (3687)
vasutTOM Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3687

A novemberi kiállítással kapcsolatban csak annyi, hogy ha megnézed az utóbbi 15 évet, akkor mindig láthatod, hogy mindig novemberben volt Veszprémben kiállítás. Tudtommal a Pécsiek eleinte mikulás környékén csinálták a kiállításukat. De mint ahogy olvashattad, letisztáztuk velük, hogy nem gond az egyezés, mert kevés olyan látogató lenne, aki mindkét helyszínre ellátogatna.

A mostani rendezvényünket nem mi találtuk ki. Mint ahogy a plakáton is láthatod, vendégek leszünk. Tehát nem mi találtuk ki az időpontot. Ezt adták meg, ekkor kell menni.

 

Előzmény: rezgaras (3684)
vasutTOM Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3686

Tapasztalatból mondom, hogy nem kell 2 milla ahhoz, hogy kiállítást csináljál!

6 éve Balatonfüreden belevágtunk az EUROTRACK kiállításba. 98 ember ellátásáról kellett gondoskodni. Leszerveztük a csarnokot a kiállítás helyszínének. A Campingben foglaltunk faházakat a kiállítóknak. A helyszínen rendeltünk ebédet. Úgy nyitottuk meg a kiállítást, hogy közel 1,6 milla tartozásunk volt. De a jó szervezésnek, reklámnak és nem utolsó sorban a kiállított anyagnak köszönhetően több mint 3000 ember jött el. Több mint kétszerese jött be a hiánynak.

Tehát a kiállítások hírverése a legnagyobb bevételi lehetőség. Mi azóta nem sajnáljuk a pénz a reklámra. Tudjuk, hogy kis befektetés nagy bevételt eredményez.

Tapasztalat, hogy egy helyi sajtóban megjelent fotós beharangozó legalább 5-600 látogatót jelent.

Az sem mindegy, hogy hol csinálod a kiállítást. A látogatók szeretik a könnyen megközelíthető helyszíneket. Az előny, ha van a közelben valami vendéglátó hely is.

Az említett balatonfüredi kiállítás előtt több modellgyártót is megkerestünk támogatás céljából. Senki nem jelentkezett. A magyarországi vasútmodell kereskedelemmel foglakozók közül csak a BYG Modell fogadta el meghívásunkat. Azóta senkit nem keresünk meg. Megpróbáljuk mindig magunk intézni a dolgokat.

Összegezve, egy jó helyen, jól meghirdetett, megfelelő színvonalú rendezvény meghozza a gyümölcsét. 

Előzmény: Törölt nick (3683)
kaszanova007 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3685

Mi adunk ennek lehetőséget, ingyen és bérmentve..


Nézzétek meg a www.hobbivasut.hu oldalt, van a kluboknak lehetőségük regisztrálni egyéni felhasználó szinten, bemutatkozni, és a naptárba is lesz lehetőségük eseményeket beírni…

Az oldalt a vasútmodellezésnek szenteltük.. szívesen fogadunk cikkeket, híreket mindenkitől… ,hogy mindenki könnyen és bátran megszeresse ezt a hobbit.

 

Már pár klub regisztrált az indulásunk óta.

Ha valamelyik klubot érdekel a lehetőség…. E-mailben keressen meg.
gergely.lg@citromail.hu elérhetőségen. 

Előzmény: vasutTOM (3682)
rezgaras Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3684

Tom, igazán nem akarlak bántani, de ha jól emlékszem, pont azért hoztad létre ezt a fórumot 4 évvel ezelôtt, hogy a nehezen összehozható talákozókat helyettesítse, a klubok között akadozó információ-cserét javítsa. De ha végignézed a hozzászólásokat, akkor az látszik, hogy nem javítja. A kiállításokat itt is össze lehetne hangolni, de amikor november végén szóvá tettem, akkor azt mondtad, minek összehangolni, ti is akkor rendeztek, amikor kedvetek van rá és a pécsiek is. Akkor tényleg nem tudom, mit vártok.

 

Nekem az a benyomásom, hogy valójában nem is lehet semmit szervezni. A nagy rendezvények végülis 3-4 agilis ember munkája eredményeként jönnek (jöttek) létre. A kis összehangolásokat pedig mindenki úgy képzeli, hogy ô csinál, amit akar, mások pedig alkalmazkodjanak hozzá. Ez van.

 

Bocsánat, hogy kívülállóként beleugattam.

 

Előzmény: vasutTOM (3682)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3683

Teljesen igazat adok a néhány kisebb klubnak...

Ma magyarországon nem tudom talán ha 2 klub be tudná ezt vállalni.

Írod :"segít a vazetőség"  .Miben?

Ad 2 millát a szervezésre,sportcsarnokbérletre, 50-60 fő szállására kajájára?

Miskolcon ha idehozom jóistent személyesen az összes szentjeivel akkor sem jön be 2000-2200 embernél több.

Miből finanszíroznám az egészet?

Merjünk nagyot álmodni....

Álomnak jó, de ennyi..

Itt nincsen modellgyártók tömkelege aki állja a költségeket.

Nem EUROTRAC minta kell ide,hanem éves programterv,hogy ne karistoljunk egymásnak keresztbe.

Szerintem....

 

 

 

Előzmény: vasutTOM (3682)
vasutTOM Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3682

A lent említett VIP meghívókból sajnos mi sem kaptunk. Nem tudom milyen kiállításról volt szó.

A klubok együtt működésével kapcsolatban itt is leírom azt, amit már többször elmondtam a klubvezetői találkozókon:

Létre kellene hozni egy szövetséget a klubok között. Minden klub 1-1 főt delegálna a szövetség " vezetőségébe". Ezen vezetőség feladata lenne koordinálni és támogatni a kiállításokat. A szövetségben nem lenne pénzügyi mozgás. Jelképes tagsági díj lenne. Ebből lehetne fenntartani egy honlapot, amin mindenki bemutatkozhatna, rendezvényeit ismertetheti. Lehetne benne egy adattár az egyes tag klubok kiállítási anyaga. Fotógaléria stb.

A kiállításokat az EUROTRACK-hoz hasonlóan rendezhetnénk. Minden évben más-más klub székhelyén. Ide minden tag klub elhozná a kiállítási anyagát. Minden esetben a rendező klub feladata lenne a helyszín, reklámok, szállás és ellátás megteremtése és finanszírozása. Minden résztvevőnek biztosítanák a fuvarozás költségeit. A kiállítás teljes nettó bevétele mindig a rendezőt illetné meg. Így minden rendező érdekelve lenne egy színvonalas, jól meghirdetett kiállítás lebonyolításában! Tehát a bevételt nem osztanánk el! Nem lenne tiszteletdíj, kopási díj stb..! A résztvevő klubok azzal támogatják egymást, hogy elmennek ezekre a rendezvényekre. Ez így menne körbe-körbe.

Ezzel a megoldással az országban több helyen lehetne nagyobb, színvonalasabb kiállítást rendezni. Ez nem zárná ki a tagok kisebb rendezvényeinek lehetőségét.

Az álláspontom ismertetése után több kisebb klub felmordult, hogy ezt ők nem tudnák bevállalni. Mondtam, hogy ezért lenne a vezetőség. Ők azért lennének, hogy segítsenek.

Sajnos erre sem akkor, sem azóta semmi hajlamosságot nem láttunk és nem tapasztaltunk. Ezért nem látom értelmét a további gyűlések látogatásának.

A mi klubunk azért rendez kiállításokat, hogy fenn tartsa működését. Ezek mellett megpróbálunk segíteni, jótékonykodni a saját magunk lehetőségeink szerint.

 

Még valamikor az elején, 1994 körül megegyeztek az akkori klubok, hogy egymás kiállításait a saját tagsági igazolványuk felmutatása mellett díjtalanul látogathatják. Ha hozzánk valaki így jött, attól nem szoktunk belépődíjat kérni. De meg kell jegyeznem, hogy ennek ellenére sokan vannak akik mégis vesznek jegyet, azért mert így támogatják a rendező klubot.

 

csuklo Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3681

Teljes Mértékben egyet értünk.

Előzmény: Törölt nick (3678)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3680

Arra amiről Te beszélsz van megoldás évek óta.

A Nemzetközi Vasútmodell kiállítás.

Nem kevés ember, nem kevés ráfordítással csinálja szembenézve az állandó csődfenyegetéssel.

A legnagyobb megmozdulás évente és egyre profibb a kivitelezés.

Szerintem felesleges lenne még egy ilyen nagy megmozdulást csinálni Pesten.

A vidék:

ez a másik ok amiért nem működne zökkenőmentesen a dolog.

Hiába hívok én Pécsről ,Szombathelyről ,Szegedről , stb meg valakit.

Ahhoz hogy ekkora rendezvényt csinálj hely kell.

Csak egy példa : Van egyik klubbnak 50m modulja ,másiknak 20m nekem 40m

Hova állitom ki?

És ez csak a h0 modul.Nincs ott a többi méretarány ,a kisasztalok a kertivasút,

Ehhez már egy sportcsarnok kell.

Ahová hiába rendezek hű de mekkora kiállítást megint csak ugyanannyi ember megy be ugyanannyiért.

És ki kell fizertned a sporit, a szállítást, a kaját, a szállást,

Az emberek hidd el nem utaznak el Miskolcról Pécsre, és viszont egy kiállításért

Csak a vonatjegy 12400ft/fő !!

Ide már kemény támogatók kellenek!

A nagy cég nem ad,mert felnőttek játrékára minek adjon....

Kicsi cég nem ad mert nincs pénze.

Sajnos ez így van.

Ez csak egy suta példa de tükrözi a viszonyokat.

 

És akkor még nem számoltunk az emberi tényezővel

Pénzosztásnál nincs vita????

Olyan szerintem még nem fordult elő.

 

Szerintem jó ha régiónként van egy egy egyesület, klub, szakkör,aki megrendezi a maga kiállítását.

100 km- Debrecen Miskolc soha sem volt még gondunk, abból hogy sőt még nem is hallottunk olyat hogy valamelyikünk elvitte volna a másiktól a látogatót.

Ha pedig elviszi? miért viszi el? Mert biztos valami olyat tud mutatni amit mi nem.

 

Jó az mondjuk kifejezetten dühítő amikor egy dunántúli "cég" keresztbe megy valakinek az ország másik pontján....

Volt már rá példa.

 

Egész egyszerűen meg kellene próbálni egyeztetni, és nem lenne semmi gond a kiállítások rendezéséből.

 

Előzmény: kaszanova007 (3679)
kaszanova007 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3679

Akkor előre is bocsánatot kérek, utána járok a jegyeink intézőjénél...


Kiállítás szervezésben meg annyit tudok elmondani, hogy nagy lutri...  mert vagy bejőn a megfelelő ember mennyiség vagy nem... hely, és idő függő, és utána ott a megfelelő díjazás a vendég kiállítóknak .. stb stb tudom miről beszélsz.

 

A hangsúly azon van szerintem ha sokan szerveznek egy időben kiállítást akkor egymást gyengítik a klubok.. mert így a látogató közönség annyi helyfelé oszlik ahány kiállítás van.

Meg szerencsére sok kiállítás van már egy évben...  de olyan ahol nagymegmozdulás van olyanról kevesebbet tudok.. ezért kéne  8-9 klubnak össze fogni és egybe nagyot tartani..  és a végén négyzetméter arányosan szétosztani a pénzt...

nem tiszteletdíjat megállapítani x ezer ft per nap.... mert akkor na ná hogy nem térül meg a költség..

A szervezésben minden klub résztvenne, minden pénzbeli folyó ügyek nyiltan intézni, minden költséget arányosan szétosztani és nem lenne belőle vita.

 

 

Előzmény: Törölt nick (3678)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3678

Természetesen rajta vagyunk az oldalon....

Ne érts félre nem szemrehányásnak volt szánva.

Csak lehet más klubbok sem kapták meg az értesítést.

Másik felvetésre csak egy szubjektív vélemény.

Sajna a mai gazdasági viszonyok közepette, támogatók híján, nagyon kevés vidéki egyesület,klub, szakkör engedheti meg magának,hogy 

kb 250 000 ft os hétvégi bérleti díj kifizetése után  meghívjon még 150 vendéget.

Tudom hogy nem szép dolog sőt csúnya,de vidéken támogatók híján produkálnod kell 2000 látogatót hogy egyáltalán megérje a dolog.

Sok egyesület ezekből a kiállításokból fedezi az éves megélhetését.

De a közönséget nem érdekli miből fizeted a bérletidíjad, miből építesz, miből újítod fel a meglévő cuccaid.Miből tartasz fent ingyenes gyermekszakkört.

Őket az érdekli ne legyen a jegy 500ft-nál több és ne lássa mindíg ugyanazt.

Eddig sikerült ezeknek megfelelni de hidd el elég nehéz dolog,és egyre nehezebb.

És ez nem panaszkodás volt mert nem annak szántam.

Ezek tények.

 

 

Előzmény: kaszanova007 (3677)
kaszanova007 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3677

http://vasutmodellezes.lap.hu/ ezen az oldalon rajta vagytok? innen néztem a klubokat.

Előzmény: Törölt nick (3676)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3676

"Volt aki még egy köszönömöt nem volt képes írni ... "köszönjük, hogy gondoltatok ránk.. de nem tudunk ott lenni..."

 

Volt aki nem is hallott erről a kezdeményezésről....

Pedig van honlapja,elérhetősége ,saját postagalambflottája stb....

 

Üdvözlettel:Csecsődi Gábor MVE E.H.

Előzmény: kaszanova007 (3671)
kaszanova007 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3675

Mi nem vagyunk klub... csak 2-esben csináljuk a kollégámmal, van 17m modulrendszerű, sajátfejlesztésű digitális H0 terepasztalunk, Szabadisóstó állomással, és Budapestiek vagyunk.



Előzmény: Balu424 (3672)
talpfaszámláló Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3674

Szia!

 

Sok mindenben igazad van.

De mi (magyarok) már csak ilyenek vagyunk.

Sajnos.

 

-----

 

Már most jelzem, hogy a XX. Vasútmodell Parádé 2011. november 26-27 -én kerül megrendezésre Pécsett, a Szivárvány Gyermekházban.

 

Lehet "alászervezni" !  ;-))

 

(az utólsó mondat természetesen csak vicc)

 

Előzmény: kaszanova007 (3671)
M63,008 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3673

Miskolc, Győr, Sopron. Három egy időben! Van itt választék! :-)

Balu424 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3672

Te melyik csapatból vagy?  mert a hozzászólásodból nem derül ki

Előzmény: kaszanova007 (3671)
kaszanova007 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3671

Én a magyar klubokról nem tudok nagyon mit mondani, csak pár gondolatom van a pár évi tapasztalatokból…

 

Mi a decemberben lévő  első sajátszervezésű kiállításunkra minden magyar klubnak, akiknek kint volt az elérhetősége a honlapjukon annak küldtünk 5 db WIP jegyet....


Pár klub el is jött.... Örültünk neki... "Hiszen Ismerősök Barátok, ugyan úgy szeretik a vasút modelleket mint mi..."

Volt aki még egy köszönömöt nem volt képes írni ... "köszönjük, hogy gondoltatok ránk.. de nem tudunk ott lenni..."

 

De amikor mi utaztunk le egy emlékkiállításra és oda értünk a pénztárhoz, keményen legombolták a belépő árát...

Nem a pénzt sajnálom... csak az bántott, hogy ismernek minket... láttak már itt ott előtte.

 

Addig én nem látok előre lépést a magyar kluboknál, amíg a pénzre van kihegyezve az egész rendezvény,
(Természetesen a szállítást, és egyéb járulékos költségek megtérítésén felül..) nem a hangulatra.

 

Lásd egy országos kiállítás... amiből 2db-on is részvettünk teljesen ingyen mentünk ki... mert REKLÁM értéke van..., hogy létezünk, és miről is szól a mi történetünk.

 

Illetve az se tudom megérteni, hogy ha egyik klub elígérkezik valahova... akkor utána a másik csak azért nem jelentkezik mert már a másik ott van.

 

Akinek nem inge…


Ezzel a véleménnyel lehet vitatkozni, vállalom hátha beindít valamit :-)

Mert két klubvezetői is a semmiről szólt lényegében...

üdv

kaszanova007

csuklo Creative Commons License 2011.01.25 0 0 3670

Előzmény: csuklo (3666)
csuklo Creative Commons License 2011.01.25 0 0 3669

Nah ennyit az együtmüködésről és arról, hogy nem szervezünk egymás "alá" kiálítást.......

vasutTOM Creative Commons License 2011.01.25 0 0 3668

Nagyobb méretben:

Előzmény: vasutTOM (3667)
vasutTOM Creative Commons License 2011.01.25 0 0 3667

csuklo Creative Commons License 2011.01.22 0 0 3666

Az 1-es villamos Klub következő kiállításai:

2011.02.18-20 Sopron

2011.03.25-27 Pataky művelődési ház

2011.04.08-10 Zeg-zug művelődési ház

 

Bőveb infók a weboldalon

oksiklub Creative Commons License 2011.01.22 0 0 3665

BUÉK Mindenkinek!

 

Örömmel látom, hogy újra van szándék az összefogásra, együttműködésre. Ennek érdekében az OKSI Klub szívesen részt venne egy találkozó sikeres lebonyolításában, a pénzügyeket tekintve is. Jó lenne, ha nagyon sok külföldi (magyar) is eljönne, lenne mit megbeszélni.;)

 

Válaszokat és jelentkezéseket (város, klub, érdeklődők száma) a publikus emil címre kérnék.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3664

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!