Mindig így képzeltem az űrutazást. Rendesen száll föl,le. Bár hogy ilyen alakkal hogy fogja elérni ezt a magasságot,honnan szedi a szükséges sebességet,és ott hogy nem égnek le a szárnyai,nem tudom.
Felhívás
Magyar Űrtábor
A hagyományoknak megfelelően a Magyar Asztronautikai Társaság 2008-ban is megrendezi űrtáborát, ahová szeretettel várunk minden 13 és 18 év közötti fiatalt határainkon innen és túlról egyaránt!
Ízelítőül programjaink közül:
Vízirakétázás: Az Interneten már elterjedt üdítős palackos vízirakéta. Egy PET palackba vizet töltünk, belehelyezzük az indító állványt, megfordítjuk, kb. 3 bar nyomásig pumpáljuk levegővel. Amikor elengedjük, a levegő nagy sebességgel kinyomja a vizet és egy erős felfelé irányuló tolóerőt ad.
Víz alatti szerelés: Az űrhajósok szerelési gyakorlatához hasonlóan, víz alatt állítanak össze egy egyszerű téglatestet. Mindezt a helyi strandon könnyűbúvár felszerelésben, a helyi „Neptun” Búvárklub segítségével.
"Holdséta": új programunk segítségével mindenki megtapasztalhatja, milyen érzés lehet közlekedni a Holdon.
Fontos információk:
Időpont: 2008. augusztus 3-15.
Helyszín: Szentlélek, Miskolc
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő
Részvételi díj törzstáborozóknak: 33 300 Ft/fő
Jelentkezési határidő: 2008. július 1.
Információ és jelentkezés: Neizer Zita (0670/256-1772),
urtabor@freemail.hu, http://www.urtabor.hu
--------------------------------------------------------------- -----------------------
Megjegyzés:
Ha nekem kölyökkoromban lehetőségem lett volna ilyenen is részt venni, másképp alakulhatott volna az életem, és talán most esélyem lenne, hogy bekerüljek a Mars-tervbe… (ZsL)
Az a baj a fotonhajtóművel,hogy ha meg is lehet csinálni (óriási hűtési problémák lesznek) csak a csillagközi térben lesz alkalmazható,mert ha érdemleges tolóerőt akarsz (pár kilopond) csak a legkeményebb gammasugárzás jöhet szóba,olyan intenzitással,ami a Földet hazavágná.
De a föld nevű bolygón vannak tömeg pusztító fegyverek, ez ellent mond a leírtaknak, az égitesteken elhelyezhető ….. Vagy a kivétel erősíti a szabályt? Eddig jutottam, most :, s kiakadtam
Ha a sufniban épitek egy eszközt (mert a tudomány jelenlegi állása szerint az meg nem építhető), amiivel elérem a Plútót. Ott létre hozhatok egy létteret anélkül hogy engedéjeket kelett volna beszereznem hozzá? Azon kívül hogy, megsértem a Földi légteret áthaladtamban
(Photonic Laser Thruster (PLT) – Enabling wide ranges of next generation space endeavors from launching spacecraft to near light speed to precision controlling spacecraft/satellite formation flying.)
ctrl+kattintás közelít SHIFT+kattintás távolít. Ha nyomva tartod az egér gombját, akkor tudod forgatni a földet. Az options-ben tudod változtani a frissítést és a gyorsaságot.
Meanwhile, the Romanian group ARCA plans to participate at the X Prize Cup and the International Symposium for Personal Spaceflight immediately preceding it, discussing the progress they’re making on Stabilo, their balloon-launched manned vehicle. Stabilo has an unconventional design, looking like an escape rocket mounted on one end of a dumbbell. ARCA believes that they will be ready for manned flight tests of Stabilo by the spring of 2007; presumably they’ll share more details about their test schedule at the Cup.
Úgy tünik tavaji cikk,és nem lett belőle semmi,de még lehet.