Keresés

Részletes keresés

SzeZo Creative Commons License 2023.07.24 0 0 23238

Azt azért nem árt tudni, hogy a bőséges zsír a vízben felhajtóerőt eredményez, ezáltal bárkinek, akár egy elnöknek is, könnyebben megy az úszás.

főgóré Creative Commons License 2023.07.21 0 0 23237

a felhős, esős idő okozta felfrissülés nagyon kellett már

szerencsére, ma meg úsztam a jelentősebb elázást, az indulásnál volt egy kis beijesztés csepegéssel

de aztán kisütött a nap 

most meg esik , jaj de jó

Előzmény: XNC (23236)
XNC Creative Commons License 2023.07.21 0 0 23236

Drágul Budapesten a buszjegy!

1 újabb érv, hogy miért pattanjunk bringára......

nscatto1 Creative Commons License 2023.07.17 0 0 23235

Nem. Nagyon sok emberrel basztak ki, nagyon sokféle módon. Nagyon kedves ismerősöm vidéken felújította a nagymama házát  - leköltözött - mert drága volt a pesti albérlet. Családi összefogással, ismerősök, barátok által megvolt a majdnem teljes renoválás 15 millióból, ennek jelentős része kölcsön, amit majd meg kell adni. Aztán jött a tavaly, amikor kiderült, hogy a gáz drágább lesz, és a havi fűtésszámla 100000.- forint volt. (Nem csak neki, hanem mindenkinek, aki annyira hülye, hogy Nógrádban él, ott lakik, stb.) És elment 700000.- forint arra, hogy ne fagyjon meg a nagyi házában. Közben jött egy papír a fúrt kútról (70 éve fúrták, van csatorna), aminek a költsége 500000.- + lett volna, mert hát vízminőséget kell kontrollálni a fidesz szerint. 

Szóval hidd el, hogy szélpen lassan kibasznak mindenkivel, és akinek a pénztárcája érzi a faszságot, ostobaságot, beleszarást, az emlékezni fog erre a szavazáskor. 

 

Ráadásul: amit évek óta mondok, az az, hogy ha a puhos meghal (visszavonul, lerokkan, tökmindegy) abban a pillanatban szétesik a párt, mert a zemberek nem a fideszre, hanem a viktorra szavaznak, mivel ő a nagy vezér, és nem a párt ideológiája a fontos.

Előzmény: főgóré (23234)
főgóré Creative Commons License 2023.07.16 0 0 23234

az utolsó mondatra reflektálva

ez mindig is így volt, semmiben sem változott!

 

o1g+ a ner olyan szinten be van ágyazódva, lásd török haver , hogy ..talán 26-ban is ők nyernek majd.

az ellenzék részéről komolyan vehető alternatíva nincs, nullák, ötlettelenek korruptak,stb. gyülekezete.

o1g-ék ha hibáznak, mert hibáznak, okosba megoldják, lásd a legutóbbit ,varga judit ügy.

Előzmény: nscatto1 (23230)
nscatto1 Creative Commons License 2023.07.16 0 0 23233

Annyit tennék hozzá a betonkeveréshez, hogy a City Pearl lakópark (a régi Közvágóhíd helyén épül) viktornak valami török haverjáé, és ott a melósok 50+ százaléka török. Ebből csak a helyi giroszfőző profitál igazán, mert még az építkezésen jelenlévő cigányok is utálják őket, annyira igénytelenek és bunkók. 

Előzmény: képbíró (23232)
képbíró Creative Commons License 2023.07.16 0 0 23232

Ugye ez nekem szólt, egy másik topikból.

Nem szivem csücske a pohos, de ezt hagyjuk. Tehetsége-elvitathatatlan. 

Óriási-hihetetlen mennyiségű fegyver-és lőszer. Az egyik oldalon a NATO-most már teljes mellszélességgel. Oroszországban, a fegyvergyárakban már 6 napos a munkahét. A raktárkisöprés megtörtént, új, modern fegyverek érkeznek. (Storm shadow rakéták pl.) A világ legnagyobb üzlete, ukrajnát megvették már kilóra. Kievet védő Patriot rendszer-2 perc alatt 30-at lőttek ki , a darabonként 4 millás cuccból (usd) amiből az usa évente, ha 500-at állit elő. 

Ki bírja tovább? 

Az ukrán-és az orosz-egykutya. Korrupt, hazug, lopós. Persze-qvára sajnálom, hogy emberek százai halnak, naponta.

Black rock. Nem nagyon hiszek ezekben a vagyonkezelőkben-különösen gyanús, hogy Fink-majdnem a  Biden kormányzat fő pénzügyese lett. Meggyőző a világ gdp-jének 10%-a. De a helyreállitás meg fog kezdődni, akik a fegyvereket adták, kérik a részüket. Visznek pakisztánit, algériait, bárhonnan embert. Arábia is épül-szépül-nem kis iramban, pedig rongyfejűt dolgozni még nem láttam. A harcoló felek kifulladnak. Oroszország jól nem jön ki ebből. Putyin helyzete lehet nem gyengül nagyon-de már benne van a korban. 

Hazai ipar kell-mondta pohos, sok éve. Ez-az épitőiparban teljesült ki. ez az az ipar, ami legkevésbé exportigényes. Kő van, betont kell keverni-látszik is, lassan úgy nézünk ki, mint albánia. Ha kicsit jobban taktikázik, azért-betonozni-nem csak Sri Lankán tudunk. És nekünk egy pici szelet is nagy. Nézd meg a magyar vállalatok nemzetközi versenyképességét. Van a mol-meg az otp. 

Háát....energiafüggőség? Minden szomszéd országgal össze vagyunk kötve-szlovénia kivételével. Holoda Attilának volt itt előadása. Azért-ha valaki-ő érti a dörgést.

19% a részesedése, a teljes felhasználásból. Elvileg.... Merthogy-a napelemparkok qqvvvaa nagy helyet foglalnak, környezeti káruk-óriási. Mellé-mint a szélerőmű-korlátozott a működésük. 

A vízzel nagyobb a baj. Régi szakmám, sok petíciót írtam alá-az osztrákok, mindenre gátat épitenének. Az őskorban is baszta az agyam, hogy az Enns-en, ha evezni akartunk, a gátőr 1000 sillingért engedett vizet a Kummerbrücke szakaszra. 

10!!!!! erőmű van, csak azon a folyón. Környezeti káruk óriási-és visszacsinálhatatlan.

Mindegy. Qva jó szakasz volt a mai TDF

 

Előzmény: nscatto1 (23230)
kígyóbőr_cipellő Creative Commons License 2023.07.16 0 0 23231

"svábnak vallja magát, oszt lehet az is hazugság.."

Galambos Lala... Vecsésen, az egykori sváb faluban bevették  a helyi fúvósbandába - mert bazseválni azért tud, aztán a kinövesztette magát a kazettásmagnó korban jogdíj, meg egyéb szabályokat kerülve milliomosnak. Azóta aztán lett celeb, meg minden, de igazából megmarad pitiáner csalónak csak százmillás szinten...

Persze adja az ártatlan bárányt, meg nagybeteg megsegítenivalót.

Elbaszták a vecsésiek anno, inkább kergették volna ki a faluból vasvillával... 

Előzmény: főgóré (23147)
nscatto1 Creative Commons License 2023.07.16 0 0 23230

Na, szóval orbán és a Marshall terv. Nem vagyok nagy viktoriánus, de az kétségtelen, hogy a puhos 35 éve van benne a (nemzetközi) politikában, és meglehetősen jól csinálja. Ha belegondolsz, akkor minden kisebb-nagyobb nemzetközi politikus eltűnt már a süllyesztőben, kivéve őt és Putyint. Az összes európai, kínai, usásos, bármelyik elnök, vezető, kancellár miegymás már rég nincs, ő még mindig tényező. Tudja, mik a szabályok, mik a lehetőségek, és ez nem véletlen, mert a soros-egyetemen lett kiképezve ő is, mint majdnem minden mostani vezető, akik Európában az országok élén állnak. Talán a Pembroke Collage az, ahol közösen "tanult" a mostani európai vezetők 90%-a, és ennek megfelelően állnak hozzá az ukrán háborúhoz. Agybaj, hogy saját erőforrást nem kímélve adnak euromilliárdokat egy olyan országnak, ami sem unió, sem NATO tag, magyarázhatatlan - ha csak ne mvesszük be a képbe, hogy az USA háttérhatalma irányítja ezeket az embereket. Nem lehet véletlen, hogy annyira különböző történelmi és politikai fejlődésű országok, mint Norvégia/Görögország egyöntetűen szavaznak arról, hogy még több pénz kell a feneketlen zsákba, miközben a saját országukban nagyon komoly belpolitikai bajok vannak, elég ha csak a bevándorlást mondom.

Ezzel szemben orbán tudja, hogy így, direktben nem lehet beengedni az idegent az országba, mert a magyarok még nem elég érzékenyítettek sem a buzikra, sem a különféle "menekülteknek" hazudott emberekre. Ezért jönnek úgy a pakisztáni meg indiai retkek, hogy munkaügyi cégeken keresztül hozzák őket, kevesebbért dolgoznak, mint a hazaiak, és hosszú távon majd ellenek is, mint mondjuk a volt németországban a törökök.

 

Ukrajna valóban nem létezik, a lakosság életképes részének jelentős százaléka eljött onnan - kb. 8-10 millió ember - és ezeknek talán a 10%-a fog majd hazamenni, ha béke lesz. Azonban a Black Rock felvásárolt minden földet, gyárat, mindent, amit csak lehetett, és ha hazamennek, akkor nemhogy munka, hanem még otthnuk sem lesz. A Black Rock anyagi lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok, hozzájuk képest az itthon rettentő mumusként beállított soros csak egy koldus, és Magyarország tőkéje, lehetőségei az egy ezrelékét sem érik el a megavállalatnak. Ráadásul mi függünk az orosz nyersanyagtól, mert ha elzárják a gázt, akkor itt megfagyunk télen - kurva nagy szerencséje volt a puhosnak, hogy enyhe tél volt, mert már rég elkergették volna, ha igazán hideg lett volna egy hónap - szóval nagyon nem is tud ugrálni. Hatalmas hibája (szándékosság?) minden eddigi kormánynak, hogy semmit nem tettek az energiafüggésünk enyhítéséért, könnyítéséért. A sokat emlegetett Paks2 csak papíron létezik, egy kapavágás nem történt még, onnan nem lesz áram vagy 10 évig. Nincsenek vízierőművek, szélerőművek, az itthon talált olaj kitermelését eladták külföldi cégeknek, stb.

Sosem volt esélyünk arra, hogy az ukrán újjáépítésben részt vegyünk, kicsik és tőkeerőtlenek vagyunk hozzá, és a politikai súlyunk sem túl nagy. 

főgóré Creative Commons License 2023.07.11 0 0 23229

cigán volt? bazz, még ez is..

Előzmény: nscatto1 (23228)
nscatto1 Creative Commons License 2023.07.09 0 0 23228

Olvasom ezt az Árpád-hídi gyilkosságot, amikor a cigány 180-al száguldott, és kipördülve agyonnyomta a kerékpárost. Egyszerűen nem értem, mit kell vizsgálni? Ennyivel lehet menni, ehhez képest ennyivel ment - miről van szó? 

főgóré Creative Commons License 2023.07.04 0 0 23227

akkor se te kaptad volna meg

elküldenék a muszkránoknak

Előzmény: SzeZo (23226)
SzeZo Creative Commons License 2023.07.04 0 0 23226

Ma vettem át egy levelet az APEH-től.

Tegnap találtam az értesítést a postaládában, hogy nem tudták kézbesíteni a levelet.

Jaj, de jó. Épp nincs nyitva a közeli postahivatal, mert bezárták. Igaz, nem három faluval kellett tovább mennem, hanem csak egy HÉV megállónyit, de így is sok időt vesz igénybe.

Hogy mi?

Az, hogy átvehessek egy 2023. április 25-én kelt levelet, amiben tájékoztatnak, hogy elkészült az adóbevallás tervezetem. Baxxxameg! Már régen lejárt a határidő és már régen nyilatkoztam is.

 

Legalább az lett volna a levélben, hogy 4-5 milliós visszatérítésben részesítenek.

nscatto1 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 23225

Más a munka, más a hobbi, amikor azért döglesz meg a melegtől, mert úgy döntesz:)

 

Legalább 15+ éve, hogy valami gépet kellett bevinnünk egy öntödébe, valami 5-600 kilós akármit kellett föltenni egy 30 centis állványra. Nagyon jó pénz volt, mert többnapos ünnep alkalmából mentünk oda, mivel akkor ki voltak kapcsolva a kemencék. Mi 2 nap nemdolgozás után mentünk be a csarnokba, és még akkor is olyan döbbenetes hőség volt, hogy mind a négyen a hőguta határán voltunk. Egyet kötöttünk, felálltunk, letettük a helyére, meghaltunk, és majdnem 1,5 liter vizet ittunk meg arconként, amíg kitámolyogtunk a csarnokból. Mondtuk, hogy kurvamelegvanbazmeg. Erre a velünk lévő kísérő közölte, hogy most nincs meleg!!!!!!, mert 60 órája ki vannak kapcsolva a kemencék. Űberbazdmeg... 

Előzmény: főgóré (23222)
főgóré Creative Commons License 2023.06.27 0 0 23224

látod, a húgod sem szereti!

számít a testsúly is, a testesebbek jobban izzadósak, fűt a zsír.

rajtam is van némi felesleg, főleg hasban látszik, de hát amilyen dagadt egyedeket látok , szinte véznának

érzem magam mellettük.

persze, túléli az ember, de én pld.  kifejezetten örülök ennek a mostani 20 foknak ami éppen van.

Előzmény: SzeZo (23223)
SzeZo Creative Commons License 2023.06.27 0 0 23223

Nem vagyok fehér (mindenhol). Ahol takar a mez, a nadrág, a kesztyű, vagy a zokni, ott igen. Máshol eléggé lebarnulok.

Mégis fehér embernek tartom magam. És semmi bajom a 36 fokkal. A 40-et is túléltem már. Igaz, a -26-ot is.

El kell fogadni, hogy a Kárpát-medencében időnként van ilyen is, olyan is. Húgom állandóan rinyál, ha 24 fok fölé kúszik a higanyszál. Mi a jó ebben?

Öntödében ugyan nem dolgoztam, de volt szerencsém rotációs (azt hiszem, így hívták) telefonközpontban "másodállásozni". Nyáron is, a sűrű sorok között fent, kb. négy méteren is. Pár óra meló után kijöttem, zuhanyoztam és éltem tovább.

Előzmény: főgóré (23222)
főgóré Creative Commons License 2023.06.27 0 0 23222

nekem felesleges regélned , mert volt benne részem, olyan meló helyen , ahol a gépek és a belőlük

kijövő tűzforró anyagok, alkatrészek még tetézték a hőséget.

a hőség és hőség között is van különbség, + számítanak a körülmények is, de ebbe ne menjünk bele.

mindenesetre, a múlt heti kánikula is nem fehér embernek való.

Előzmény: nscatto1 (23221)
nscatto1 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 23221

Meleg és forróság? Tudnék mesélni arról, milyen a hőség. Amikor a Grossglockneren tekertem fölfelé 43 fok volt - láttam a kijelzőn, és láttam, hogy 10%-on megyek fölfelé:))) és már csak pár km van hátra.Nem volt árnyék sehol azon a 15 kilométeren, ami zavarta volna a szenvedésemet:)))

Múlt héten a 36 fokban sikerült olyan munkát bevállalni, ahol nem volt árnyék, cserébe 47 lépcső vitt a házhoz, és szintén nem zavart be árnyék. Szerencsére elég volt 50-60 alkalommal fölmenni, mert nem volt sok bútor:))))))

Előzmény: főgóré (23220)
főgóré Creative Commons License 2023.06.27 0 0 23220

van Isten!

szerencsére, holnapra is "csak" 20-25 fokot mondanak, bár már lesz napsütés is.

ez a mai felhős idő meg, maga az oázis.

nincs bajom a napsütéssel, de az a gond amikor bedurvul, mint a múlt héten, és a mindent elöntő forróságba

csap át.

akárhova mész minden át van melegedve, izzadsz mint a ló, döntöd magadba a sok hideg frissítőt,

szarul vagy tőle. undorító!

főgóré Creative Commons License 2023.06.27 0 0 23219

pár napja, péntek este,éjjel volt a vihar

hétfőn délben, a kossuth rádió már milliárdos kárról számolt be a biztosítókhoz beérkezett bejelentések alapján.

hétvégén nincs ügyintézés, félfogadás.

 

nscatto1 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 23218

Tegnap a temetőben szétszórták azt a rokonomat, aki 6 oltást nyomatott magába, mert fasz volt. Pár érdekesség, ami persze kurva sok pénzbe került: május 14-én halt meg, de csak most (júni 26.) lehetett elhamvasztani. Addig fizettük a tárolást, hűtést. Az, hogy a legkevesebb költséggel, minimális ráfordítással tudjuk megoldani, 320 000 pénzünkbe került. És mi vittük a fényképet, a "szervezést" nem kellett zene, pap, mittomén. (Alig plusz 1000000 lett volna.) Felmerült olyan költség, hogy "öltöztetés méltó ruhában" de nem kértük. Alig 15000 lett volna, de akit elhamvasztanak egy papírkoporsóban, annak minek a ruha? Arról nem beszélve, hogy amikor a mentő bevitte, fel volt öltözve... Ja, hogy csak lehúzás? 

főgóré Creative Commons License 2023.06.24 0 0 23217

másnál láttam olyant, a nagy melegben megolvadt, aztán csepegett le belőle az a ragacsos xar.

Előzmény: xrami (23216)
xrami Creative Commons License 2023.06.24 0 0 23216

lámpa mellé fellógatni a ragacsos légyfogót. :)

Előzmény: főgóré (23215)
főgóré Creative Commons License 2023.06.23 0 0 23215

na végre, megjött a megváltás!

felfrissült a levegő, ha megázik valaki nem túl kellemes, de az izzasztó hőségnél az is jobb.

nincsenek szúnyogok, nyitott nyílászárókon besurranó bogarak.

jó, van a berregős szúnyogirtó állandóra bedugva, de az csak az első védvonal a szívósabbak átjutnak rajta.

nekik van tartva a lapkás , az leteríti őket, de csak akkor , ha egy -két napot volt konnektorban.

Előzmény: főgóré (23214)
főgóré Creative Commons License 2023.06.23 0 0 23214

de utálom ezt!

bődületes forróság, este szélcsend, miért is ne akkor? hadd jöjjenek a szúnyogok+ egyéb férgek.

most pofázzák a vihart, ide még nem ért el, csak a szél támadt fel, lesz akkora, hogy fákat csavar ki 

szétbasz mindent, aztán jönnek a szirénázások, siránkozások.

mennyire, de mennyire utálom ezt.

főgóré Creative Commons License 2023.06.22 0 0 23213

ilyen az ukrajnai háború is!

vannak akik meghalnak, vannak akik meggazdagodnak miatta.

Előzmény: henngergely (23212)
henngergely Creative Commons License 2023.06.22 0 0 23212
SzeZo Creative Commons License 2023.06.20 0 0 23211

Az első V10-em 2005-ben... A csúcshőmérséklet 36 fok környékén volt. Árnyékos szakasz sehol. Még a tizedik kör is elég melegre sikeredett.

Előzmény: vizus (23210)
vizus Creative Commons License 2023.06.20 0 0 23210

A hőség küszöbe nálam az, amikor a menetszelet egy maxra állított hajszárítónak érzékeled. Ilyenkor egy hosszabb út után meg fogod tapasztalni, mi az az enyhe hőguta.

Előzmény: SzeZo (23206)
főgóré Creative Commons License 2023.06.20 0 0 23209

ehhez semmi köze a médiákoknak!

csak szimplán érezni, hogy jóval melegebb van mint eddig.

a hőmérő nem hazudik, délután már 30 fokot mutatott bent.

csak remélni merem, hogy a tavalyi hőség riadó nem ismétlődik meg.

persze, túl lehet élni, már aki.. de az már kínzás kategória , legalábbis nálam.

inkább lenne mindig 20 fok körül.

Előzmény: SzeZo (23206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!