Keresés

Részletes keresés

Pocak-e Creative Commons License 2012.06.13 0 0 4176

És nem kaptunk értesítést, miért is nem lepődök meg?? :)

 

Pocak-e Creative Commons License 2012.06.13 0 0 4175

 

A közgyűlés összehívását is kértük, 22-én adták le májusban, szóval legkésőbb 21-én kell megtartaniuk a közgyűlést, vagyis ma meg kellene kapnunk az értesítést!

_splash_ Creative Commons License 2012.06.13 0 0 4174

De a közgyűlés összehívását is kértétek írásban? Vagy pusztán egy napirendi pont felvételére is vonatkozik az, hogy utána kötelesek összehívni? Hányadikán adtátok le, honnantól számítjuk a 30 napot?

Előzmény: Pocak-e (4173)


Pocak-e Creative Commons License 2012.06.13 0 0 4173

Társasházi törvény: Kötelező a közgyűlés összehívása, ha azt a tulajdoni hányad 1/10-ével rendelkező tulajdonostársak a napirend, az ok és a közgyűlési határozatra tett javaslat megjelölésével írásban kérték. Ha a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke a kérés kézhezvételétől számított 30 napon belüli időpontra a közgyűlést nem hívja össze, azt a harmincadik napot követő 15 napon belüli időpontra a számvizsgáló bizottság, ennek elmulasztása esetén az összehívást kérő tulajdonostársak vagy az általuk írásban megbízott bármely tulajdonostárs jogosult összehívni.

 

 

Előzmény: _splash_ (4172)
_splash_ Creative Commons License 2012.06.13 0 0 4172

Mihez képest van 30 napjuk, van ilyen szabály? Melyik napon történt a kezdeményezés? Az előbbi idézet alapján, ha 15 napig nem hívják össze, akkor 8 napon belül nekünk kellene, nem?

Előzmény: Pocak-e (4171)
Pocak-e Creative Commons License 2012.06.12 0 0 4171

Igen, köszi az infót. Már történt egy ilyen kezdeményezés 30 napjuk van hogy összehívják a közgyülést, talán betartják. Engem már nem érdekel, ha lesz közgyűlés elmegyek és szavazok de nem idegeskedem egy ilyen tutyi-mutyi banda miatt!

 

speeder Creative Commons License 2012.06.12 0 0 4170

"A közgyűlést a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke hívja össze.
Kötelező a közgyűlés összehívása, ha azt a tulajdoni hányad 1/10-ével rendelkező tulajdonostársak a napirend, az ok és a közgyűlési határozatra tett javaslat megjelölésével írásban kérték. Ha a kérést a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke legkésőbb tizenöt napon belül nem teljesíti, az ennek leteltét követő nyolc napon belül a számvizsgáló bizottság, ennek elmulasztása esetén az összehívást kérő tulajdonostársak vagy az általuk megbízott személy jogosult a közgyűlés összehívására."

 

http://www.kozoskepviselok.hu/kozgyules-elokeszitese

Előzmény: Pocak-e (4169)
Pocak-e Creative Commons License 2012.06.12 0 0 4169

Ekkora egy nagyképű, szemét társaság mint a Mekdán nincs még egy. Naponta hívom őket hogy mikor lesz közgyűlés és folyton csak azt ismételgeti hogy majd kapunk értesítést. Ma elszakadt a cérna, nem ők küldik ki az értesítést? Akkor mi a francért nem tudják megmondani, hogy melyik nap lesz?

Május 31. eltelt, na de sebaj, mi nekünk a törvényi előírás, az aláírásgyűjtő ív szerint 21-én legkésőbb meg kell lennie, vagyis holnap meg kell kapnunk az értesítést, de nem, nem mondja meg hogy mikor lesz...

Rettentően dűhit ez a hozzáállás, nem csinálnak semmit, csak kapják a pénzt és vakarják a töküket, már bocsánat a kifejezésért. Ez az egy dolguk lenne, de erre se képesek!!! És a beszédstílus, hogy várjak nyugodtan majd kapok értesítést, de mikor??? Nekem konkrétan április eleje óta ígérik, hogy lesz közgyűlés (áprilisban), akkor még a játszótér miatt hívtam őket.

Remélem hogy megszabadulunk tőlük végre, ezért innen is kérek szépen mindenkit, hogyha végre lesz közgyűlés, akkor jöjjön el hogy minél nagyobb szavazati arányban le tudjuk őket váltani!!

speeder Creative Commons License 2012.06.10 0 0 4168

Kedves Halomi,

 

A kert persze, hogy nem szép, mert ezt örökölte a Faraone. A kert alapkarbantartásától nem lesz szebb a kert, csak gondozottabb (mint most is). Hogy szebb legyen, az ezzel kapcsolatos fejlesztések ez után következnek, ezzel kapcsolatosan kell egy kis idő...

Gondolom mostanában esedékes a szerződés szerinti garázs takarítás (pár havonta), ami után pár napig újra tiszta lesz, aztán a következő takarításig megint lehet fikázni, hogy milyen koszos. A garázs már csak ilyen, főleg ha az időjárás is esős...

Jelenleg minden ön által jelzett, rossz folyószámlára könyvelt - de semmképp sem elsikkasztott,  befizetése a helyére került, és reméljük, hogy a jövőben a Faraone könyvelője jobban fog figyelni, hogy ne az első azonos vezetéknevű lakóra könyvelje az ön befizetését. Sajnos tény, hogy ezt hamarabb is lehetett volna rendezni, ha a Faraone minkatársai alaposabban utána járnak a befizetéseinek.

A lehetséges közös képviselő jelölteket olyan lakók ajánlották, illetve választották ki, akik még azóta is itt laknak a lakóparkban, köztük a Faraone-t is, és a jelöltek közül a közgyűlés választott.

 

Számomra teljesen értehtetlen ez a több tekintetben abszolut nem tényszerű és a körülményeket/sajátosságokat nem figyelembe vevő vagdalkozás...

Előzmény: halomi (4167)
halomi Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4167

Kedves Chriscc,

A kert nem szép egyáltalán, a garázs meg totál gáz, már olyan mocsos, hogy a cipőm talpát meg kell mossam, ha be akarok ülni a kocsiba.

A könyvelésről meg nem kívánok további bejegyzéseket generálni, mert felforr az agyam, tőlem igenis ellopták az időmet, a pénzemet eltűntetták hosszú hónapokra és december óta nem tudok az ügy végére járni. A becsületes fizetőnek kell a saját igazát bizonyítgatni, és még a chat-elők előtt is lejáratnak ezzel.

Elegem van a Faraone ténykedéséből! Mellesleg emlékeznek rá KEDVES LAKÓTÁRSAK, hogy az egész Faraone-s történetet olyanok kazdeményezték, akik itt sem laktak, hanem kiadják a lakást?

Előzmény: chriscc (4152)
halomi Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4166

Kedves Montekukk,

az én befizetéseimet a Faraone elsikkasztotta, összemosta a Sasad befizetéseivel és fél éves levelezés után még mindig nincs rendbe a dolog. Szerinted ez tisztességes?

Előzmény: montekukk (4151)
halomi Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4165

Kedves Cinke,

Nekem több havi befizetésemet sikkasztották el, szerintem ebben az esetben Te is "haragudnál" rájuk. Még mindig ügyvédi "fenyegetés alatt" élek 2 oldalról, most éppen a Faraone és Sasad könyvelése nem stimmel és ezt rajtam követelik...

A további vélenyemet is fönntartom, a garázs totál kosz, a kert meg rondább, mint volt.

Előzmény: cinke1112 (4153)
halomi Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4164

Nem követtem az eseményeket, de az utolsó hozzászólásbó egyértelmű, hogy kinek OLYAN JÓ, hogy a Faraone a közös képviselőnk az SR I.-ben. Gratulálok, hogy nem a PÉNZNYELŐT választottátok!

RMCR7 Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4163

Pocok-e,,,, Jól ráéreztél a dolgokra az idő a Mekdánnak játszik , ha így húzzák a közgyűlés dátumát annak oka van... csak nehogy felszívódjanak....mint a gropius... :(   sokkal határozottabban kéne oda csapnotok nekik, hajrá SRII....legyen rend a játszótéren is már végre...Itt a kulcs,hol a kulcsot játzsik az  aki bezárta az ajtót????

Pocak-e Creative Commons License 2012.06.07 0 0 4162

Sziasztok!

Beszéltem a kedves Mekdánnal hogy mikor lesz végre közgyűlés, állítólag június közepén, de akkor holnap legkésőbb meg kellene kapnunk az értesítést. Egyébként én rájöttem hogy miért húzzák a dolgot: arra játszanak hogy vége a sulinak, és az emberek elmennek otthonról, ezért nem leszünk annyian hogy leválthassuk őket! Szerintem....

 

52# Creative Commons License 2012.06.06 0 0 4161

Akkor sorry. Nekem a Mekdán képviselője mondta, hogy ők intézték, kérték be még az árakat is. De persze a közgyűlésnek kell kérnie.

Előzmény: cinke1112 (4159)
Tázsika1 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 4160

Kedves Lakótársak!

Annyira elegem van a mekdánból, folyton mellébeszélnek, semmi sem érdekli őket, egyszerűen nem közös képviselőnek valók! Remélem hogy jövőhéten tényleg lesz közgyűlés, mert ugye a május 31.-i kötelező időpont már eltelt, na de hátha sikerül tartani magukat a 30 naphoz ami a napirendi pontokról szóló aláírásgyűjtő íven volt. Hátha...

cinke1112 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4159

 

Tévedés!

 Ezt az SRIII SzVB tagjai intézték. A közösség akarata és az SzVB tagjainak, valamint aktívan közreműködő tulajdonosainak a mukája.

Üdv.

Előzmény: 52# (4158)
52# Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4158

A kapu megoldás enkem is tetszik sőt a kamera rendesz is. Nem védeni szeretném a Mekdánt, de ha jól tudom az is az ő érdemük.

Végre kigazoltak nálunk. Király köszönöet érte. I. tartsa meg ezt a jó szokást.

 

Szeretném megkérdezni mi újság a játszótér kapujával ? Hozzak lakatost aki kinyitja a sétáló utca felől ? Vagy megvan a kulcsa ?

 

Előzmény: montekukk (4151)
k.solya86 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 4157

Tisztelt Tulajdonosok!

 

Hosszú távra keresek kiadó lakást a lakóparkban, család részére. Nappali + min. 2hálószoba, bútorozatlan. Amennyiben tudnak ilyen albérletről, kérem jelentkezzenek. Köszönettel.

montekukk Creative Commons License 2012.06.02 0 0 4156

A „három ütem”-ről a kezdeteknél nem volt tudomásunk, úgy látszott, hogy egy nagyobb lakópark lesz, középen egy közös nagy játszótérrel. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a játszótér 5 ház saját tulajdona lesz. Ezt a Sasad (vagy a válság) szépen elintézte. Még nagyobb baj, és ezt egyre inkább érezni fogjuk, hogy semmi sem épült meg a szépen hangzó „számtalan sportolási lehetőség”-ből. (uszoda, villanyfényes(!) futballpálya, stb.) Mert egyre több a gyerek, s valószínűleg nem csak ők, hanem a mozgásigényük is nőni fog. Márpedig a kert elsősorban díszkertnek épült, amelynek fenntartásáért és gondozásáért fizetünk, a csendről nem beszélve.

 

Nem tudom, kinek a birtokában vannak a környező üres területek,  de átmenetileg valamilyen sportolási célra talán hasznosítani lehetne őket. Tisztes távol vannak a házaktól, és valamilyen délután/esti mozgásra alkalmasak lennének azoknak, akik nem akarnak/tudnak messzebbre menni.

Előzmény: cinke1112 (4153)
_splash_ Creative Commons License 2012.06.01 0 0 4155

Most akkor mikor lesz közgyűlés? Folyamatban van a szervezése? Lassan letelik az egy hónap és a Mekdan nem tartotta meg az elszámolót...

Előzmény: oahuu (4129)
cinke1112 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 4154

 

Bocsánat, nem  "velünk"  Velük

Előzmény: cinke1112 (4153)
cinke1112 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 4153

 

Kedves halomi!

 

Véleményed azt sugalja,hogy valamiért nagyon haragszol Faraoné-ra.

A saját tapasztalatom , hogy ha előrre szeretnénk haladni, csak velünk tudunk.( azok közül akikkel kapcsolatba kerűltünk)

Voltam több megbeszélésen velük, a vezetők szakmai tudása, érdek képviselete, hozzáállása nagyon magas.

Ha nem az Ő alvállakozóival akartok dolgoztatni arra is nyitottak, - mi  ezt tettük.

Az alkalmazottakkal pedig jó kapcsolat-tartással mindent rendezni lehet.

Természetesen Ő is tévedhetnek , de nyitottak a rendezésre.

 

Sajnáljuk, hogy a három ütem nem tud összefogni, sokkal hatékonyabban lehetne megoldani minden gondunkat és a mindennapi feladatokat.

 

Üdv.

 

Előzmény: halomi (4148)
chriscc Creative Commons License 2012.06.01 0 0 4152

a #4148-as hozzászólás szerintem olyasvalakitől származik, aki kb. annyira figyeli az eseményeket, mint én a politikát. Most több az adó ezért a Fidesz egy buzi banda. Közben dunsztom sincs mit csinálnak, az is lehet, hogy nem. Bár azért valszeg igen, de ebbe ne menjünk bele :D Úgy rémlik neki, hogy a beköltözéskor fasza volt a kert (persze, mert egy évig a Gropius rendben tartotta, és még kb. egy évig tűrhető volt mire teljesen leromlott), most meg szar. Az nem merül fel benne, hogy azért szar mert a Mekdán alatt senki nem gazolt, én vágtam az őserdőt az ablak előtt, hogy ne lepje el a teraszt, stb. és a Faraone amióta átvette most van először tavasz, amikor neki lehet állni helyreállítani. És valószínűleg azt sem tudja, hogy ez nem egy jobbklikk helyreállítás tádámmmm művelet, hanm hosszadalmas folyamat. Nyilván sosem volt közgyűlésen és nem is szavazott semmire, ezért azt sem tudja, hogy a költségek csökkentése érdekében úgy szavaztunk, hogy elég heti 2x takarítás a 3 (vagy nemis emlékszem már mennyi volt) helyett, és most azt látja, hogy ritkábban van felmosva. Nyilván, mert _EZT KÉRTÜK_. Úgyhogy az SR2-eseknk javaslom, hogy ez alapján ne ítéljék meg a Faraone-t, mert szerintem sokminen a jó irányba változott, amióta átvették a társasház képviseletét.

Előzmény: montekukk (4151)
montekukk Creative Commons License 2012.05.31 0 0 4151

Nem értem a 4148-as hozzászólást, a Faraone tisztességesen teszi a dolgát.

 

Én legfeljebb az SR3-at irigylem, mert a kapujuknál belül is van nyitó kódtábla !

Kérdés, ez pl mibe kerülne...

speeder Creative Commons License 2012.05.31 0 0 4150

Ha ennyire gázosnak tartja a Faraone tevékenységét, akkor nem vetette fel ezeket a problémákat közgyűlésen, ahol közösen megvitathatók lettek volna ezek a problémák?

 

Nem mellesleg ennyira sima elszámoló közgyűlésünk, még soha nem volt, és a jelen levőknek nem volt problémája sem a takarítás minőségével, sem gyakoriságával (heti 2 lett korábban megszavazva), sem a könyveléssel kapcsolatban. A kerttel kapcsolatos tájékoztatást, várható tevékenységeket tudomásul vettük, aminek remélhetőleg előbb-utóbb megmutatkozik az eredménye is.

speeder Creative Commons License 2012.05.31 0 0 4149

A földhivatali bejegyzéshez mi köze a közös képviselőnek?

 

Utánaérdeklődtem: Az SR 80.000-es befizetésével rendeződött az elbetéte egyenleg, ha SR ezt nem fizette volna be, akkor most ennyivel nagyobb lenne a tartozása. Ennek örülnie kellene.

 

Milyen ócska gépekre gondol? Az általam látott nem kis darab garázstakarító gépek állapota rendben levőnek tűnt.

 

Mi a gond jelenleg a takarító személyzettel? Mit javasol, hogy szalonképesek legyenek?

 

A kertnek nem most kezdtek hozzá! (vagy áprilisben szellemeket láttam)

Ráadásul a héten nem először gazolnak az idén!

Mekdan idejében tavaly, míg ők voltak, egyáltalán nem volt gyomlálás.

 

A kert szebb volt a Mekdan alatt? Igen, egy ideig. Aztán meg meg lehet nézni a képeket, hogy milyen állapotban vette át Faraone (náluk megtekinthető).

 

És mennyivel nyugalmasabb volt Mekdan idejében: senki nem zaklatta a lakókat holmi közös/rezsi költség tartozás miatt...

 

 

Előzmény: halomi (4148)
halomi Creative Commons License 2012.05.30 0 0 4148

Kedves SR II-esek,

sajnos nincs jó hírem, a Faraone trehány könyvelése miatt fél éve késik a földhivatali bejegyzésem, valamint a Sasad Resort-tól is lekapcsoltak 80 ezer forintot, amit sem nálam nem írtak jóvá, sem nekik nem fizettek vissza, holott közben már kiderült, hogy ők hibáztak.

Ócska gépekkel, szedett-vedett személyzettel takarítgatnak, a kertnek meg csak most kezdtek hozzá, de az is csupa gaz. Ti még nem laktatok itt korábban, de sokkal szebb volt minden a Mekdán alatt.

Nem állítom, hogy ők jobbak, de legyetek résen!

KavicsSR2 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 4147

Sziasztok! Mostanában fedeztük fel ezt a fórumot, mely azonnal megerősítette a már egyébként is egyre erősödő gyanúnkat, hogy a Mekdannal problémák vannak! Az SR 2-ben lakunk, szeretnénk megkérdezni, hogy tudja-e valaki a SZB tagjának nevét és elérhetőségeit! Fontos lenne kinyomozni - miután a " www.nethaz.net "hónapok óta nincs frissítve -, hogy van -e köztartozásunk, egyáltalán a Mekdan fizetett-e bármit!? Esetleg tele vagyunk tartozásokkal, és a befizetett közös költség ki tudja, hol landolt!? Kérlek aki tud akár a témáról valamit, akár az említett lakótárs nevét és elérhetőségeit, segítsen! Köszönettel, Kavics

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!