Egy kis házi feladat: valakinek fel kellene venni a kapcsolatot az URAL MOTOR HUNGARY Kft - vel vagy az URAL WOLF CLUB HUNGARY -vel és némi infót kellene szerezni az irbitben található URAL gyár (és/vagy múzeum) látogatói nyitvatartásáról, bejelentkezésről, belépőkről, stb.
Nekem sajnos - ált. isk. tagozatos orosz nyelvtanulás ellenére - beletört a bicskám a gyár orosz nyelvű weblapjába http://uralmoto.ru/ :(
:D Millan alul nem usszuk meg. De ha a tavolsagot nezzuk,meg a 40 napot, szerintem nagyon realis.A "megfizethetetlen" elmenyekrol nem is beszelve :))))
No amit megtudtam. A biztosito ,amit nevezzunk Allianz-nak, kot biztositast europan kivulre is. 3 fajta csomagjuk van, amit arulnak, a megbeszelesen mi a legdragabbat vitattuk meg.Tehat,egy teljes koru biztositas, ami mindenre kiterjed ,(utas ,csomag,gepjarmu) napi dija:1180ft-nap,erre jun egy 50%-os potdij, ami a tavolsagbol,a cel orszagtol,es kockazati tenyezobol adodik.Igy az osszeg:1770ft (10 fo folott kedvezmeny,1600ft)
Ugyan ez a legolcsobb biztositasnal,ami csak a jarmure,es csomagra vonatkozik,590ft-nap,plusz az 50%, 885ftper nap.
Tehat a legdragabbnál maradva.Pl tartos rokkantsag eseten,10 000 000ft ot ad. Baleset, karesemeny eseten, hazaszallitast biztosit. ez igy cakk-pakk 40napra-70800ft kedvezmeny nelkul.
Mivel eleg sokmindent kell kalkulalni, igy szemelyre szabottan nehany forintal lehet olcsobb. Ugy gondolom, hogy ha esetleg a kesobbiekben kevesebben leszunk mint a tiz, akkor is lehetne alkudozni veluk. Vagy kerhetnenk esetleg sponzoraciot , es ragasztunk fol nehany matricat.
Nem kell. Van több cég akik be tudnak juttatni bizonyos tartományokba. Mondjuk nem kell félni hogy kicsi lesz, mert ott egy tartomány 5x akkora mint Mo...))
Szerintem hagyni kell őket és a saját fejed után menni, mert nekik 1,5 év alatt nem sikerült kínába elintézni a bejutást. Pedig van pár cég (nem magyar) akik rendelkeznek a szükséges engedélyekkel a kínába való bemotorozáshoz. Zöld kártya nélkül az ukránokhoz sem engednek be..
Azt esetleg nem lehetne megerdeklodni, hogy a Pannonias sracok hogy inteztek? Attol tartok, hogy ha ott kell elintezni, akkor tenyleg zsebbe nyulos lesz.
Ha jól értelmezem a Biztosítási Felügyelet tájékoztatóját, akkor:
11. Azon országokba történõ utazáskor, amelyek nem részesei a fentebb részletezett megállapodásoknak, illetõleg a 9. pontban felsorolt országok esetében akkor, ha a jármû üzemben tartója, vezetõje nem rendelkezik érvényes Zöldkártyával, az illetõ ország határán kell az elõírt kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási szerzõdést megkötni.
A Generalinál mondta egy főnök (érdeklödtem, hogy valamilyen casco szerü biztosítást lehetne e gyártani a csapatnak), hogy csak az Uralig van az Orosz kiegészítő biztosítás is kötelezőre és cascora is. Azaz csak európára szerződnek.
Valószínű, hogy a határon lehet valamalyinen (lehúzós, fizessen a külföldi, adót) biztosítást fizetni, csak ennnek is utánna kell nézni. Mi van a Mongoloknál, Kazahoknál?
Ez nekem eszembe sem jutot, de most gyorsan megnéztem a nemzetközi zöldkártyámat és tényleg nem érvényes a volt orosz tagállamokra (szinte csak Eu-re érvényes).
"A személyek után jöttek a gépek. Honnan van? Alvázszám? Motorszám? Rendszám? stb. és ez is gépre került. Majd befizettük az útdíjat, a kötelező gépjármű biztosítást, oroszországi zöldkártyát, pénzt váltottunk és már indulhattunk is… "
Biztosítóban beszélgettem, és most szembesültem, hogy az Uralon túlra nincs biztosítás motorra. Sem cascó, sem kötelező. :((( Nem is kötnek kiegészítőt. Még utánna nézek, hogy mindenhol így van-e, vagy országonként mi a helyzet.
Ez a nehez motor hatranya.Nem semmi terepeken hajtotta at az AT-t. A gumija is terep gumi. Azert van ott egesz , suppedos homok is,es mely sar is. Nagyon jo az a kep ,amin ul a lovon motoros csizmaban... :)))))