Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sajnos csak most fedeztem fel a topikot. Már regisztrálni sem egyszerű, kezdtem kifogyni a nick-ekből, Ságvári is zavarban lett volna, mert mindenre jött az üzenet, már foglalt. Mindegy, itt vagyok.
'75-'77 között szolgáltam a 2. zászlóalj hatodik, majd ötödik századánál, bemérő girósként.
Echte civilként megjegyezném, hogy nélkülük még ennyit sem tudnánk az alakulatról, és az általuk végzett harci munkáról.
Tessék felkeresni az FKG-1 Pershing ezredet, akik szintén ápolják emlékeiket, és akik miatt egykoron x perc alatt kellett elhagyni a laktanyát (tudva hogy a hozzátartozók a lakótelepen maradtak).
Köszönöm, hogy reagált a bejegyzésemre. Válaszomat egy idézettel kezdeném: "Az élet nem az, amit az ember átélt, hanem az, amire visszaemlékezik, és ahogy visszaemlékszik rá, amikor el akarja mesélni" (Garcia Marquez). Az én életemnek meghatározó szakasza volt az a két év, amit Tapolcán az MN1480-as alakulatnál töltöttem és bizonyára ezért emlékszem vissza sok mindenre pontosan. A sok nehézség, gond, megpróbáltatás mellett élmények, barátságok, az eredményesen elvégzett feladat, a normális emberi kapcsolatok örökre megmaradtak emlékeimben.
Ismételten köszönöm a véleményét, jó egészséget kívánok: Rajki Sándor
Minden elismerésem az Öné! Aki így vissza tud emlékezni 50 év után, az példaértékű. Akiket név szerint említett - és pontosan - néhányan már elmentek. Közülük többen szép karriert tudhatnak magukénak. Jó egészséget kívánok Önnek. Én kb. 10 évvel később szolgáltam ott különböző tiszti beosztásokban és az Ön parancsnokai nevében is büszke vagyok, hogy ilyen katonáik voltak. Üdvözlettel: Pető László nyá alezredes.
Egy évvel ezelött jelentkeztem be a fórumra, hogy megkeressem valamikori katonatársaimat. Nem jártam túl nagy sikerrel, de akikkel egymásra találtunk jókat beszélgettünk közös emlékeinkről. Most egy kerek évforduló kapcsán újra jelentkezem. 50 évvel ezelött, 1963. november 27-én vonultam be a tapolcai laktanyába. Így a 70 éves kor küszöbén már egyre erősödnek a múlt emlékei, többek között a katonaélet gazdag eseményei.
Az MN 1480 alakulat I-es zászlóalj 2. századánál szolgáltam (MN 1480/Ü) 1965. november 27-ig. Bevonulásomkor Szegedi Gyula fhgy. volt a század (üteg) pk. A két szakasz pk: Simon Sándor fhgy. és Farkas Imre fhgy. volt. A szolgálatvezetőnk Foricsek László ftörm. volt.
A mi szakaszunknál (tűzszakasz) a következő hivatásos tisztek, tiszthelyettesek szolgáltak: Burián Imre fhgy. Nagy István hdgy. Horovitz Ferenc örm. Brányi örm. és Németh Károly szkv.
A parancsnoki szakasznál az szkp. Farkas Imre fhgy. Klekner és Szente örm. voltak.
Én végig a tűzszakasznál szolgáltam, 6-os kezelő beosztásban. 1965 augusztusában részt vettem a Szovjetunióban tartott éles lövészeten.
Újra reménykedem, hogy valakik a régi társak közül ide tévednek a fórumra és további barátokkal, társakkal tudunk majd emlékezni. Kérek tehát mindenkit, aki abban az időben szolgált, ismer engem, keressen meg itt a fórumon vagy a 37-363-282 számú telefonon.
Uraim! Érdeklődnék, akad-e valaki, aki az 1958-ban megszünt II.Rákóczi Ferenc katonai középiskola II/D szakaszában volt? Itt a fórumon olvastam valahol Recsetár Imréről, volt egy ilyen nevű szakasztársunk. Előre is köszönet a segítségért.
Az MN 1480-nál a VV szakasz mindig jó csapat volt. Én 1987 februárjában kerültem oda.A velem együtt vonulok is váltazatos szakmával és stilússal voltak megáldva. Örülök neki ,hogy megismerhettem azokat az embereket akik ott szolgáltak(Veled együtt). Ott mindig jó volt a hangulat és összetartó volt a szakasz. A Molnár hadnagy és a Szilvási ftörsz is emberséges volt. Aszódi örnagy pedig odafigyelt a szakaszára , főleg az irnokára!!
.Én FUG (H 20-24) vezető lettem, annak a bizonyos autószerelőnek (Sümegi srác volt) a kezei alatt (Ő volt a kiképzőm).Lee harci kedvére és Bruce Lee-re hasonlitó stílusára és viselkedésére a mai napig emlékszem . Sok jó emlék fűz a VV szakaszhoz és az ott szolgálokhoz.
Most láttam megdöbbenve a facebookon, hogy Vécsei Ferenc elhunyt. 1986 szeptemberében volt a II. zászlóalj kiképzőszázad parancsnoka. Tud róla valaki valamit, hogy mi történt? Nagyon fiatal lehetett még !
En is ott töltöttem 534 napot 1986.08.27-1988.02.12. kozott. Nem állítom, hogy csak pozitív emlékem van onnan.
A heten ott jártam a városban egy konferencián és átmentem a laktanyában. Hat nagyon megváltozott minden. Próbálok feltenni nehány képet. Ha sikerül akkor látszik a 2. Zászlóalj épülete, a kidolgozó körzet és a kiszolgáló század folyosója. Nagyon fura érzés volt 26 év távlatában ott járni.