Keresés

Részletes keresés

figyelő Creative Commons License 2006.04.02 0 0 89
A PFD Gyurcsány-filmja ócska és aljas fideszes kampányfilm - nem csoda, hogy készítői nem merik nyíltan vállalni (ahogy a fideszes vizslát sem).
netizen Creative Commons License 2006.04.02 0 0 88
Tessék emlékezni! Elég felnőtt vagy te is, meg én is, így el tudjuk dönteni, ha hajlandóak vagyunk emlékezni, hogy ki vezette jobban az országot. Ez szubjektív, mert mindenki más normarendszerek mentén súlyoz.
Előzmény: _balti__ (87)
_balti__ Creative Commons License 2006.04.02 0 0 87
Tudod, ha 2002-beli önmagamra emlékszem, akkor én is ilyeneken akadtam fent. Ma már nem foglalkozom ezekkel, hogy ki lopott többet, vagy ki használja így vagy úgy a médiát. A választás nem erről szól, hanem arról, hogy ki vezette jobban az országot.

Van mire visszatekinteni. Volt egy Horn kormány, egy Fidesz kormány és egy Medggyesi-Gyurcsány kormány. Mindegyik elindult valahonnan és eljutott valahova. Azt kell eldönteni, hogy ki vezette jobban az országot, nem pedig azt, hogy ki lopott többet, ki hazudik jobban, vagy ki uralja jobban a médiákat.

Tessék emlékezni! Elég felnőtt vagy te is, meg én is, így el tudjuk dönteni, ha hajlandóak vagyunk emlékezni, hogy ki vezette jobban az országot.
Előzmény: boci boci tarka (86)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 86

1. Nem személyek, hanem eszközök között vontam párhuzamot.

 

2. Ismét úgy látom, hogy az Orbán-bulvár jó bulvár és indokolt, érthető, a Gyurcsány-bulvár rossz bulvár, indokolatlan és ízléstelen.

 

3. Számomra az is magánügy kiteregetése volt Orbán részéről, amikor a minap egyik interjúban elmondta, hogy ő korábban nem volt hívő /ezt tudjuk/, de amikor megnősült, katolikus neveltetésű felesége hatására hívővé vált. Mi, hívők, tudjuk, hogy ilyen nincs, ez nem így működik. Még hozzátette azt is, hogy reformátusként tért meg, mert ebben a vallásban kapta meg a keresztet. Kell ennél ízléstelenebb és hamisabb?  Ráadásul már rég nős volt, amikor még egyházellenes kirohanásai voltak a parlamentben.

 

Én nem tudok olyan fekete-fehérben gondolkodni, mint Te. Számomra színben is tagoltabb a politika világa, minthogy igyekszem nem hagyni magam manipulálni.

Előzmény: Létszámfeletti (85)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.04.02 0 0 85

A rendszerváltás óta  Horn Gyula volt az első, akit kifejezetten személyében próbáltak lejáratni a választási kampány során.

Naa! Ne vonjunk párhuzamot aközött, hogy egy demokratikus változáson átesett ország arra szánja el magát, hogy egy korábbi "rabtartóját" szavazza vissza, olyan embert, aki évtizedeken át küzdött a rendszerváltás eszméi ellen. Ott nagyon sok emberben reflexszerűen merült fel, hogy azért egy Horn Gyulát mégse.

 

Az igazán aljas politikuslejárató lehetőség a kertévék megjelenésével tört előre, amelyekről meg kell jegyezni, hogy pont Hornon múlt az, hogy mely társaságok kaptak koncessziót és most is a balon múlik, hogy a törvénnyel szembe menve hosszabbítottak nekik. A baloldalnak hálás kertévék bulvárhíradóit sokkal többen nézik mint korábban az egyeduralkodó közszolgálati tv híradóját.

 

Nem akarok felsorolással untatni senkit, de az utolsó két Orbán-bulvár nekem nagyon nem tetszett. Az egyik, amikor három kisgyermekét maga elé tolva közli, hogíy ő nem fél, mások se féljenek, s jöjjenek gyűlésre. A másik a mai. amikor kátyút tömöget mondván, így hívja fel a figyelmet az el nem végzett munkára. Dehát azt az emberek még 58%-a sem tudja, hogy abban a kerületben fideszes polgármester van, s az út az ő kezelésükben áll. A fidesz-vezérkar a műanyag kötényekkel, hát...

 

Ez a kettő mennyiben ér fel egy gyerekmegtaláláshoz vagy egy talkshowban való halálos betegségtől való megmeneküléshez? Vagy ahhoz, hogy a nyaralásomból képeket küldök a Blikknek, amely mellé ízléses cikket körít?

És legyünk korrektek és ne felejtsük el a tudósítás végét: "A Fidesz egyik prominense azzal magyarázta a helyszín kiválasztást, hogy az Pokorni Zoltán választókörzete, egy kormánypárti vezetésű városrészben nem kaptak volna lehetőséget a kátyúzásra. Ha engedély nélkül kátyúztak volna egy fővárosi úton, birtokháborítást követtek volna el."

És ami még fontos a hírben: nem arról volt szó, Demszky-ellenes hangokat penget és ezért kátyúznak, hanem mert "a köztársaság védelmében ő kátyúkat töm be, mert a kátyú az el nem végzett munka jelképe lett Budapesten." Tehát nem bulvármódra beállt utcai melósnak, hanem az országot köztrsaság barátaira (és ezekszerint) ellenségeire osztó GYF-fel szemben ő árkot temet.

 

Nem tetszett az sem, ahogy Gyurcsány lapátolja a homokot, de még emlékszem a nagy 2001-es árvízre, amikor Orbán viharkabátban és gumicsizmában "taposta a sarat" védve a gátakat, persze előtte értesítették az összes napilap fotósát és valamennyi tv kamerája is ott volt. Azért sem felejtettem el, mert feltűnt Orbán patyolattiszta csizmája. Persze az sem volt rossz, amikor "spontán" látogatást tett egy panellakásba kamerák kereszttüzében.

 

Bocsi, de te kevered azt, amikor a miniszterelnök a nép közé ereszkedik és azt, amikor szinte a magánügyeit teregeti ki a PR-csapattal kivasaltatva azokat.

Ha te ezt is a bulvárhoz sorolod, akkor nagyon sok GYF-sztorit is elő kéne venned: pl. tegnap a Vásárcsarnokba járt, vett ibolyát, beszélgetett a kereskedővel és közben marha sokan filmezték és fotózták...

Előzmény: boci boci tarka (79)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 84
Lehet, hogy romlik a memóriám, de nem emlékszem, hogy Antall /két l!/ Józsefet bárki is le akarta volna járatni az első szabad választás kampányában. A fidesz tett erre néhány halvány kísérletet, de az sem volt komoly, még nagyon fiatalok és kezdők voltak. Arra emlékszem, hogy avittságán és "magyarkodásán" élcelődtek, de igazán nem kezdték ki.
Előzmény: Ok (82)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 83
Minden politikus beszél hülyeségeket. Legalább ekkora hülyeség volt, amit Orbán mondott Miskolcon: "-Nem tudták a szocialisták annyira tönkretenni ezt a várost, hogy a fidesz újra fel ne tudná építeni." Ezen a miskolciak nagyon felháborodtak pártállástól függetlenül. Ugyanis az utóbbi 4 évben óriásit fejlődött a város egy teljesen új stratégia mentén. Ez legfőképp a rendkívül tehetséges /azért egy szoci is lehet tehetséges,nem?/ polgármester érdeme, aki maga mögé felsorakoztatta a többi pártot,a civil szervezeteket, az egyetemeket és együtt hajtanak a városért. Márc. 15-én is együtt ünnepeltek.
Előzmény: Ok (81)
Ok Creative Commons License 2006.04.02 0 0 82
Nem tudom, hogy a bulvár műfajt érdemes-e így vizsgálni, hogy tetszik - nemtetszik...
Elég szomorú hogy a népeknek ez sokat jelent.
Meg hogy a média lásd Havas, NapKelte, Napló gyakorlatilag ezen keresztül magyarázza a politikát...

"A rendszerváltás óta Horn Gyula volt az első, akit kifejezetten személyében próbáltak lejáratni a választási kampány során. "
Nem Horn volt az első, hanem Antal József! Ő volt akit sikerrel le is járattak személyében, pedig nyugatin is elismerték, majd ellenfelei is halála után...
Előzmény: boci boci tarka (79)
Ok Creative Commons License 2006.04.02 0 0 81
Találtam egy másik fórumban egy jó beszólást, Gyurcsány negédeskedéséről:

"Ma a HÍRTV-ben láttam a Gyurcsány Nagykátai kampányát. Röhögő görcsöt kaptam. Azt mondta "kedves paraszt testvéreim...." Az biztos, hogy nagy paraszt vagy, de hogy testvérednek nevezed a kátai parasztokat az csúcs. Amikor a TÁPIÓ-LAJTAI menti parasztok tavaly a hősök terére fölmentek, akkor a testvéreidhez nem mertél kimenni. Elvárták volna, hogy odamenjél és megkérdez, hogy mi a baj? Ha testvérnek goldolod akkor különösen."
Monsz Creative Commons License 2006.04.02 0 0 80
Lehet:)
Látszik, hogy a marketing nem az asztalom, bár gyanítom, hogy aki eddig nem hallotta ezt tőle, az annyira nem foglalkozik a kérdéssel, hogy szavazni sem megy.
Mindenesetre abban mindenképpen egyetérthetünk, hogy nem fogja kihagyni ezt a részt holnap a beszédből Orbán, hiszen ez ad(hat) alapot a programnak az szimpatizánsok/bizonytalanok szemében.
Előzmény: Létszámfeletti (77)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 79

A rendszerváltás óta  Horn Gyula volt az első, akit kifejezetten személyében próbáltak lejáratni a választási kampány során. /Zárójelben jegyzem meg, minden politikus életrajzába bele lehet kötni, aki a rendszerváltás előtt vált felnőtté./ Ha meg politikus lesz valaki, akkor pláne. Szóval Horn volt az első ilyen példa.

 

Nem akarok felsorolással untatni senkit, de az utolsó két Orbán-bulvár nekem nagyon nem tetszett. Az egyik, amikor három kisgyermekét maga elé tolva közli, hogíy ő nem fél, mások se féljenek, s jöjjenek gyűlésre. A másik a mai. amikor kátyút tömöget mondván, így hívja fel a figyelmet az el nem végzett munkára. Dehát azt az emberek még 58%-a sem tudja, hogy abban a kerületben fideszes polgármester van, s az út az ő kezelésükben áll. A fidesz-vezérkar a műanyag kötényekkel, hát...

 

Nem tetszett az sem, ahogy Gyurcsány lapátolja a homokot, de még emlékszem a nagy 2001-es árvízre, amikor Orbán viharkabátban és gumicsizmában "taposta a sarat" védve a gátakat, persze előtte értesítették az összes napilap fotósát és valamennyi tv kamerája is ott volt. Azért sem felejtettem el, mert feltűnt Orbán patyolattiszta csizmája. Persze az sem volt rossz, amikor "spontán" látogatást tett egy panellakásba kamerák kereszttüzében. Na, mindegy. Ebben élünk.

Előzmény: Létszámfeletti (66)
Ok Creative Commons License 2006.04.02 0 0 78
"Szász-ügyben azért nem árt feltenni a qui prodest kérdését..."

Hát ezaz! Ne hüléskedj már! Miért váltották le, még törvényt módosítva is??
Nem a "gyurcsányi", akarom mondani Kulcsár, akarom mondani K&H botrány miatt?
Kik művelték azt???
Ne m láttad hogyan kenték először a verést Szászra, majd egy ismeretlen testedzőre,... egészen odáig hogy tulajdonképpen semmi nem történt és a taxis Gyui a bűnös???

Ez az álértemiségi hozzáállás, neharagudj! Megmagyarázni, hogy mirét jó a szar, és miért jobb a szar, mit ha nem a szar lenne...
Próbáltam eléggé komplikált lenni;)

December 5-e óta, nem hiszem hogy sok érvelésre van szükség....
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (76)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.04.02 0 0 77

Újdonságként? Nekünk (akik naponta híreket hallunk-olvasunk) másnap már semmi sem új. Viszont a legtöbb ember úgy figyeli csak a közéletet, hogy harmadjára, negyedjére fogja fel a körülötte elhangzó üzeneteket. Ha véletlenül elsőre eljut hozzá (értsd: oda is figyelt a hírekre, nem főzött, nem a gyereket fürdette, stb. közben), akkor meg hamar elfelejti, tehát nem árt emlékeztetni a legfontosabbakra.

Előzmény: Monsz (75)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2006.04.02 0 0 76
rosszul emlékszel, az írásszakértőre a jelentés hivatkozik, amiből részletet olvasnak fel.

" Nem kell ehhez jogerős ítélet." " Gondolkozz már!"

Gondolkodom, épp azt teszem. Egyelőre szemben áll egymással két állítás. Az egyik szerint itt égszakadás-földindulás volt, gyurcsány éveken keresztül csalt. A másik szerint a bíróság elutasította formai okokra hivatkozva a bejegyzést, megismételték a kérelmet és a bíróság bejegyezte a céget. Hogy melyik az igaz? Nem tudom, majd a bíróság eldönti és lesz róla jogerős ítélet.

Szász-ügyben azért nem árt feltenni a qui prodest kérdését, pontosabban nem csak Szász-ügyben, hanem bármely ügyben. A szociknak nem volt jó, hogy Szászt megverték...
Szóval, nem biztos, hogy minden dajkamesét úgy kell elhinni, ahogy azt az mn előadja.
Előzmény: Ok (68)
Monsz Creative Commons License 2006.04.02 0 0 75
Jó húzás lehet, bár szerintem legfeljebb a fidesz hívők foglalkoznak vele különösebben, miután már többször is elsütötte, nem hat újdonságként.
Előzmény: Létszámfeletti (72)
Ok Creative Commons License 2006.04.02 0 0 74
Javítok! (55) hozzászólásomban írtam le élményeimet nem a (63)-ban.
Előzmény: Ok (73)
Ok Creative Commons License 2006.04.02 0 0 73
Sok tudósításban benne volt, hogy mennyi sok híres ember ült fel a színpadra Gyurcsány mögé. Valaki fel tudná őket sorolni? Mert én nem láttam őket a színpadon. Vagy ők is pirosba öltöztek és a táblák mögé bújtak?

Ahogy (63) hozzászólásomban írtam, tényleg sokkolóan üres, demagóg, szirupos és beteg volt közelről ez a Gyurcsány. Nagyságrendekkel rosszabb mint tv-n keresztül...
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.04.02 0 0 72
Szerintem a 3,2M nagyon jó húzás, főleg amikor szembeállítja a vezérnek csúfolt OVI GYF egyprogramegyember szlogenjével.
Előzmény: Monsz (69)
Szabadelvue Creative Commons License 2006.04.02 0 0 71
>> "Ha a kormányzás helyett foglalkozik egy párt az ellenzékkel, az valóban nagy baj. De választási kampányban csak rivális pártok léteznek, ebben az esetben érthető." <<

- ugyan kérlek, ez a szoci hozzállás kormányra kerülésük óta - azaz 4 éve tart...
Előzmény: boci boci tarka (64)
Ok Creative Commons License 2006.04.02 0 0 70
Igazad van! Éljen Kun Béla, meg az ő egészségügyi népbiztos, meg annak leszármazottai, majd ők eladják, még a vonalzót is. ;)
Előzmény: boci boci tarka (67)
Monsz Creative Commons License 2006.04.02 0 0 69
Nem hiszem, hogy elhagyja a 3,2 milliót, hiszen ezzel akarja bemutatni, milyen alapokon is nyugszik a fidesz programja.
Ezen kívül biztos lesz még szó a gáz áráról, a gyógyszerek áráról, a limuzinok áráról és arról, hogy a határon túli magyarokkal mik a szándékaik, ha nyernek.
Esetleg lesz majd néhány híresség, akik elmondják majd (remélhetőleg idén fejből, és nem felolvasott szövegből), hogy miért is szavaznak a fideszre.
Arra leszek kíváncsi elsősorban, hogy mennyit hagyják majd Mikolát és Kövért beszélni, ez kulcsfontosságú lehet:)
Előzmény: boci boci tarka (64)
Ok Creative Commons License 2006.04.02 0 0 68
Szerinted egy ifjú komcsi (aki abban élt, hogy 1 lakás, 1 autó, 1 telek, 0 cseléd, 0 luxus, nyugatmákony, rothadó kapitalisták...) állami haverjaival bizniszelve milliárdos lett, ez normális? Nem kell ehhez jogerős ítélet. Az már csak hab a tortán, ha annyira hülécske hogy a neki csinált jogi kiskapukon nem fért be! Gondolkozz már!

"A neve nem szerepel, de szerintünk ő jelentett"
Ehhez meg annyit, hogy írásszakértői véleményre is hivatkoznak, ha jól emléxem...
Egyébként mindenki tudja hogy működött a szocializmus, meg azt is hogy Szász Károlyt megverették a Kulcsár ügy borítása miatt, majd képesek voltak törvényt módosítani, csak azrt hogy leváltsák. De azért csak higgy még a dajkamesékben...

Egyébként nagyon jó a film.
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (62)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 67
De sok körmöst kapnál Mikola bácsitól ezért a borzalmas fogalmazásért 3. osztályban. Tudod: alany, állítmány, tárgy, jelző stb.
Előzmény: Ok (63)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.04.02 0 0 66

Reklámkommunikáció, kampánystratégia, politikai marketing. Ez van mindkét nagy párt eszköztárában az első helyen.

 

Egyetértünk, de nem mindegy, hogy csak ez van, vagy valami tartalmat el is adnak vele.

 

Ami azt illeti, engem a személyközpontúság zavar a legjobban, s hogy ennek fő eszköze az ellenfél lejáratása, hiteltelenítése. Abban, hogy szerintünk a média kit támad jobban, közrejátszik politikai, ideológiai beállítottságunk is. Én sokszor úgy éreztem, már Gyurcsány összes cégiratát, ÁFA-bevallását, számláit és felesége nagyapjának összes sógorát ismerem

 

Lehet, hogy az elfogultságom mondja, de ezt nálunk először a szocik csinálták hatásosan 2001-2002-ben. Előtte nem volt olyan, hogy nekiálltak kikezdeni célzottan egy személyt, ahogy a szocik vetették be idén elsőként azt is, hogy egy politikussal foglalkozzon a reklámfilmjük: itt is előjön a vesszőparipám: nem a programjuk vagy az eredményük a lényeg, hanem az ellenzék.

Lehet, hogy számodra sok is volt GYF lejáratása, szerintem pedig a véleményformáló média (tehát nem a pártlapok) nagy része nagyon is elnéző volt GYF-fel.

Megkérdem tőled, hogy ha 2002-ben OVI ellen a választás előtt 2 héttel az ügyészség pert kezdeményez, akkor arról a választópolgárok hány %-a értesül? Több mint 58%-a, ugye? Ugyanis GYF ügye ennyi emberhez jutott el a Gallup szerint.

 

Megkomponált Orbán-bulvár is bőven volkt, ízlés kérdése, hogy a balos-bulvár, vagy a jobbos-bulvár irritálja-e jobban az embert.

Mondanál ilyet? Hát ha elfogultan feledékeny vagyok (közben eszembe jutott még GYF Szulák-shows bejelentése a betegségéről is)

Előzmény: boci boci tarka (59)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 65
A régi fekete dobozosok már nem dolgoznak Pesty Lászlóval. Nem véletlenül.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (60)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 64

Ha a kormányzás helyett foglalkozik egy párt az ellenzékkel, az valóban nagy baj. De választási kampányban csak rivális pártok léteznek, ebben az esetben érthető.

 

A mai mszp-gyűlés beszédei valóban megszokott, többször hallott panelekből építkeztek, s  nagyjából előre tudjuk mindeketten a holnapi Orbán-beszéd paneleit. /Bár remélem, azt a szöveget elhagyja,hogy programját 3,2 millió ember írta./

Előzmény: Létszámfeletti (61)
Ok Creative Commons License 2006.04.02 0 0 63
Hogy ki nekem azt majd én eldöntöm.
Annyit azért, hogy a ballib segnyaló elit 4éve teljesen hazug dolgokra vonyított Orbánnál. Most azokat a fóbiás cuccokat Gyurcsánynál megkapjuk hitelesen. Beteges, demagóg, -ahogy írták- kajla. Fingja sincs a jövőről. Az egész beszédje csak gyűlöletkeltésből és beteges öndícséretből állt.
(Nálam eörsipista, pedig mérértékegysége annak a megélhetési értelmiséginek, aki gyűlöletet kelt...)
Előzmény: bárhogyleszugylesz (58)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2006.04.02 0 0 62
Hadd copyzza, minél több helyre. Hadd ismerjük meg, milyen is az igazi tényfeltáró film :)
"És önök szerint gyurcsány mit tett volna?"
Így kell tényfeltárni, nem tudtad?
"A neve nem szerepel, de szerintünk ő jelentett"
Ez a tényfeltárás manapság.
Meg a köztörvényes bűnök emlegetése, amikor jelenleg ügyészi szakban tart a vizsgálat és hát ugye érdekes világ az, ahol előre tudják, mi lesz a jogerős ítélet.
Szóval, ennek a filmnek egyáltalán nem árt a reklám.
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.04.02 0 0 61

No igen, látszott, hogy a baloldalon miért nem volt eddig sok ilyen rendezvény.

Komolyan mondom úgy éreztem magamat néhány felszólalás alatt, mint amikor az iskolában a kisdobos meg az úttörő ünnepségek mentek.

 

Az pedig totálgáz, hogy egy 4 éven át kormányzó párt választási nagygyűlésének központi témája az ellenzék legyen. (ha az ellenzék nyomja a rizsát, persze hogy próbálja magát definiálni a kormánnyal szemben)

 

Mára Magyarországon felcserélődtek a szerepek: Orbán a fideszkongresszuson pár mondat gyurcsányozáson kívül a programjukról beszélt végig, itt meg a kormánypárt az elmúlt 4 év eredményeinek ecsetelése helyett fideszezett ezerrel.

 

Ez a bajom az MSZP-vel leginkább: ha kormányon vannak, akkor sem a kormányzás köti le az energiájuk zömét, hanem az ellenzékkel való verbális csata, az ellenzék ellenzékeként működnek.

 

 

Előzmény: Ok (55)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2006.04.02 0 0 60
bettsyke és a többi nicked!

Nyissál róla egy topikot, ha ennyire szíveden viseled a lecsúszott pestyt, de ne szard tele a fórumot, jó? RÉszben azért mert a flood nem okos dolog, részben azért, mert bunkóság.

Igen, megnéztem, kár a fekete dobozért, nem tudom az _akkori_ fekete dobozosok részt vettek-e ebben... remélem nem.

Nyilván pánzből él pesty is, csak hát... no, szó ami szó, legyen elég, akármilyen olcsó is a neten terjedni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!