Keresés

Részletes keresés

hunmaster Creative Commons License 2011.11.06 0 0 7822

Nézd, én korántsem magamról beszélek. Tudtam mindenről idejében, nehéz is lett volna nem tudni róla, ha egyszer előttem öt méterre csinálták.

Maga az elv zavar igazából, hogy a GMGTW előtt 2-3 hónappal már a komplett sztorit mesélgették egymásnak az emberek a Tanner Streeten. Valamit azért elvesz a dolog élvezeti értékéből a nézők számára, ha előre tudják, mi fog történni, ezt te sem vitathatod.

Előzmény: Mr. Nocadlee (7821)
Mr. Nocadlee Creative Commons License 2011.11.06 0 0 7821

A kiszivárogtató megfigyelők (újságírók, látogatók, ismerősök) ujjait pedig le kellene vagdosni. Nem vagyok híve annak, hogy minden derüljön ki egy epizódról, amire hónapokon át vártam. Kár, hogy majdnem minden rezdülés napvilágra került a Good Man Goes To War-al kapcsolatban anno :(

Most mondjam azt, hogy ha ez zavar, nem kell mindent elolvasni? Elég sok mindent előre el lehet olvasni a Doctor Who-val kapcsolatban, de ugyanakkor át is lehet ám ugrani azokat a cikkeket...

Előzmény: hunmaster (7820)
hunmaster Creative Commons License 2011.11.06 0 0 7820

Kedves előttem szóló!

Ezzel így mindent elmondtál, ami hozzátehető volt a beszélgetéshez, teljes mértékben egyetértek veled és osztom a nézeteidet: "Szerintem éppenhogy nagyon is kezében tartja a szálakat, pontosan tudja, mi miért történik, még akkor is, ha nekünk egy káosz az egész. A végén mint egy kirakósból elénktárul a kép, és fogjuk a fejünket, hogy erre hogy nem jöttünk rá korábban. Tipikus példa erre River Song története, a Good Man Goes To War végének nagy leleplezése. Olvastam interjúban, hogy Moffat már eleve úgy alkotta meg River karakterét, hogy ő a doktor felesége lesz, és amikor elkezdődött az 5. évad (az első olyan, ami Moffat sajátja), Amy nevét, a Pondot ezzel a hátsó gondolattal alkotta meg, hogy rímeljen a Riverre. "Hidden in plain sight", az elrejtés annira jól sikerült, hogy gyakorlatilag senki sem jött rá a dologra, a stáb sem, addig a pillanatig, amíg le nem forgatták az ominózus jelenetet (a színészeknek kiadott forgatókönyvben egy másik jelenet volt, elterelés céljából). De a lényeg, hogy Moffat úgy kanyarította a szálakat, hogy a történet összefusson ebben a pontban, és ugyanezt tette a doktor halálával és ez lesz majd a Trenzalore mezővel is. Azért mondom, hogy óvatosan a belemagyarázással, mert mi nem rendelkezünk azzal a rálátással, hogy kitaláljuk jó előre a történetet. " 

Erről van szó itt, Moffat nagyon nagy koponya, és tényleg távol áll minden műve az átlagos emberi gondolkodásmódtól. Később majd összeáll minden, mint a kirakós darabjai. Ne gondoljátok, hogy ez csak a rajongók fejében van így, a színészek, és mi is sokszor elveszítjük a fonalat az alibi-jelenetek leforgatása után és rengeteg megtévesztő információ birtokában.

Más, de ide tartozónak érzem: A kiszivárogtató megfigyelők (újságírók, látogatók, ismerősök) ujjait pedig le kellene vagdosni. Nem vagyok híve annak, hogy minden derüljön ki egy epizódról, amire hónapokon át vártam. Kár, hogy majdnem minden rezdülés napvilágra került a Good Man Goes To War-al kapcsolatban anno :( 

Előzmény: ysu (7819)
ysu Creative Commons License 2011.11.06 0 0 7819

Ezért is szeretem a sorozatot, mindenki azt magyaráz bele, amit akar.

Szerintem éppenhogy nagyon is kezében tartja a szálakat, pontosan tudja, mi miért történik, még akkor is, ha nekünk egy káosz az egész. A végén mint egy kirakósból elénktárul a kép, és fogjuk a fejünket, hogy erre hogy nem jöttünk rá korábban. Tipikus példa erre River Song története, a Good Man Goes To War végének nagy leleplezése. Olvastam interjúban, hogy Moffat már eleve úgy alkotta meg River karakterét, hogy ő a doktor felesége lesz, és amikor elkezdődött az 5. évad (az első olyan, ami Moffat sajátja), Amy nevét, a Pondot ezzel a hátsó gondolattal alkotta meg, hogy rímeljen a Riverre. "Hidden in plain sight", az elrejtés annira jól sikerült, hogy gyakorlatilag senki sem jött rá a dologra, a stáb sem, addig a pillanatig, amíg le nem forgatták az ominózus jelenetet (a színészeknek kiadott forgatókönyvben egy másik jelenet volt, elterelés céljából). De a lényeg, hogy Moffat úgy kanyarította a szálakat, hogy a történet összefusson ebben a pontban, és ugyanezt tette a doktor halálával és ez lesz majd a Trenzalore mezővel is. Azért mondom, hogy óvatosan a belemagyarázással, mert mi nem rendelkezünk azzal a rálátással, hogy kitaláljuk jó előre a történetet. 

Nekem a The Rebel Flesh óta van rossz érzésem, azóta nem érzem a történetet, logikátlannak tartom, és feleslegesnek minden erőlködést.

Erről beszélek. A történet nem logikátlan, csak a Te logikádtól eltérő. Ha elfogadod az író, a történet saját logikáját, akkor a dolgok helyükre kerülnek. És mindig marad dolog, amit nem értünk, de az még nem feltétlenül rossz dolog. 

Bár a Rebel Flesht még nem láttam (nem tetszett az eleje és nem néztem meg még egyszer, majd később pótolom), közvetlenül utána a Good Man Goes To War következik, és engem akkor fogott meg a sorozat úgy igazán. Azóta visszanéztem az 5. szezont, és az ismert dolgok fényében még jobban tetszett. Egészében véve a Pandorica Opens a kedvenc részem, de a kedvenc történetszálam River Song története, a Good Man Goes To War, a Let's Kill Hitler és Wedding of River Song epizódokból összerakva. 

A Doktort is megkedveltem, pedig amikor David Tennan után megláttam, hát sokkolt, pedig nem vagyok az a ledermedős fajta. 

Nekem sem tetszett igazán, sokkal tovább tartott megszoknom, mint David Tannentet Eccleston után. Maga a története tetszett, a kislány Ameliával való találkozás nagyon jó volt, és utána az, hogy véletlenül 12 évet késik (itt érdekes kérdés, hogy amikor realizálja, hogy 12 év telt el, miért nem tud már visszamenni 5 perccel későbbre). De aztán végülis megkedveltem, bár ahogy az előbb írtam, nem önmagában kedvelem, hanem az egyes karakterekkel való kapcsolatában. 

Furcsa, hogy Dr. River Song is idősebb, mint az anyja, fiatalabb színésznőt kellett volna találni, fiatal doktor + idősebb nő nem szokványos.

Vagy idősebb színészt, nem? Merthogy Alex Kingston hamarabb szerepelt a sorozatban, mint Matt Smith. De minden bizonnyal szándékos volt ez a választás (lásd az első bekezdésben Moffat tudatosságát ezzel a történetszállal kapcsolatban), és vedd hozzá, hogy a Doctor Who és a Torchwood készítői szeretik sokkolni egy kicsit a nézőket a különböző nem-szokványos kapcsolatokkal. Mindenesetre engem érdekes módon nem zavar a korkülönbség, éppen azért, mert a Doktor valójában idősebb Rivernél, még ha fiatalabb testbe is került. 

Van ebben a sorozatban egyfajta hangulat, ami belengi az egészet, talán szomorúságnak mondanám, de nem biztos, hogy ez a helyes kifejezés rá.

Abszolút egyetértek. 

Előzmény: justic1 (7817)
Hamster Creative Commons License 2011.11.05 0 0 7818

Csak úgy, bár gondolom a legtöbben már látták másutt:

... and I would walk five hundred miles

Ezer éve nem riasztgattalak benneteket Doctor Who -s cuccokkal, de most ismét megteszem: ez a videó a négy és feledik új Doctor Who évad forgatásakor készült (na jó: a nagy része) - a teljes készítőcsapat együtt bohóckodik Marshall és Ted kedvenc a Proclaimers meglehetősen[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

justic1 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 7817

Hát majd meglátjuk.

Mindenesetre ha nekem megjósolnák, mert meg van írva, hogy meg fogok halni, nem is küzdenék, hanem beletörődnék, és kihasználnám a hátralevő időt. Mert minek, felesleges ott már minden küzdelem, félrevezetés, megtévesztés, ha egyszer a Doktornak meg van írva, akkor ott kell lennie a mezőn, hogy feltegyék neki a kérdést.

Az is benne van a pakliban, hogy mi van akkor, ha felteszik, de a Doktor nem válaszol. Ha a Doktor válaszol, vége a Csendnek is, meg neki is, tehát valamilyen módon kapcsolódnak egymáshoz.

Ezért is szeretem a sorozatot, mindenki azt magyaráz bele, amit akar. Nekem a The Rebel Flesh óta van rossz érzésem, azóta nem érzem a történetet, logikátlannak tartom, és feleslegesnek minden erőlködést.

A Doktort is megkedveltem, pedig amikor David Tennan után megláttam, hát sokkolt, pedig nem vagyok az a ledermedős fajta. Sok mindent félremagyráz a Doktor, nekem ez a Tizenegyedik eleste is olyan elcsépeltnek, túl  nyilvánvalónak tűnik. De a legutóbbi évadban is az lett, ami nyilvánvalóvá vált idővel.

Olyan "meleg" feje volt, túl fiatal, pedig semmi bajom a melegekkel, mindenki azt szeret, akit akar.

Aztán később folyamatosan fejlődött, érződött, hogy fiatal testben nagyon idős ember lakozik. Amyt nem sikerült megkedvelni, van benne valami, amit irritálónak találok, idegesít.

Furcsa, hogy Dr. River Song is idősebb, mint az anyja, fiatalabb színésznőt kellett volna találni, fiatal doktor + idősebb nő nem szokványos.

Van ebben a sorozatban egyfajta hangulat, ami belengi az egészet, talán szomorúságnak mondanám, de nem biztos, hogy ez a helyes kifejezés rá.

Szóval, nagyon várom a következő évadot, bár az még messze van.

Előzmény: ysu (7816)
ysu Creative Commons License 2011.11.03 0 0 7816

Na de hát ha egyszer ott van a jóslat, és innen nem értem a dolgot, a jóslatok azért vannak, hogy mindig beteljesüljenek...

De mindig elképzelhető, hogy valaki azért tesz meg valamit, hogy egy jóslat ne következzék be. Aztán vagy bekövetkezik, vagy nem, ez története válogatja. Van olyan felfogás, hogy bármit csinálunk, a sorsunkat nem kerülhetjük el, ezekben a sztorikban mindig beteljesednek a jóslatok, legfeljebb kerülő utakon. Van a másik felfogás, miszerint a saját sorsunkat mi alakítjuk, ezekben a sztorikban el lehet kerülni egy fenyegető rosszat egy bizonyos tettel. Nem vagyok biztos benne, hogy Moffat melyik felfogást vallja magáénak, talán az elsőt, vagy az is lehet, hogy a kettő keverékét (a sorsunk bizonyos eseményeit nem kerülhetjük el, de azon belül döntési és irányítási helyzetben vagyunk). 

Nekem úgy tűnik, a Silence attól tart, hogy a Trenzalore mezején történtek őket veszélyeztetik (Silence will fall = a Silence elesik, elbukik), és inkább hamarabb megölik a doktort, hogy így elkerüljék a végső szembenézést, az egész trenzalore-i történteket. Ez persze valószínűleg nem jön össze nekik, hisz a doktor nem halt meg, de ők ezt nem tudják, ami önmagában egy érdekes dolog. 

De még egyszer hangsúlyozom: ki lehet találni mindenféle megoldásokat arra, hogy hogyan fognak ezek az események kibontakozni. Remekül el lehet szórakozni ezzel, mert izgalmas agymunkát jelent. De minden egyes ezzel töltött perccel nő az esély, hogy az a megoldás, amit az íróktól kapunk, amikor eljön az ideje, csalódás lesz, hisz teljesen más lesz, mint amit mi kitaláltunk. Sokszor sokkal egyszerűbb, kevésbé kidolgozott. És akkor jön a csalódás. Hidd el, nem véletlen, hogy annyi ember csalódott a Lost és a Battlestar Galactica végső epizódjában. Mindkét sorozatnál úgy volt csöpögtetve az információ, hogy az embereket találgatásra serkentsék. És az emberek találgattak, találgattak, aztán megsértődtek, mikor nem az történt, amit kigondoltak maguknak. Én nem szeretném ezt. Arra vagyok kíváncsi, amit Steven Moffat talált ki, és kivárom, amíg odajutunk. :)

Egyébként furcsa nekem Dr. River Song-ot látni, valahogy nem tudom megszokni lehet, hogy most illúzióromboló leszek, ő játszotta az egyik Jane Austen modern feldolgozásban a Bennett asszonyságot.

Én miatta nézem most újra a Vészhelyzetet. :) Már 3 szezonnyin vagyok túl (4-7). Egyébként én kedveltem Rivert az elejétől, de kicsit fura is volt. Akkor kezdtem igazán más szemmel figyelni, amikor a Good Man Goes To War c. epizódban a története összekapcsolódott Amy és Rory történetével. Az zseniális húzás volt, és az a végső jelenet hátborzongatóan jó. 

Rory nagy kedvenc nálam

Nálam is. De valójában mindhármukat szeretem: Amyt, Roryt és Rivert. És szeretem a Dokit is, de nem önmagában, hanem amikor velük hármukkal van interakcióban. 

Előzmény: justic1 (7815)
justic1 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 7815

Igen, eddig én is eljutottam, hogy önként megy börtönbe, a nappalokat ott tölti, az éjszakákat meg a dokival. :) Eddig elvitatkoztak az emberek ezen is, hogy mivégre annyi útitársnő, ha egyszer nincs magánélete.

Na de hát ha egyszer ott van a jóslat, és innen nem értem a dolgot, a jóslatok azért vannak, hogy mindig beteljesüljenek, de aztán nem tudni persze, mikor, hogyan és mi jön a jóslat beteljesítése után.

Ezért van gondom ezzel a megtévesztéssel, a Doktornak ott kell lenni mindenképpen, a Tizenegyedik eleste-re én is arra tippelek, hogy a Doktor halálára utalt Dorium.

Ez a jóslatos olyan, mint  Nostradamusnál az, hogy megjövendölte Napóleon-t, senki nem tudja, mikor következik be, de akkor, amikor megtörténik, minden úgy lesz, mint ahogy elhangzik. A jóslatokat szó szerint szokás érteni, mégha egy kicsit át is van költve, értelmet csak akkor nyer, ha már lezajlott az esemény, amiről szól. Igen, én is kíváncsi vagyok, miért van vége a Csendnek, ha megválaszolja a kérdést.

Éppen ezért magas ez nekem, a Slience is hiába erőlködik, ha egyszer a Doktornak felteszik ott a kérdést, a Slience is tudja akkor, hogy nem halt meg Utah-ban a Doktor és Dr. River Song-nak is tudni kell, a jövőbeni énjének, hogy mi lesz a Doktor halálával kapcsolatosan, az eseményen eljátszotta, hogy nem tud semmit, szerintem. Hiszen ő is hazudik, mint a Doktor, ugye.

Egyébként furcsa nekem Dr. River Song-ot látni, valahogy nem tudom megszokni lehet, hogy most illúzióromboló leszek, ő játszotta az egyik Jane Austen modern feldolgozásban a Bennett asszonyságot. XD Nem kellett volna megnéznem a Lost in Austen-t.

Rory nagy kedvenc nálam, nagyon sajnáltam, mikor meghalt a másik Amy.

Előzmény: ysu (7813)
Mr. Nocadlee Creative Commons License 2011.11.01 0 0 7814

Kedves Arthur, ne riaszd el az újoncokat.

ysu Creative Commons License 2011.11.01 0 0 7813

Nem a Silence juttatja Rivert börtönbe. River önként vállalja a börtönt, hogy fenntartsák a látszatot, hogy a doktor meghalt. Gondolom a Teselecta is tud a dologról (minthogy ők is segítenek a csalásban), és ugye ők az ítéletvégrehajtó szerv. Talán ezért is tud River olyan könnyedén ki-be járkálni, mintha hazajárna. :) 

Én arra vagyok kíváncsi, vajon River szemszögéből hány évnyi kapcsolat jut nekik és a doktoréból mennyi, de ezt valószínűleg sosem fogjuk megtudni. Bonyolultak az időutazók szívügyei. :P

A Fall of Eleventh legvalószínűbben a 11. doktorra utal, nem igaz? 

Előzmény: justic1 (7812)
justic1 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 7812

Ja, és még annyit, hogy a jóslat szerint a Doktor ott lesz Trenzalore mezőin, Tizenegyedik eleste -nél, amikor elhangzik az első kérdés, amire ha válaszol, akkor végük a Slience-knek, akkor az egész Utah-os dolog teljesen felesleges dolog volt, amivel nem lehetne megtéveszteni senkit, a Slience-t, mint vallási rendet sem, ennélfogva továbbra is üldözni fogják a Doktort.

A jóslat beteljesüln, akkor a Slience-nek is tudnia kell, hogy a Doktor nem hal meg ott, Dr. River Song által, és akkor River börtönbe kerülése is felesleges.

justic1 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 7811

Figyelj, találós kérdésest nem játszok, óvodás szint. Mondd meg, mi az, ami nem tetszik, aztán kész.

Mint mondtam, megnéztem a Doctor Who-t, folyamatosan, most is újranézem.

Feltettem pár kérdést, amit nem értek, erre reagáltál, nézzem újra. Hát köszönöm.

Eddig tartott, összeszedni a bátorságom, hogy feltegyek kérdéseket, de ilyen fogadtatás után kétszer is meggondolom, írjak-e megint.

Tudod, rengetegen olvasnak titeket, olyanok is, akik éppen nem szólnak hozzá, mert nem mernek, pont attól tartva, hogy egyből beszólnak, meg elküldik újranézni a sorozatot.

A Doctor Who egyékbént nem akárkinek való, nagyon nehéz megérteni, rengeteg az ugrálás benne, olyan események, amik miatt mindig meg kell nézni megint.

Például a The Rebel Flesh-ben is van, mikor a Doktor elájul egy villámcsapás után, majd felébred. Igen, de ki tudja, mi történt közben.

Ezért kérdezek, erre azt a választ kaptam, hogy jól van kisfiam, üljél le, és nézd meg még egyszer.

Leírtam már korábban, hogy megint újranézem, mert nem unom meg a sorozatot, nagy kedvenc.

Köszönöm a választ annak, aki priviben írt, vannak itt rendes emberek is.

Előzmény: ArthurClarke2001 (7810)
ArthurClarke2001 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 7810

Ez nem beszólás. Csak ilyen kérdések után felmerül az emberben, hogy valóban láttad e az egész sorozatot, érted-e, vagy szereted-e egyáltalán.

Előzmény: justic1 (7808)
ysu Creative Commons License 2011.11.01 0 0 7809

Megpróbálok válaszolni néhány kérdésedre: 

1. Azt, hogy mi FOG történni, egyelőre csak Steven Moffat tudja. Én nem is vesződöm vele, hogy már most értsem, hagyom magam meglepni. :) Szerintem Te is jobban jársz, ha Te is ezt teszed. 

2. Nézd meg újra a szezonnyitót. Nézd meg, hogy hogyan reagál River Song a doktor lelövésére. Nézd úgy, hogy feltételezed, tudja, hogy ki van a sisak mögött, csak nem mondja, nem mondhatja el. Működik. 

3. River és a doktor közös élményei benne vannak az idővonalban, de hogy mikor történnek, azt nem tudjuk, ahogy azt sem, hogy látni fogunk-e valamit belőlük vagy sem. Lásd az első pontot.

A Bono énekel a kislánynak kitételt nem tudom értelmezni, én egy olyat tudok, amikor Stevie Wonder énekelt a felnőtt Rivernek a születésnapján a Good Man Goes To War c. részben. 

(Zseniális húzás volt az a jelenet, mert a vicc - Stevie 1800-valahányban a Temze partján énekelt, de csss, ő sem tudja - teljesen elterelte a figyelmet a lényegi információról, miszerint River Songnak aznap van a születésnapja, amelyen Melody megszületett.)

Az öreg, aki velük volt a Doktor lelövésekor, az ugyanaz volt, akivel fiatal korában kavartak a 60-as évek Amerikájában. A fiatalt Mark Sheppard játszotta (Firefly, Battlestar Galactica), az idősebbkori mivoltát pedig Mark apukája IRL, William Morgan Sheppard. 

Előzmény: justic1 (7804)
justic1 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 7808

Köszi szépen, de nem beszólást kértem.

Előzmény: ArthurClarke2001 (7807)
ArthurClarke2001 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 7807

te jó ég......

nézd meg normálisan az epizódokat, úgy hogy oda is figyelsz.....

Előzmény: justic1 (7804)
justic1 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 7806

Remélem sikerül, itt szoktam mindent keresgélni, bár néha vigyázni kell, mert jelszavas, de Doctor Who 2010-es soundtrack-je is megvan, csak lapozni kell, egyébként valami Murray Gold -ot látok mellette kiírva, ehhez nem értek. 

Itt

justic1 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 7805

Egyébként kedvencen a Demonoid. Ott aztán minden van, ami Doctor Who-s, könyvek, hangoskönyvek, részek, de csak angolul.

Angolul is ezért tanultam egyébként meg, önszorgalomból, mert nagyon idegesített, hogy magyarul ennyire nincs meg semmi, mindenre ennyit kell várni, mire kijön, aztán meg nem azt kapjuk, mint ami az angol fordítás szerint van.

Ettől a falra tudok mászni, ezzel lehet kikergetni a világból.

Szóval, sajnos a mai világban kell az angoltudás, két év alatt meglett a nyelvvizsgám. Mindent meg lehet szerezni a netről, csak tudni kell helyesen rákeresni.

justic1 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 7804

Sziasztok!

Új vagyok itt, de nagyon szeretem a Doctor Who sorozatot, régóta nézem, bár fanatikusnak nem mondanám magam. 

Angolul nézem, felirattal, nyelvtanulás céljából, magyart és angolt együtt olvasom.

Nagyon tetszett az évadzáró, bár több dolog homályos nekem még ezzel kapcsolatosan.

Fel is tenném a kérdéseket, hátha valamire ti is tudtok magyarázatot adni.

1. A Csenddel kapcsolatosan, a Csend, ugye azt akarja, hogy a Doktor ne legyen ott, ne válaszoljon a neki feltett kérdésre, mert akkor meghal. Ezzel tulajdonképpen a Doktornak is kedvez, a Doktor érdeke is az lenne ugye, ha nem lenne ott.

Ha válaszol, a Csend lezuhan, a Csend elbukik. A Doktor azt mondja, hogy az ő haláláról van szó. Tehát akkor lényegében ugye az egész teljesen értelmetlen, akkor elvileg megegyezhetnének, aztán mindenki menne a dolgára. Pont az fog elvezetni a Doktor halálához, és ahhoz az eseményhez, hogy a Csend mindenáron meg akarja akadályozni, hogy ott legyen. Ennélfogva, tehát maguk alatt vágják a fát?Itt csak egy megoldás lehetséges, ha a Doktor tényleg meg akar már halni, és tudni is fogja, hogy ott hal meg, ennélfogva önként megy oda. Zavaros nekem ez.

2. Dr. River Song kétszeres ottlétét se értem, Utah-ban. Ugye, ott van egyszer Dr. River Song jövőbeli énje, aki kiszabadult a börtönből, miután ott, Utah-ban megölte a Doktort. Akkor megint nem értem, miért nem tudta Dr. River Song, hogy most fog meghalni a Doktor, ki van a ruhában. Ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy miért hagyták már megint ki a magyar fordításból azt, hogy Dr. River Song-ot, egy Apolló űrhajós ruhába rakták, és a ruha irányítja.

Dr. River Song és a Doktor közös utazásai, élmények kimaradtak az idővonalból, ugye, mondta a Doktor, hogy Bono énekelt a kislánynak a Temze partján, tudjátok, ki volt az az ember még, aki eljött velük a Doktor halálát megnézni? Vagy ez elkerülte a figyelmemet.

Jó volt az évadzáró, bár nekem a Pandorica-s epizódok vitték a prímet, David Tennant is abszolút kedvenc volt, de az új Doktort már jobban kedvelem ezek után. Mikor felnézett jövendőmondóként, ugyanaz volt, mint akkori részben. :)

A másik, mi lett Hitlerrel, ugye, bezárták a szekrénybe, aztán otthagyták.

Dorium Maldovar vicce is ütött, habár ott se értettem a wi-fi-s dolgot. Majd egy kriptában pont van wifi vétel, na mindegy. Aztán elvitte a hajóra, és pont a Doktor hajóján meg fejjel lefelé nem tudta keresni. :)

Mindig van egy idő, amikor a hősök eltűnnek, egy időre, olyankor a történetvezetés átugrik egy más idősávba.

Szeretem az ilyen sorozatokat, ahol el kell gondolkodni, hogy most akkor hol is tartunk éppen, vissza kell nézni, mi hogy volt, melyik szereplő mikor tűnt fel, könyvben is ilyeneket olvasok.

hunmaster Creative Commons License 2011.10.31 0 0 7803

DVD-minőségben viszont legalább megvannak! :)

Előzmény: Mr. Nocadlee (7802)
Mr. Nocadlee Creative Commons License 2011.10.31 0 0 7802

A 2005-2008-as évadok még nem HD-ben készültek, így nem.

Előzmény: makinen2 (7801)
makinen2 Creative Commons License 2011.10.30 0 0 7801

Eltartott egy ideig, míg rájöttem, hogyan működik, de utána valóban egyszerű.

Köszönöm mindenki segítségét!

Vajon a régebbi (2005-2008) évadok elérhetők nagy felbontásban?

Előzmény: Mr. Nocadlee (7800)
Mr. Nocadlee Creative Commons License 2011.10.29 0 0 7800

Van egy Subtitle Workshop nevű program, ha van feliratod, pár perc alatt át tudod időzíteni hozzá, még ha más verzióhoz van is.

Előzmény: makinen2 (7799)
makinen2 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 7799

Most találtam én is egy rapidos mkv-BlueRay verziót, megpróbálom azért, hátha vannak még csodák... :))

Ha a magyar feliratom nem is jó esetleg hozzá, angol felirat legalább van benne.  :)

Előzmény: Mr. Nocadlee (7797)
makinen2 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 7798

Köszi, de a BDrip verzió nem lesz jó, hiába mkv formátum, mert a felirat az előbb említett release-hez van időzítve.

Előzmény: Mr. Nocadlee (7797)
Mr. Nocadlee Creative Commons License 2011.10.29 0 0 7797

Én látok egy 720p mkv bdrip verziót, csak nem tudok meghívót küldeni... :-(((

Előzmény: makinen2 (7793)
hunmaster Creative Commons License 2011.10.29 0 0 7796

Az m2ts - mkv konverzió szerintem csak egy pacsi a szarnak, és nem is egy egyszerű folyamat.

Esetleg: 

Előzmény: makinen2 (7795)
makinen2 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 7795

Ugye?! Fene enné meg...

Ebben csak az a vicces, hogy találtam olyan programot, ami ezt az m2ts formátumot mkv-be (is) képes átalakítani, de az audió beállításoknál csak mp3 értékek állíthatók be... :((

Igazuk van, kukába az 5.1-es DTS hanggal, kell a fenének... :((

Előzmény: hunmaster (7794)
hunmaster Creative Commons License 2011.10.29 0 0 7794

m2ts-t látok én is csak. :(

Előzmény: makinen2 (7793)
makinen2 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 7793

Próbáltam megkeresni a 2009-es special részeket HD felbontásban, mkv formátumban (eddig ezek is csak DivX minőségben voltak meg nekem), meg is találtam, a The Next Doctor kivételével. Ennek csak divx-es és BDRip (m2ts formátum) változatai vannak. Ha esetleg valaki tudna elérhetőséget 720p HDTV x-264 Bia release-hez, nagyon megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!