Keresés

Részletes keresés

saniiitas Creative Commons License 2008.02.26 0 0 72
semmi gond, keresek tovább!
Előzmény: 36évi (71)
36évi Creative Commons License 2008.02.25 0 0 71
Na, arra most nem válllakozom. Bocs, mást meg nem tudok...
Előzmény: saniiitas (70)
saniiitas Creative Commons License 2008.02.22 0 0 70
olyannyira nem tudok varrni, hogy egy gombfelvarrás is gondot okoz. Varrónőt keresek, de tőlem lehet férfi is, csak tudjon bútorhuzatot varrni.
Előzmény: 36évi (67)
banyalinda Creative Commons License 2008.02.17 0 0 69

Szóval én is varrógép vásárlása elött állok vagyis inkább interlock és fedőzőgép a célom.

De a Varrógépről álmodozóknak ajánlom figyelmükbe a Romitex boltot XIII. Rozsnyai 11-13 alatt.Mindent ki lehet próbálni és a szerviz is ott van. Szóval kipróbálhattam ott egy Brother NV-10-st. Nagyon-nagyon jó volt:aut.gomblyuk, díszöltések, applikációs talp vágófejjel stb. az ára sem a világ vége.Kb.60.e. De ajánlották a Brother Nv 50-t=119.000,- Fantasztikus.Bárcsak nekem olyan lehetne!!!De fájna a szívem a Pfaff select1530-omért is, ha nem használhatnám már.

Mit gondoltok mi a legjobb választás?:

Interlockban Jaguár 055,

vagy Brother 3034,

vagy Huskylock 901

vagy Bernina

vagy Janome?

Hetek óta cikázok a saját döntéseim között. Holnap döntenem kell, segítsetek!!!

De a kombinált gépeknél van aut.szálfeszítés is. Az sem lehet rossz.

És a Merrylock gépekről hallottatok vmit?

Néhény hete sikerült túladnom a Singeremen egy szerelőnek. Nagyon pocsék volt!!

S.O.S.!!!

Előzmény: atandi (55)
36évi Creative Commons License 2008.02.17 0 0 68
Itt találsz egy pár férficuccot...

férfi Vogue minták


A McCall's-nál is van férfi szakasz, de azt én valamiért nem bírom megnyitni.

ez a főoldal.
Előzmény: hajni147 (65)
36évi Creative Commons License 2008.02.17 0 0 67
Magad varrnád és kérdésed van vagy varratnál huzatot? Mert az előbbiben talán tudok segíteni.

Előzmény: saniiitas (66)
saniiitas Creative Commons License 2008.02.17 0 0 66
Segítsetek lécci! Nem igaz, hogy senki nem tud ajánlani valakit, aki bútorhuzatot tud varrni.
hajni147 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 65
szia! hat egyelore csak ugy altalaban kerdeztem, hogy letezik e olyan oldal, ahonnan le lehet tolteni, mert meg sehol sem lattam. de mondjuk rovidujju ing, ha lenne, azt szivesen varrnek.
Előzmény: metyi (64)
metyi Creative Commons License 2008.02.10 0 0 64
Szia! Milyen szabásmintát szeretnél? Én régebben varrtam Burdából férfi családtagjaimnak,hátha tudok segiteni.
Előzmény: hajni147 (63)
hajni147 Creative Commons License 2008.02.10 0 0 63
sziasztok!
azt szeretnem kerdezni, hogy nem udna e valaki ajanlani egy oldalt, ahonnan ferfi ruha szabasmintat lehet szerezni.burdat szoktam megvenni, de abban szinte csak noi es gyerekruhak vannak. koszonom:hajni
A maranta Creative Commons License 2008.02.07 0 0 62

Sziasztok! Most fedeztelek fel benneteket. Régebben elég sokat varrtam magamnak, aztán szünet, de mostanában megint kezd időm lenni rá, bár nem ruhavarrással kezdtem. Szerintem a Busda szabásminták elég jók, sokat varrtam belőlük. Igaz némi alapot jelentett, hogy anyukám tud varrni (nem varrónő) és kicsi koromtól azt láttam, hogyan csinálja. Tanfolyamontanulta, a szabást is, és nagyon klassz dolgokat varrt nekünk. Télikabátot is. A lényeg szerintem a Burda szabásmintáknál is, hogy először pontosan levedd a saját méreted. Lehet, hogy a blúz méreted így 40-es, a szoknya pedig csak 38-as mondjuk. És amikor összeállítottad a rohát akkor igenis fel kell próbálni és beállni a tükörbe, megnézni, mindenhol jól áll-e rajtad. Akkor még lehet korrigálni. Beférceled magadon, vagy még jobb, ha meg tudsz kérni rá valakit, aki segít ebben (mondjuk barátnőd), és a férc mellett bevarrod. Az első néhány alkalom után, már szinte ránézésre menni fog! Egy -egy drágább anyagnál szerintem megéri a fáradtságot.

saniiitas Creative Commons License 2008.02.01 0 0 61
Sziasztok!
Bútorhuzat varrásban járatos egyént keresek.
Köszi, ha valaki segít.
atandi Creative Commons License 2008.01.30 0 0 60

Szia Metyi és Szabók-Varrók!

Igen, valóban egyszerűnek tűnik, de az ára miatt az ember nem ugrik csak úgy bele...

Viszont megtörtént a nagy vásárlás! Egy klassz endlizőre vágytam, s megvan! Nagyon kedves szakemberhez mentünk Budán, igazán roppant készséges volt. Ahogy ő is mondta, s mástól is hallottam, ma már Singereket-olcsóbbat legalábbis - nem szabad venni. Csak 1-2 legdrágább modellje ér már csak valamit, a többi tömegigényeket kiszolgáló, de nem hosszú életű. Én egy Jaguar 055 típusú endlizőt/lockot/overlockot (annyi féleképpen nevezik) vettem. Eredetileg szerettem volna coverlock-kal vagyis fedőzővel kombináltat, de mint minden másra, a varrógépekre is igaz, hogy minnél több mindent tud, annál kevésbé tud bármit is. Vagyis semmiből se szabad kombigépet venni. Mert az semmit se tud rendesen. (pl. mosó és szárítógép egyben, stb). Szóval fedőzőm nincs, ami rugalmas anyagokhoz, fürdőruhához, ilyesmikhez jó lenne, de meg lehet lenni nélküle, úgy döntöttem. A Jaguár viszont GYÖNYÖRŰEN varr, csendes, fodroz, hét nyelven beszél, imádom! Öröm vele varrni!!! Majd felteszem, mit alkottam most vele, sztem nagyon jó lett. :-)

JÓ varrást mindenkinek!

Előzmény: metyi (59)
metyi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 59
Szia Atandi! Köszi,beirtam a google keresőbe,egy rövid,német videót néztem meg.
Ezen ugy néz ki,hogy secc-perc és kész a szabásminta,szabás,varrás és megvan a kivánt ruha. Hát nem tudom tényleg ilyen? Mert hát az ára,szerintem nem kevés. Én a Burda szabásmintáival meg voltam elégedve,nekem bejött.
Előzmény: atandi (58)
atandi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 58

Szia Metyi és Többiek!

Írd be a keresőbe (nálam google), hogy aranyszabásminta vagy Lutterloh, ki kell jönnie. A bemutatóvideó nagyon meggyőző... Csak pont attól tartok, amit itt írt valaki, hogy neki nem igazán sikerült mégsem. Meg hát az ára...

Profi szabászok egyébként mind azt mondják, hogy a Burda szabásmintái távolról sem tökéletesek, s magam is ezt vallom. Eleve más alkatúak a német nők. Aztán persze ha valai pont konfekcióméret, akkor van a legkevésbé szüksége arra, hogy maga varrjon. Sokan épp azért varrnak, mert nem stimmel rájuk egyik konfekcióméret sem. Vagy hogy egyedit hordhassanak. Jó lenne többek véleményét ismerni a Lutterloh-ról...

Előzmény: metyi (57)
metyi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 57
Sziasztok!Felkeltettétek az érdeklődésemet a Lutterloh módszerről.A googl.rákerestem,de nem tudtam megnézni a videót róla. Régebben én is sokat varrtam a családnak,ismerősöknek,de ahogy nőttek a gyermekeim és megfertőzödtem a foltvarrással,elmaradt. Én Burdából varrtam.Ez a módszer jónak tünik,csábitó.
Előzmény: atandi (56)
atandi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 56
 

Szia Mari2! Én is most találkoztam először a Lutterloh módszerrel, s elsőre bizony fantasztikusnak tűnik... de ahhoz azért elég drága, hogy az ember rögtön beleugorjon...Te rögtön megvetted, vagy kérted előtte a mellényt? Vagy kölcsönkaptál mintát? Nagyon csábító, jó lenne kipróbálni, de még hezitálok... Meg aztán nem minden arany, ami fénylik...talán még az "aranyszabásminta" sem. A precízség renkívül fontos, az biztos. Én már huszonéve varrok hobbyszinten, csakis magamnak, és ez a legfőbb tapasztalatom. Millimétereken is sok múlhat. Elvégeztem egy Burda tanfolyamot is, egy-két okosságot ott is tanultam, de nem lettem tőle profi. Most gépvásárlás előtt állok, fő a fejem, túl nagy a választék... és persze mindent tudjon és még túl drága se legyen. Na, ilyet keresek :-)

Szívesen segítek, ha bárkinek kérdése van. Üdv: Atandi

Előzmény: mari2 (48)
atandi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 55

Szia Mari2! Én is most találkoztam először a Lutterloh módszerrel, s elsőre bizony fantasztikusnak tűnik... de ahhoz azért elég drága, hogy az ember rögtön beleugorjon...Te rögtön megvetted, vagy kérted előtte a mellényt? Vagy kölcsönkaptál mintát? Nagyon csábító, jó lenne kipróbálni, de még hezitálok... Meg aztán nem minden arany, ami fénylik...talán még az "aranyszabásminta" sem. A precízség renkívül fontos, az biztos. Én már huszonéve varrok hobbyszinten, csakis magamnak, és ez a legfőbb tapasztalatom. Millimétereken is sok múlhat. Elvégeztem egy Burda tanfolyamot is, egy-két okosságot ott is tanultam, de nem lettem tőle profi. Most gépvásárlás előtt állok, fő a fejem, túl nagy a választék... és persze mindent tudjon és még túl drága se legyen. Na, ilyet keresek :-)

Szívesen segítek, ha bárkinek kérdése van. Üdv: Atandi

Előzmény: mari2 (48)
Bali-lover Creative Commons License 2007.11.13 0 0 54
Köszi a tippet. Igen, nekem is azt mondták a szakmabeliek, hogy óvakodjak a műanyag alkatrészű géptől. Még folyamatban van nálam a vásárlás...
Előzmény: Éva71 (52)
bigbuzz Creative Commons License 2007.11.12 0 0 53

Sziasztok!

 

Régi lábbal hajtós Singer varrógéphez keresnék ékszíjat, vagy ötletet, hogy mivel lehet azt pótolni.

Hol lehet ilyesmiket kapni?

 

Köszi!

 

B

Éva71 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 52

Szia!

 

 

Én most vettem varrógépet, hosszas töprengés után egy Privileg 1192 tipusút. Még egyenlőre a kipróbálásnál tartok, de nagyon tetszik. Fontos szempont volt nálam, amire szerelő hívta fel a figyelmemet, hogy fém alakatrészekből álljon belülről. A másik dolog, hogy az annak idején nálunk is menő Singer, már rég nem az a jó márka, csak az emberek azt ismerik. A márkanevet eladták, úgyhogy már semmi köze sincs a régi jóminőségű német varrógéphez. Budapesten a József körúton van egy kis üzlet (mellette egy Burda bolt), ahol nagyon kedves eladók segítenek kiválasztani a gépet (idősebb szakemberek, őszinte segítési szándékkal), ahol elég jó kínálat van. Fenn vannak az interneten is, www.varrogepek.hu oldalon.

 

 

Más:

 

Szeretném azoktól megkérdezni, akik ismerősök már anyagos boltokban, hogy ki tudja, hol lehet kapni jó minőségű, kétoldalas Frottír anyagot Budapest-Vác viszonylatban, ami azért tűrhető áron is van.

 

Üdv., Éva

 

Előzmény: Bali-lover (50)
crowkins Creative Commons License 2007.10.16 0 0 51
 

Sziasztok!

Nem tudtok véletlenül eladó varrógépet amivel bőrt is lehet varrni?

Előre is köszi!

 

üdv!

Bali-lover Creative Commons License 2007.10.15 0 0 50

Sziasztok!

 

Ha valaki olvasná esetleg még ezt a fórumot: szerintetek milyen típusú varrógépet érdemes otthonra beszerezni?

 

Kicsitunder Creative Commons License 2007.06.11 0 0 49

Sziasztok!

 

Nem tud véletlenül valaki olyan oldalt, ahol a szabásminták mellett a méreteket is feltüntetik?

mari2 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 48

Sziasztok!

Olyan valakit keresek, aki ismeri a Lutterloh-féle szabásmintákat, és már varrt is belőle!

Már próbáltam belőle varrni, de nem igazán úgy sikerül a szabásminta, mint ahogy a rajzon látható. Lehet, hogy csak én vagyok hozzá ügyetlen?!

metyi Creative Commons License 2007.02.03 0 0 47
Sziasztok!Én is a Burdából tanultam varrni,családom,barátnőim és persze saját magam részére. Már kevesebbet varrok ruhákat,de talán néha be tudok hozzátok kapcsolódni,most már a foltvarrás tölti ki a szabadidőmet.

kalap ur!
A kötés- folt-varrás topikban feltettem nyuszós képek,az ő szabásmintájukat el tudom küldeni,a fülét legfeljebb kockás anyagból csinálod. Persze nem biztos,hogy ilyenre gondoltál!
kalap_ur Creative Commons License 2007.01.10 0 0 46

Sziasztok!

 

Nem tud valaki kockásfülű nyúl figuráról szabásmintát?

mavtelep Creative Commons License 2006.12.19 0 0 45

Szervusztok!

Én hetente 2x, 3x  idenézek, ha tudok, segitek! Általában este jövök!

Előzmény: cordula2 (43)
gubike Creative Commons License 2006.12.02 0 0 44

Pontosan másold át a szabásmintát, ne hagyd ki a különböző jelöléseket sem, ezeket az egyes darabokon pontosan illeszd egymáshoz, és kövesd a varrás tanácsolt menetét.

Én már nagyon régen varrtam ruhát, de talán ez a lényeg.

Előzmény: cordula2 (43)
cordula2 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 43
Lehet, hogy én vagyok a világon az egyetlen nehéz felfogású de nekem a Burda leírása sokszor Kínai. Teljesen amatőr vagyok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!