Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Sütemények Réme Creative Commons License 2024.01.31 0 0 89466

Bocs'.... az elmúlt 48 órában aludtam 2 + 4órát (az első kettőt, állófűtés és hálófülke nélküli tgk-ban....messze vagyok a fitt és kipihent átlagembertől :-))))

 

tehát: http://www.filepdiesel.hu/kapcsolat/

 

Velem, mindíg ultrakorrektek voltak.

 

Vagy kérdezd meg BmS1 mestert, nincs- e valami 5lete ...tipp.... okosság.....  https://injektor.hu/kapcsolat

 

esetleg nyíri dízel budenz utca  (itt régen voltam, még Fiat Tipo 1.9TDs koromban....korrekt hozzáértő úriember)

 

vagy kecel?  tgk ügyben voltam ott párszor, adagolós, steKKKKpumpa és CR ügyben ---> rendes tag és precizen dolgoznak ,tartják amit vállaltak   ....nekem legalább is ez jött le.... https://www.benedeczki.hu/kapcsolat/

Előzmény: PartManus (89462)
Sütemények Réme Creative Commons License 2024.01.31 0 0 89465

Szia.

 

Amondó volnék, próbálkozni kell, hátha.... 5letelek...a segítő szándékot nézd, kérlek

 

Olyanok, akik járnak ki / van élő kapcsolatuk, a macskazabálókkal....  :-D

 

 

 

Lönci - https://www.hasznaltlemezfelni.hu/rolunk.html

 

Roland - https://olaszautobonto.hu/kapcsolat/

 

Oszi - Cím: Budapest, Ipacsfa u. 12, 1186Telefonszám: 06 30 954 5434

 

Érdi Mágus ( tulajt kerüld.....nem való emberek közé ) -----> Peti kizárólag H-P 8-17ig (30)60huszone gy620, ha van arckönyved -------> https://www.facebook.com/mezoba/

 

Norbi - https://alfadepo.myshoprenter.hu/

 

QktaMber?  ( kiskukta ? )  ----> https://www.facebook.com/Hothatchtrader/

 

Zsámbék - hátha van még nekik valahol a raktár mélyén Cím: Zsámbék, Petőfi Sándor u. 108, 2072Telefonszám: 06 20 356 5913

 

Bernát Zoli ----hátha ...???? https://italycar.hu/

 

Novák?  ---->https://osszesauto.hu/autobontok/alfa-romeo/novak-alfa-romeo

 

olasz adok/veszek????  ---->  https://www.subito.it/annunci-italia/vendita/motori/

 

https://www.ebay.com/b/Auto-Parts-and-Vehicles/6000/bn_1865334

 

neten bárhol , ahol ezt (kappa 2.4TD  vagy ugyanez Fiat Marea-ban pl.) újonnan forgalmazták.....

Előzmény: PartManus (89462)
rfc Creative Commons License 2024.01.31 0 0 89464

A Sony nekem egy kicsit kakukktojás, az inkább szórakoztatóelektronika, nem audió. Hifit utoljára talán tíz éve csináltak, amikor kicsiholták magukból a TA-A1ES/HAP-Z1ES kombót - amit sokan visszatérésként ünnepeltek, aztán nem volt folytatása. A Sony ma már filmiparból, zeneiparból, játékokból és biztosításokból él :-/

 

 

 

Előzmény: BmS1 (89463)
BmS1 Creative Commons License 2024.01.31 0 0 89463

Off, röviden.

 

Van SACD-lejátszóm, van valamennyi különbség, de nem estem le a székről tőle.

 

Nagy különbség lehet (van is!) készülékek között. Alap a jó hanganyagú SACD lemez, meg persze a tényleg jó rendszer, és a különbség elég markáns.

 

szerintem az már a ló túloldala, amikor az ember milliókat ad ki nüansznyi különbségekre. Kell venni valami erős középkategóriás cuccot a négy nagy japán egyikétől (Marantz / Onkyo / Yamaha / Denon), oszt jónapot.

 

Teljesen igazad van.  Ezért hoztam felső középkategóriás / high-end alja példákat, van árban / minőségben jóval feljebb is.

SACD-játszóban a japánok közül a felsorolásodból hiányzó Sony volt a legnagyobb, SCD 1, SCD 777-es. Hogy a Sony termékeinek jó része az "ócsó" kategóriájú, ezen nem változtat.

 

Amúgy az általad emített Marantznak sem olyan magas már az ára:

 

Az általad csatolt készülék erősen használt, sok CD-t látott, "frissen szervizelt, új transzportot kapott.."

Én új árról beszéltem.

 

(Szerintem a high-end hifi ugyanúgy egy szűkülő réteg hobbija, mint a fotózás.)

 

Igazad van. Én is úgy látom.

Előzmény: rfc (89461)
PartManus Creative Commons License 2024.01.31 0 0 89462

Sziasztok! 2.4 TD-hez jeladós porlasztót kellene vennem... Tudna valaki segíteni honnan lehet még beszerezni?

rfc Creative Commons License 2024.01.31 0 0 89461

Van SACD-lejátszóm, van valamennyi különbség, de nem estem le a székről tőle. A BT-hangszóró egy dolog, de szerintem az már a ló túloldala, amikor az ember milliókat ad ki nüansznyi különbségekre. Kell venni valami erős középkategóriás cuccot a négy nagy japán egyikétől (Marantz / Onkyo / Yamaha / Denon), oszt jónapot.

 

Amúgy az általad emített Marantznak sem olyan magas már az ára:

https://www.hifi-forsale.co.uk/moreinfo.php?prod_id=120832

(Szerintem a high-end hifi ugyanúgy egy szűkülő réteg hobbija, mint a fotózás.)

Előzmény: BmS1 (89460)
BmS1 Creative Commons License 2024.01.30 0 0 89460

Szerintem azért nem annyira egyértelmű a visszafejlődés, a "digitális elhülyülés" esete.

 

Vki vesz egy mai - tegnapi felső középkategóriás hálózati lejátszót, pl. Coctail Audio X-50D. Kap  egy viszonylag jó CD futóművet, fh.erősítőt, ....egyebeket. (DAC nincs benne)  Egy 3 terrabájtos megfizethető árú!  tárolón nagyon sokszáz CD anyaga elfér, baráti körből gyorsan összetarhálható, kvázi a zene ingyen van, maga a készülék drága ugyan. de alig több, mint a fele egy jobb SACD-játszónak.

 

De vehet valaki egy korábbi, felsőkategóriás SACD játszót, pl. Marantz SA-11S3, kitűnő futómű, nagyon jó DAC, viszonylag jó fh. erősítő. Apró hiba: utolsó ára 1,2 Mft, a tényleg jó SACD, XRCD lemezek árai 10e Ft / db. körüliek. Egy nagyon szolid számú, akár csak 200 darabos CD gyűjteménnyel is a motyó 3 MFt fölött..

 

A poén az, hogy igényes high-end láncon ugyanazt a zenét a két készüléken újra és újra visszahallgatva vagy nem találsz minőségi különbséget, vagy az éppen, talán ha érzékelhetőt.

 

Amit sokszor visszafejlődésként pocskondiázunk, az a nagyon kommersz, olcsó, igénytelen cucc. És érthetően ez fogy, nem a drága motyó.

downer Creative Commons License 2024.01.30 0 0 89459

Hát mit vártál azoktól, akik máris teljesítették a felsőbbrendű célt? Hogy az emberek épp csak annyira legyenek okosak, hogy tudjanak egy gépet kezelni, de annyira ne legyenek azok, hogy képesek legyenek összefüggéseket átlátni, kritikusan gondolkodni vagy megkérdőjelezni a saját komplett világképüket (neadjisten).

Előzmény: probody (89458)
probody Creative Commons License 2024.01.30 -1 0 89458

Pontosan így van.

Amikor valahol ilyesmi szóba kerül szoktam érvelni, mondani a magamét, de letámadnak és én vagyok a hülye, a rossz gondolkodású.

Előzmény: downer (89457)
downer Creative Commons License 2024.01.30 0 0 89457

Mára már a kábel egy ördögtől való dolog lett! :D
Senki nem akarja nézni maga körül. 
És nagyon megterhelő lett egy, a telefonért tett karnyújtáson túl bármilyen mozdulat. Nyomor. Digitális nyomor.

Az ember fejlődik visszafelé a teljes elhülyülés irányába.

Előzmény: rfc (89456)
rfc Creative Commons License 2024.01.30 0 0 89456

Igen, ott mintha egy kicsit visszafejlődött volna a világ, eljutottunk a hifitől a hordozható bluetooth-hangszóróig. Pozitív hozadéka, hogy vicces összegekért lehet használt erősítőkhöz jutni, mert a hordozható a menő. (Javításra szorulókat meg egyenesen egy zacskó fruttiért.)

Előzmény: probody (89455)
probody Creative Commons License 2024.01.30 0 0 89455

A fotógép, telefonról jut eszembe egy másik dolog.

Régebben nem voltak ennyire igénytelenek az emberek. A videómagnót gyorsan lecserélték DVD-lejátszóra mert mennyivel jobb a képminőség.

Majd a PC-s időkben már jó volt a letöltött DivX-es, kamerás film is (sokszor rosszabb minőségben mint az elfeledett videokazetta)

Már hatalmas TV-k elérhetők széles körben, nincs akadálya a minőségi filmnézésnek erre rengetegen telefonon, laptop fölött görnyedve filmeznek. Két fiatal ismerősöm is van akiknek egyáltalán nincs TV-jük otthon.

 

Ugyanez a hanggal. Kazetta majd CD aztán.... jó lesz a zene MP3-ban is. Pfff.

Előzmény: rfc (89452)
MyKappa Creative Commons License 2024.01.29 0 0 89454

Nyilván azt is célszerű mérlegelni, hogy az embernek mire kell. Ha autószerelő lennék, akkor a legjobb minőséget választanám, de én csak privát célú műhelyt tartok fent a saját autóim szervizelésére. Még maszekot sem vállalok senkinek - ismerősöknek sem.

Viszont szerintem a rossz minőségnél is van rosszabb: ha nincs célszerszám. Azon a téren nem állok rosszul. Képes voltam mindig is mindenféle szerszámot összevásárolni a hidraulikus fékcsőperemezőtől az univerzális kuplung központosítón át az alkatrészmosóig. Dugig vannak a polcaim a különböző célszerszámok műanyag dobozaitól. Szinte minden néhai autómhoz van vezérlésrögzítő szerszám is. Szerintem sok hivatalos sufni autószerelőnek nincs annyi cucca, mint nekem - szoktam figyelgetni.. Csak épp én nem a legdrágábbat veszem, mert nem éri meg 1-2 szerelésért. 

Azoknál a szakmáknál, ami a pénzkeresetet jelenti számomra, ott viszont jobban számít a minőség és tartósság nekem is..

Előzmény: BmS1 (89441)
MyKappa Creative Commons License 2024.01.29 0 0 89453

Igen, illetve az olajpumpa szívócsőnél is futottam már bele olyanba régebben, hogy a fele el volt tömődve - gondolom Nálatok is megesik ... Nyilván lehetne órákon át méregetni (egykénként még a kappás korszakomban el is kezdtem mindenféle mikrométereket összevásároltni motorméréshez), de az is nyilvánvaló, hogy egy közel 300e km-t futott motor úgy is kopott lesz már. Most akkor vagy ráöntök egy lapát pénzt vagy járok örök parával. Én úgy szeretném a motort felújítani, hogy veszek donormotort és azt szépen nyugisan, alaposan szétszedem és felújíttatom, amit szükséges. Ez a régi 3.7-es viszonylag olcsón megszerezhető bontóból, mert nem keresett - a felújítás végösszegéhez képest nem is egy összeg. Inkább azt nézem rajta, hogy durva hiba nincs-e, hiszen az autó amúgy jól megy, nem érzek komolyabb gondot egyelőre. A lényeg, hogy menjen így el nagy valószínűséggel gond nélkül 20-30e km-t, aztán majd addigra ott lesz a polcon a cseredarab - ahogy a váltóból is.  

Előzmény: BmS1 (89432)
rfc Creative Commons License 2024.01.29 0 0 89452

Az elfogadható azt jelenti, hogy nem egy középformátumú Hasselblad, de azt a szintet megüti, hogy normális minőségű fotóalbumokat lehessen nyomtatni belőle, meg lehessen nézegetni a képeket az okostévén. Az átlagjúzer elég jónak érzi ahhoz, hogy ne legyen motivációja pénzt venni a kezébe és venni egy jobb kamerát. (Az autóhifit ugyanez nyírta ki: lehet, hogy a gyári rendszer nem egy csúcshifi, de van annyira jó, hogy ne akarjanak költeni a cseréjére.)

Előzmény: BmS1 (89451)
BmS1 Creative Commons License 2024.01.29 0 0 89451

Mióta elfogadható minőségű képet lehet csinálni a telefonokkal, nem hurcolnak digitálkamerát a turisták sem.)

 

Elfogadható? Soxor meglepően jó minőségűeket!! Pl. a már pár éves  S 22 Ultra is.

De sehogy sem tudja kiváltani a jó telét, sem a makrót.

 

Előzmény: rfc (89450)
rfc Creative Commons License 2024.01.29 0 0 89450

Attól függ, mit vettél. A BGS-ért adnak egy zacskó fruttit, de egy Klann szett szabad szemmel látható összeget ér. (A fotózás egy egyre szűkülő réteg hobbija. Mióta elfogadható minőségű képet lehet csinálni a telefonokkal, nem hurcolnak digitálkamerát a turisták sem.)

Előzmény: BmS1 (89448)
downer Creative Commons License 2024.01.29 0 0 89449

Ha még kreativitásnak is nevezzük, átmásolt egy ki tudja mennyire pontos beállítást. De attól még nem lesz se ellenőrizve, se megfelelően beállítva. Pedig az a legfontosabb.

Előzmény: tintacska (89447)
BmS1 Creative Commons License 2024.01.29 0 0 89448

Eladni???  Még ha akarnám se tudnám, legfeljebb aprópénzért :-DDD

 

Nívós fotós cuccokat (van, ami új) hirdetek harmad áron. Még csak érdeklődő sincs.  Lapos a buksza a legtöbb embernél. :-(

Előzmény: rfc (89446)
tintacska Creative Commons License 2024.01.29 0 0 89447

Miért panaszkodsz? :D :D  Full kreatív volt a csóka. :D :D

Előzmény: downer (89434)
rfc Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89446

Persze, megvettük az arany áron mért vezérlés állító szettet, azóta sem volt használva.

 

Ha eladod, másnap kelleni fog.

Előzmény: BmS1 (89441)
BmS1 Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89445

Illetve nem a Bárdinál kell vásárolni :)

Ez a Hepu verezérlésszett 126235 Ft-ért is megvásárolható :)

 

Ma. De emlékszel még, hogy is volt ez 4-5 éve? Nekem már kiment a fejemből :-DDD

Előzmény: Adm (89443)
downer Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89444

De tudod mi a durva? Megvannak a szerszámaid, felkészültél, megveszel mindent, hogy igényes, teljes körű munkát végezz. 
Aztán szétszedés közben széthullik a kezedben a kis műanyag burkolat ami a hengerfejen van és a külső burkolatot tartja. És nincs új, nem tudsz venni...

Előzmény: Adm (89442)
Adm Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89443

Illetve nem a Bárdinál kell vásárolni :)

Ez a Hepu verezérlésszett 126235 Ft-ért is megvásárolható :)

 

Én a Bárdinál már csak akkor vásárolok, ha valami nagyon gyorsan kell, vagy pedig csak valami filléres dolog, aminél mindegy hogy most 1000Ft volt vagy 1500Ft.

Előzmény: BmS1 (89441)
Adm Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89442

Én is megvettem a vezérlésállitó szettet a Stilohoz, amikor megvettem az autót, pedig csak most lesz idén aktuális a csere. Szerszámra sosem sajnáltam a pénzt, hiszen ilyen vagy olyan formában, de pénzt termel. A kéziszerszámok pedig még csak nem is típusspecifikusak, pont most konstatáltam, hogy pl a Kamasha dugólkulcskészletem már 24 éves, és valószínűleg életem hátralévő részében sem lesz gond vele, pedig azért nem vagyok annyira öreg.

Egyébként szerszámok esetén is ha körültekintően vásárolunk, azért meg lehet olcsóbban is úszni a dolgokat, az akkus gépeim Metabo-k illetve Milwaukee-k. Utóbbi átlag kétszer annyiba kerülnek, mégis nagyon hasonló minőségüek, sőt, a Metabo kisebbik csavarbehajtója úgy áll a kezemhez, mint semmi más.

 

És persze azért cserélünk vízpumpoát is, mert ne hogy már egy pár tízezres alkatrészen spórolunkj, aztán csodálkozunk, hogy pár ezer km után megáll a vezérlés és összekuszálódnak a szelepek, mindezt mondjuk éjszaka a világ végén és akkor megy a szar francia vagy olasz duma...

Előzmény: BmS1 (89441)
BmS1 Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89441

Urak, a "profi szerszám, eszköz, anyag" kérdés megintcsak megér pár mondatot.

 

Aki gyakran nyúl autóhoz, az előbb utóbb szembesül az egyértelmű ténnyel: igényes, szakszerű munkához profi eszközök kellenek. Az ilyen-olyan-barkácsbolti cuccokkal végzett munkák jó része a "kaka pofozgatása" kategóriába esik, bármilyen lelkes is az "elkövető", ha elismerjük, ha nem.

 

Viszont ha vki igényes, professzionális eszközöket használ, az baromi sokba kerül, és messze nem a kéziszerszám a legdrágább. A megtérülés?  Gyakran soha.

 

Egy már említett egyszerű példám.

Anno eladtam a 407 V6-omat, A km futás még nem indokolta volna, de eladás előtt kicseréltük a kpl. vezérlést. 

 

 

AKKOR volt durván 250e Ft, mai áron gondolom 3 kiló felett. Persze, megvettük az arany áron mért vezérlés állító szettet, azóta sem volt használva. A munkaidőnek is van jócskán költsége, saccra ez a kis mutatvány 550-600e Ft magassága. Egy alulértékelt, értékét vesztett, nehezen eladható autónál.

 

Megérte? A vevőnek igen. :-D

Na ilyenkor merül fel "a sokkal olcsóbb miért nem volt jó, miért cseréltél vízpumpát is eladás előtt, miért kellett finomkodni, megvenni a célszerszámot...stb" kérdések.

 

Szóval szép dolog a tökéletes munkára törekvés, amihez profi eszközök, anyagok is kellenek  ... csak kicsit (nagyon) sokba kerül.

Adm Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89440

Illetve egy jó minőségű szerszámmal jobban és gyorsabban lehet dolgozni.

Előzmény: rfc (89439)
rfc Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89439

Viszont csak egyszer kell megvenni, a szart meg megveszed újra és újra. Az olcsó szerszámok sajnos nem annyival olcsóbbak, mint amennyivel szarabbak.

Előzmény: BmS1 (89436)
Adm Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89438

De ezek a patent fogók univerzálisak, nem csak egy fajta motorhoz jók :)

Előzmény: downer (89437)
downer Creative Commons License 2024.01.28 0 0 89437

Úgy emlékszem, állványon volt. És ez egy hirdetés képeiből van. Csak nem értem. Mondjuk, az a 8 db szorító fogó többszörös értéket képvisel, mint egy 4 db-os rögzítőkészlet...vagy ebből van ennyi egy akármilyen műhelyben egyébként is? :D

Előzmény: BmS1 (89435)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!