Na, hát három az már megint más tészta! Ott már a nagy számok törvénye sem mindig áll. Ha unokatesókkal fotózok, akkor már nálunk is az van, hogy max két személy jó a képen, a harmadikkal pontosan, amit írtál. Csak akkor működik, ha beállítjuk őket, mondjuk üljenek egy kanpéra sorban. Nálunk ez ugye lehetséges, mert mindig max egy gyerek van másfél év alatt vagy ha több, akkor is van rá elég nagyobb gyerek, aki ölbe vegye a kisebbeket.
Én szerettem a farsangot, tök jó volt valaki másnak mutatkozni, mint aki vagyok! Legalábbis nekem ez maradt meg, hogy teljesen átéltem, hogy én akkor teknős/oroszlán/piroska, mittudoménmi vagyok. Majának is szívesen készítek jelmezt, na nem fullra mindent, de kiegészítőket igen.
Nem veted fel az ovinak az ötletet? Szerintem tök jó, amit kitaláltál! Legfeljebb az ÁNTSZ-nek lehet kifogása ellene, hogy hivatalosan nem megengedhető a két, fertőzéseknek jobban kitett korosztály összeengedése.
Mellékes kérdés: megakadt a szemem a FGyH topikban, ahogy írtad pár pólóra, hogy használtabb, de nem foltos. Mondd, Te ezt hogy csinálod??? Mivel mosol, hány fokon? Nekem nincs a gyerekeimről egy olyan póló sem, ami ne lenne foltos vagy a nyakán, vagy a mellkasán vagy a csuklójánál...
Nálunk egyszerűen nem tudok olyan pillanatot elkapni, hogy mindhármam jól látszódjon. Valaki mindig takarásban van, háttal áll, behunyja a szemét, pofát vág... Ez a karácsonyi fotókra is igaz.
"minden jelmezt ok keszitenek el sajat maguknak" Ez igen szimpi! Sose szerettem a farsangot... Most meg pláne, hogy az elkövetkezendő évek jelmezgyártással fognak nálunk telni.
"Egymasnak es bolcsiseknek mutattak be amikkel keszultek" Ez is olyan jó! Nálunk pl. egy épületben (fsz. + kert, persze elkülönítve) van az ovi és egy idősek otthona. Szerintem tök jó lenne, ha mondjuk az idősek kézzel csinálnának pár apróságot a gyerkőcöknek, ők meg énekelnek nekik pár éneket. Az idősek is boldogok, hogy van mit tenniük, meglátogatják őket, a gyerekek meg még ebben a korban a legfogékonyabbak az ilyenekre, ill. biztos van olyan, akinek nincs nagyszülője, vagy csak nagyon ritkán találkozik vele.
Látom, Bálint is főleg a combjára gyűjti a háborús tartalékot! :D Azért majd ha mégis lesz adat, akkor írd meg! :)
Fotózás, hát, nálam ez úgy működik, hogy csinálok egy alkalommal 50 fotót, és abból lezs 10 jó és 2 olyan, amit akár előhívni is érdemes. :) Szóval a nagy számok törvényét alkalmazom. :)
Zoya, lesz majd összehasonlító képpár. Sőt Majáéval is tartozom. Amikor a bagázs 3 éves lett, majdnem mindenki készített ilyen volt-ilyen lett összeállítást, én viszont elblicceltem (talán nem meglepő a 3 hetes Samu mellett...).
Én is lövök mindjárt egy 8 hós Hústornyot (súlyáról nincsenek adatok, sztem jobb is nem firtatni:-)) meg egy Petit is.
Karácsonykor csak tátottam a szám, milyen jó fotókat bírtok csinálni, mmint hogy nem csak a gyerekek szépek, hanem le tudjátok őket együtt fotózni ;-) Ez most nemcsak MajaSamura értendő, hanem a többiekre is! Nekem sosem sikerül, vki mindig elmászik.
Zsejkee,
az Erikánál voltunk...
Köszi, de már nem variálok, Peti ezt már megszokta, csinálja.
Holnap végülis nem lett volna jó nekünk, meg most nem tudom, mi van, lehet, hogy foglalt lesz pár szerdánk...holnap kiderül (majd megírom)
Halihó! Csak hogy legyen megint egy új hsz itt... :) Samu tegnap volt tíz hónapos, és tíz kiló is egyúttal. Na jó, 9,97, de megszavaztuk Neki a tizet. :D Kép:
Én is úgy kérdeztem rá a mi konduktorunknál, mert a büfében!!!!! pont egy családdal futottam össze és az ötévesükkel, akinek látszólag semmi baja nem volt, és ők mesélték, hogy ez van. Ha kényelmesebb neked, akkor a másodikon a korai fejlesztő folyosólyán van a .... Erika szobája, és Utógondozásra szeretnél jönni. Pláne ha szerintük kell, akkor még ingyenes is, nem is értem :(
jövőhét kimarad, de utána megkérdezzem, vagy BHRG-ztek?
Szuper lenne egy tali, nekem minden verzió megfelel, tök jó lenne, ha egy 3-as talit összehoznánk...ha Anzán nem bánja ;-) Csani nem jön??? Kááááár...
Nálunk most beteg mindenki, remélhetőleg akkor majd egészségesek leszünk.
Tök furi, hogy amikor volt Peti a 3 éves kontrollon a Petőben, közölte a felmérő csaj, hogy hát igen, kéne neki még fejlesztés, de ők nem foglalkoznak 3 év feletti gyerekekkel, menjünk a BHRG-hez. Nem volt szimpi a fejem, hogy nem akarták bevenni, vagy mi? :-)
Úh. most ott zúzunk, pontosabban itthon kell feladatokat csinálni, havonta konzultáció a néninkkel. Múlt héten elkezdtük az uszodát, azaz vízben kell feladatokat csinálni. Háát, még szokni kell a szitut.
Meg nagy mázlink van az ovival, van fejlesztőpedagógus, ő is foglalkozik vele, főleg a finommotorikára mennek rá. És látom, hogy használ. Mert hiába próbálok én vele mindenfélét csinálgatni itthon, ötlet lenne bőven, csak hát tiz esetből kilencszer ő inkább vonatozni meg autózni akar nagyon helyesen. Itthon az a dolga :-) "Áginéninek" meg bármit :-) Az óvónéniknek is.
És pont egy éve kellett. Életet mentett, meg nyugalmat. Nem tudom, hogy bírtam volna ki azt a hetet nélküle, míg megérkezett a mienk. Azóta, mikor ránézek a szekrény tetején, annyiszor eszembe jutsz, meg az egész kórházasdi.
Holna, vagy holnapután jó? Betegek vagytok? Mi nem. Elugorhatunk vele hozzátok, kollektíve.
en most nagyon orulok, h az uj oviban is van farsang, de maguknak tartjak. Es minden jelmezt ok keszitenek el sajat maguknak. febr. eleje ezzel tellik. Szerintem ez sokkal kozelebb all a farsang szellemehez, mint az, hogy anyuka/apuka csinlajon/vegyen* valamit amit a gyerek megalmodik. nalunk a karacsony is zart volt. Egymasnak es bolcsiseknek mutattak be amikkel keszultek. a nagycsoportosok egesz kis mesejatekkal keszultek. en kivetelesen a zart ajto mogul, az oltozoben hallgattam, emrt a tavalyi ovi+karacsony fiasko miatt most megkertem, h elbujva, de had maradhassak..... *raadasul en a "vesz valamit" kategoriat lattam a kornyezetemben, ami a legrosszabb... szvsz
1. egy epitesznek ezek a rajzok mar keszseg sznten mennek, hetente kellett sok ilyet rajzolni. makettet is becsukott szemmel az egyetemen. raadasul bnom szerint ba ebben jo volt mar akkor is. 2. kaja valszeg rendel, csak ezt nem irja le :) 3. gyerekek meg intezmenyesultek (talan a legkissebb meg nem?...), tehat egyedul, vagy max. 1 gyerek mellett kell rajzikalnia... nem vedem egyebkent, mert nalunk tiltolistas, bar van 4 (hala anyamnak).... igenytelen a szoveg es undorito ahogy kiteszi a gyerekeit es az egesz csaladjat.... szvsz.
:-O tüzijáték???? ami már felrobbant, vagy még a cotton forma?
A felrobbantnál én fejdíszt csinálnék szerteágazó csillagokkal, meg egy zsákvázson ruhát, egy csillagsablon, befújni ezüsttel, arannyal.
(haha, nálunk a tesómék gyerekei már voltak minden közlekedési eszköztől a sportszeletig, no és autóversenyző, szval remélem valahogy a meglevők irányába tudom őket terelni.)
Te jó ég, most esett le, hogy akkor nekünk is lesz farsang :))))
Anzán: egyedül mennék, Matyi addig UTG-n, szval nem zavar ha folyik az orruk, ha fogadóképes állapotban vagytok :D
Cs nem alszik, úgyhogy bosszúból takarítok. csak tudnám kivel tolok ki voltaképpen??? :D
Tüzijáték... :D Micsoda jelmezötlet! Jó munkát! :DDD Maj természetesen tündér akar lenni, mi más? :) Nem lehet rábeszélni semmi fantáziadúsabbra, de nagyon nem is akarom, hadd legyen, az, ami szeretne. Vállalom a fantáziátlan anyuka szerepét. :D A ruha már kinézve, kiegészítőket meg majd készítek.
APG-hez nincs több hozzáfűznivalóm, átlapoztam, megnéztem, nem találtam úgy, hogy eg kéne vennem. Szerencsére a család is már egész jól be van idomítva, rákérdeznek vásárlás előtt, mi mehet. A tévében fellelhető kedvenc mesék jöhetnek még. Én úgy vagyok vele, hogy nekem sokat számít a kép minősége, ami a könyvben van. Nem muszáj élethűnek lennie, de leygen szép és esztétikus, és mindenféleképpen rajzolt, nem fényképes, nálunk a fényképek albumban vannak, sok albumban, és az a családi könyv.
Tüzijáték:)))) Gyújtózsinór is kell hozzá?;)
Amúgy a gyereknek fontos résszel egyetértek, sokszor van egyéb más, hogy fogcsikorgatva belemegyek, mert Gergőnek fontos, szereti.
Éjjeli pelus: Gergő nagy biztonsággal felkelt éjszaka Dorka születése előtt, sok száraz pelusunk volt. Aztán a szülés alatt/után bent aludt a nagyágyban, és újra bepisilt. Pelus maradt, és inkább azon küzdöttünk újra, hogy aludjon a saját ágyában. Mostani állapot: minden második éjjen tele a pelus, éjjel viszont sétál, a szobájában lekapcsolja a villanyt, megfogja az üvegét és bejön hozzánk, és bevackola lábunkhoz, míg fel nem ébredek és vissza nem jövök vele. Csak akkor maradhat, ha az apja már elment dolgozni.
APG és Photoshop: Igen, a Cinis nagggyon durva!!! :-)))
Mi először az első kötetben a Libegős képnél gyanakodtunk.
Meg néhány "apró" logikátlanság, pl. hogy Anna a 6. szülinapjára kapta a maciházat elvileg, erre minden képen ott van Gergőke is, meg játszik később a maciházzal, de ugye elvben akkor még Gergőke meg se született...
De engem az idegesít legjobban, hogy Anya és Apa mellett béna és türelmetlen szülőnek érzem magam, na de ez az én saját problémám magammal. :-))
Farsangtól előre rettegek; egy gombot is utálok felvarrni, nemhogy egy jelmezt csináljak... szegény gyerekem. :-P
Kincső egyébként naponta váltogatja, mi akar lenni; most éppen tüzijáték... :-D De APG-Anya biztos meg tudná oldani... :-)))
Egyébként amennyire unom, Kincsőnek annyira fontos APG, úgyhogy befogom és nem fikázom, mert neki tényleg biztonságot jelent APG világa. Bármjit szívesen olvas, de este lefekvés előtt mindig APG.
Bogyó és Babóca szerintem sokkal élvezhetőbb szülői szemmel.
Zsejkee, hurrá, talizzunk!!!!!! Csak legyenek a lányok is végre egészségesek; múlt héten köhögtek, most meg Kírának megy a hasa; de tulképp kari előtti hét óta folyamatosan beteg valamelyikük; remélem, jövő hétre rendbejön Kíra is!
Éjjeli pelus: na is mondd; dettó; Kincső csak nagyon ritkán pisil be éjjel, de akkor nem szól. :-( Így történt, hogy ősszel valamkor reggelre kvázi fagyottan találtam a gyereket az ágyban; másnapra már tiszta takony volt és köhögött. AZóta nem mertem pelus nélkül hagyni éjszakára... pedig az eetek 99%-ában szárazan ébred. Majd ha jó idő lesz, újra próbáljuk.
Hát üde nem voltam, de nálunk is öltözött Maci :( 80-as ruhát hord a jegesmedve, és egy időben reggel és este levette a pizsit és hálózsákot, és felöltözött. Arról azért sikerült lebeszélni, hogy kivigyük :D De abba semmi extrát nem csinál, talán egy fátyat varr, az még belefér.
Oh, Csanikaédes, miután tönkretette a kb. száz éves családi örökség étkezőgarnitúra székét, közölte, hogy ő aztán nem kér többet bugyit. grááááááááá. szóval egyet vissza.
Tavasszal azért újra nekifutunk, kicsit sokat mostunk :D a legviccesebb a vacsi közbeni etetőszékben pisilés volt, és csak nézett körbe-körbe hogy honnan jön ez a csorgó hang.... nyertem egy konyhatakarítást is. (Viszont Matyi bepisil éjszaka és nem ébred fel, reggelre tök hideg, attól félek hogy megfázik.... de most adjak rá pelust újra???? ááááááááááááááá.)
Apa is ezt mondta, hogy ér rá három gyerek mellett még rajzolni? (hehe mindjárt beír ide és megtudjuk...) én örülök ha nem esik szét a lakás, és mindenki odaér mindenhova, plusz kaja is van.
De tulképpen ha jól belegondolok Csibus négy gyerek mellett dolgozik, szval valszeg bennem is van hiba :DDDDDD
ennyire nem okosodtam meg, de a Kilátós kép furi volt. mondjuk én a magam arcát photoshoppolnám meg egy kicsit :DDD
Cs. áll egy halom papírtégla tetején egy lézeres ceruzával a kezében... mesterlövész lesz :)
Tegnap megjártam életem első fogadóóráját. Apa rögtön rámszólt, mert mondtam a magyartanárnak - aki mentegetőzött, hogy 4-es ad nyelvtanra - hogy sztem az még négyes sincs,és szerinte mit tegyünk hogy jobb legyen.... de hát nem ezért mentünk? Amúgy tünemény tanárokkal találkoztunk: magyar, matek, angol és töri, plusz ofő, mind nagyon szimpi volt. Töritanárurat a bölcsiből is ismerjük, de így is nagyon szimpi volt :D
Igen!!! :))) Pl. a tulipános rajz. Meg a sikló. De most, a legdurvább, a Nagycsalád lettünk-ben Cini. :D Nekünk elég sok van, mert Maja nagyon szereti, és anyukámtól mindenféle ünnepre kap egyet.
Zsejkee, hát én a költözősön is ki tudtam akadni:DD "Tomi maci": ... és amikor hideg volt, Gergőke fel is öltöztette Tomi macit, kabátot, sálat, sapkát adott rá... Aha... Te el tudod képzelni, hogy mire 3 gyereket felöltöztetsz, utána vidáman, üdén, mosolyogva még bevállalsz egy negyediket is???;))) Amúgy maciházat még nem, de alagutat kartonpapírból már kellett csinálnom (végülis már 1 hete elolvastuk!:D), tiszta mázli, hogy megvettük a könyvespolcot a zikeába':DD No és mizújság "Csani és az alsógatya" témában??:)
VM, én már azt sem értem, hogy bír vki ennyit rajzolni... Van 11 APG könyv, egyenként kb. 150-200 oldal + a Bogyó&Babócák... és mindemellett a "cifrapaloták"... banyek, én befordulnék, mire az összes nyamvadt cirádát megrajzolnám...:DD
Netszkvid, lehet ebben vmi, a fotók és a történet... Egyébként észrevettétek, hogy időnként photoshop??:DD
Hát, őszintén szólva nem számoltam meg a szirmokat, de az alap virágnak, amilyenre emlékszem, hogy én is rajzoltam ovis koromban, annak öt szirma van, és a könyvben ezek az ovis virágok vannak... Meg ovis fák meg ovis bokrok, és akkor ebben a környezetben a tökéletesen valúsághű homlokzatrajzok. Nekem ez olyan magamutogató. Vagy szakmasznob vagy hogy mondjam.
MI az elsőt ajándékba kaptuk egy családtól, akiknek odaadtuk a régi cserepeinket. Ők meg vettek nekünk egy APG-t a "költözünk" címűt. Abba egyetlen ilyen hiperszupersztori sincs. A másodikban már ludasak vagyunk :D
VM, még azt akartam, hogy tényleg ötszirmúak a virágok? no este megszámolom :D
ja, az épületeket én is néztem, van olyan a Halászbástyán amire nem is emlékszem (kőfogú sárkány), az Erzsébet kilátó meg szebb, mint élőben :D