A disznó egy okos és intelligens állat. Azt hallottam, ha belépünk az unióba, még játékokat is kötelező lesz tenni az ólba. De azóta erről nem beszélnek.
ha nem is macska, de egy döglött gyesznó akadt a horgomra (:-)) ma az utcán, hamarost a gyilkosai is előkerültek és örömest felkaszabolták, miközben anatómiai tanulmányokban részesítettek :-)))
Mennyit jártam én is ezeken a helyeken - nagyon szeretem a Kevélyeket! :-) Egy legenda szerint, amikor Béla királynak már menekülnie kellett a tatár hordák elől, amelyek már-már körbefogták őt is, útnak eredt kiséretével és a kincstárral. Azonban rájöttek, hogy a temérdek súlyos arany nagyon hátráltatja őket a menekülésben, hátrahagyni nem akarták, így megbíztak néhány hűséges katonát, hogy rejtsék el - éppen a Kevélyek területén. A katonák teljesítették a feladatot, de a király védelmében mindannyian elestek az utóvéd harcokban, így nem tudta meg soha senki, hol a rejtekhely.
Amikor Béla hazatért, persze megpróbálta kerestetni a kincset, jobbágyok tucatjai kutattak és ástak hoszú időn keresztül, de nem találtak semmit... sokan azt tartják, hogy ez a többszekérnyi kincs még mindig a Kevélyek oldalában lapul.
No, találtam olcsóbbat. Családi panzió, 17,1 € egy felnőttnek egy éjszaka (reggelivel), 14,5€ egy éjszaka a gyereknek, 4 év alatt ingyen. Ráadásul 150 méterre a sípályáktól. No jó, uszoda nincs, de sör és biliárdasztal igen...:-)
Neten foglaltuk. Érdemes jó előre, mert mindössze három olyan szobájuk van, amiben zuhanyzó és wc is van, a többinél vagy az egyik, vagy a másik, vagy mindkettő közös. Április 18-tól 5 napra megint foglalt az egyik.:-))