Keresés

Részletes keresés

Simply Red Creative Commons License 2014.01.02 0 0 3515
Simply Red Creative Commons License 2014.01.01 0 0 3514

De a lehetőséget meg kell adni, bizonyítson, mert a fő baj az, hogy a tudós urak mindent biztosan tudnak, mert ők még nem láttak atommagátalakulást mikrohullámú sütőben.

.. és ezért nem adják meg Egelynek a lehetőséget, hogy bizonyítson? Ki, és mikor gátolta Egely-t, hogy bizonyítson?

Másrészt, ha Te magad sem hiszel Egelynek, akkor a nálad képzettebb emberektől (akiknek ennélfogva több alapjuj van a kételkedésre) miért akarod ezt a jogot elvenni? Miért gúgyolódsz alaptalanul?  A szavaid logikátlanok, arrogánsak, igaztalanok és sértők. 

Előzmény: Astrojan (3513)
Astrojan Creative Commons License 2013.12.31 0 0 3513

Nem lehet mindent matematikával leírni.. Elég lenne fúzióra utaló jelenséget (pl. erős gamma sugárzást) demonstrálni, és/vagy analitikai módszerrel kimutatni, hogy valóban lértejöttek olyan atommagok, amik előtte nem voltak jelen.

Hát ez meg hogy lehet? Talán az ünnepek miatt, vagy mi a szösz, ilyen jót írtál. Valóban nem kell leírni egyenletekkel ha betesz tíz tojást a mikróba és kivesz belőle egy kiló aranyat ami előtte nem volt bent és a Dynamónak sincs benne a keze. Ez bizonyíték lenne.

Ő persze állítja, hogy analizálták a mintát amit kivett a mikróból, meg amit mindenféle hókuszpókusszal előállított, de ezt nem hiszi el senki, én sem.

De a lehetőséget meg kell adni, bizonyítson, mert a fő baj az, hogy a tudós urak mindent biztosan tudnak, mert ők még nem láttak atommagátalakulást mikrohullámú sütőben.

Pedig a világról "semmit" sem tudunk, csak rengeteget képzelünk.

Előzmény: Simply Red (3511)
brikigép Creative Commons License 2013.12.30 0 0 3512

Ha egyszer majd fúziós kísérletet mutatok be (gyorsítóval) , először megelégszek hogy a segédérzékszervek mint mérőműszerek,detektorok azt a számértéket mutassák amellyet előre kiszámoltam-saccoltam.

Előzmény: Simply Red (3511)
Simply Red Creative Commons License 2013.12.28 0 0 3511

Nem lehet mindent matematikával leírni, főleg azt, ami teljesen új. Elég lenne fúzióra utaló jelenséget (pl. erős gamma sugárzást) demonstrálni, és/vagy analitikai módszerrel kimutatni, hogy valóban lértejöttek olyan atommagok, amik előtte nem voltak jelen.

Előzmény: brikigép (3510)
brikigép Creative Commons License 2013.12.28 0 0 3510

Igen, erre akartam rámutatni, egy feltalálónak-kutatónak nem elég a demonstrációs bemutatás. Akkor ismerik el tudósnak ha a műszaki és fizikai világ nyelvén legalább némi matematikai formulával alá tudja támasztani állításait.

Égely egy videójában azt állítja hogy az élő szevezet is tud fúziót előállítani....ha ezt tudná némi matematika csírával is leírni.....

Előzmény: Hírmérnök (3509)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.12.26 0 0 3509

"Teslát miért nem tartja a Fizikatörténeti ABC könyv fizikusnak, mert nincs benne lajstromozva?"

Mert miként Egely - úgy Tesla se gazdagította a fizikát matematikai formában megfogalmazott meglepő új összefüggéssel. Legalábbis nem publikált ilyesmit.

Ellenben - miként ez Egelyvel is előfordult már - Tesla is próbálkozott fizikusok hitelének rontásával.

Előzmény: brikigép (3508)
brikigép Creative Commons License 2013.12.25 0 0 3508

Nem is tudom, Teslát miért nem tartja a Fizikatörténeti ABC könyv fizikusnak, mert nincs benne lajstromozva?

Előzmény: ***RS*** (3507)
***RS*** Creative Commons License 2013.12.25 0 0 3507

Na most néztem meg a YouTube-on a Tíltott találmámyok című filmet. (Enigma 2012.01.17)

A film első részében (13:58 körül) Tesláról meg más feltalálóról volt szó. Azt mondja a Mester hogy azért nem volt teljesen sikeres, és azért nem hozott áttörést mert annak fizikai részletei nem voltak ismertek.

"Gőze nem volt Teslának arról, hogy mi is történik itt, abban a folyamatban. Az akkori tudomány (90 évvel ezelött).... A 20-as években még azt se tudták hogy van atommag, nem hogy azt hogy van proton meg neutron....."

Az elektront már az 1800-as évek legvégén kisérletileg kimutatták, a proton-t pedig valamikor az 1910-es években Rutherford leírta. A Neutron nehezebb diónak bizonyult, de azt is már 1930 körül leírták. Az atomok szerkezetéről hipotetilus elképzelések már jóval korábban is voltak. Sőt az atommagot alkotó elemi részek (a barionok) kvark szerkezete pedig már a 60-as években is kezdett körvonalazódni. Ekkor már a kvantumfizika is meglehetősen elfogadott volt egyébként, mint az anyagi részeket a klasszikus fizikánál jobban leíró fizikai elmélet.

Tehát a részecske fizika a múlt század első harmadában is jelentős ismeretekkel rendelkezett.

Egely György ismeretei viszont még ma sincsenek ezen a szinten.

Hírmérnök Creative Commons License 2013.11.03 0 0 3506

Javítva: ... adatont ...

Előzmény: Hírmérnök (3505)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.11.03 0 0 3505

Hogy a beszámoló ismeretlen szerzője azóta se kényszerült helyesbíteni a hibás  életrajzi adaton, abban van valami szívfacsaró ...

Előzmény: Hartlein_K (3503)
Rejtélygyilkos Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3504

"  Dr. Egely György előadásában úgy fogamzott, "

mi a fene

Előzmény: Hírmérnök (3502)
Hartlein_K Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3503

"Hosszas egyeztetés után vállalta az előadást a Központi Fizikai Kutató Intézet ma már nyugalmazott gépészmérnöke Ózdon. "

Ez csak annyira igaz állítás, mint hogy fizikus. Lehet, hogy nyugdíjas, de nem a KFKI nyugdíjasa.

Előzmény: Hírmérnök (3502)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3502
Előzmény: Makkoscipo (3494)
Hartlein_K Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3501

Ahogy olvastam, az Ózdi Szabadegyetem jóindulatú kezdeményezés, szerintem a hozzá értés hiánya mutatkozik rajta. Van szponzora, védnöke, van intézmény amely befogadta. Még az önkormányzati beszámolókban is szerepel.

Sajnos ebben a körben senki sem vette észre, hogy kultúrális intézménybe ezotéria és áltudomány "Ózdi Szabadegyetem" néven nem szerencsés. Bár az utóbbi időben a szabadegyetem egyre több helyen nem érdemli meg az egyetem titulust. (tudok finoman is fogalmazni...)

"Intézmény-egységeink - a többfunkciós művelődési központ, a könyvtár és a múzeum -specifikus szolgáltatásaival a város és a kistérség kulturális, szellemi bázisaként az információ szerzés fő centrumai, az oktatás hatékony segítői, a művelődés, a továbbképzés, a rekreáció, a szórakozás alapintézményei., a lehető legteljesebb körben szolgálnak minden érdeklődési kört, korosztályt."

Olvasható az intézmény egyik oldalán. De nem csak Egely György személye nem való ide, van itt ezoterikus újságíró, és több vitatható értékrendű előadó is. a fenti állítások tükrében.

Előzmény: Makkoscipo (3497)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3500

"... Az lenne félelmetes, ha rendesen tanítana. Szerencsére még nem tartunk ott."

Ez kizárt, az olajlobby azonnal közbelépne, megakadályozná. :)

Előzmény: mmormota (3499)
mmormota Creative Commons License 2013.11.01 0 0 3499

Az ELTE a fizikus szak miatt jutott eszembe.

Meghívni, bemutatkozó előadást tartani az teljesen rendben van. Az lenne félelmetes, ha rendesen tanítana. Szerencsére még nem tartunk ott.

Előzmény: Hírmérnök (3498)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.11.01 0 0 3498

Az ELTE-t se kell lenéznie bárkinek amiatt, mert Egelyt vendégül látta, hagyta bemutatkozni:

http://szkeptikus.bme.hu/borsohanyo/egely/index.html

Előzmény: Makkoscipo (3497)
Makkoscipo Creative Commons License 2013.11.01 0 0 3497

Ne nézd le az Ózdi Szabadegyetemet, hiszen nemes céljai vannak:

"Az Ózdi Szabadegyetem, a Mindentudás egyeteméhez hasonlóan, virtuális iskolaként működik. Az órák bárki számára ingyenesen látogathatók. Az előadások ebben a félévben is csütörtönként lesznek, így szeretnének egy könnyen megjegyezhető rendszert kialakítani a szervezők. Az Ózdi Szabadegyetem legközelebb szeptember 26-án várja az Olvasó tánctermébe az érdeklődőket."

Előzmény: mmormota (3495)
Makkoscipo Creative Commons License 2013.11.01 0 0 3496

Miért pont az ELTE merült fel benned?

Előzmény: mmormota (3495)
mmormota Creative Commons License 2013.11.01 0 0 3495

Ok, kösz...

Már kezdtem megijedni hogy az Elte is megőrült. Mióta az orvosin is lehet bioenergiából meg hasonlókból vizsgázni, bármit el tudok képzelni.

Előzmény: Makkoscipo (3494)
Makkoscipo Creative Commons License 2013.11.01 0 0 3494

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1374759_375250075911365_2133072671_n.jpg

Előzmény: mmormota (3493)
mmormota Creative Commons License 2013.11.01 0 0 3493

Melyik egyetemen, és mit tanít?

Előzmény: Makkoscipo (3492)
Makkoscipo Creative Commons License 2013.11.01 0 0 3492

Egely György ismét egyetemen tanít, tehát kéretik nem fikázni őt!

Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3491

Csak a műsorvezető illúziója derült ki.

Előzmény: Makkoscipo (3490)
Makkoscipo Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3490

Az idézet egy rádióműsorból való, Egely György így jelentkezett be... 2001-ben még nem szégyelt ilyet csinálni!

Egyébként a HSZ-ban ott a link!

Előzmény: Hírmérnök (3487)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3489

Abból a linkből, ami abban a hozzászólásban van. Nyílván ilyen módon tette fel a kérdést....

Előzmény: Hírmérnök (3487)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3488

Kiválóan utánoz más - tényleg okos embereket. Remek utánzó!

Előzmény: Makkoscipo (3484)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3487

Idézted valahonnan: "Egely György fizikus,"

Tudtommal ez nem hiteles.

Előzmény: Makkoscipo (3484)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3486

"Szórakoztatóak a dolgai, nem is lenne ezzel baj, de sajnos sokan el is hiszik, fogékonyak arra hogy átvegyék a hibás logikáját."

Szerintem csak olyanok hisznek neki, kik e két szakkifejezésről mit se tudnak:

- demagógia

- retorika

Előzmény: mmormota (3483)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!