Karikatúrává - a fórum?? Maximum azok a tagok, akik túl komolyan veszik magukat, miközben másokat okolnak, pedig legalább a mulasztásukkal maguk is közreműködtek volna az állítólagos "bomlasztásban". Az érdeklődés és a tárgyszerű mondanivaló csökkenése egyszerűen a valós érdeklődés hiányának tudható be, úgy a hifizésben, mint a csináld magad mozgalomban. A két magyar DIY fórumot is szétverték? Az egyiknél -kívülállók számára- talán még hihető lenne a történet, csak van itt egy kis probléma. A másik fórum látogatottsága, ahol nem volt semmilyen csetepaté, méginkább csökkent. Lehet rajta szomorkodni, de nem érdemes, hiszen a folyamat ellen nem tudsz mit tenni, és ha jobban meggondoljuk, van pozitív oldala is. Szerintem ne állíts fel virtuális szalmabábot, ne hagyd, hogy befolyásolják a véleményedet, mert magad is karikatúrává válhatsz, és annak én nagyon nem örülnék...
A "topiktalis oldal"-t valójában inkább a levelezőmben levő terjesztési lista adja. Sokan kapják, sokan eljönnek akik itt már rég nem aktív tagok, vagy éppen nem is voltak azok soha.
Audioland sajnos valóban egy szánalmas karikatúrává vállt. A folyamatban ami idáig vezetett szerintem is jelentős szerep jut azoknak akik erős bomlasztó tevékenységet folytattak. Folytattak, múlt időben, mert már nem nagyon van mit tovább bomlasztani. Persze lehetne költözni, csak semmi értelme. Kik jönnének át? Akiket érdemesnek gondolsz azok közel sem biztos, hogy költöznének, viszont a bomlasztó mag biztosan megérkezne. Nekik ez lételemük, nem éreznék magukat jól anélkül, hogy bárkit, bármikor becsméreljenek. Ők is szeretik magukat jól érezni, ezért aztán folyamatosan ott lesz a leheletük a nyakadban.
Így aztán marad a bevált módszer, írom a leveleket, időnként pedig csepegtetek a fórumra, mert mégis csak "Audioland topiktalálkozó"-ként indult a sorozat amiből az idei lesz 13. Akik jönnek azok teszik fontossá számomra, hogy meglegyen a 13. és a következők is. Az, hogy ennyi évet megérhetett ez a sorozat, az pedig elsősorban azoknak köszönhető akik kíváncsiak egymásra, amikor eljönnek jól érzik magukat egymás társaságában, úgy mennek haza, hogy jövőre veletek ugyanitt.
Majdnem mindenhol kb. "négyen vannak", de úgy legalább kevesebb a semmitmondás. Az AVX viszonylagos nyüzsgése csak káprázat, kb. ahogy a HFM olvasottsága is csalóka volt anno...
Gondoltam, hogy ezzel a "topiktalis" oldallal el kéne innen menni, mert az audiolandot sikerült kitartó, szívós munkával letelepíteni a béka segge alá, maradtak nagyjából négyen, plusz az asszisztáló moderáció! Én is csak ennek a topik kedvéért vagyok itt, a többiből már kivonultam...