Először is gratula!Fekvenyomó ruhában vagy simán akarsz versenyezni?Ha jól tudom,akkor 83 kiló a határ,amire lehet,hogy érdemes lenne lemenned,mert utána már 90 körüli(a legtöbb helyen 93) a következő.Ezek az országos rekordok a Mastersben:
a tricepsz kilóg a sorból. ettől legfeljebb esztétikus leszel, ezért pár hónapig legyen csak felhúzás, guggolás, és húzódzkodás. + a végén egy kis tolódzkodás, de 60 percen belül érjen végett az edzésed!
egyelőre nem érdemes túlagyalni a dolgot, hanem szorgalmasan heti 3x menj rá a nagy izomcsoportokra, akkora súllyal, hogy a 4x8-10 éppen menjen szabályosan a végére. amikor nehezen, de szabályosan megvan a 4x10, akkor emelj súlyt, és kezd el elölről a 4x8-al. nagy izomcsoportok: láb, hát, mell, kar. próbálj meg összetett gyakorlatokat végezni, mint felhúzás (ez megy szinte mindenhova (has)), húzódzkodás (hát-váll-kar, fogástól függően), guggolás, az előbb említett általad már nagy súlynak tartott tricepsszel. megítélésem szerint először a core izomzatot érdemes erősíteni, utána jöhet az összes többi minden más.
egy eléggé kihalóban lévő "iskolát" képviselek ezzel a szemlélettel, manapság nem is biztos, hogy ez így van, ezért feltétlenül várjál meg több másik véleményt is!
Tapasztalataim 4 alkalom után: annyira gyenge a karom, hogy hiába edzek éppen hátra és mellre, mindig a karom fárad el leghamarabb. A vállam dettó. Huhh...
Amúgy tapasztalt testépítők is simán így mennek be az öltözőbe egy-egy edzés után. Ez inkább idegrendszeri kimerülés, mint vércukor leesés. Én láttam már élversenyzőt öltözőben hányni edzés után. :D Ha edzés után ugyanolyan jól érzed magad, mint előtte, akkor az az edzés semmit nem ért! :D
Egyszerűen csak nem volt a szervezeted hozzászokva ehhez a megterheléshez. Még az is hozzá segíthetett ehhez az állapothoz, hogy esetleg kevés étel volt benned. Ha elkezdesz edzeni, akkor többet kell enned, mint idáig, hisz nagyobb az energia szükségleted, jobban igénybe veszed az idegrendszered.
Izomláz meg a barátod. Egy jobb mellezés után simán érzem két napig a mellem, pedig nem ma kezdtem :)
Hagyd, hogy elmúljon az izomláz. Vegyél jó meleg fürdőt, vagy menjél el szaunázni. Aztán elmehetnél maszörhöz.
A kondihoz a testedet fokozatosan szoktasd hozzá. Tehát első héten minden gyakorlatból egy sorozatot végez, heti háromszor. A következő héten már mehet mindenből kettő sorozat. A harmadik héten a három. Negyedik héten négy sorozat menjen. Minden sorozatból mehet 10-12 ismétlés. Először olyan súlyokat használj, amivel szabályosan tudod végezni a gyakorlatokat. Akkor emelj a súlyokon, amikor azt érzed, hogy könnyebben tudod végezni a gyakorlatokat. Mindenképpen ügyelj a fokozatosságra. Pihenő napokon mehetsz úszni, az ellazítja a fáradt izmokat.
Első napom a konditeremben. Főképp mell, tricepsz, bicepsz, hát gyakorlatok, mert a felsőtestem csenevész, a lábaim viszonylag erősek a sok futás miatt. 63 kg vagyok. Lényegében ezt az edzéstervet https://shop.builder.hu/kezdo-ferfi-edzesterv-a2701 követtem, de annyira kikészültem a végén, hogy csak kitámolyogni tudtam az öltözőbe: szédülés, émelygés, hányinger (hányás nélkül). Valszeg nagyon leesett a vércukrom. Persze be volt már készítve a shake+dextróz, és nem volt semmi komolyabb probléma. Azóta 36 órája izomláz. Mit csináljak másképp? Várjam meg az izomláz megszűntét vagy gyúrjak rá holnap?
amennyiben nem elég lassú, (egy belső takkra csináld: 1..2..3..), 3sec fel, 3 sec le, ha ez nem megy, akkor sok a súly, kezdj kevesebbel. kezdetben akár használhatsz metronómot is, az adja majd a takkokat
Vitaminokat inkább kaja mellett kell bekapkodni. Fehérjét meg annyit iszol, amennyire szükséged van. De ne egésznap azt idd, mert fosás lesz belőle. Ideális esetben maximum napi kétszer.
Sziasztok! Lenne egy pár kérdésem tapasztaltabb testépítőkhöz, vagy bárkihez aki ebben a térben segíteni tud.
Egy haverral elkezdtünk 1.5 hónapja edzeni (edzőterembe járunk már 3 hónapja de még csak most kezdtük el rendesen rá szánni az időnket meg kedvünket) szóval az első az lenne hogy a mell edzés közben (bench press-re gondolok) nem érzem hogy a mell izmaim bármennyire is meg lennének terhelve vagy hogy egyáltalán mozgásban e vannak , másnap nincs nagy izomlázam a melleimben, előfordulhat hogy rosszul csinálom? nagyon örülnék ha ezt valaki el tudná magyarázni.
Másodjára pedig a vitaminok és a proteinok érdekelnek , szabad őket együtt inni, kell egyáltalán? Mennyit szabad? Szabad mellé még fehérje port inni?
18 éves vagyok , lassan 19 , körülbelül 182cm magas és 73kg
Elsősorban azért kezdtem el edzeni hogy felszedjek pár kilót, amikor elkezdtem 70kg voltam , szóval már örülök mert látszik hogy valami történik.
Természetben is lehet egyenletes tempóban futni,de az iramfutás sem rossz ám!:)De ha félsz a kutyáktól és nincs lehetőség ebmentes helyen futni,akkor fuss teremben.:)
Nekem ezek a labdákon guggolunk és társai annyira nem jönnek be,de hát ugye ízlések és pofonok.:)Ha továbbra is lejársz és rendesen edzel,akkor az eredmény nem fog elmaradni.Hajrá!
Azért "futkorászom" (inkább sétálok) edzőteremben, mert egyenletesen lehet haladni a gépen, és nincsenek póráz nélkül sétáltatott kutyák. Sajnos futni nem futottam az utolsó poszt óta.
Lejárt a 8 alkalmas személyi edzésem, ami egy hónap alatt történt. Fogytam 1,2 kg-ot (étrend nélkül), és kaptam személyre szabott edzéstervet. Erősödtem is, mert könnyebben mennek a gyakorlatok. Pl. van vmi középkori inkvizíciós eszköz (javítsatok, ha nem jól írom) vmi Bosu labda, amin guggolni kell, az elején majdnem sírtam, de most már simán megy 3x15 guggolás. Persze kapaszkodva.
Most ugrik a majom a vízbe, h az eddigi időpont megbeszéléses alkalmakat fogom-e tartani a sima bérlettel. Nagyon szeretném, mert sokkal jobban érzem magam. Az edzővel márciusra beszéltünk meg újbóli fizetett talit. Addigra jó lenne, ha fel tudnám venni a vagány farmerem :)
Ha tényleg csak futkorászol akkor ahhoz nem kell terembe menned.
Nem tudom hol laksz, de szerintem bárhol lehet futni az utcán. Nyilván kényelmesebb egy zöldövezeti területen nyargalászni. Meg télen hidegebb is van, de szvsz hűvösben kellemesebb futni, mint melegben. Veszel futógatyát, futókesztyűt, betolod a kedvenc zenédet a füledbe és már mehet is a kocogás a jó levegőn.
A terembe, szvsz csak akkor van értelme lemenni, ha súlyzózol futás mellett, ha amúgy csak külön futni mennél le. Ha súlyzó + futás kombót tolsz az már más tészta.
Én pl. hétvégenként kirakom a szomszédos parkba a Rip60 kötelemet és egy 30-45 perces köredzést csinálok: kötélen mellkas, bicepsz, tricepsz, hát, váll és körönként kocogás, lábra kitörést csinálok.
Nagyon az elején vagy, feladni nem szabad. Ha az étrended rendben van és napról napra több kalóriát égetsz el, mint amennyit betoltál akkor meglesz az eredménye.