Inkább a budai hegyekben gondolkozz. Pl Hűvösvölgyben a gyerekvesút végállomásánál biztos, hogy találsz tűzrakó helyet és az erdőben parázs alapjául szolgáló keményfát.
A parázson sütheted pecsenyédet, de csinálhatsz saslikot is: hagyma, húsos szalonna, paprika közé a nyársra felszúrhatsz gombát, hústerméket vagy vékony, előre pácolt hússzeleteket, esetleg májat.
A nyársat becsomagolhatod alufóliába, s amikor megpárolódott parázson átsütöd. Nekem a fólia nélkül gyege parázson sült hús/saslik az igazi. Persze ehhez nagyobb türelem szükségeltetik.
Ha húsokat sütsz parázson, a parázs alá rejts el néhány alufóliába xsomsgolt krumplit. Fínom köret a húsok mellé.
Megmondom őszintén, nekem az utóbbi időben az egyszerűbb pácok jönnek be.
Szeretem a pikáns ételeket, de grillezésnél inkább a visszafogottabb fűszerezést választom. Jobban kijön a hús igazi íze. Esetleg ízlés szerint fűszervajat lehet rátenni.
Én elősszőr is csinálok egy kellemes kis zőldfűszeres szezámmagos pácot, abban hagyom egy napot pácolódni, aztán sóval bedörzsölöm, és átkötözöm szalonnával. Így megy a grillre.
Amúgy nem olyan könnyű elmenni grillezni valahova, én példáúl azt se tudom hol lehetne. A Margitszigeten gondolom lehet, de ez se biztos. Még szeretnék egy nyárbúcsuztató grill partit rendezni valami szép helyen :)