Belföldi olcsó - de színvonalas szállásokat összegyűjtésére hoztam létre ezt a topicot. Aki tud megfelelőt ajánlani kérem írja meg.
(3000 Ft/fő/éj árnál ne legyen magasabb a szállásköltség...)
Ha te olyan sokat jártál arra, segíts légyszi, hogy kb. szombat déltől, vasárnap 3-ig kb. mennyi helyre tudok eljutni, úgy hogyha mi is a Vadrózsába szállnánk meg.
Annyi látni való van a környéken, és nem akarom összezsúfolni nagyon, de mindent látni is akarok,(ráadásul én még nem is jártam a környéken), az idő pedig nem túl sok rá. Szólal érted ugye?
Kocsival mennénk és ott sétálgatnánk, nézelődnénk.
Most már arra várunk amúgy, hogy szépen kizöldüljenek a fák és akkor egy hétvégén mennénk.
Ha ráérsz egy konkrét útitervet is írhatnál nekem. Nagyon örülnék neki.
Best Western Pannonia Med Hotel **** Egy utazási iroda ajánlatát elfogadva befizettünk egy Húsvéti hétvégére (2007.04.07-09) 2 éjszaka, félpanzió a Best Western Pannonia Med Hotel ****, 67800 HUF. A 317 számú szobát kaptuk. Hatalmas csalódás volt a szálloda. Málladozó vakolatú szoba, gerendával aládúcolt mennyezet, a minimális méretű szoba és fürdőszoba, csak egy széknek volt hely az ablak mellet, kompresszorzaj. Az első éjszaka a kompresszorzaj mellé párosult egy monoton ismétlődő fémlemez rezonáló hanga. Képtelenség volt aludni. A következő nap reggel a recepción a jelenséget bejelentve, tizenegyre megérkezett a műszak, aki saját elmondása szerint egy téglával kitámasztva valami fémcsövet, ami hozzáért egy ventillátorlapáthoz, ami a zajt okozta, a hibát elhárította. Veszni hagyva mindent, villámgyorsan összecsomagoltunk és hazajöttünk. Nem gondoltam, hogy ilyen átverés manapság még lehetséges, de a saját bőrömön kellett tapasztalnom, hogy IGEN. **** minősítést adni egy ilyen jobb turistaszálló színvonalát sem elérő elhelyezésnek, elképesztő. Okulásul írtam le a fentieket. A mi kirándulásunkat sikerült elrontaniuk. A tietekkel ezt ne tehessék. Kerüljétek el messzire.
Én sokat járok a környéken,van jó bevált vendégház Kishután,pálházától 3 km-re. www.kolap.hu/vadrozsa Az udvarban sátorozni is lehet,ha a camping az ideád. Pálházáról indul a kisvasút rostallóra kishután és kőkapunk keresztül. Csoda szép vidék. Ha itt visszaolvasol,párszor kitárgyaltuk.A kép tavaj télen készült,sieltünk az udvarban:)
Honti Panzió, Visegrád: barátságos , korrekt hely. Van egy hotel és panzió része. A panzió részben a szobák nagyon kicsik, de tiszták. A reggeli finom és bőséges. Érdekes volt, hogy mint az Egerszalóki mint a Visegrádi szállásunk drágább ( de nem jobb!) volt a balatonpartinál ( Keszthely)-pedig én pont az ellenkezőjét gondoltam. A Visegrádi elérhetősége: www.hotelhonti.hu
Egerszalóki szállástapasztalatunk: egyszerűen rossz volt a választás. Ami a neten szépnek és jónak tűnt, az a valóságban egy régi gazdasági épületből( ezt most finoman fogalmaztam!) átalakított apartmanka volt. Kétes tisztaságú edények, lyukas ágynemű, a beígért reggeli elmaradt ( igaz az árát leszámították). Egy éjszakát lehúztunk benn, de soha többet ide!
Átérzem a bajodat. Hasonlóan jártam Pomázon,már nem emlékszem milyen nevű panzióban. Inkább munkásszálló vólt,az internyeten lőttük. A hév az ablak alatt járt el. A párnákba kb, egy marék tömésnyi szivacs volt,dohány füst szagú volt az egész szoba,és meleg víz egy ember fürdésére volt elég. Egy éjszakát töltöttünk a három helyett,és reggel úgy leléptem,hogy a befizetett mésik két nap árát sem kértem vissza ,csak kint lehessek a szabad levegőn. Életem egyik megrázó élménye volt. Ha megyek valahová,legfőképen itt tájékozódom a megelégedetségetekről és mostanában nem csalódom. van ilyen szó:)?
Szal: Hotel Főnix**, Pécs. A belvárosban, a Széchenyi-téren van. Egy 4 személyes apartman 20k/éj. Állítólag (a honlapjuk szerint) 2006-ban teljesen (!) felújították... A mi apartmanunk ajtaja az utcára nyílott (!), a szomszédos ajtó (2 m-re a miénktől !!)mögött egy étterem/pizzéria konyhája leledzett, ahol folyamatosan csengett a telefon (pizzarendelés ügyileg), az ajtót persze reggeltől este 10-ig nyitva tartották, az üres időszakokban az egész személyzet ott kaszinózott ...
Emellett az utcán légkalapáccsal törték a betont (miért is ne a 4 napos ünnepen), a gép zaja miatt nagyothalló nemzetiségi melósok üvöltve kommunikáltak/bazmegeztek. Az utcában hajnaltól éjszakáig busz járt, ráadásul egy baromarcú állat hajnali 5-től teljes hangerővel bőgette a HiFi-jét. Ennyit a zajokról ...
A "teljesen felújított" apartman korábban egy lakás lehetett: koszlott falak, erősen kopott, töredezett bútorok, nyekergő szocreál nyílászárók, elhúzásra leszakadó függöny, tenyérnyi lyuk(!) a lepedőn, áporodott szag mindenütt ... összefoglalva: ez egy lepra hely!
Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket. Még a pontos dátumot, hogy mikor megyünk nem tudjuk. Várom még az ötleteket, ha eszetekbe jut valami feltétlen írjátok le, de már eddig is sokat segítettetek.
a zemplen net-et is találtam sok jó dolgot, és ez a Füzéri vendégház is ígéretesen hangzik.
Lehet,hogy már késő mire olvasod,de nézzéttek meg feltétlen Károlyfalván a tengerszemet, Sárospatakon a Rákóczi várat. Kishután nagyon jó szálláshely a Vadrózsa vendégház.Füzéren a Koronaőr vendégház. Julika a szállásadó istenien főz,és a füzéri szilvapálesz sem utolsó.
Csodálatos az a környék. Kőkapu-vadászkastélyban fogtok megszállni? Én vagy 10 éve voltam ott mint vendég télen, akkor nagyon szupi hely volt, igaz még nem üzemelt a hotel rész és az étterem is a régi volt. Viszont az akkori személyzet elég flegma volt. Azóta voltam az új étteremben, ami szerintem mind esztétikailag, mind ízvilág szempontjából nekem megfelelt.
Amit szvsz érdemes megnézni a környéken. Füzérradványban az (ha még működik) idegszanatórium botanikus kertjét, Kékeden a kastélyt, ami egyben ha jól emlékszem szálláshely is, Sátoraljaújhelyen libegőzni egyett, utazni a kisvasúton, (menetrend itt: http://kisvasut.hu/view_cikk.php?id=78 )
ellátogatni a Nagy-Milicre, Rockenbauer Pál sírja is ott van, Széphalom Kazinczy mauzóleum mondjuk a S.pataki libegőzéssel egybekötve. De a Zemplém legszebb látnivalója saját maga, ezért én túranapot is javasolok. Kőkapuróla a három huta (Vágáshuta, Nagyhuta, Kishuta) végigjárása nem vészes táv, de gyönyörű helyeken lehet haladni. Ha időtök engedi, és kocsival mentek valahova, pl: Füzérre, Hollóházára, Kékedre, akkor talán még Regécet is útba lehet ejteni, az ottani várrom miatt, de van kastély Göncön és hejcén is.
Más!
Belföldi kikapcsolódás gyanánt voltam a múlt hónapban Zalakaroson a Hunguest Hotel Freya-ban. Ajánlani tudom mindenkinek. Svédasztalos reggeli, vacsora volt, korlátlan fürdő belépő, fedett (alagút) összeköttetés a fürdővel, fürdőköpeny, stb. A szobák rendezettek, külön WC, fürdő és az ár középkategóriás. Az ételekkel sem volt gond.
Magyarországon nem utazgat senki? Ilyen gazdagok mindenki, hogy a világot bejárják, de Mo-on nem jár senki? (Bocsi a kivételnek.)
Segítsetek légyszíves, majd egy hétvégén Kőkapu és környékére mennénk autóval, mit érdemes megnézni. Füzéri vár, Hollóháza már biztos, de várom még az ötleteket.
Imádom a kastélyokat és a várakat, ha van más szép hely, amit ajánlottok, egy másik hétvégén oda is elmegyünk majd, csak ajánjatok.
Tiszadobon volt már valaki a kastélyban? (és egyáltalán látogatható-e, ill. a parkjában?)
Miskolcon voltunk a hétvégén a kocsonya fesztiválon. Az Öreg Mikolcz hotelben szálltunk meg. Ajánlani tudom 3 csillagos de 4 es a szinvonal. Van egy pici welneszecskéje is:), nagyon pihenető volt szaunázni egy teljes nap kóbórlás után.
Sziasztok! A topic legelső, vagy az elején lévő oldalakon felírtam a MÁV szállásokat, telefonszámmal együtt, de most már változott a telefonszám, csak a 06-40-49-49-49 adnak felvilágosítást a szállásokról.