Igazából nem tudom. Én szívesen örökbe fogadnám. (van neki vér szerinti apja, de nem törődik vele... ) Szeretném,ha ez több lenne,mint egy egyszerű névváltoztatás.(hiszen azt nagykorúként bármikor megteheti.
Nem kell személyesen találkozniuk. Végrehajtási jogot jegyez be a végrehajtó a telekre, és az alapján árverezhet. Ha az ex nem foglalkozik az üggyel, csak magát szívatja...
1. Amit az ex csinált, lehallgatás, nyomkövetés, megatöbbi, gyakorlatilag mind BTK-ba ütközik.
2. Viszont a gyereked apja hivatalosan az ex lesz, törvény szerint. Tehát az ő nevét fogja kapni, pl. Ugyanis törvény szerint, amíg nem válnak el, automatikusan a férj a születendő gyerek apja-apasági vélelem alapján. Ez van.
Párom (hölgy) válik, az eljárás 3 éve tart, semmi haladás (mindenki külföldön él - komplikált). A leendő exférj engem hoz fel válóoknak (megcsalás). Namármost, mielőtt én a képbe kerültem volna, már napi rendszerességgel ment a veszekedés, erőszak, szóval menthetetlen volt a helyzet. A válóper beadása után is születtek látleletek. A párom végül fogta a most 7 éves közös gyereküket, és hozzám költözött kb egy éve. A férj nem tanusított különösebb ellenállást, nincs semmi határozat, két hetente minden hétvégére elviszi a gyereket, és minden csütörtökön is vele van. Most ő lakik a közös lakásban, minden cucc nála van, éli világát, és napi szinten próbál szívatni minket fenyegetésekkel (mindenért feljelent, nem adja a gyereket vissza), stb.
Engem is fenyegetett veréssel, majd egyszer nekem is támadt, megütütt, a válaszul kapott pofon óta ezzel legalább nem próbálkozik. Ez az eset az utcán történt, éppen vele volt a gyerek, én egyedül voltam - erről ügyvéddel írattam neki levelet, amit ő nem reagált le - arra számított, hogy feljelentem, és majd ő jól azt mondja, hogy én támadtam rá.
A pert ő indította el, Magyarországon, és kéri a gyereket, a lakás kizárólagos használatát, stb. Tanunak a Magyarszágon élő apját és közös barátjukat hívta el (akik ugye nem élnek itt). Minden biznnyal szépen összeválogatott hangfelvételeket akar mutogatni, GPS logokat, emaileket (nyomkövetőt szerelt a párom autójába, jelszólopót tett a laptopjára, minden telefonbeszélgetést és személyest automatikusan felvett, stb.). És arra akar hivatkozni szerintünk, hogy én olyan ember vagyok, aki veszélyezteti a gyereket (én: havi 8000 svájci frankos neto fizu nemzetközi szervezetnél, még egy parkolási birságom sincs, totál normális életvitel...)
A kérdéseim:
- Bejelentkeztem én is tanunak. Ez jó ötlet volt a fentiek alapján? Velünk él a gyerek, hozzám már kötődik, előtte egy rossz szót sem szólunk soha az apjáról, kapcsolattartást nem akadályozzuk, stb.
- Tud kezdeni valamit a felvételekkel? Simán manipulálhatók, pl dátum átírásával, hogy úgy tűnjön, már régóta csal velem.
- Láttam a páromat többször is kékre-zöldre verve, nem minden alkalomhoz volt látlelet. Elfogadják, ha ezt én tanusítom?
- Párom gyereket vár (tőlem :) ), 3. hónap - lehet ezt terhére írni, hogy még nem vált el? Megtette volna, de a külföldi dolgok miatt rengeteg az akadály, és a férj mindent megtesz, hogy húzza az időt (ő élvez ugye mindent, gyerek után nem fizet, stb.), a mi óránk ettől még ketyeg!
Sziasztok, van egy bírósági végrehajtható határozat gyt. ügyben. És nem fizet a delikvens. Volt egy sikertelen végrehajtás - mert hogy nincs vagyona, nincs bankszámlája - dolgozni dolgozik valahol, mert különben nem tudna megélni.
Mi a teendő ilyenkor?
Ha a végrehajtó csak azt tudja mondani ő ennyit tudott tenni, aztán punktum.
Tudom, hogy ettől nem lesz jobb, de "át lehet e váltani" a tartozást börtönbüntetésre, kezdeményezhető bármilyen büntetőeljárás a nem fizető ellen?