Keresés

Részletes keresés

Remaj Creative Commons License 2007.05.14 0 0 81

Sziasztok

 

Segítségetek szeretném kérni az alábbi biztosítással kapcsolatban. Barátnőnek 10 évvel ezelőtt én kötöttem az ÁB-Aegonnál egy szemünkfénye biztosítást. Ma kapott egy levelet a társaságtól, hogy felveheti a lejárt biztosítására a pénzt.Örült is ennek, egészen addig, míg nem jött rá, hogy amit 10 év alatt befizetett az több mint 100.000,-Ft-tal több, mint amit ki akarnak neki fizetni. Amikor telefonon elkezdett utána járni a dolgoknak, hogy miért kevesebb, sőt hol van a hozam, közölték vele, hogy volt két kiegészítő (baleset, halál) ebben bíztosításban. A cég kockázatot vállalt, ezért csak ennyit kap. Kérdésem ti hallottatok már ilyen? Szerintem ez nagyon nagy összeg, mivel a hozamot is eltüntették. Én amikor kötöttem szó sem volt arról, hogy ilyen nagy százalékot vonnak le. Kiványcsian várom válaszotokat.

Biovadász Creative Commons License 2007.05.07 0 0 80
Tessék csak szépen átolvasgatni, hogy az indexen reklámozásnak mik a szabályai...
Előzmény: nlgibson (79)
nlgibson Creative Commons License 2007.05.05 0 0 79
:)

Tényleg aranyos :)

Elnézést, hogy a hozzászólásommal megakasztottam a fórum lendületét. :)

Írásom lényege a tájékoztatás volt. Ha valakit érdekel, szívesen beszélgetek vele.
Nem a reklám-fogás miatt, hanem mert több ismerősöm szerint ez a mostani legjobb életbiztosítás a piacon.
Előzmény: Modestinvs (78)
Modestinvs Creative Commons License 2007.05.05 0 0 78

De bájos!

Egy reklámmal valaki zavarja a fórumot, az ő illetlen reklámját meg megzavarják ezekkel az újdivatú - szvsz szintén illetlen - aláhúzogatós reklámokkal.

 

Erre mondják, hogy akasztják a hóhért?

Előzmény: nlgibson (77)
nlgibson Creative Commons License 2007.05.05 0 0 77
ARANYSZÁRNY EURÓ - új befektetési lehetőség!

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. 2007. április 1-ével új életbiztosítási termékét, az EURÓ Alapú Aranyszárny Biztosítást indította el. Ezzel az új termékkel a jelenlegi erős forint árfolyam mellett jelentős árfolyamnyereség várható. Ez a termékkombináció hagyományos szolgáltatásokat is nyújt: életbiztosítás és kiegészítő biztosítások.

Előnyei:

- viszonylag kis összegekkel lehet megtakarításokat eszközölni, de lehetőség van eseti díjak befizetésére is.
- A szerződés Euró-alapú.
- A forint - euró átváltása mindig a Magyar Nemzeti Bank által aktuálisan meghatározott devizaárfolyamon (euró középárfolyamon) történik!
- Mind a díjak befizetésekor, mind a különböző szolgáltatások alkalmával euró középárfolyamot használunk. Ez egyedülálló a piacon!
- A rendszeres és eseti díjak után a vonatkozó adójogszabályok alapján adókedvezmény vehető igénybe. (Évente a befizetett rendszeres díj 20%-a, maximum 100 ezer forintig.)

Ezek a terméktulajdonságok a következő haszonnal járnak:

- Védelem: gyors anyagi támogatást nyújthat váratlan baleset, betegség esetén.
- A biztosítási szolgáltatás nem öröklés tárgya, 15 napon belül adó- és illetékmentesen kerül a kedvezményezetthez.
- Rendszeres megtakarításokon keresztül összegyűjthető a hosszú távú célokhoz szükséges tőke.
- Lehetőséget biztosít esetenként nagyobb tőke elhelyezésére is.
- Jelenleg a megtakarítási programok egyik legmodernebb módozata.
Mit jelentenek mindezek?

Sehol máshol nem lehet ilyen olcsón eurót kapni!
Az euró-zónához csatlakozott országok példája mutatja, hogy a csatlakozás előtti 6-7 évben jelentősen romlott a helyi valuta. Magyarországon is ez a tendencia várható. Ez azt jelenti, hogy a mostani erős forint (most 1€=245Ft) a csatlakozásig legyengül 290-300Ft környékére. Ugyanakkor a biztosításba betett összegeket a biztosító az éppen aktuális középárfolyamon váltja. Ugyanakkor szintén tendencia hogy a nyári hónapokban a forint gyengül - gondoljunk csak a tavaly nyári méregdrága euróra! Így egy ilyen rövid befektetéssel is eurónként 30-40Ft-ot lehet keresni! Ráadásul az eseti díjakat külön kezeli a biztosító, ezért azok nincsenek lekötve, tehát bármikor hozzáférhetőek! Vállalkozások számára ez különösen is előnyös! A ki-és behelyezéseket egyszerűen, telefonon lehet intézni.



Remélem felkeltettem érdeklődését!
Amennyiben további, részletes tájékoztató is érdekli, szívesen nyújtok segítséget a további tájékoztatásban!



Üdvözlettel:

Nagy Lajos
Generali-Providencia Biztosító Zrt.
Biztosítási tanácsadó

Elérhetőségeim:
06/20/828-9818
nagy.lajos@imperfectum.hu
www.generali.hu
b.viktoria Creative Commons License 2007.01.19 0 0 76

Sziasztok

 

Kínáltak nekem az ING - tól egy megtakarítási - befektetési programot.

Mit tudtok mondani nekem erről a biztosítóról és szerintetek milyen szempontokat érdemes figyelembe vennem? Esetleg érdekelne más biztosító is, de nem tudom hol nézzek körül.....és főleg mik a "veszélyek" amire figyelnem kell.....

 

Előre is köszi a segytséget.

 

Üdv: Viki

florand Creative Commons License 2007.01.10 0 0 75
Kedves madmaxhu !

 

Az szeretném kérdezni, hogy sikerült-e lakásbiztosítást kötni és ha igen akkor mi alapján döntöttél és szerinted melyik a legjobb .....?

Előre is köszi.

 

Üdv,  

Modestinvs Creative Commons License 2006.10.05 0 0 74

Éppen ezért máris korrigálnom kell. A kedvezményt nem a biztosított, hanem a szerződő veheti igénybe. Ha tehát a biztosító megengedi - és miért ne engedné -, hogy az eddigi szerződő helyébe egy alacsonyabb jövedelmű lépjen, akkor ő jogosult lehet az adókedvezményre.

De ez

"13. c. csak akkor nem minősül rendelkezési jog gyakorlásának, ha a biztosítási szerződésen a felek rögzítik a szerződés alapján a módosítást megelőzően bárki által igénybe vett azon adókedvezmények összegét, amelyre a visszafizetési kötelezettség - figyelemmel az e törvény 42. §-ának (4) bekezdésében foglaltakra - még nem járt le.

14. A 13. pont c) pontjában említett módosított szerződés esetében a rendelkezési jogot utóbb gyakorló magánszemély köteles azon - bárki által érvényesített - adókedvezmény összegét a törvényben előírt módon visszafizetni, amelyre a visszafizetési kötelezettség - figyelemmel az e törvény 42. §-ának (4) bekezdésében foglaltakra - még nem járt le."

Modestinvs Creative Commons License 2006.10.05 0 0 73
Sajnos, nem tudom. Az adójogszabályokat csak áttekintő módon ismerem, a részleteket meghagyom a könyvelőknek meg az adótanácsadóknak.
Előzmény: szutyok897 (72)
szutyok897 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 72

sejtettem, hogy nem megy ilyen egyszerűen, vmi más megoldás?

Előzmény: Modestinvs (71)
Modestinvs Creative Commons License 2006.10.05 0 0 71

Mivel az szja kedvezményt a biztosított és nem a kedvezményezett veheti igénybe, az utóbbi személyének megváltoztatása a problémán nem segít.

Előzmény: szutyok897 (70)
szutyok897 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 70

sziasztok!

 

életbiztosítással kapcsolatban van egy kérdésem:

jövő évtől ugye 3,4M bruttó felett nem jár adókedvezmény rá.

van vmi lehetőség megadni pl. kedvezményezetettet, hogy egy családtagom vehesse igénybe az adókedvezményt, akinek 3,4M alatti a bére?

Pitecus Creative Commons License 2006.10.04 0 0 69

A kérésed reklám lenne, de nagyon.

:-)

Garancia van a dologba.

A szempontok nem elsősorban az ár volt, hanem minden nemű extraszolgáltatás, amit a másik nem nyújtott.

Arra viszont figyelj, hogy amelyik biztosító pénzre is köt, arra egy vasat sem fog fizetni.

Továbbá lehetőleg olyannal köss szerződést, melynek üzletkötőjéhez azonnal szólni tudsz, ha kár ért és nem hajd el a központba. Magyarán van kárszakértős kapcsija.

 

Ezekre figyeltem.

 

Előzmény: madmaxhu (68)
madmaxhu Creative Commons License 2006.10.03 0 0 68

Pitecus melyik biztosítót választottad és miért?

Én most készülök lakás biztosítást kötni és nem nagyom tudom melyik biztosítót és mi alapján válasszam.

Légyszi oszd meg velem a szempontjaidat.

 

Üdv.,

Mad Max

Előzmény: Pitecus (65)
lotht Creative Commons License 2006.09.27 0 0 67

De igazából nem ezért jöttem ide...

Tud valaki olyan biztosítót ajánlani, amelyik foglalkozik magánhasználatban levő egészségügyi készülékek biztosításával? Konkrétan hallókészülékre gondolok...

lotht Creative Commons License 2006.09.27 0 0 66

Jónapot mindenkinek.

Ezt hogyna kell érteni? "mert ha régi csak aránylagosan térít minden biztosító"

Előzmény: Lina84 (64)
Pitecus Creative Commons License 2006.09.04 0 0 65
Hát Igen. Most már okosabb vagyok. Más biztosítóval kötök szerződést, ahol is egy telefon kell összesen és jönnek intézni a dolgokat. Meg sokkal szélesebb körű a biztosítás. Tudod nem mindig az az olcsó, ami...
Előzmény: Lina84 (64)
Lina84 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 64
Örülök hogy legalább ennyit alakult, azért azt nézd meg hány éves a szerződésed mert ha régi csak aránylagosan térít minden biztosító. Az tény hogy a biztosítók is a saját malmukra hajtják a vizet. Ez van sajnos az élet minden területén. Érdemes alaposan átrágni, hová szerződsz.
Előzmény: Pitecus (63)
Pitecus Creative Commons License 2006.09.04 0 0 63

Időközben alakultak a dolgok.

Kiküldtek egy szégyenletesen kevés összeget. Aztán megreklamáltam és kiküldtek egy igazságügyi szakértőt, aki korrektul megnézte a fal süllyedést. Aztán megállapítottak egy hatszoros díjat az elsőhöz képest, ami kb. 2/3-a a felbecsült kárnak és ki is fizették a különbséget. De most már nem hadakozom, mert a teljes kárat nem fogom soha az életbe megkapni. De az 1/10-ed kárhoz képest előre lépés volt.

 

Előzmény: Lina84 (62)
Lina84 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 62
Szia, én is üzletkötő volnék, igaz nem ott. bár nem ismerem a Generalis szerződéseket, erős a gyanum hogy arra hivatkozbak hogy a kár nagysága nem megállapítató. A kellemetlen ezekben a helyzetekben az hogy ha elhárítottad a veszélyt(tehát eltüntetted a vizet) nem szabadott volna hozzányulnod, mert így nem tudják felmérni a pontos kárt, azt meg szerintem te is tudod hogy a te szavad nem sokat ér. Persze én sem viseltem volna el úgy az otthonomat, egy percig sem, egyértelmű. Ha nem fizetnének, perelhetnél, de azt meg ki tudja fizetni. Egyébként minden adat meglétől kezdve számolják a 15 napot,
te időben bejelentetted, ők késnek.
Előzmény: Pitecus (61)
Pitecus Creative Commons License 2006.07.29 0 0 61
Jó napokat!

Kérdésem lenne t. szakértőkhöz:

Juni 22-én a pincémet elöntötte a szennyvízcsatornából visszajövő trutyi úgy, hogy kb. 140 cm magasan állt a szennyvíz a közel 30m2-es pincémben. Másnap 23-án bejelentettem annak rendje és módja szerint a biztosítómnak. 4 naptári nap múlva fel is hívtak, hogy mondjam meg mennyi a károm. Én azt mondtam, hogy 5 napon belül kellett volna egy kárszakértőnek jelentkezni, hogy az időpontot fixáljuk és ki szeretném hívni, mert a ház fala is megsüllyedt időközben. A nő telefonon erősködött, hogy mondjak egy összeget, de én ragaszkodtam a kárszakértőhöz. Azt mondta a hölgy, hogy akkor 5 napon belül felveszi velem a kapcsolatot a területileg illetékes kárszakértő. A rá következő napon kiürítettem a pincét a 40 év gyűjteményétől (konténerrel elvitettem), mert a fekáliás iszapot el akartam tüntetni, mert fertőzésveszély volt a pincémben. Aztán egy karton hypót nyomtam szét a pincében, mert a szag elviselhetetlen volt. 2 napra rá, pénteken hajnalban rosszul lettem és a László kórházba kötettem ki. Megfertőződtem és 2 baktérium (Coli és Enterococus) becsületes gazdája lettem.
Szóval 8 nap múlva, következő péntek délután engedtek csak ki. Július 6-án felhívott a kárszakértő (kórházba), hogy Júli 12-én kijönne szakérteni.
Kijövetelem után a csatornázási műveket kihívtam, mert büdös és fertőzött volt a pince+dugulásom is volt a csatorna rendszerben. Ők kézségesen elhárították a hibát, majd 4 doboz!!! Klórmésszel felszórták a helységet.
A kárszakértő 12-én az egészségére való tekintettel (és a szagtól) nem ment le a pincébe, hanem az általam készített kidobott ingósági lista fénymásolatával, az általam készített és kinyomtatott fotókkal, plusz a falsüllyedéssel kapcsolatos saját fotóival elment, mondván "jövő hét második felében bemegy a fönökéhez és megbeszélik, hogy mi és hogy van és mennyi a kár és mondanak 1 árat". Azóta a 60 oldalas szerződésben leírt 15 nap eltelt (Generali).

Érzem, hogy a biztosító át akar nagyon verni. Kihez tudnék fordulni, mint felsőbb felügyeleti szerv, vagy ilyenkor mi a teendő?

Tisztelettel
Pitecus
aaron_mark Creative Commons License 2006.06.07 0 0 60
Óvatos lennék az ilyen tanácsokkal.

Ha egy biztosítást valaki megköt, és a szerződés elválaszthatatlan részét képező feltétel-rendszerben utóbb bárminemű változtatást eszközölne a biztosító, akkor ezt csak abban az esetben teheti meg, ha az ügyfél javára történik változás.

Minden egyéb esetben minimum szerződésmódosítást kell kezdeményeznie, ami csak az ügyfél AKTÍV közreműködésével jöhet létre, beépített automatizmus nélkül.

Az életbiztosításokkal még az is nagy gáz, hogy azokat a biztosító NEM MONDHATJA FEL (legfeljebb csak különös, elsősorban bűncselekménnyel összefüggő okból) így az életbiztosítás mellé KIEGÉSZÍTŐKÉNT kötött betegbiztosításra - ha csak a kiegészítő biztosítás különös feltételei nem kötik ki - az alapbiztosítás szabályai az irányadók.

A lényeg, hogy a biztosító NEM módosíthat a szerződés megkötéskori feltételein!

A 170 ezer jár, ki kell harcolni!
Előzmény: berex2003bt (56)
aaron_mark Creative Commons License 2006.06.07 0 0 59
Sajna igaz az, hogy a határozatlan idejű szerződéseket csak az ún. biztosítási időszak végére (ez általában a megkötéskori dátumhoz igazodik) lehet felmondani, kivéve az érdekmúlás esetét.
Az érdekmúlás akkor keletkezik, pl.: ha eladod az ingatlant, és nem fűződik érdeked a biztosítás fenntartására.

A legtisztább, ha kivárod a biztosítási időszak vége előtti 30 napot, és akkor mondod fel írásban a biztosítást.
Ha egyszerűen nem fizeted tovább a biztosítást, elvileg a biztosító követelheti a díjat a fent már többször írt időszak végéig, és bírósághoz is fordulhat.
Erre a törvény ad lehetőséget neki, más kérdés, hogy nem feltétlenül teszi meg...

Ez egy kicsit orosz rulett...:-/
Előzmény: geegie (58)
geegie Creative Commons License 2006.05.27 0 0 58
A Generalinak felmondtam.

Nem fogadták el, közölték fizetnem kell év végéig, mert szerintük addig tart a biztosítás. Ha pedig nem fizetek, beperelnek. (otthonbiztosítás)

A szerzôdés határozatlan idôre szól.
A FELTÉTELEKET az üzletkötô nem adta oda és nem is tájékoztatott errôl. !!!
(Egyébként soha nem fizetnek, ha bármilyen kár ér)

Bíróságra viszik a dolgot??? Vagy hagyjam a fenébe ôket?
berex2003bt Creative Commons License 2006.01.16 0 0 57

A biztosítónak tudnia kellet hogy hátralékban van ilyenkor levelet küld ügyfelének hogy melyik számlaszámáról és miért nem tud levonni.

 

A bonusz természetesen visszaállítható, de a jelenlegi korm rendelet miatt azt az évet ahoz a biztosdítóhoz kell megfizetnie.

 

Tisztelettel: Ber-ex 2003 Bt biztosítási szaktanácsadó és kárrendezési iroda

Előzmény: Anagawa (54)
berex2003bt Creative Commons License 2006.01.16 0 0 56

Abban az esetben, ha a biztosító nem tudja bizonyítani , hogy a módosításával a szolgáltatásra eső díjat milyen formában juttata vissza részedre akkor a vitatott összeget ( kamatokkal növelten ) megkell fizetnie.

 

Tisztelettel: Ber-ex 2003 Bt biztosítási szaktanácsaó és kárrendezési iroda

 

Előzmény: Gcross (53)
berex2003bt Creative Commons License 2006.01.16 0 0 55

Az Adattörvény értelmében a biztosítónak teljeskörű adatszolgáltatást kell nyújtania részedre. Valószínűsítem, hogy a gjm. vásárláskor nyílatkoztál hogy kár ( totálkár, vagy lopáskár) esetén engedményezést kell beszerezned a banktól, hogy tekintsen el a biztosító az odautalástól. Ennek hiányában a bank az elsődleges aki a kárösszeget felbveheti.

Üvdözlettel: Ber-ex 2003 Bt biztosítási szaktanácsadó és kárrendezési iroda

Előzmény: Angyalvirágszál (52)
Anagawa Creative Commons License 2006.01.10 0 0 54

Kedves Fórumtársak!

 

Véleményeket, tanácsokat várok az alábbi esethez.

 

Augusztus elején vettem egy autót, és megkötöttem rá a kötelező biztosítást. (Az AEGON-nál, mert a negatív reklámnak van létjogosúltsága...)

A fizetésre, a banki átutalást választottam. Az első részletet befizettem a küldött csekken (ahogyan kérték) majd megnyugodván, hogy a többi már a biztosító és abank dolga, én ezzel nem foglalkoztam.

Novemberben, az e célra szolgáló netes oldalon lefuttatva adataimat, kiválasztottam a legolcsóbb biztosítót, és megbíztam az alkusz céget, hogy intézze a régi felmondását, ill. az új megkötését. Ez meg is történt, az első negyedéves díjat, csekken, be is fizettem az új biztosítónak.

Majd, ez év első napjaiban kaptam kézhez a régi biztosítóm levelét, melyben közlik, hogy nem fizetés miatt, augusztus 30-al megszünt náluk a biztosításom. Így B8 helyett A0-ban indulhatok, stb. Érdeklődésemre elmondták, hogy a banktól vmiért nem tudták vonni a díjakat. Erről engem, sem a bank, sem a biztosító nem informált, az első hír ez a levél volt. Ez enyhén szólva is felháborító. Még november 11.-én is küldött a biztosító egy levelet, hogy minden OK, remélem jövőre is ott leszek, stb., de sehol nem figyelmeztetnek, hogy fizetési elmaradásom lenne.

Most azt javasolták, hogy mondjam föl az új biztosítóval a szerződésemet, menjek vissza hozzájuk, és akkor el lehet intézni azt, hogy megmaradjon a bónusz besorolásom...

Kérdésem: korrekt ez így?

Szabályos az, hogy engem egy december végén elküldött levélben (mikor a váltás ténye számukra kiderült) értesítenek arról, hogy nem fizetek (nem tudják levonni) a díjat, és már aug. 30.-ától nincs biztosításom? Nem kéne erről korábban értesíteni?

 

Ti mit javasoltok?

(Az valóban az én saram, hogy csak a biztosítónak adtam meg a számlaszámomat, a banknál elfelejtettem külön szólni. 2 év külföld után, sok dolgom, volt, és valahol azt hittem, hogy elég csak az egyik helyen megadni az adatokat és az igényt.)

 

Üdv.

Anagawa

Gcross Creative Commons License 2005.12.11 0 0 53
Nekem is lenne egy kis gondom.
kb.7 éve az NN-nél (ma már ING) kötöttem egy betegségbiztosítást. (20 éves lejárat)
A biztosítás két részből tevődik össze, a fele összeg ez a kockázati betegségbiztosítás, a másik fele megtakarítás jellegű.

A betegség bizt. része úgy nézett ki, hogy szinte minden kórházi kezelést igénylő beavatkozásra fizet. Azt én választhatom meg, hogy a kórházban töltött napokra(de azt csak 5 napon túl), vagy az elvégzett (műtéti) beavatkozásra fizessen. Vagy egyik, vagy másik.
Persze pár napos kórházi bennt tartózkodás esetén szinte mindíg a műtétre fizetés ami megérné.

Az történt, hogy egy orrsövény korrekcióra lett muszály, hogy alávessem magam, ami a biztosításom műtéti listájában szépen fel is van tüntetve mint 200% térítéses műtét. (súlyosságtól függően vannak így besorolva 100-500%-ig, a 100 százalék nekem 100.000Ft ról indult, az indexálások miatt mára már 170.000 körül van)

6 napig voltam kórházban, a végén szépen megkaptam a zárójelentést felsorolva az elvégzett beavatkozásokkal. (orrüreg korrekció, orsövény korrekció)

El is küldtem az NN-nek, 2 hét múlva hívtak, hogy akkor utalják a 20 ezer ft-ot, amit a kórházban töltött időre fizetnek ki.

Mondom, álljon meg a menet itt két 200%-os műtét is van, nekem műtéti térítés kellene inkább, legalább ha az egyiket kifizetnék???? Válasz: úgy 2 éve ők módosították ezeket a fajta szerződéseket mert "sok volt a visszaélés" , tehát az orrsövény, madula, vakbél stb. műtéteket, tehát azokat amik egy átlag honpolgárral szerény kis élete folyamán gyakran megesnek ezeket KIVETTÉK a térítési listából, erről én kellett is kapjak értesítést, a szerződésemben szerepel is, hogy ők fenntartják a jogot bármikor a szerződés módosítására.

Ez röhej.
Az persze nem szerepel a szerződésben, hogy esetleg ebben az esetben csökkenne az általam befizetnivaló összeg. Most akkor mire fizetek tul. képpen.
Esetleg egy ügyvéd nem tudna ebben valamit segíteni, vagy ha már ekkora marha voltam, hogy egy ilyet aláírtam, akkor más lehetőségem nincs mint hogy megszüntetem. (gondolom ekkor sem fogok valami szuper jól kijönni)

Üdv
Gcross





Angyalvirágszál Creative Commons License 2005.11.21 0 0 52

Sziasztok!

 

Tapasztalatokat várok az alábbi ügyben, hátha valaki már járt így:

 

szeptemberben ellopták a háromhónapos autónkat....bankhitelre vettük, 20% önerővel. Természetesen biztosítva volt az autó,ezért viszonylag nyugodtak maradtunk,mert azt hittük,hogy ők majd lerendezik a bankkal a hitelrészt,a fennmaradó összeget pedig nekünk utalják. Viszont ma hívott az ügyintéző a biztosítótól,hogy ők a teljes összeget a banknak utalják, intézzük ezentúl velük az ügyet.....tehát a bank leszedi belőle,amennyit gondol és majd utána kegyeskedik nekünk a maradékot odautalni? Kérdeztem a biztosítóst,hogy mégis mekkora összegre számíthatunk,de nem mondta meg,hogy mennyit utaltak a banknak. Valami nagyon nem tetszik nekem....miért a bank rendelkezik a teljes összeg felett? Honnan tudom én meg,hogy a biztosító mennyit utalt nekik? Miért én vagyok a legutolsó a körben????

 

köszi

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!