Igen, ebből gondoltam arra, hogy inkább nálam lehet gond, mivel mindenhová "kicsit" lassabban tudok belépni, bár elsőre rendre az Index hal meg. Aztán persze lehet, nem az én gépemben, hanem "mindenkiében" van a hiba.
Azért egy laikusnak le tudod írni, mi hogy működik ilyenkor? Nekem teljesen megfelel méhecske és a virágbibe stílusban, azzal még szakmatitkot sem árulsz el, viszont felvilágosultabb leszek. Lehetnék. A hálózatmonitorozó taskot le tudtam magamnak fordítani, s értem a szót, de ezen felül, hogy mi hogy működik, az már kábé olyan, mint kínaiul egy szövettan vizsga.
Mostanában nyög az Index erősen vagy nálam vannak problémák? Rákattintok egy topikra, a "keresett lap nem található", lassabb, mint én 400 méteren, pedig ez önmagában egy külön kategória. Ha az Index ilyen, akkor nem aggódom, csak elég sokat küzdök mostanában a hozzászólásaim elküldésével. Vagy ez a szuperérzékeny filter? ;-)
OFF Freyya, elfelejtettem referálni: természetesen fürdősó és habfürdő volt a megoldás, csak te találtad el, nem véletlen ez a hites feleség dolog:-) ON
Beállítások -- vezérlőpult -- mappabeállítások -- fájltípusok. Nézd meg, mihez van hozzárendelve a jpg, hátha ott a bibi. Ha kell, állítsd vissza alapbeállításra.
Nekem ugyanezt ajánlja fel, de én szerettem volna átírni a fájlnevet úgy, hogy 1b helyett a kép címe legyen ott. Ezt viszont csak úgy engedi, ha a kiterjesztést átállítom jpg-ről bmp-re. Explorerem van. Mi az, hogy rátelepítve?
Elmondom még egyszer, mert szerintem nem érted. :-) Adott egy kép. Rákattintok a mentésre. A fájlnév fj3565. Nyomok egy mentést. A kép jpg-ként ott van a dokumentumokban, ahová mentettem, fj3564 fájlnévvel. Ha viszont - és itt a lényeg - a mentés ablakban átírom a fj3565 nevet "zabáló kismajom"-ra, akkor egyszerű fájlként menti, társított program nélkül. (Egész véletlenül jöttem rá, hogy ha mentéskor a jpg-t (amit magától felkínált) átváltom bmp-re, akkor menthetem "zabáló kismajom" címen is.)
Szóval mi lehet az összefüggés a fájl elnevezése és a formátum között?
De ha nem változtatom meg az eredeti fájlnevet, akkor miért hajlandó jpg-ként hibátlanul elmenteni?
Persze a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha a mindenféle weboldalakon a képeknek normális címet adnának fájlnévként, és nem jelentés nélküli szám- és betűsorokat. Akkor csak nyomnék egy mentést, és minden oké lenne.
Festményeket mentegettem le, és egyszerűbb lett volna, ha még a mentés előtt fájlnévnek a festőt és a címet írhatnám be, de nem hagyja. Ha úgy mentem, akkor egyszerű fájlként menti, és nekem kell kijelölnöm, hogy mivel akarom megnyitni, nem lehet állandó programot társítani hozzá. Egyedül akkor hagyja átnevezni magát, ha bmp-ben mentem. Számomra rejtély, milyen összefüggés lehet a fájlnév és a formátum között.
Ha képet (jpg) mentek le a netről, csak úgy hagyja, ha a fájlnév helyén meghagyom az eredeti krikszkrakszot. Miért nem lehet más néven elmenteni? Olyan hosszadalmas mindig utólag átnevezgetni... Vagy rosszul csinálok valamit?
Az alábbi eset nem probléma, inkább csak a szokásos kíváncsiság. Néha, ha belépek a Yahoomailbe vagy ide, az Indexre, nem a szokásos világos és sötétnarancs arculat jelenik meg, hanem az alábbi szocreál. Aztán frissítés után persze eltűnik. Ilyenkor mi jár a böngészőm lelkivilágában?
Explorerrel. Hol tudom azt letiltani? Egyébként meg más oldalakon nem volt még ilyen problémám, csak ezen az egyen. Biztos, hogy az én beállításomon múlik?