Én úgy emlékszem, a Kossuth díjat kiemelkedő művészi teljesítményekért adták, még ha mindig benne is volt az aktuális hatalom keze a döntésekben. De hogy egy nagy bűvész jellemtelen kis veje is Kossuth díjat kap?? Mire??
Saját szavaival élve: ÉN KÉREK ELNÉZÉST . . . .
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem az egyik legnagyobb bajom a nyalás mellett Gálvölgyivel az, hogy semmiféle morzsáját nem látom benne a néha igenis kötelező tiszteletnek. Cseszeget mindenkit, a leggyakoribb kérdése "Az meg kicsoda?", még Hajóst is ilyen jelleggel fikázta az első adásokban. Nem lehet, hogy el sem tudja képzelni, van nála nagyobb művész széles ez országban?
Ilyenkor azért néha felhorgad bennem a lelkesedés, hogy megkérdezzem, hogy Kurvanagyművész Jánost hányan ismerik a világon élő hatmilliárd ember közül? Hogy ötmillióan... derék dolog.
Gratulálok, Művész Úr, Benny Hill segge nem hozta meg a világhírt, de legalább a Kossuth-díjat ki lehet tenni a vitrinbe!
Mire kapták, mesélj. Kinek van a nyelve közelebb a hatalomhoz vagy szakmai alapon. Az elsőt még megértem, de a második esetben erről nem lehet beszélni. Gálvölgyi nem színész hanem ripacs. Vitray pedig saját szobrának az aláásója lett, amelyet az Athéni olimpián mutatott szégyenteljes műkődése vitt tökéletesre.
Most akkor mire kaptak díjat.
Mindketten jó szolgálói lettek a hatalomnak és ezért az kitüntette őket.
Na de komolyra fordítva a szót: GJ-bő legföljebb hajléktalan lehetne, mert a fizikai munkát megveti és nem is ismeri, a szellemi munka pedig távol áll tőle.