örülök, hogy sikerült lehozni a meccset, így megerősödtem abban a hitemben, hogy a belga banokság színvonalban közelebb áll a magyarhoz, mint a hollandhoz.
Zako Utrechtben, igaz szinte végig emberhátrányban. Ajax, twente, heerenveen nyert, sűrűsödik az eleje. Pedig a PSV is kikapott lett volna 3 pont előnyünk...
Opstelling AZ: Esteban; Dirk Marcellis, Niklas Moisander, Nick Viergever, Simon Poulsen (71. Ragnar Klavan); Adam Maher, Rasmus Elm, Maarten Martens; Roy Beerens, Charlison Benschop (75. Jozy Altidore), Brett Holman (67. Johann Berg Gudmundsson). Opstelling Excelsior: Wesley de Ruiter; Edwin de Graaf, Bart Schenkeveld, Leen van Steensel, Samuel Scheimann; Kevin Jansen, Roland Alberg (80. Kevin Wattamaleo), Joost Broerse; Darren Maatsen, Rangelo Janga (68. Mitchell te Vrede), Moussa Kalisse (68. Jason Oost).
Scoreverloop: 58. Martens 1-0, 60. Martens 2-0, Gele kaarten: - Rode kaarten: - Scheidsrechter: Jack van Hulten Toeschouwers: 15.964
Úgy látom kezdünk kipukkadni, folyamatos zakók a bajnokságban... A kupában a hazai 2-1 egy amatőrcsapat ellen sem valami bíztató, bár meg kell vallani a vendégek előtt le a kalappal, jobbak voltak, mint sok első osztályú csapat, akik hozzánk jönnek. A sorsoláson a legjobb párosítást kaptuk, otthon fogadjuk a Heraclest, míg a másik ágon Heerenveen-PSV.
Nyilvánvaló, hogy az 1. megoldás a viszonylag legkorrektebb, a másik kettővel valamelyik csapat indokolatlanul rosszul járna (ha újrajátszanák, akkor az Ajax, a pályán elért eredmény jóváhagyásával az AZ). És mivel mindkét csapat sáros valamiben (rend biztosítása ill. önkényes levonulás), egyiket sem lenne szabad előnyben részesíteni.
Ezért kellene ott folytatni, ahol az egész abbamaradt.
ez az eset totális félreértelmezése lett volna. már el is törölték a piros lapot. a klubját sem fogják eltiltani, biztos vagyok benne. az ajax kizárása elképzelhető, de szerintem inkább csak pénzbüntetést kapnak majd.
Nah, a szövetség eltörölte Esteban piros lapját. Arról még nincs döntés, mi lesz a meccsel, de szerintem ezek után az lenne igazságos, ha 11 11 ellen folytatná a 37. perctől.
Az igazságos döntés a sportág érdekeit védi, azon belül a klubok, a játékosok, a szakemberek, a vezetők, a szurkolók, a szponzorok érdekeit. Annál nagyobb vétség ez ellen nincs, mint bojkottálni a játékot.
Az edző ezt tette, a klubvezető sem parancsolta vissza a pályára a csapatot, így sztem példás büntetés dukálna érte.
Nyilvánvaló, hogy rövidtávon igazságosabb lenne újrajátszani nézők nélkül vagy semleges pályán, elejétől vagy a hátralévő 53 percet, 10 a 11 ellen vagy teljes csapatokkal. De azzal szemet húnynának az edző önbíráskodásán.
Hozzáteszem, azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ezzel a vendégek edzője tulképp 19-re lapot kért, hiszen valószínűsíthető, hogy a fegyelmi tárgyaláson majd azt fogja hangoztatni, hogy nem érezte a csapatát és önmagát biztonságban, és az Ajax kizárását tartaná igazságos ítéletnek. Kiváncsi lennék, 0-2-nél is lerendelte volna-e a csapatát. Szinte kizárt.