Keresés

Részletes keresés

kiski Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1451

Ha te mindig ilyen rapid igyekezettel cáfolod meg önmagadat, akkor baromi unalmas lehet az életed a gumicellában.

 

Az alábbi idézetedben ezt mondja a minelnök:

 

a bűncselekmény mögött ott van a hétköznapi előítéletekből táplálkozó és az arra épülő rasszizmus, ott van a fasiszta eszmék újjáéledésének a lehetősége.

 

A következőben meg ezt:

 

Sokaknak erős meggyőződése, hogy a bűncselekmény mögött ott van a hétköznapi előítéletekből táplálkozó és az arra épülő rasszizmus, ott van a fasiszta eszmék újjáéledésének a lehetősége.

 

Ugye, nem ugyanazt jelenti?

 

 

Előzmény: takacsi (1449)
Ajem Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1450

"Ez a kormány a "nem" kormánya. Nem csak a határon túl élő testvéreinkre mondtak nemet, hanem minden egzisztenciájuk a tagadáson alapul. Szavazóikat a "csak a Fideszt nem" érvvel próbálják meg a mellettük való voksolásra rábírni. "Nem"-et kiáltanak az életre, az abszolútra, a moralaitásra, a tisztességre. A "nem" a megsemmisülésbe vezet."

 

És ez hatásos is lehet, ha a Fidesz nem vizsgálja felül a "ne tűrj meg pártot tőled jobbra!" elméletet.

 

 

 

Előzmény: Fuhos (1439)
takacsi Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1449
"Gyurcsány Ferenc nem mondta, hogy fajgyűlöletből fakadó bűncselekmény történt, amikor egy 15 éves roma fiút a közelmúltban karddal szúrtak meg a 21-es buszon a fővárosban – állította a rendőrségi híradás után Batiz András kormányszóvivő.

A miniszterelnök hétfőn a parlamentben az aggodalomra okot adó, a köztársaságot gyengítő események között említette az esetet, kijelentve:

„Sokaknak erős meggyőződése, hogy a bűncselekmény mögött ott van a hétköznapi előítéletekből táplálkozó és az arra épülő rasszizmus, ott van a fasiszta eszmék újjáéledésének a lehetősége.”

Gyurcsány Ferenc azt mondta: „Nagy hibát követünk el, ha farkast kiáltunk akkor, amikor nincs. De nem lehet nem észrevenni azt, hogy ha egy roma fiút ér támadás, és ennek során bakancsos, fekete katonaruhát viselő fiúk és lányok játszanak szerepet, akkor bizony fajgyűlölet által mozgatott bűncselekményről van szó, és nincs ok védeni ezt.”

Batiz most úgy magyarázta Gyurcsány szavait, hogy a miniszterelnök arról beszélt, ha történik egy ilyen támadás, akkor sokaknak egyből az jut eszébe, hogy az elképzelhető, hogy ilyen szándékokból fakad, és ez önmagában figyelmeztető jel. Gyurcsány és Tatai-Tóth András MSZP-s képviselő a parlamentben a jobboldalt a szélsőségesek támogatásával vádolta, az ellenzéket téve felelőssé az esetért. Batiz kifejtette: a támadással kapcsolatban tartott vasárnapi fővárosi antirasszista demonstráció kellő apropó volt arra, hogy a sokszor már fel sem tűnő hétköznapi megkülönböztetés és az erőszak ellen felemeljék szavukat az emberek.

Teleki nem kér bocsánatot

Teleki László, az esélyegyenlőségi tárca cigányügyi politikai államtitkára, a vasárnapi demonstráció egyik szónoka sem lát okot a bocsánatkérésre.
Előzmény: bormester (1446)
takacsi Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1448
Kár kioktatnod, mert az volt az első, hogy az eredetiben hallott gyurcsány beszédet ismételten meghallgattam.
Ajánlom mindenkinek.
Kevés ember képes ennyire inkoherensen megszólalni...

"a bűncselekmény mögött ott van a hétköznapi előítéletekből táplálkozó és arra épülő rasszizmus, ott van a fasiszta eszmék újjáéledésének a lehetősége"

NEM VOLT OTT "a bűncselekmény mögött... a hétköznapi előítéletekből táplálkozó és arra épülő rasszizmus, ott van a fasiszta eszmék újjáéledésének a lehetősége".
GYURCSÁNY HAZUGSÁGÁVAL TÁMADTA ISMÉTELTEN A MAGYAR TÁRSADALMAT!
Előzmény: Maggie Archer (1447)
Maggie Archer Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1447

és ezt így most hogy????

A kormányfő mondanivalóját szinkronizálni kell?

Batiz  ezért kap fizetést???

Ez komoly???

Előzmény: takacsi (1442)
bormester Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1446
Ha valaki - miként te alább - torzítva "idézi" be az eredeti mondatot, akkor, persze van ellentmondás (ne írd, hogy az mti-t idézted, mert az mti pontos volt). A kedvedért ideteszem, ami valóban elhangzott (hogy megkönnyítsem az értést, néhány dolgot aláhúzok neked):

"Nem jó az, ha akkor is minősítünk, amikor ennek nincs még itt az ideje. De nem lehet nem észrevenni, hogy ha egy roma fiút ér támadás, akkor erre az a reakció, hogy bizony itt a fajgyűlölet által mozgatott bűncselekményről van szó, és ez önmagában figyelmeztető jel."

Ha túl hosszú ez neked így, akkor összefoglalom egyszerűbben:

noha még nem lehet tudni, hogy rasszista motívumok álltak-e a bűntény mögött, de az hogy ennek lehetősége azonnal fölvetődik, magában is nagy bajra utal.
Előzmény: takacsi (1442)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1445

Ez jó!

Tehát ha azt mondom, hogy sokak szerint egy undorító senki, akkor nem is mondtam semmit.

Ezt mihamarabb meg kell tanulnom.

Előzmény: takacsi (1442)
csuri01 Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1444

"Ma bukott meg!"

Ma is!? :)

Előzmény: takacsi (-)
mamami Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1443
"Szavazóikat a "csak a Fideszt nem" érvvel próbálják meg a mellettük való voksolásra rábírni. " Ez is több a semminél ,ha már nekik nem jutott egy kis csomagocska hagyatékul , amiből lehet urat játszani ,gátlástalanul gazdagodni és gazdagítani . (mármint a holdudvart ) . Nem tudom ,miért nézel minden nem-Orbán fant hülyének , aki nem dől be a szélkakasnak . "Nem csak a határon túl élő testvéreinkre mondtak nemet, hanem minden egzisztenciájuk a tagadáson alapul. " Nemtom ,ekkora gazdasági nyomorban és ellehetetlenülésben hogyan vállalhattak volna fel Isten tudja , hány millió újdonsült áp-t jogokkal , kötelezettség nélkül . Az agymenésed második részét nemtom értelmezni , odáig nem érek fel. Nem vitatom ,hogy három éve naponta bukik a kormány , ahoz képest semmi jele az EU választásokkor majd a KÁP népszavazáskor vizionált előrehozott választásoknak. Bírd ki már ezt a keveset ,octán vagy jön a Megváltó ,vagy nem . Sztem kétesélyes .
Előzmény: Fuhos (1439)
takacsi Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1442
"Két hír, tessenek összevetni:

"Magyarországon nem érhet senkit hátrány azért, mert származásában, vallásában, politikai meggyőződésében, kulturális, vagy egyéb identitásában eltér attól, aki ítéletet alkot - szögezte le Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden a parlamentben. A kormányfő napirend előtti felszólalásában a május 8-án Budapesten, a 21-es buszon megtámadott, cigány származású fiú esete kapcsán beszélt erről. Úgy értékelte: nem lehet nem észrevenni ebben az ügyben, hogy fajgyűlölet által mozgatott bűncselekményről van szó, ami aggodalomra ad okot. "Nagyon sokaknak az az erős meggyőződése, hogy a bűncselekmény mögött ott van a hétköznapi előítéletekből táplálkozó és arra épülő rasszizmus, ott van a fasiszta eszmék újjáéledésének a lehetősége" - fogalmazott." (MTI)

Ezzel:

"Gyurcsány Ferenc nem mondta, hogy fajgyűlöletből fakadó bűncselekmény történt, amikor egy 15 éves roma fiút a közelmúltban karddal szúrtak le a 21-es buszon a fővárosban. Erről a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatón beszélt. A Fidesz-frakció szóvivője szerint Gyurcsány Ferencnek bocsánatot kellene kérnie szavaiért.

A miniszterelnök azt mondta, hogy sokaknak erős meggyőződése, hogy a bűncselekmény mögött ott van a hétköznapi előítéletekből táplálkozó, és az arra épülő rasszizmus" - mondta a Batiz András újságírói kérdésre. A rendőrség pénteken jelentette be, hogy a 15 éves roma fiút egy 17 éves, magát romának valló fiú szúrta le.

A kormányszóvivő a miniszterelnök parlamenti felszólalását idézte az újságíróknak. Gyurcsány Ferenc azt mondta: "Nem jó az, ha akkor is minősítünk, amikor ennek nincs még itt az ideje. De nem lehet nem észrevenni, hogy ha egy roma fiút ér támadás, akkor erre az a reakció, hogy bizony itt a fajgyűlölet által mozgatott bűncselekményről van szó, és ez önmagában figyelmeztető jel.


Tehát a miniszterelnök "arról beszélt, hogy ha történik egy ilyen támadás, akkor sokaknak egyből az ugrik be, hogy az elképzelhető, hogy ilyen szándékokból fakad, és ez önmagában figyelmeztető jel" - értelmezte a kormányfő szavait Batiz András."
things Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1441

A kormány minden nap megbukik.

 

Érdekes.

 

Előzmény: Fuhos (1439)
kestengo Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1440

Az a helyzet amíg egy qrva jól élő  kissebség,komlett hülyét  tud csinálni  egy hiszékeny többségből,addig ez nem  fog változni.

Ha viszont a gazdaság és ezen keresztűl  annak résztvevői   majd  a saját  kárukon   fogják  érezni  ezt a anarhikus demokráciát,,talán akkó majd felébred a nép.

Igaz akkó má csak egy gyökeréig lerágott,leócsított,leamortizált számvetett ország marad,melyet majd  az unokáinknak kellene újra  lábraállítani!

Előzmény: Fuhos (1439)
Fuhos Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1439
A kormány minden nap megbukik. Az ország vezetésének pillanatában is bukott volt, sok ember szemében morálisan is bukott. Minden szavuk, ténykedsésük, létük, kifejezésmódjuk hazug és önös érdekeket szolgál. Minden egyes nap, mellyel többet regnál ez a kormány, puszta szerecsenmosdatás.
Ez a kormány a "nem" kormánya. Nem csak a határon túl élő testvéreinkre mondtak nemet, hanem minden egzisztenciájuk a tagadáson alapul. Szavazóikat a "csak a Fideszt nem" érvvel próbálják meg a mellettük való voksolásra rábírni. "Nem"-et kiáltanak az életre, az abszolútra, a moralaitásra, a tisztességre. A "nem" a megsemmisülésbe vezet.
Ferike Gábor Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1438
Érzékeltette a Főnököd, hogy a jobboldal rasszista, szemét kommunista kormány, mint a szavazói.
Előzmény: Szeretetreméltó jobbos (1435)
mamami Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1437
"Lemaradtunk, mint a borravaló, " Hehehe... (ill. Nyihihi - macisajtra való tekintettel ) . Oct ollan is van (2004 közepe tája ,talán Lendva) , hogy Mo-n mély gazdasági válság van. Mély ,mély , mély gazdasági válság . Mit ad Isten ,nemrég adott interjúban (asszem,Index) már meggondolná zsenikém a válságot , "a gazdaság áll a lábán ,csak az ÁHT hiány aggasztó. (vaktyúk ,ebben kivételesen igaza van ,de hát ectet mindenki tuggya) . Oct a KÁP ügye. Regnálásuk idején pontosan tudták ,miért nem tanácsos , a barom zászlólobogtatásakor is. Igenám ,de egy kis szétszaglászás Erdélyben (Indexen olvastam ezt is,ha jól emléxem ,dec.14-én,pontosabbat csak hétfőn ) ,rögtön kiderült ,hogy az itthoni híveiknek el tudnák magyarázni az okokat , de Csíkszeredáig csak a NEM jut el . Akkor hajrá ,teljes "meggyőződéssel " kampányolni ,hetekig tartó tanakodás után. ( ez Kövér nyilatkozatában szerepelt ) . Ezt is csak elvakult fanoknak lehet eladni. Hasonló az egész Tokaj-buli is -igen ,de mégis nem ,elhangzott ,de csak baráti vacsin,esetleg hitvesi ágyban ,a jegyzetelő véletlenül kolbászolt arrafele ,az ágy alatt , a tervezett jogszabályokról szó nem esik. Ezek után nem csoda ,hogy a valóban "nemazigazi" GyF az Istennek sem akar megbukni hónapok óta ,hiába hirdeted fennen. Annyi pörgéstől ,amit az alternatívád lerendez , egy hathetes vízihullának is felfordulna a gyomra .
kestengo Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1436

HAGYJÁTOK MÁ EZT A SZERENCSÉTLENT,MEGÁSTA  MÁ  MAGÁNAK  A GÖDRÖT.

Hálistennek még egy év a választásig,és addigra  oly mértékben felhergelődik a  nép,hogy szerintem  önként  elhúz a francba.

Nem kell  bántani,figyelmeztetni  semmire,mert  úgy egyre  több  baromságot  követ  el!

Igaz  a többi   "nagyravágyó,nagylábonélő" politikus  sem külömb!!!!!!

Mert   amit  ezek  csinálnak  a gazdasággal,azt  még az  ükunokáink  is nyőgni  fogjak!

Szeretetreméltó jobbos Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1435

Hazudsz. Ahogy mindig.

(unalmas is vagy az állandó ugrálgatásaoddal, kopj le)

Előzmény: Ferike Gábor (1432)
Szeretetreméltó jobbos Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1434

Mivel rasszistának nevezett bennünket, idegengyűlölőknek, fasisztának

Nem jó. Titeket nevezett ilyennek? Milyennek? Hol?

Előzmény: takacsi (1433)
takacsi Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1433
http://www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_naplo.ulnap_felszo?p_lista=A&p_nap=225&p_ckl=37

"A bűncselekmény mögött ot van a rasszizmus és ott van a fasiszta eszmék újraéledésének lehetősége"

"Bizony itt fajgyűlölet éltal mozgatott bűncselekményről van szó."
stb...

Ma meg cáfolta a szóvívő, hogy ezt mondta gyurcsány ...
Előzmény: Szeretetreméltó jobbos (1431)
Ferike Gábor Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1432
Mindenhol.
Előzmény: Szeretetreméltó jobbos (1431)
Szeretetreméltó jobbos Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1431

Mivel rasszistának nevezett bennünket, idegengyűlölőknek, fasisztának

 

Mutasd: hol?

Előzmény: takacsi (1427)
P.I. Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1430

Mivel rasszistának nevezett bennünket, idegengyűlölőknek, fasisztának

Bennünket? Engem is? Vagy csak azt aki rasszista, idegengyűlölő, fasiszta? Azt meg miért is ne.

Előzmény: takacsi (1427)
takacsi Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1429
Bocsánat!
Kedd, május 17.
(Pünkösdhétfő volt 16-án.)
Előzmény: takacsi (1427)
kiski Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1428
Speciel ez a fickó, aki ezt tette a Pokorni gyerek volt.
Előzmény: takacsi (1427)
takacsi Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1427
Gyurcsány kérjen azonnal bocsánatot a magyarságtól.
Mivel rasszistának nevezett bennünket, idegengyűlölőknek, fasisztának, azért gyalűázta a magyarokat, mert, idézet: "egy 17 éves, magát romának valló, karddal leszúrt egy 15 éves cigány fiút" (Info Rádió)...

Ez nem miniszterelnök....

Egy nemzetáruló (december 5.), magyargyűlölő (május 16, parlament).

MTV1 romának mondja, meg a rendőrség is.

Nevezzük akkor a magyarellenes tüntetést magyarellenes rasszizmusnak?
takacsi Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1426
Orbán Viktor: A legeslegutolsók lettünk


Lemaradtunk, mint a borravaló, csakhogy a hiba nem az Unió készülékében van – jellemezte az EU-ban eltöltött első évünk bizonyítványát Orbán Viktor, aki beszédében rámutatott arra is, hogy a lengyelek kétszer, míg a litvánok hétszer annyi pénzt szereztek meg az uniótól, mint mi magyarok.
A magyar gazdaság helyzete, a köztársasági elnök személye, az ország uniós politikája, regionális kérdések és a jövő évi parlamenti választás volt a témája annak a találkozónak, mely Orbán Viktor és az uniós nagykövetek között zajlott csütörtökön Budapesten. A Fidesz elnöke a tárgyalások után megjegyezte: egy év elteltével Magyarország a futottak még kategóriájába került, miközben ezelőtt egy–másfél évvel korábban még élenjárónak tűnő hazánk hátracsúszott. Mit mondta, véleménye szerint „a hiba nem az Unió készülékében van”.

„Nem javaslom magunknak, hogy a mögöttünk hagyott sikertelenséget áthárítsuk az Unióra – vélekedett az ellenzéki politikus, aki szerint csak magunknak köszönhetjük a helyzetünket. Hozzátette: ha ügyesebben jártunk volna el, ha jobban tettük volna a dolgunkat, akkor már örülhetnénk. Lengyelországban az egy főre jutó pénzügyi támogatás, amit meg tudtak szerezni az uniótól, az kétszerese a magyarnak, Litvániában pedig a hétszerese. Ha egy főre jutó támogatást nézzük, akkor Magyarország a legeslegutolsó helyen van a tavaly csatlakozó országok között.
takacsi Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1425
De van.

Folyamatosan és LENDÜLETESEN nő az államadósság.

Magyar Bálint tovább sodorta a mélybe a kormányt.
Előzmény: Törölt nick (1420)
angivera Creative Commons License 2005.05.11 0 0 1423

Hagy szokják a fiatalok.

 

Legalább megtanulják, hogy milyen mocskos az élet.

Megismerik végre, hogy milyen a példamutató felnőttek való világa.

Ők is ilyenek lesznek (többnyire).

Simli, nyerészkedés, felelőtlenség, handabandázás, erkölcstelenség, stb.

Ez a szép új jövő.

Nekik is ebbe kell belenőni. Beleszox, vagy kibux.

 

Erkölcs, etika, tisztesség, felelősségvállalás,.... nem nyerő.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1422)
HangyaTS Creative Commons License 2005.05.11 0 0 1421
Magyar Bálint bejelentette, hogy újraíratja a matematika érettségit.

Ma bukott meg a Gyurcsány-kormány.

Szerintem ezzel vesztenek annyi SZDSZ-es szavazót, hogy nem lesz meg az 5%-os küszöbük.

Vélemény?
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.10 0 0 1420
Takacsi! Nincs valami újabb fejlemény????????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!