Keresés

Részletes keresés

miriuta maci Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5057

Persze. Együtt voltunk élsportolók és miután abbahagytuk elkezdtek jönni a kilók.

 

Ő úgy oldotta meg, hogy évi kétszer megcsinálja ezt a két hetet.

 

Ja és 34 éves.

 

Előzmény: H_G (5056)
H_G Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5056
Amúgy lenne? És: hány éves? Van olyan alkat, ami minden visszaélést kibír, főleg a (kb.) 30 alatti életkorban.

Előzmény: miriuta maci (5055)
miriuta maci Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5055

Lehet. De az egyik barátom évente kétszer végigcsinálja ezt a két hetet (egyszer karácsony, másodszor pedig a nyári lazaság után) és nincs gondja a súlyával.

 

Előzmény: H_G (5054)
H_G Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5054
Egy csomó különböző néven fut -- grapefruit, tojás, steak, saláta, túró, sok üres KV. Alacsony kalóriás és magas fehérjés kiegyensúlyozatlan villámdiéta, amilyenek, azt hiszem, valamennyiünk múltjában megtalálhatók... "Az elhízáshoz vezető út fogyókúrákkal van kikövezve!"

http://www.diet-i.com/diets/mayo-clinic-diet.htm
Előzmény: Törölt nick (5051)
H_G Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5053
Oetkert szerintem kerüld, a német konyha eléggé különbözik a magyartól és nem is igazán jó hírű... Horváth Ilona tényleg szinte minden háztartásban megtalálható, de sokszor megengedhetetlenül leegyszerűsítve tartalmazza az alaprecepteket! (Egy kiváló teszt minden magyaros szakácskönyvben föllapozni a paprikás csirkét. Ha nem szalonnazsírral kezdi, ha a csirkedarabokra szóratná a paprikát, ha eleve vizet vagy lisztet akar adatni hozzá, akkor kuka!)

Ezt sokkal inkább ajánlom:

http://www.libri.hu/hu/book/gasztronomia/altalanos_szakacskonyvek/a_csalad_szakacskonyve_1?pr_type=book

És van egy mindössze 400 Ft-os könyv Túrós Emiltől (nemrég CBA közért pénztáránál láttam), ami nagyon jó kiegészítés lehet hozzá!

Frank Júlia nagykönyvében biztos sok tényleg jó receptet lehet találni, bár mire ennyi receptet végigpróbálgatsz... nekem max. a harmadánál elmenne a kedvem és a sarokba vágnám az egészet. Ez a nagy baj vele (meg Lajos Marival), hogy a mennyiségre hajtanak a minőség csiszolgatása helyett.
Előzmény: little girl blue (5052)
little girl blue Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5052

köszi így utólag is:)

 

viszont elég jól alakul az élet, új év, új pasi, és rá kellett jönnöm, hogy kényes a gyomra...

tudom, hogy ez itt a fogyózós topic, de ti olyan kis segítőkészek vagytok:)))

eddig mindig úgy főztem, ahogy jött, volt, hogy összecsaptam, sikerül ahogy éppen sikerült, vagy étterem, de ez a pasi a klasszikus és pontos "mint anya" kajákat szereti, ezért gondolkodtam, hogy beszerzek valami klassz, de kezdőknek való szakácskönyvet (ezek a legdrágábbak...). de nem bánom, mert nem szeretnék kidobni olyanra kevesebbet, ami nem igazán kipróbált, ami "ismeretlen" nem tudom másképp kifejezni, bocs.

az alábbiak közül ismeritek valamelyiket? vagy a háziasszony ösztön súg valamit, ha esetleg mégsem? vagy más tipp? én ezeket találtam:

 

1

 

2

 

3

 

 

ezt pedig csak azért teszem ide, mert ezt az egyet ismerem, anyukámnak ez van, bár ő amúgy is ügyes, csak pár ötletet vagy újdonságot szokott belőle meríteni. nekem a bonyolultabb ételek ebben a könyvben elég egyszerűen el vannak intézve...

 

4

 

ps.: mondjuk nem tudom a dr. oetker szakácskönyv mennyire tud magyaros jellegű lenni :)) nem a zsíros dolgokra gondolok, hanem az ízvilágra...

Előzmény: Törölt nick (5041)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5051
Nem tudom mi az :)) de nem hiszek benne, így első látásra.
Előzmény: miriuta maci (5050)
miriuta maci Creative Commons License 2008.01.07 0 0 5050

Sziasztok!

 

Ma kezdtem el a mayo-t. Már túl vagyok 3 tojáson és fél grépfrúton, majd kipukkadok:-)

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 5049
Az a helyzet, h karácsonyra lett egy kenyérsütőgépünk. Az az érzésem van, sürgősen el kellene pakolnom.
Előzmény: H_G (5048)
H_G Creative Commons License 2008.01.06 0 0 5048
Még szép, hogy ebből :) -- kellene eltűnnie 15-16-nak.

Már csináltam "előtte" fotót, de megkíméllek titeket tőle :)
Előzmény: demene (5047)
demene Creative Commons License 2008.01.06 0 0 5047
ez mind, vagy ebből ????
Előzmény: H_G (5044)
Foley Creative Commons License 2008.01.02 0 0 5046
Sziasztok,

egy orvos ismerősön megkért, hogy 'terjesszem': ingyenes előadást tart a fogyókúráról jövőhéten szerdán este 6-kor. Jó pár embernek már segített, tudja mit beszél. Akit érdekel írjon email-t, és megadom a címet!

Az előadás után lehet tőle bátran kérdezni.

Buék!
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.02 0 0 5045
Nem mertem megmérni. Persze tudom, ettől nem kevesebb. nyáron volt 75, most tippem szerint 80.
Előzmény: H_G (5044)
H_G Creative Commons License 2008.01.02 0 0 5044
92,9 :(
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.02 0 0 5043
Demi,

Neked is BUÉK, soktól, kedves soktól. :$ Nem álltam rá.
Előzmény: demene (5042)
demene Creative Commons License 2008.01.01 0 0 5042
BOLDOG ÚJ ÉVET NEKTEK !

Hol vagytok mostanság????

Mennyitől kell megszabadulnotok mostantól????
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.25 0 0 5041
Recept máshonnan

saját: felteszem főni enyhén sós vízben, és közepesen sűrűre főzöm. Finom benne a babérlevél, és én szeretem petrezselyemmel is..
Előzmény: little girl blue (5040)
little girl blue Creative Commons License 2007.12.25 0 0 5040
ezredik hozzászólásom a fórumba:)
(szerettem volna egy kicsit a 999et megtartani:)))

diétamentes ünnepeket mindenkinek, és légyszi segítsetek ki lányok egy jó sárgaborsó-főzelék recepttel:)

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.25 0 0 5039

Kellemes ünnepeket Nektek!
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.12 0 0 5038
Előzmény: Törölt nick (5037)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.12 0 0 5037
sütik akár karácsonyra :)

Jó az oldal, szeretem. Életmódhoz is, nem csak betegség miatt.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.12 0 0 5036
Még a téli depit sem dolgoztam le, fogadkozások vannak, most meg diós-mandulás habcsókot sütök. :)
Előzmény: H_G (5035)
H_G Creative Commons License 2007.12.04 0 0 5035
És az biztosan :)), nem :((? Tennivaló rengeteg, kaja pláne rengeteg, pihenés/nyugalom kevés, egy december jó nagy lépés lehet fölfelé a skálán...

Előzmény: demene (5034)
demene Creative Commons License 2007.12.03 0 0 5034
Hali!!!

Itt a december:)))
demene Creative Commons License 2007.11.25 0 0 5033
Ki fogom próbálni:))

Ma kicsit besomlóiztam, de 2x40 perc norbit levágtam, meg aztán easyshapeereztem:))

Előzmény: H_G (5032)
H_G Creative Commons License 2007.11.23 0 0 5032
Címet már elfelejtettem; ami a lényeg, hogy a grillserpenyőt hosszasan (legalább 10 perc) elő kell melegíteni, de -- ellentétben a wokkal -- csak közepes lángon, nem nagyon! A fokozathoz később sem kell nyúlni. Előtte a húst bekened fűszeres olajjal, mustár is mehet bele, de só nélkül; elég, ha negyed órát eltölt ebben a pác-féleségben. Sütés előtt leitatod papírtörlővel, a serpenyőbe pedig nem kell semmi zsiradék -- egyszerűen bedobod a húst, a grill-lapáttal pár mp-re leszorítod, 2 perc múlva elfordíthatod 90 fokkal, még 2 után a másik oldalára, a legvégén megsózod. Nagyon zamatos-lédús marad az olyan száraz jószág is, mint a pulykamell!

A húgomat majd megkérdezem, nem akarja-e közzétenni a trükkjeit :)

Előzmény: demene (5031)
demene Creative Commons License 2007.11.22 0 0 5031
Hű ! tényleg jó lenne emilezni a Hugiddal!:)))


A grillserpenyő az, ami rácsos??? Ha az, akkor azt én sem vettem elő már vagy 10 éve:))

Na van mit tanulnom... net cím??
Előzmény: H_G (5029)
kukaczka Creative Commons License 2007.11.22 0 0 5030
Demike nagy varázsló, össze kéne hozni a Húggal eszmecserére!!!
Előzmény: H_G (5029)
H_G Creative Commons License 2007.11.22 0 0 5029
Én a húgomnak adtam a magamét, mint haszontalan dísztárgyat (eredeti, kínai bambuszból font típus; ehhez tkp. egy kis receptfüzetet is adtak a Terebessnél). Ő utánajárt, megtanulta, és rendkívül finomakat főz benne! Sok konyhai eszközzel van így, hogy komoly szellemi befektetés kell a jó kihasználásához... (Magam a grillserpenyővel voltam így -- egyszer már majdnem kidobtam, de még pont időben megtaláltam az infót a neten, hogy hogy is kell használni. Azóta az egyik kedvenc eszközöm.)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.22 0 0 5028
Ez pontosan így van.... (körülményes)

ezért én szépen vissza is rámoltam a dobozába. Jobban bejön itt is a teflonban sült natúr husi, zöldség, bármi, meg ott a mikró. Én nem tudtam kihasználni.
Előzmény: demene (5027)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!