Keresés

Részletes keresés

Gladiator1 Creative Commons License 2023.04.06 0 0 8301

Egy friss infó erről:

https://index.hu/belfold/2023/04/06/halapenzt-fogadott-el-egy-debreceni-orvos-most-ot-evet-kaphat-erte/

Szerintem ne adj semmit, ne akard rácsmögé juttatni

Előzmény: Joleszta Joleszta (8299)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.04.04 0 0 8300

Hát ilyen személy nekem is mérhetné éjjel - nappal a vérnyomásomat!

 

Biztos hogy jó lenne!

 

Még 3hét és műtét!

 

Már túl lennék rajta nagyon!

Előzmény: Gladiator1 (8298)
Joleszta Joleszta Creative Commons License 2023.04.04 0 0 8299

Mennyit szokásos adni az orvosnak borítékban.

100 e okès?

Gladiator1 Creative Commons License 2023.03.29 0 0 8298

Az oszt igen..

Nem kirívó az eseted, régen nekem is volt ilyen, akkor volt magas a vérnyomásom amikor mérték..

Aztán addig méregették (napok/hetek), amig idővel már megszoktam, aztán minjá jó lett minden..

Most már csak akkor magas ha ő méri:

https://img.fruugo.com/product/0/46/193180460_max.jpg

de ezt is meg tudnám szokni idővel :)

 

Erre is elég jó amúgy a bátorító cucc ;)

https://www.youtube.com/watch?v=BvL-SkvLbig

 

Kitartást

Előzmény: Bendegúz76 (8297)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.03.28 0 0 8297

Hello!

 

Hát a kálvária folytatódik sajnos!

 

Ott tartottunk, hogy kell mennem 20  -án EKG - re és altató orvoshoz és 21 - én műtét!

 

A baj ott kezdődött, hogy lejárt szavatosságú csőbe vették le a véremet, ezért meg kellett ismételni pár labort, amivel nem is lett volna semmi gond mert az EKG - s orvos gyorsan le is vette!

EGK remek, mért egy vérnyomást,azt mondja a doki,szedek - e vérnyomás csökkentő gyógyszert,mert nagyon magas!160/90 lett, ami azt jeleni, hogy nem műtenek meg 150felett!

Hozzá teszem soha nem volt gondom a vérnyomásommal, 40x véradó vagyok már lassan és mindig jó szokott lenni!

Na mindegy fasza, irány az altató orvos! Azt mondja, labor fain, EKG, fain,vizelet, széklet fain, hoppá a vérnyomás nem fasza! Azt kérdezi mikor lesz a műtét?Mondom neki holnap! Holnap biztos nem,mert ezt ki kell vizsgálni ennek az okát! Hurrá!!!

Menjen vissza aki mérte a magas vérnyomást!Vissza mentem, ő meg elküldött a beteg irányításra! / kabaré /

Kértem időpontot a belgyógyászatra!Kaptam is 23  -ra! Behív a főorvos asszony,megvizsgál, és mondja, hogy minden nap ül itt egy ilyen ember akinek ilyen gondja van,ne is mondjak semmit! Gyorsan mért egy vérnyomást és 168/95! Ez fasza mondom neki! Ez rekord, ennyi még soha nem volt!

Na holnap irány a mellettem levő ajtó és kap egy vérnyomás mérőt 24órára és meglátjuk, hogy mi a baj!Na ez egy élmény!!!!Nappal negyedóránként méri,éjjel félóránként!Mire az ember elaludna akkor már elkezdi pumpálni és zúgni, hogy véletlenül se tudjon az ember pihenni! Így produkáljál fain vérnyomást!!!

Na mindegy 25 - e szombat reggel 9 - óra levettem a ketyerét, és hétfőn irány a kórház ahol kinyomtatják, hogy mit mért!Na ez meg is van,mellette levő ajtóhoz vissza,főorvos asszony behív,/ kardiológus / azzal kezdi, hogy ne raboljuk egymás idejét, mert önnek semmi baja sincs,tökéletes vérnyomás,pulzus végig! A jelenség neve: Fehér köpeny hipertónia! Tehát ez akkor van ha ilyen helyre megy az ember, vagy orvosok közé akkor felugrik a vérnyomás! Ezt régen vizsga drukknak hívták! Semmi baj csak annyi, hogy műtét előtt kell a bátorító bogyó!Na ezt beleírta a záró jelentésbe! Hozzáteszem nem is tudtam róla, hogy nekem ilyen bajom van,illetve nem bajom,mert magamon nem vettem észre semmit!

04.21. - re kaptam időpontot az altató orvoshoz és 04.25 - én lesz a műtét!

Sajnos én alapból ilyen izgulós vagyok,ha menni kell valahová akkor feszültebb vagyok, indulunk nyaralni akkor is éjjel már nem nagyon tudok aludni!Azért azt megjegyzem, hogy soha nem voltam még kórházban, de az utóbbi 20-30 évben még látogatni sem!

 

 

Előzmény: Gladiator1 (8296)
Gladiator1 Creative Commons License 2023.03.23 0 0 8296

Jobbulást! Hogy megy a lábadozás? Remélem jól vagy és sikerült a beavatkozás.

Ha majd mégjobban leszel, szívesen vennénk a tapasztalataidat, leírásod :)

Előzmény: Bendegúz76 (8295)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.03.16 0 0 8295

Hát én is nyomom a vitaminokat, meg futok,bringázok,napi 8-10km sétálok!Remélem gyorsan regenerálódok majd én is!

Úgy voltam vele. ha véges határidőn belül nem jutok szike alá akkor megyek privátban!

De gyakorlatilag Február 7 - én mutattam meg a sebésznek, hogy ez mi, és március 21 - én már műtenek is! Viszonylag az idő elég jól elfogadható!

Az is nyomott a dolgon, hogy havonta elég szép összeget levonnak tőlem tb- re és soha nem voltam még kórházban, de még beteg sem szoktam lenni!

Házi orvosomat is 29éve láttam utoljára,azóta sem! Tehát hagyj menjen csak ebből nyugodtan, ha már ennyit beteszek havonta, évről - évre!! Így megmarad nagyjából fél milla! Nem tudom mennyibe kerülhet most egy ilyen akció a legelejétől a varrat szedésen át a kontrollokig de kb szerintem reális lehet!

 

 

 

Előzmény: Gladiator1 (8294)
Gladiator1 Creative Commons License 2023.03.16 0 0 8294

Pont most beszéltem egy ismerőssel, epekövét "javitották" fél éve asszem, aszondja ő is kapot, neki is beütött, de őt speciel nem kérdezték meg elötte, mint engem.

Szóval ezt még jóval előtte tisztázd le velük, hogy mit a TE terved ezzel kapcsolatban, ne aznap :)

De ha már ilyen modern lehetőségek vannak mint altatás meg bátorító miért ne hasznánánk ki? Van elég negativ élmény az életben úgyis, minek szaporitani ;)

Másik isminek meg fogászaton volt valami elég durva beavatkozás nemtom hány órán keresztül, de sokallta az altatás költségét meg félt is tőle.. Azóta azt hallgatom hogy milyen rossz volt altatás nélkül, meg hogy mindenre emléxik amire nem kéne..Pfff

Nem akarlak rábeszélni semmire, nyilván van itt-ott egy kis kockázat, de az viszont biztos hogy minél jobb állapotba hozod magad és az immunrendszeredet a műtét elötti hetekben annál jobbak az esélyek..Én is toltam akkor mindenféle erősitőt, meg sportot, meg vitamint, meg odafigyeltem, aztán megdicsért a doki milyen jól reagált a szervezetem, biztos tettem érte valamit.. LoL

TB-re csináltatod amúgy? vagy esetleg Csiky doktorral?

Előzmény: Bendegúz76 (8291)
Landsmann_ Creative Commons License 2023.03.15 0 0 8293

Igen, ő volt az. :)

Előzmény: dalmata13 (8292)
dalmata13 Creative Commons License 2023.03.15 0 0 8292

Ez az öregúr volt az aki megborotválta magát a wc-ben?Jó tiz- tizenkét évvel ezelőtt írtál valami hasonló történetet.A szőrzet lenyírásáról volt szó a topikban.

Előzmény: Landsmann_ (8288)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.03.15 0 0 8291

Én is fogok kérni ilyen bátorítót!

 

Csak rá ne szokjunk! Bár még életemben nem próbáltam ki semmit, sőt nagyon is ellenzem de most felügyelet alatt kipróbálom csak kérdezzék meg!

Előzmény: Gladiator1 (8287)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.03.15 0 0 8290

Uhhh, nem semmi!

 

Remélem, hogy nekem is ilyen fain anyagot adnak, én csak ettől parázok!

Előzmény: alfi13 (8281)
Gladiator1 Creative Commons License 2023.03.11 0 0 8289

Hát lehet többféle cuccot használnak akkor, de az enyém negativ parából.. pozitiv élménnyé varázsolta a műtétet, pedig akkoriban egy sima vérvételtől is az ájulás környékezett..

Mondjuk ki is alakult a plátói függőség, azóta vágyok mégegy ilyen "löketre" :D

Mindig is ki akartam próbálni valami kisebb mennyiségű, de keményebb, és bizonyitottan tiszta eredetű drogot szigorú orvosi felügyelettel, és lőn...Kérjétek és megadatik néktek...

Azóta olyan 3-4 évente 1x mindig eszembejut jut hogy JÓ volt..

De persze nem lettem függő vagy ilyesmi, azóta csak max. TV-ben látott drogot a szervezetem/szemem..

Kár hogy mire felébresztettek ki is ment a hatása, mondtam a nővérnek egy mondatban hogy elég álmos vagyok még, had aludjak.., és hagyott..

Előzmény: Landsmann_ (8288)
Landsmann_ Creative Commons License 2023.03.11 0 0 8288

Nekem annak idején kérés nélkül egy kis zabszem alakú, talán sárga színű gyógyszert adtak bátorítónak. Bár én különösebb szükségességét nem éreztem. Olyan nyugodt voltam, hogy még én magam is meglepődtem magamon. Akkor voltam először kórházban. Szerintem nagyon eltérő lehet a hatása. Mikor a második műtétre mentem be, másnap műtöttek. Volt a kórteremben egy nyugdíjhoz közeli fickó. Őt aznap műtötték szintén lágyéksérvvel. Elmeséltette velem hogy hogy is megy ez az egész, mert ő nagyon fél meg izgul. Én próbáltam kicsit viccesebbre fogni, hogy oldjam a feszültséget. Na, mikor hozták neki a bátorítót, kinézetre ugyanúgy nézett ki mint amit az előző műtét előtt nekem is hoztak. A fickó bevette, 10 perc múlva aludt mint a bunda. Jön a beteghordó, kérdezi, kit kell vinnie. Mutatjuk, hogy azt a jóembert. Odament hozzá, ránéz, kérdezi tőlünk, hogy elaludt? Mondtuk, biztos jó volt a szer amit kapott. :) Költögeti a beteghordó. AZ öreg már nagyon nem volt képben hogy hol van. Nagy nehezen felocsúdott. Kérdezi a beteghordó, fel tud feküdni a betegszállító ágyra, vagy feltegye? MOndja az öreg, hogy fel tud ő mászni. Meg is indult, de a lábai nem egészen úgy engedelmeskedtek mint gondolta. Éppen nem esett el, mert szűk volt a hely és nekiesett a betegszállító ágynak, azt úgy a falhoz lökte, csak úgy zengett az egész emelet. A beteghordó meg ott jajgatott, hogy: Ábrahám úr, össze ne törje már magát! Hogy számolok el magával ha összetörve viszem a műtőbe? Közben mi is, a beteghordó is vigyorogtunk. Felsegítette Ábrahám urat az ágyra, betakarta és vitte a műtőbe. Még horkolt is az öreg, olyan gyorsan bealudt a szertől. Nálam meg semmi álmosság nem volt, én nem is vettem észre hatását, pedig a műtét megkezdéséig még volt kb 3/4 óra. 

Előzmény: Gladiator1 (8287)
Gladiator1 Creative Commons License 2023.03.11 0 0 8287

Nekem is lassan sajnos aktuális lesz egy ilyen műtét.. :/

Mikor 15 éve altattak megkérdezték hogy kérek e elött valami bátorító cuccot, mondom ha az csökkenti az izgulást akkor persze.

Már nem emléxem hogy tabletta volt vagy folyadék, de igy utólag legális kápszernek tünik :)

Kicsit lehet túltolták, mert frankón bátran jókedvűen és vidáman ugrottam fel a műtőasztalra, "ide döfjétek"..LoL

Mondták hogy most bealtatnak, számoljak 10-től, 8 nál már éreztem hogy a tudatom (agyam?) közepéből elindul egy fehéres tudatnélküli lepel, és villámgyorsan terebélyesedik, mint egy gömb, még meg is jegyeztem hogy milyen fura érzés, nemsemmi, de nem volt igazából rossz érzés..

A 6-ra még visszakérdezett az altatóorvos hogy akkor hol is tartunk? de mire válaszoltam volna már tente volt..

Kint ébredetem a korházi ágyban, utólag mondták hogy már a műtőágyon keltenek/felkeltettek, addig nem viszenk ki, de ez a jelenet nekem kimaradt..

Utólag érdeklődtem a bátorító után, de mondták hogy az kemény cucc, vigyázni kell vele, kizárólag hozzáértő felügyelet melett alkalmazható, mert sok hülyeségre rá lehet venni az embert a szer hatása alatt. há mondom: de nagyon király volt, nincs még belőle? Persze nem adhattak belőle többet :/

Aztmondták majd a köv. műtétnél kapok... ha lesz még olyan az életemben..

 

Szóval érdeklődd meg a bátorítót ha parázol, csak ajánlani tudom, de mossá értem miért tesz függővé a drog :D

Előzmény: Bendegúz76 (8278)
Landsmann_ Creative Commons License 2023.03.11 0 0 8286

Ja, meg azzal riogattak, hogy altatás után iszonyatos fejfájással fogok ébredni. A neten is olvastam ilyet, meg személyesen is mondogatták, persze senki sem saját tapasztalatból mondta, hanem "úgy hallotta". Na, hát akkor én itt most ezt a fejfájós dolgot megcáfolom. Én már csak fejfájós vagyok, de egyik altatás után sem volt fejfájásom. Nemhogy iszonyatos, de semmilyen sem. Úgyszintén nem volt azoknak sem, akikkel egy kórteremben feküdtem. Szóval ez az altatás utáni fejfájás nem általános. Nem mondom, hogy nem fordulhat elő, de az sem biztos hogy akinek volt, az feltétlenül az altatás számlájára írható. Én inkább arra gondolnék, hogy műtét előtt evés-ivás jópár órával, (előbbi majdnem 24 órával, utóbbi 12 órával) nem megengedett. A csökkentett folyadékbevitel viszont okozhat fejfájást, főleg ha a páciens valamilyen okból nem kap infúziót. Első műtét után kaptam infúziót, a második után nem. Nem mondták miért kell, illetve miért nem kell. Pedig mindkét esetben ugyanúgy csináltam.

dalmata13 Creative Commons License 2023.03.11 0 0 8285

Nekem is mondták,hogy gondoljak valami szépre mert hamarosan aludni fogok.-Na arra kiváncsi leszek,gondoltam aztán arra ébredtem,hogy szólongat nevemen a nővér.

Atomfizikus_ Creative Commons License 2023.03.11 0 0 8284

Nekem is kellemes volt mindkét altatás, bekötik az infúziót és mint a filmekben pár másodperc alatt ellazultam és filmszakadás. Ébredéssel sem volt semmi probléma. 

Landsmann_ Creative Commons License 2023.03.10 0 0 8283

Vénásan adtak valami ütős elegyet. 

Előzmény: Bendegúz76 (8280)
alfi13 Creative Commons License 2023.03.10 0 0 8282

Nékem is az első műtétem volt előtte csak gyerekoromban voltam korházba kb 70 éve.

Előzmény: alfi13 (8281)
alfi13 Creative Commons License 2023.03.10 0 0 8281

Az utolsó az volt hogy kaptam egy inyekciót még a szobában és beszélgettem a mellettem fekvő beteggel és utána semmi. Arra ébredtem hogy a doki aki műtött bejött és azt kérdezte hogy vagyok én meg majdnem megkérdeztem mikor fognak műteni, de rájöttem hogy már túl vagyok rajta. Mikor a doki elment fölkeltem és kimentem a WC re és jött a nővérke leszúrt hogy nem kellett volna fölkelnem.

Előzmény: Bendegúz76 (8278)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.03.10 0 0 8280

Ohhh nem semmi anyag lehetett!

 

Ezt hogy adják be? Gáz formájában belélegzed maszkon át, vagy vénásan nyomják az emberbe?

Előzmény: Landsmann_ (8279)
Landsmann_ Creative Commons License 2023.03.10 0 0 8279

Az altatásban éppen az a jó, hogy teljes filmszakadás. Mondta az altatóorvos, 10-től számoljak visszafelé. Emlékeim szerint 7-ig jutottam. Éreztem, hogy kezdek szédülni. (nálam a szédülés amúgy is sarkalatos pont egyéb más nyavalyából kifolyólag)Talán 1-2 másodpercig volt szerencsém érezni, utána sötétség. Minden bizopnnyal az altató anyag miatt volt a szédülés. Utána amire emlékszek, hogy ébresztgetnek, szólongatnak. Annyit mondtam, nagyon fázok. Betakartak, aztán az ágyamban ocsúdtam, talán 3/4-1 óra múlva. Utána még vissza-vissza pilledtem, de nagyjából ébren voltam. Semmi negatív tapasztalatom nem volt egyik altatás után sem.

Előzmény: Bendegúz76 (8278)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.03.10 0 0 8278

Áááá nem akarok nyugtatóhoz nyúlni, életemben nem szedtem!

 

Az a baj, hogy még soha nem volt semmi bajom, műtve sem de még kórházban sem voltam! Én inkább az altatástól - felébredéstől parázok!

 

Neked mi volt az utolsó kép és az első amikor felébredtél?

 

Betoltak és . . . . . . .

Előzmény: alfi13 (8273)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.03.10 0 0 8277

Ok,köszi

Előzmény: Atomfizikus_ (8274)
jdmgeri Creative Commons License 2023.03.10 0 0 8276

Szia! Igen ugyan ezzel szenvedek 2018 óta. Írj e-mailt hondagergo@gmail.com

Előzmény: 7gabor9 (8258)
Szalamandra0822 Creative Commons License 2023.03.09 0 0 8275

 

Sziasztok!

Szeretném én is megosztani veletek a pozitív tapasztalataimat.Nekem 2 napja volt bal oldali lágyéksérv műtétem ( nőknél ritkábban alakul ki, nálam mégis sikerült).

Az altatóorvos nagyon kedves, alapos és körültekintő volt, a nővérekkel együtt.Eléggé féltemva műtéttől, mivel a császárhegem mellett volt a sérv közvetlenül.A műtét előtt bejött Csiky doktor úr, ő is mindent elmondott a műtéttel kapcsolatban.Ezutàn betoltak a műtőbe, megkezdték az altatást és a következő emlékem, hogy a  betegágyamon ébredtem fel.

A helyzethez képest eléggé jól érzem magam. A legjobb választàs volt Csiky doktor úr.

Atomfizikus_ Creative Commons License 2023.03.07 0 0 8274

No para, tompa here fájdalom talán pontosabb kifejezés, de nem is annyira fáj, inkább csak érzékeny. Na ezt jól megfogalmaztam... 😃 De sztem nem mindenkinél jön ki.

Előzmény: Bendegúz76 (8272)
alfi13 Creative Commons License 2023.03.07 0 0 8273

Ne izgulj meglátod semmiség az egész. Az orvosom azt javasolta hogy műtét előtt egy héttel kezdjek el szedni Millgamát ez ez idegvégződések elvágása után a gyorsabb gyógyulást segíti. Ha izgulsz szedjél valami gyenge nyugtatót, nálam éjszaka lefekvés előtt 200mg Ibuprofein vált be.

Előzmény: Bendegúz76 (8272)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.03.07 0 0 8272

Szevasz!

 

A mai naphoz 2hét múlva fognak műteni,készülök rá fejben,hát eléggé parázok,inkább ahogy közeledik annál jobban!

 

Mit jelent a here érzékenység,miben nyilvánul meg?

 

 

Előzmény: Elar (8269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!