Keresés

Részletes keresés

kgm Creative Commons License 2009.04.27 0 0 3160
...mivel a társasház homlokzati része a társasházközösség közös tulajdona.
Előzmény: smatte (3156)
kgm Creative Commons License 2009.04.27 0 0 3159
azt feltételeztem, hogy nem osztatlan közös tulajdonban vannak az oc, a fodrászat és a fogászat helyiségei, viszont, amiket kiakaszt a ház homlokzati részére (pl. hatalmas világító táblák), azok miatt kellene, hogy a társasház (!) részére fizessen használati díjat. vagy szedje le.

Előzmény: smatte (3156)
kgm Creative Commons License 2009.04.27 0 0 3158
a másik károsult a szomszédod volt (C/7/5).
Előzmény: Papagena79 (3154)
smatte Creative Commons License 2009.04.27 0 0 3157

Ez nagyon komoly. Ráadásul nem is a lenti "tárolóból" lopta el, hanem felmászott a legfelső emeletre. Remélem valamit rögzített a kamera. Persze ha csak annyit, mint múltkor (kapucnis férfi), azt nem nevezném nagy eredménynek.

 

Előzmény: Papagena79 (3154)
smatte Creative Commons License 2009.04.27 0 0 3156
Az OC, a fodrászat és a fogászat nem jelent bevételt a lépcsőházaknak, csak a tetőre telepített "átjátszó állomás" vagy mi. Szóval valószínűleg bérelt ingatlanokról van szó, melyeket a garázshoz hasonlóan a Véső Ház Kft tulajdonol.
Előzmény: kgm (3151)
Koro66 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 3155
hoppá az elöbbit is én irtam(koro66), csak véletlenül nem a saját nickemmel :)
Papagena79 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 3154
Sziasztok!

Szóval a bringa a C lépcsőház 7. emeletén a lépcsőforduló korlátjához volt kikötve két zárral, amik közül az egyik egy mokányabb fajta volt, szerintem azt sima fürésszel el nem vágják. Max a zárját bütykölhették meg, de h időztek vele egy komolyabb ideig az tuti..
A közöz tároló kialakitása bárhol is, az érdekel, bár attól félek, h ha egy helyre koncentrálódnak majd az értékek, akkor nagyobb előszeretettl nyomják majd föl az egész tárolót?!

Fenyöbútorasztalos, ha jól tudom te nem az ikon házban laksz, ugyh nem tudom mi a jó istenért okoskodsz itt, de az biztos h kutyát nem érdekel! :)

A többieknek köszi az együttérzést meg a hozzászólásokat, amint van vmi, megnéztük a felvételeket stb. akkor szólok!

Ja és szivesen beszélnék a másik károsulttal, nem tudja vki ki volt?
Fineszedző Creative Commons License 2009.04.25 0 0 3153
Sebaj, küldd el a címemre. A nevemre kattintva megnézheted.

Megnéztem a tároló helyét a C-ben. Megdöbbentő!
A falra tett korlátot vasfűrésszel elvágták. Mindenképpen javasoltam volna a korlát cseréjét, de amiatt, mert könyedén lecsavarozható.
Viszont mindez azt jelenti, hogy a tolvaj(ok) bejöttek éjjel és kényelmesen elfűrészelték a korlátot. Közben végignézték a folyosókat, felkapták Koro66 bringáját és ölben kivitték.
A kameraképeket megnézem jövő héten.
Előzmény: kgm (3152)
kgm Creative Commons License 2009.04.25 0 0 3152
és asszem egy internet-zseni sem, mert a kép lemaradt... :((
kgm Creative Commons License 2009.04.25 0 0 3151
bocsánat! én tévedtem, amikor "afm"-et írtam "véső ház kft." helyett.
a garázsok ugyanis nem tartoznak a társasházközösség osztatlan közös tulajdonába. azokon önálló tulajdonjoga van az építtetőnek, aki valóban a véső ház kft. és nem az afm. ez utóbbi a közös képviselet elnevezése. a lényeg, hogy a lakóknak semmilyen rendelkezési joguk nincs a garázsok felett.

viszont, ha már szóba jött az oc... egyrészt nem ártana pontosan megtudni, hogy azok a helyiségek (fodrászat, fogorvos, oc) kinek a tulajdonában vannak. tehát lehet-e azt mondani, hogy a bérletük bevétel a társasháznak. ha viszont a bérleti jogviszony alanyai a véső ház kft. és a fodrászat, fogorvos, ill. oc, akkor az oc által a ház külső homlokzati részére kiakasztott baszott nagy tábla miatt a társasház részére kellene, hogy használati díjat fizessenek.

tudom, nem ilyen egy "vázlatrajz", de mivel nem vagyok műszaki rajzoló, ezért hirelen csak ennyi tellett tőlem.
a két ház közötti üres területre gondoltam. de megfontolandó az a rész is, ahol a játszóteret akarták kialakítani. oda akár még a garázsból is lehetne egy ajtót vágni és lenne egy zárt tároló.

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3149)
Fineszedző Creative Commons License 2009.04.25 0 0 3150
Az AFM semmilyen közös tulajdont sem adott bérbe.
A Véső Ház Kft. adta esetleg jogszerűen! bérbe a parkolóhelyeit, amelyek a tulajdonában vannak. Nem osztatlan közös tulajdon! Nincsen a házban osztatlan tulajdonban se garázs, se tároló (kivéve persze a kukatárolókat, elektromos helyiséget, kazánházat stb.).
Az OC is valószínűleg a tulajdonostól bérli. (AFM-től biztos nem.)

Itt van az AFM a Turbina utcában a Róbert Károly körút túloldalán. Tessék bemenni, megkérdezni, ha ilyen feltételezéseitek vannak.

Kgm, egy vázlatrajzot dobjál fel, hová épüljön a biciklitároló.
Előzmény: fenyőbútorasztalos (3149)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.04.25 0 0 3149
"az afm bérbeadta a garázsok egy részét és ezáltal idegenek járkál(hat)nak be a házba."

Jól olvasom? Bérbe adta külsősöknek a TI közös osztatlan tulajdonotokat képező garázsokat? Amennyiben a garázsok/beállók nem rendelkeznek hrsz-szel, ehhez bizony NEM VOLT JOGA! Ez ugyanis BIRTOKSÉRTÉS.

Külön hrsz-szel nem rendelkező építmény közös tulajdon, tehát csak a Tulajdonosi Közösség tagjai lehetnek KIZÁRÓLAGOS HASZNÁLATI JOGGAL rendelkező igénybevevői. Nem tulajdonos -használati jogosult.
Előzmény: kgm (3148)
kgm Creative Commons License 2009.04.25 0 0 3148
szerintem a "más házban való tárolóbérlés" ugyanakkor púpot jelentene az adott ház hátára, mint a mi hátunkra az, hogy bérbeadtuk, illetve az afm bérbeadta a garázsok egy részét és ezáltal idegenek járkál(hat)nak be a házba.
szerintem a legjobb megoldás, hogy vagy a garázsban, vagy a ház kertjében (pl. a C és D lph. közötti területen) egy elzárt helyiséget alakíttassunk ki azoknak a tulajdonostársaknak a költségén, akik a biciklijük tárolását nem tudják önmaguk megoldani.
de azt is el tudom képzelni, hogy az OC bérleti szerződését fel kell mondani és annak a helyén kialakítani a biciklitárolót. :)))

Koro66! melyik lph.-ból lopták el egyébként a biciklidet?
Előzmény: Fineszedző (3147)
Fineszedző Creative Commons License 2009.04.25 0 0 3147
Sajnálom, hogy téged is megloptak, annak ellenére, hogy - elméletileg - zárjuk a házat és két lakattal is védted a bicilkidet.

A biciklitárolás ügyét a közgyűlés elé visszük. A héten voltam az AFM-nél (közös képviselő) és erről is beszéltünk.

A fő gond, hogy a lakók nem figyelnek arra, hogy jogosulatlanul ne lehessen bejönni. Senkit sem szabadna beengedni magunk mögött előtt, ha nem látom legalább a kulcsot nála. Emellett sokszor feleslegesen használják a vésznyitót, így nyitva az ajtó, teljesen védtelen a ház, amíg újra nem élesíti a gondnok. Mivel erről csak a helyszínen értesül a napi vizit alkalmával, akár egész éjjel nyitva lehet bármelyik ajtó.
Tehát büntetni kellene a vésznyitók ok nélküli használatát. Ezt igyekszünk kidolgozni, ha valakinek van ötlete, írjon!

Hogy ha mégis bejutott valaki, akkor is meg lehet akadályozni, hogy ellopja a bicikliket.
Erre alkalmas ötleteket a közgyűlésen megvitatjuk, és döntünk. Gyertek el!

Lehetséges megoldások például:

1. Az ablakokra opál fóliát tervezünk tetetni, hogy kintről ne lehessen látni a falhoz lakatolt bicikliket.
2. Kamerákat tervezünk elhelyezni, hogy értékelhető felvételek készülhessenek, és már a jelenlétük elriassza a betörőket.
3. Vegyetek biztonságos lakatokat! Az úgynevezett U-lakatokat szinte lehetetlen elvágni. Fűrésszel, csípővel nem, flexszelni meg nem hiszem, hogy nekiállnak. Nekem ABUS Sinus van, könnyű és erős.
4. Hozzá kell erősíteni valami nem mozdíthatóhoz, mert a legjobban lelakatolt bicót is el lehet vinni ölben.
5. Lehet esetleg olyan biciklirögzítőt felszerelni, amely tartalmazza a zárat, de ezt a biciklitárolót használóknak kellene majd megvenni.

Megjegyzés: A tűzoltóság az ellenőrzések alkalmával rendszeresen kifogásolja, hogy biciklik, babakocsik és virágok vannak a folyosón, ahol - mivel menekülési útvonal - tilos. Ezért mindenképpen más megoldást kell találnunk.
Lehetséges - elméletileg, hogy valamelyik környékbeli házban béreljünk tárolót.
Előzmény: Koro66 (3146)
Koro66 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 3146

 

Kedves Lakótársak!

 

 

Ma reggel szomorúan vettem tudomásul, hogy a lépcsőházban tárolt, a korláthoz két zárral láncolt! kerékpárom másnak is annyira tetszik mint nekem, és így gondolta h azt bizony el is lopja!

Aztán ahogy mentem le, láttam h a földszinten is hasonlóan járt vki...:(

Amellett h ez nem egy 20 ezer forintos tescos bicikli volt, szóval elég nagy károm keletkezett, nagyon idegesít az h vajon most ezután mi lesz?

Garázsban nem lehet mert onnan is ellopják a lakásba meg nyilván nem viszem be szivesen minden nap...Adjam föl a kerékpározást mert vkik úgy gondolják h jópofa dolog másét ellopni?!

 

A másik kérdés h vajon h jutottak be?! Feltételezem h nincs senki akkora kibaszott tahó h a saját lépcsőházában, a saját szomszédait lopja meg?! Szóval idegen, vki beengedte, nekem ez se igazán OK h miért enged be vki idegeneket, de mondjuk h nem "gyanús" kollegáról van szó hanem vki, akit én is beengednék. Igenám de ez az "uriember" egy vmi komolyabb  szerszámmal kellett h érkezzen mivel az egyik zár az kb olyan vastag volt mint a csuklóm...

Kérdezem én ki az a gyökér, aki a saját lépcsöházába beenged egy idegent egy hidegvágóval, vagy legalábbis vmi kurvanagy furcsa szerszámmal??

 

Azt mondanom se kell h a rendörségen konkrétan megmosolyogtak mikor megkérdeztem h esetleg méltóztatnak-e kijönni, ne adj Isten vmi nyomokat keresni, újjlegyomat, mittudomén úgy csinálni, mintha érdekelné őket....

 

Közös képviselő megigérte h megnézi a kamera felvételt és ha van vmi szól, kivácsi vagyok...

Egyébként azt se nagyon értem h miért csak feltételezi h megtalálja, a kamera fel kellett h vegyen egy urat, aki bejön egy szerszámmal vagy egy táskával, majd egy idő után távozik 2 biciklivel, ezt azért csak meg lehet találni egy kb 48 órás felvételen, nem?!

 

Kiváncsi vagyok, ki mit gondol, esetleg van-e vmi megoldás?!

 

Ja és ezúton szeretnék kérni minden kedves lakótársat h-ahogy a közös képviselet is kéri- SEMMI ESETRE SE ENGEDJEN BE IDEGENT A HÁZBA, akinek van kulcsa úgyis bejön akinek meg nincs, az normál esetben jött vkihez, csöngessen szépen föl és kész!

 

Modrooka1 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3145
Szerintem meg egyálltalán ne álljon a járdán autó, mert nem odavaló. Én se sétálgatok az út közepén! Szóval ha lehet, akkor engem meg a sétálgatásra kijelölt helyen ne zavarjon az autós! (megjegyzem, nekünk is van autónk, szóval nem egyoldalúan látom a dolgokat)
Előzmény: Fineszedző (3136)
Modrooka1 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 3144
Sziasztok!

Ma megint nem jó a B lépcsőház bejárati ajtaja / kapuja. Tegnap este még jó volt....
Hogy törne el a mancsa, vagy száradna le, aki ezzel szórakozik!!!:-/
Fineszedző Creative Commons License 2009.04.07 0 0 3143
Valaki tapasztalta-e a (főleg a C-ben), hogy a vízlefolyás után (kád, mosogató, mosdó, pisszoár) "glugg-glugg" szerű hangot lehet hallani, mintha hörögne, gurgulázna a lefolyó.
smatte Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3142
Most már ezt is tudjuk. Jó nekünk!
Előzmény: a-x (3141)
smatte Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3140

Nem, nem volt tele, félig volt tömörítetlen palackokkal. Pedig a napokban mi is kaptunk préselőt...

Egy másik kedvenc lakótárs pedig bevásárolt valamelyik műszaki áruházban és vett egy giga átmérőjű plazmatévét, házimozival és hangfalakkal. Viszont lehet erre fel is akart vágni, mert odáig nem jutott el, hogy feldarabolja, esetleg a közeli gyűjtőbe vigye. Egyszerűen csak lerakta a kukákkal szembe. Na, én az ilyeneknek szépen visszavinném az ajtaja elé (ezért kellene oda kamera) és gyorstalpalót tartanék a szelektív hulladékgyűjtés rá vonatkozó mozdulatairól.

Ha jól sejtem, csak a takarítók jóindulatán múlt, hogy pár nap elteltével a felhalmozott dobozok eltűntek.

Elnézést, ha unalmas, de engem ez nagyon zavar!

Előzmény: Fineszedző (3136)
smatte Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3139

Hehe! Az általad említett familia a D lépcsőházban is érdekelt. Általában ide-oda járkálnak, kis kaviccsal kiékelik a kertbe vezető ajtót, hogy az ne csukódjon be, valamint egymást zárják ki a lakásból stb. A bevásárlókocsihoz is volt már szerencsém!:) Érdekes élmény volt, amikor a lépcsőházban szembejön veled egy ilyen "tajiga":)

Előzmény: kgm (3137)
Fineszedző Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3138
A másokat zavaró zajok keltését tiltja a Házirend II. fejezet (1) pontja, felesleges további adminisztratív intézkedést tenni. Az utolsó mondatodért különösen sokat fizetnének A Hivatalban! :))) Azért várunk a Közgyűlésen! :)
Igazad van, a szabályzattól eltekintve is hatalmas tapintatlanság volt. Én is hallottam, de sereg egyéb dolgom miatt nem zavart.
Kgm, a megoldás a kezedben van. Le kell menni, és szólni neki, hogy hagyja abba.

Evangélium!!!
Csütörtökön megjavították a C lépcsőház ajtaját. Most már akár 2 centiméterről is érzékeli a kulcsot, és belülről a kapcsoló megnyomása után azonnal nyit az ajtó.
Előzmény: kgm (3137)
kgm Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3137
új napirendi pontként javaslom annak megvitatását, hogy a belső kert mennyiben tölt be játszótéri funkciót. tekintettel arra, hogy korábban az azon kezdeményezés, hogy épüljön kiépített játszótér a kert egy szegmensében, elbukott, amellyel kifejeződött az itt lakók többségi véleménye, hogy nem kíván játszóteret és az azzal kapcsolatos egyéb következményeket, fel kellene hívni a gyerekes családok figyelmét, hogy a kert e funkcióra való használata nem, vagy csak nagyon minimális mértékben olyan tevékenység végzésére engedélyezett, amely a ház többi lakójának a használattal és birtoklással kapcsolatos jogait nem akadályozza, zavarja.
megmondom őszintén, konkrétan egy valami dühített most fel, miszerint a C lph. földszintjén lakó, XL-es hátsóval rendelkező kislány a kosárlabdáját fél órán keresztül pattogtatta a földhöz és ennek következtében az egy idő után az erkélyükhöz, ablakukhoz rohanó szomszédokkal összenézve világossá vált, hogy mást sem dob fel a ritmusos pattogtatás, amely olyan érzést kelt az emberben, mintha kalapáccsal vernék a dobhártyáját.
épp elég zajt kell elviselni a környező építkezések (ld. pl. az NHH rekonstrukciója, az újabb irodaházak építése, a sconto közelgő bontása, a szennyvízelvezető csatorna kiépítése, stb.) folytán. Ablakot még akkor se nagyon lehetne nyitni, amikor elmész ottonról, mert igaz akkor bár a zavaró hangokat nem hallod, de a lakás tele lesz az építkezésekből visszamaradó apró porral.
tekintettel arra, hogy az említett kislány és bájos családja, akik a lépcsőházban nemhogy köszönni nem tudnak, de még a földszinti szintre is lifttel mennek fel, és a bejáratuk előtt nem smart vagy audi áll, hanem a közeli plus élelmiszerbolt önkényesen kisajátított bevásárlókocsija, nem hinném, hogy olyan kvalitások birtokában vannak, amelyek lehetővé tennék, hogy egy internetes fórum keretében magukra ismerve levonnák a következtetéseket, javaslom, hogy e téma közgyűlési napirendi pontként kerüljön felvételre, mégpedig a társasház azon szabályzatának módosításával összefüggésben, amely a közösségi együttélés káros és zavaró hatásainak kiküszöbölésével kapcsolatban tartalmaz rendelkezéseket.
Fineszedző Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3136
Nem volt tele az a sárga kuka? A C-ben is vannak, akik csak eddig jutnak.
Mindegy kié, ám az OC-és kevésbé zavaró helyen áll. Viszont! Az már lehet, hogy a mi területünk, tehát akkor léphetünk. Ha látom, igyekszem lefotózni, és megkérdezem a közös képviseletet. Mennyit kérjünk bérleti díjként havonta a parkolóhelyért, vagy nem éri meg?
smatte Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3135
Jaaa, ha az OC-é, akkor az más! Persze, kit mi zavar.
Előzmény: Fineszedző (3133)
smatte Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3134
Az ilyeneknek helyezgetheted a kukákat...
Előzmény: Fineszedző (3133)
Fineszedző Creative Commons License 2009.04.03 0 0 3133
A "járdavédő" karókat nem helyezhetjük ki, mert az közterületre kerülne. A parkolási szabályok ellen vétőket a közterületfelügyeletnél kellene feljelenteni. Nemrég találkoztam két felügyelővel a Révész-Visegrádi saroknál, ahol rendszeresek a karamabolok részben a kereszteződésben parkolók miatt. Azt mondták, szinte minden nap jönnek arra, és állandóan büntetnek.
A Smart valamelyik OC-ésé, mert ott a logo. A kereszteződésben parkoló Audis a zavaróbb.

Az eredeti ajtóütközők sajnos rosszak, mert kemény műanyagból vannak, nem rugalmasból, ezért törnek. A garanciális bejáráskor felirattunk néhányat cserére. Célszerű lenne, fokozatos alkalmasra cserélni.

A kukákat úgy kellene mindig elhelyezni, hogy elől a két szelktív, majd mögöttük a bejárattól egyforma távolságban, kétoldalt a többi.
Kukák célszerű elhelyezése
smatte Creative Commons License 2009.04.02 0 0 3132

Ha már itt tartunk: Engem is roppantmód zavar, amikor a Smarttal felállnak a járdára a ház mellé. Mert őneki "egérkamion" autója van az feljogosítja arra, hogy ott álljon meg, ahol neki tetszik??!

A hatékonyabb kamerarendszert (többet-jobbat stb.) én is támogatom. Volt már szó róla, hogy a kukatárolóba is kellene egy...tudjuk, miért!

Ja, ajtóütközők: nálunk a legtöbb helyen izmos lakók kivágják az ajtót, emiatt nincs vagy törött, ezeket pótolni kéne. 

Előzmény: fiend (3131)
fiend Creative Commons License 2009.04.02 0 0 3131
Cska egy:

Mint amit az elötted látható hozászólásban Modooka1 írta:

"Viszont nekem is lenne egy felvetésem a közgyűlésre. Mikor helyeznek ki végre a járda széléhez, ill. a gk. behajtó széleihez azokat a zöld fém "oszlopokat", hogy a bunkói ne a járdára pakoljanak? Azt hiszem, kicsit agyamra megy a szőke cicababa az audijával. Nagyon fegyelmezni kell magam, hogy ne karmoljam össze a kocsiját, és csak azért, mert az autó nem tehet arról, hogy a sofőrje béna parkolni, és egy egész üres járda kell neki a biztonságos megálláshoz...... "
Előzmény: Fineszedző (3130)
Fineszedző Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3130
Van még közgyűlési napirendi javaslat?
Eddig:
1. Megoldás a kukatárolókból terjengő szag megszüntetésére.
(Ebbe belefér a lakók motiválása, a kukák célszerű elrendezése, valamint a bukóablak és a ventilátor beszerelése is.

Felmerült bennem még:
- több és jobb kamera (tolvajok és kutyatulajok)
- graffiti ellenes burkolófelület (Ikon2-n pár hónapja volt firka, én
szedettem le, mert a takarítók nem bírták észrevenni)
- télen ne legyen eszetlen sózás, ami csomókban áll, hanem homok vagy (tönkreteszi a
cipőket és a növényeket)
- szinteket lefesteni színesre (hát ez most elvetemült, de régi a listám
:)))
- eredeti házszámtáblák visszatevése (nekem tetszettek, egyediek és
távolról is le lehetett olvasni; megkérdezem, miért cserélték le)
- jobb közelítőkulcs érzékelők (szinte rá kell nyomni a kulcsot)
- a lépcsőház alsó ablakait törés elleni opál fóliával ellátni, hogy ne
lehessen látni a bicikliket, és ne lehessen könnyen betörni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!