Egy internetes áruházban, helyileg Budán. Ha nagy az indulatod, akkor előkeresem neked az oldalt. A paraméterei szerint elég jó, bár a garázsszerszám kategóriába tartozik. Szerintem a léptetőmotorokat pofon egyszerű rászerelni. Most én is benne vagyok egy hasonló építésében, amihez saját szoftvert írok.
Ahogy elnézem a képet, az egy manuális gépből lett átalakítva. Így nem nagyon van a piacon, de az elemeit összevásárolhatod. Marót lehet kapni. 70 kg. 500 W. 150 ropi. Van hozzá jó kis keresztasztal.
Sziasztok!
Ki tudna itt valaki marni 6 db autó dugattyút acél 140 HB keménységű alumínium rúdból hobby áron?
Ha valaki tud ebben segíteni, az legyen szíves írjon egy emailt.
"Siemens-t nem szeressem, nem dolgoztam vele eleget, csak gépbeállító voltam rajta, azt nem vállallom, hülye programozása van (lásd Siemens mobilok menüjét, ugyanaz a forrás)"
Ha megvan a géped, én tudok tartani egy intenzív hétvégi oktatást neked, de előtte ismernem kell. hogy milyen vezérlőn dolgozol.
Nálam van garancia, engem később is hívhatsz, ha valami nem klappol az oktatásból kifolyólag.
Speciel most tudok neked oktatást tartani Fanuc, Heidenhain, Hunor 98M, NCT maró/ eszterga, és bármilyen ISO alapú vezérlőben.
Siemens-t nem szeressem, nem dolgoztam vele eleget, csak gépbeállító voltam rajta, azt nem vállallom, hülye programozása van (lásd Siemens mobilok menüjét, ugyanaz a forrás)
Kössz szépen teaway, sajnos könyvtárakba be se kerültek. :-(( Két másikat ismer az országos rendszer, de azokat is ellopták. Megpróbálkozok antikváriumokkal, hátha..;)
Belevágtam egy hobby CNC építésébe, és az építés dokumentálásába. Jelenleg behatóbban még csak az alumínium öntésével foglalkozom, de lassan elkészülnek az alkatrészek, és haladok tovább az építéssel. Ha érdekel mire jutottam eddig, látogass el a www.sasovits.hu/cnc lapra. A lap fórumában a véleményed, tanácsod, kritikád is érdekel!
Láttam a háttérben két szakinak látszó embert, de olyan elfoglaltnak tűntek, hogy nem látszott célszerűnek zavarni őket bagatell kérdéseimmel. Egyébként elég sok kérdésem lenne, csak a kérdések nem egyszerre merülnek fel...
Egyébként ez a TXL típusú pantográf rendszerű gép nagyon praktikusan van kitalálva (még serlegforgató is van hozzá), de én semmit nem tudok vele produkálni. Bosszant.
Köszi, jártam náluk, nem egyszerű. Egy recepciós pultnál egy kedves hölgy fogad, de a szakmáról nem sok ideje van beszélni. De tényleg kedves, semmi gond vele.
Viszont ha egy jó kis könyről tudsz, vagy hallasz, akkor azután vadásznék. A műszaki könyváruházat már átrostáltam...:)
Vettem hobby célokra egy Gravograph TXL gépet használtan, de sajnos nem boldogulok vele. Elsősorban a szerszám és munkadarab kapcsolatában vannak a gondok. Pl. vadiúj marószerszám borzasztó csúnyán sorjás árkot mar sárgaréz lemezbe.
Mi lehet a gond? Rossz a kiválaszott anyag? Vagy nem megfelelő az anyaghoz a szerszám éle? Esetleg rossz a gép, kopottak a csapágyak?
Sajnos sehol sem találtam egy jó könyvet, ahol a gravírozáshoz tanácsokat adnának.
Valóban sokkal többen látogatják azt a lapot, viszont a fenntartója konkurenciának tekinti a hivatkozott cég termékeit, ezért törli az azzal kapcsolatos hozzászólásokat.
Ezért próbálok itt informálódni.