Keresés

Részletes keresés

gerwine Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1581

Kedves költözködő Centeresek!

 

Szerdán kell igent vagy nemet mondanom a fókusz-hazban egy 45 m2-
es lakásra. Első emelet, röppentyű utcára néz (A center házra).
Várólistán második vagyok egy ugyanilyen elhelyezésű harmadik
emeleti lakásra.

Végig olvastam a Teve házas, és a Center házas topikokat az Indexen, és
nagyon elbizonytalanodtam az Angyalföldi Lakásépítővel kapcsolatban.

A mai fejetekkel kötnétgek üzletet ezzel a társasággal?

Köszi a választ.

 

gyorffya Creative Commons License 2005.10.29 0 0 1580
Off
Hali én Origó-házi lakó vagyok, de érdeklődéssel figyelem a "szomszédos" építkezést.
On
Ha "csak" hitelhátralékod van akkor azt tényleg csak a birtokb adás és a használatba vételi engedély után utalja a bank.
Ha volt a lakás átalakítások miatt plussz költséged akkor azt is ilyenkor kell befizetni úgy emlékszem.
Nem erről lehet szó?
Előzmény: onkepzoepitesz (1575)
onkepzoepitesz Creative Commons License 2005.10.28 0 0 1579

Van valakinek valamilyen megbízható információja arról, hogy mikor kezdik a birtokbaadásokat?

Meg persze, hogy van-e hozzá használatbavételi engedély, vagy még mindig a "vevő kérésére, és saját felelősségére" megoldást reklámozzák? Részemről ilyen kitétellel, addig álljanak fél lábon....

kalambaka Creative Commons License 2005.10.28 0 0 1578

Előbb keresd fel a www.centerhaz.ini.hu-t ott a fórumot, a regisztrációhoz pedig

küldj egy e-mailt a gasbb@freemail.hu - ra a lakáskóddal együtt.

Előzmény: kec (1577)
kec Creative Commons License 2005.10.27 0 0 1577
Center házas lakó vagyok, légyszives segitsetek, hogy tudom regisztráltatnom magam a privát oldalra. köszönöm
cheatrie Creative Commons License 2005.10.27 0 0 1576
Ez így van. Az, hogy a használatbavételi engedély nem emelkedik jogerőre bizony az AL hibája. Emiatt az ő fejük kell, hogy főjön. És attól tartok, egy darabig még főhet is...
onkepzoepitesz Creative Commons License 2005.10.27 0 0 1575

Egy szép nyugodt nap után, tegnap este arra mentem haza, hogy levelezik velem az Angyalföldi. Tájékoztat, hogy menni a vételárhátralékom!!!, kedvesen kér, hogy tegyek eleget a szerződésben vállalt feltételeknek, hogy a fennmaradt összeget izibe' el tudják utalni nekik, amikor úgy gondolják, hogy szükségük lenne rá. A vége a szokásos: ... vagy késedelmi kamat.

Közgazdászéknál a hátralék azt jelenti, hogy megpróbálták leemelni a számláról, de nem volt rá fedezet, vagy egyéb más hiányosság miatt ez  nem teljesülhetett. Persze, megint bennem van a hiba, mert túl sok időt töltöttem el a tudás hatékony megszerzésével, így aztán a levél hallatán elgondolkodtam és a mai napon berobogtam "kedvenc" hitelintézetembe, mert szerettem volna megtudni, mi a frászt nem adtam meg nekik ahhoz, hogy el tudják utalni az utolsó részt.

Kivételesen nem én, hanem ők néztek nagyra tágult értetlen szemekkel, és megnyugtattak, hogy már a hitelbírálatkor eleget tettem minden szerződéses kötelezettségemnek, ellenkező esetben már a hitel első részét sem utalták volna el. A maradék ("vételárhátralék") pedig törvényesen van visszatartva, mivel arra a jogerős használatbavételi engedély benyújtását követően tarthatnak igényt.

 

Egyszóval, ha valaki kapna egy ehhez hasonló levelet, és hitelből vette a lakását, nyugodjon meg, nagy valószínűséggel nem kell vele foglalkozni.

CornHolio Creative Commons License 2005.10.27 0 0 1574
Az információink szerint nem csinálnak mást, csak megszüntetik a közvetlen életveszélyt az erkélyeken, s hozzárögzítik a korlát azt a végét is az oszlophoz, ami eddig szabadon lengett. Ehhez kibontják a dryvitot, barkácsolnak valmi bilincsekkel, és visszacsinálják a dryvit lyukakat. Biztosan nagyon szép lesz a foltozott dryvit, ami már eredetileg is egy hányás :-( Sajnos a nagy korlát-erkélyszél távolságok változtatásáról nem érkezett ígéret, az továbbra is megmarad életveszélyesnek.
Előzmény: liposzóma (1573)
liposzóma Creative Commons License 2005.10.27 0 0 1573

Ez a "biztonságossá tétel" azt jelenti, hogy csökkentik a korlát és erkély közötti vízszintesen tátongó különbséget is, vagy csak rögzítik a falhoz, hogy ne lengjen ki? Mert ez utóbbi is valami, de a gyerkőcök esetleges kipotyogását még nem akadályozza meg.

Ellenben ha biztonságosra csökkentik a távolságot is, akkor egy szabálysértéssel kevesebb. De szép is lenne...

Előzmény: centermami (1572)
centermami Creative Commons License 2005.10.26 0 0 1572

Jó hír a C lépcsőházasoknak!

 

A hétvégén biztonságossá teszik az erkélykorlátokat, aztán megigazítják a dryvitot, és elkezdik átadni a lakásokat. Hát nem csodás? Először megcsináljuk, aztán kibontjuk, barkácsolunk, végül toldozunk-foldozunk. AL kivitelezői szabadalmaztathatnák a technikát ;-) Mondjuk ha már bontanak, nem lehete az egész oszlopot kicserélni téglára?

Bundy79 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 1571

Köszi

Valóban lehet, hogy provokáció volt, bár biztosra veszem , hogy ott is regisztrálva van csak más név alatt.

Máshogy nem tudhatta volna a nevemet, mivel erre a fórumra korábban nem írtam semmit.

 

 

Előzmény: cheatrie (1570)
cheatrie Creative Commons License 2005.10.26 0 0 1570

szia Bundy79!

Emlékezetem szerint nincs cfr nevű felhasználó a másik fórumon, úgyhogy nem tudom, ki lehet, és hogy miért gyanúsított meg Téged. Lehet, hogy csak provokáció volt...

Előzmény: Bundy79 (1567)
kalambaka Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1569

Úgy, ahogy mondod: a mostanában előforduló, sorozatos lakásépítési visszaélések bemutatására ki van éhezve a média!

Van itt téma bőven!

Előzmény: centermami (1568)
centermami Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1568

Juszt Laci mellett fogékony a témára a FÓKUSZ is, meg nemrég indult egy csomó építőipari magazinműsor is. A fogyasztóvédelem meg egyenesen imádja az ilyen témákat :-) Szerintem nem húzhatjuk tovább az időt. Az AL azt hiszi, hogy majd úgyis megnyugszanak a vevők. Jön a hideg tél, beköltöznek a lakásokba, lecsillapszanak és minden elsimul. Ők meg a TŐLÜNK MEGTAKARÍTOTT pénzből a karácsonyi partyn átadják e prémiumot és megveregetik egymás vállát, hogy milyen ügyes kiscserkészek vagyunk....

 

 

Közben mi meg majd jókat csúszkálunk a menekülőlépcsőn, cipeljük a babakocsit a gépkocsi beállóhóz, nem is beszélve arról, ha valaki kerekesszékes és még beállója is van. Nem tudom hogy fog lejutni majd az autójához, mert ez is előfordulhat. Nem is értem, hogy adhatott az Önkormányzat engedélyt erre az építkezésre, hiszen még a csapból is az akadálymentesítés folyik.

 

És még egy tanulság azok számára, akik kisgyermekkel, vagy pocaklakóval nézegetnek új lakást: nem érdemes megkérni az AL értékesítését a lakás hamarabbi átadására, hiszen úgysem teljesítik még akkor sem, ha írásba adták. Sajnos a Centerben is vannak, akik mostanra várják a babájukat, írásos ígérettel rendelkeznek, hogy a használatbavételi engedély kibocsátását követően az elsők között költözhetnek, miközben olyan lépcsőházba is megkapták az emberek a kulcsot, ahol még a műszaki átadások sem fejeződtek be, nekik meg még körülbelül sem tudják megmondani mikor kapnak kulcsot. Hát ilyen ez a cég. Kedves amíg szerződéskötés menete folyik, és átvág, mihelyt teljesíteni kell. (Legalábbis mi eddig nem tapasztaltuk az ellenkezőjét!)

 

Előzmény: kalambaka (1566)
Bundy79 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1567

Kedves cfr

 

Sajnos szabadságon voltam, így csak most tudtam olvasni azt a baromságot amit ide felirtál.

Gözöm sincs honnan vetted azt, hogy az AL-nál dolgozok

Az AL-hoz annyi közöm van, mint neked. Ott veszek lakást és remélem én is, hogy mihamarabb beköltözhetünk.

Bár nem nagyon akartam, de a privát fórumba beirtam az adataimhoz a munkahelyemet és irodai e-mail címemet

Ha karsz tőlem valamit írj oda és megbeszéljük

Adios

Bundy

 

 

 

 

Előzmény: cfr (1557)
kalambaka Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1566

"Aztán olvasgatva az összes AL ház topicot, inkább kihúztam őket"

 

LÁM-LÁM!

 

Valaki már kihúzta az AL-t - gondolom azért többek között - a Centerház kivitelezési problémái miatt.

 

KEDVES AL!

LESZ ITT MÉG MÁS IS, AKI KIHÚZZA MAJD ÖNÖKET EMIATT!

FŐLEG HA MAJD A JUSZT LACI MŰSORÁBAN IS MEGISMERKEDHETNEK A TÉNYEKKEL.-hangsúlyozom a tényekkel és nem ítéletekkel. A tényekbe persze nemcsak a kivitelezési problémák, balesetveszélyes lépcsőház és korlátok tartoznak bele, hanem a szerződések egyes jogszabályellenes és tisztességtelen pontjai is.

Előzmény: dCi (1565)
dCi Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1565

Nem baj ha arra válaszolok miért NEM választottuk a Röpp sarok vagy a Center házat :-)

 

Röpp sarok: végigkövettem az alapoktól felépülni a teljes házat és azt mondhatom, hogy meggyőző volt a kivitelező munkája. A környék is csendes, leszámítva a Röppentyű tájolású lakásokat. (Utóbbit onnan tudom, hogy 1 évet laktam a Tahi utcában). "Sajnos" az én pénztárcámhoz mérten "nagy" lakásokat alakítottak ki, így 17 alatt szinte nincs is lakás. Nekem azt mondták, hogy teremgarázs nélkül is eladnak. Ami aggasztott az a D épület közelében futó nagyfesz távvezeték. Ettől a ABC épület szerintem ideális. Csak kissé több pénz kell hozzá.

 

Center: Ezt is láttam felépülni, sokkal gyorsabban épült mint az előző. Aztán olvasgatva az összes AL ház topicot inkább kihúztam őket. A teve házak Röppentyű tájolású lakásai folyamatosan panaszkodnak a zajra. Ismerve a Röppentyű és Petne forgalmát a Centerház utcai tájolású lakásainak sem a csönd lesz a fő erénye. A belső lakások meg szerintem nagyon közeliek.

 

Így én még mindig albiban lakom :-) És nem biztos, hogy ez jobb.

 

Előzmény: brunnerb (1558)
CornHolio Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1564

Az OK, hogy az AL leszerződött a T-vel, az az, hogy ő lesz induláskor az egyetlen szolgáltató a házban, s így jó eséllyel indul az ügyfelekért. De a kábeleket NEM tőlük kapjuk. A szerződésünk része, hogy a lakás részét képezi a telefonhoz a CAT-5 UTP és a kábelTV-hez a koax. Az, hogy ki fog rajta szolgáltatni, a lakó választása. A dobozokban majd a megfelelő szolgáltatóhoz kötik a kábel végét.

Az Origósok már nyomják az ADSL-t, a Chellot és a TvNetworköt két házzal odébb, náluk érdeklődj.

Előzmény: brunnerb (1553)
onkepzoepitesz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1563

 

Bár már a szélessávú internetnél tartanék! Sajna én még csak a kulcsról álmodom, de remélem, hogy megkapom, mert rövidesen hirtelen felindulásból elkövetett tetlegességig fajul a mindennapos Volánbuszos ingázásom!

Előzmény: brunnerb (1561)
klinker rajongó Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1562
Még nincs tapasztalatunk az internettel, ugyanis még csak 1-2 lakó lakik bent. Nem volt még birtokbaadás :-(
Előzmény: brunnerb (1561)
brunnerb Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1561

szia. szerintem a center ház is jó lett...bár külcsínyre minden újépítésű lakás jónak néz ki, majd az évek döntik el, hogy milyen minőségű az, amiben lakunk. Az viszont biztos, hogy a környékünk nagyon jó, közel a belváros, metró..stb...

 

A lakásbeosztás..mindenkinek más jó. Mi direkt olyat akartunk, ahol a konyha külön van, más meg az amerikai konyhát szereti..szóval ahány ember, annyi igény.

 

visszatérve az eredeti kérdésemre..van valaki a center házban, aki használ már szélessávú internetet, esetleg T-com ADSLt?

 

 

Előzmény: klinker rajongó (1560)
klinker rajongó Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1560
Hogy mi alapján választottuk?

Mindenképp azon a környéken kerestünk. Jó közlekedés, mégis közel a zöldövezethez.

Az elején néztük a Röppentyű sarok házat is, bele voltunk zúgva, de megfizethetetlen volt és béna elosztású lakásokkal. Egy 46 m2 + 10 m2 terasz 17 MFt volt. Egy ilyen nagyságrendű a Centerben 14-15 Mft. (mindkét helyen a konyha benne volt az árban). Ráadásul ott kötelezték a garázsbeállót, ami 2 milla volt.

A Center is klinker téglás volt, mint a Röppentyű sarokház, a látványterv baromi jól nézett ki.
A m2 árak verték az összes többit, amit néztünk (Alfa-ház, Semiramis, Röppentyű sarokház...) és közel van az Árpád híd, jó a közlekedés.

Csak ügyesen kellett lakást választani, hogy ne legyen oldalsó szomszédod, ne láss a másik szájába az erkélyedről... Ilyen lakás persze nagyon kevés van a Centerben...

...és még ezek után is vannak olyan problémák, hogy
- klinker helyett dryvit
- nyitott menekülő lépcsőház
- de legfőképp a szemét AL.

A Röppentyű sarokház tényleg szép lett! Gratulálok!
Előzmény: brunnerb (1558)
cfr Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1559

 

 

   NINCS IDŐPONT?UGYHALLOM MÉGIS       VOLT!KEDVES AL DOLGOZOK

 HOLNAP IS BEMEGYEK SZEMÉLYESEN!

 MIT MONDTOK? AZ IDŐ KETYEG TALÁLJATOK KI VALAMIT!

brunnerb Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1558

mi alapján választottátok ki a Center Házat? Mi volt vonzó benne? Én arra vagyok kiváncsi, amikor még keresgéltetek.Mi fogott meg titeket? Az ár? Az épület helye? stb..stb..számomra kicsit zsúfolt, rendszeresen arra megyek el..és szinte egyik teraszról át lehet nyúlni a másikba..főleg ami befele néz..

 

Én a párommal a Röppentyű Sarokházban vettem lakást..a Röppentyű utca végénél, a patakparton. NIncs zsúfoltság, nem érnek egymás nyakába a házak...érdekes, mégis az ANgyalföldi lakásépítő lakásait igy elkapkodják, nálunk még vannak viszont üres lakások..nem értem

 

Erröl várnék véleményeket..

 

 

 

cfr Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1557
Kedves AL-es dolgozok!!!!!

Remélem olvastok engem!!!

ÁLJATOK FEL!!!!!És szégyeljétek magato!!!!

 

MI EZ A HAZUGSÁGTÖMEG!!!!!

NE AZT MONDJÁTOK HOGY MAJD CSÖRÖG A TELEFON HANEM AZT HOGY 1.LAKÓ OKT.24

5.LAKÓ OKT 30, 20.LAKÓ NOV 2 ÉS ÍGY TOVÁBB!!!

Nem lenne egyszerübb konkrét idopontot mondani?

Miért nincs birtokba adásra egy forgatókönyv!

Ja és kedves Bundy79 a másik fórumról (REGISZTRÁLVA VAGY) ott mosolyogsz az Al-ben és végzed a dolgod közben meg lopod az infót?Tudjuk, hogy Te ott vettél lakást!!!

Kedves AL dolgozok leülhetek és nagyon gyorsan mindenkit hívni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

demetrio Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1556

Tényleg. Kevertem a kábelnet-tel. Sorry :-(

Előzmény: brunnerb (1555)
brunnerb Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1555

Viszont amit a T-Comról iertál eleve nem lehet igaz, hiszen a T-com telefont a város minden pontján szolgáltat, tehát esetleg te más T-COM os szolgáltatásra gondolhatsz itt.

 

VIszont a szolgáltatóknak járj utána. Az építtetők nálunk is mondtak butaságokat, de ezt hidd el nekem, hogy a házban lévő telefonszolgáltató, kábeltv szolgáltató , internetszolgáltató már bent van a házban...tehát ez már nem választható, változtatható.

 

 

onkepzoepitesz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1554

 

Csatlakozni szeretnék MEsther-hez!

Én is utálok liftezni és az esetek nagyrészében nem venném igénybe, hacsak rá nem kényszerítenek! Amennyiben lehetséges zárt lépcsőházban tenném meg mind a szeméttel, mind pedig a sütivel az utat. A combnyaktörést valahogy sem én sem munkáltatóm nem díjazná! A bank pedig különösen nem, mivel a táppénzes fizetésen nem fedezi a bankhitel törlesztést!

 

A gyerekkérdés pillanatnyilag (a hiteltörlesztés végéig, kb. 15 évig) nem foglalkoztat, így csak esztétikai okokból kifogásolom a korlátot valamint az erkélyeket elválasztó paravánt. Röviden összefoglalva szimplán rondának találom!

 

Ami viszont érzékenyen érint, és a birtokbaadáskor erre külön figyelmet fogok fordítani: a kolleganőm Ikon házas lakásában a WC-be valamilyen gyorsan kötő anyagot sikerült a túlképzett "mestereknek" leeregetni, így pillanatnyilag nagy nehézségek árán folyik le és jól látható a belekötött anyag. Ezzel kapcsolatban szeretném minden szomszédomnak, és lakótársamnak felhívni a figyelmét arra, hogy ellenőrizze le a WC, a hideg-meleg víz bekötést, a fürdőszoba szellőzést és minden egyéb mást, ami csak eszükbe jut, mert ha volt a műszaki átadást követően is bejárás a lakásba, nagy meglepetések érhetnek mindenkit. 

 

Üdv mindenkinek! Rövidesen találkozunk!

Előzmény: MEsther (1550)
brunnerb Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1553

ez butaság, tájékozatlanság. A szolgáltatóval az építtető már akkor leszerződik, amikor a ház épül, hisz az ő kábeleik, eszközeik be vannak építve a házba, tehát amit neked mondtak, abszolőút nem igaz. Majd kérdezz meg valaki mást, netáén valakit, aki a műszaki dolgokért felel, hiszen a T-COM, UPC, vagy bent van a költözés pillanatában, vagy nem is lesz a következő években, hisz akkor falat kéne bontani, garancia bukik..stb..

 

 

Előzmény: demetrio (1552)
demetrio Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1552

Én még egyiket sem tapasztaltam meg, mert még nem tudtam beköltözni :-(

 

A T-Com már állítólag bennt van (ezt az Angyalföldi Lakásépítő cégcsoportjába tartozó közös képviselőnk alkalmazottja állította), a többi szolgáltató nem is érdeklődött még... Különben is a lakógyülésen kell majd szavazni, hogy melyik szolgáltatót engedjük be a házba (ezt is tőlük tudom).

 

A fene se érti, hogy akkor a T-Com hogyan jött be ;-)

 

A T-Com honlapja szerint viszont nem is szolgáltatnak a kerületben, valószinűleg ezért van, hogy 90 napra vállalják a bekötést...

Előzmény: brunnerb (1551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!