Az országos verseny az azt jelenti,hogy a Szövetség rendezi.Maradjunk annyiban,hogy ez a kiindulási alap.A Pannon Maraton pedig "beszállt" ebbe a játékba,hiszen ha önállóan rendezi meg a versenyt,akkor sokkal költségesebb a dolog,mint így.
VAgyis ez nem Pannon verseny volt,hanem egy országos verseny.Hozzáteszem helyesen,mert az elmúlt 2 évben a Pannon szállította a szerintem nem megfelelő körülmények között az országos versenyre nevezett nem Pannonos emberek galambjait is,ami eléggé nem volt makulátlan,ugyanis a 2 évvel ezelőtti verseny úgy volt,hogy egyetlen sofőr vitte a szállítmányt,a tavalyi versenyre pedig tudomásom szerint egy gyerek volt a kísérő.Összegezve finoman fogalmazva ennek a nem megfelelő kivitelezésnek véget kellett vetni,mert a Pannonra,de a Szövetségre meg pláne rossz fényt vetett.A startokról meg ne is beszéljünk.
Az emberek szórakozását nem lehet tönkre tenni nem megfelelő hozzáállással és kivitelezéssel,kivéve,ha az emberek kedvét el akarjuk venni!
MIndezeket csak azért írtam le,hogy itt és most ilyen előzmények után lett más a felállás.A szervezést a Szövetség vette kézbe más szállító eszközzel (Geraldy és nem pléh felépítmény+ rövidtávra alkalmas utánfutóval,mint tavaly) remélhetőleg megfelelő személyzettel.
Mindezek után,hogy a Győri Kerület hogy szerepelt,az már teljesen más téma.
SAjnos ez a verseny sem sikerült hiba nélkül (finoman fogalmaztam).Nem megfelelő időjárás,a begyűjtő kör több órás késéssel
végződött,ergo a galambok ellátása a feszített rohanás miatt valószínűleg nem volt megfelelő,szóval ez sem jött össze.
Szándékomban állt küldeni,de több okból is kivertem a fejemből.
Senkit nem bántva,de ez a verseny megint nem volt megfelelően lezongorázva.
Jobb sorsot érdemelnének a galambok,amiket a jó eredmény reményében bepakolnak a sporttársak.
Volt nálunk is olyan időszak amikor a Nstaionnál gyűjtött a társaság 60% -a . K E D D E N D É L B E N , 12 - 14 óráig .
Előtte Hatvanban, utána , Győrben (GySztIván) és vége . 16 - 18 db a rekeszbe és szerda éjszaka .
Aachenbe ............... Brüsszel (környékére) értek . ÉS pénteken 13 - 14 óra között lettek felszabadítva .
Az induló létszámok 1000 - 2500 db volt . Halasztás - start szombaton reggel, de vasárnap délben is egyszer , ha jól emlékszem, de előfordult akkor is 4- 5 napos verseny . Különösen amikor a Kil-i feleresztési helyet kitalálták . ÉS
a nagy gondolat megjelent a fejekben " az időjárást oldja meg a galamb " . Ez párosult a siessünk haza
" oda ér a kocsi ha szerdán gyűjtünk " is . ÉS megfejelte a - " . . . . i - galamb megoldja " .
DE még ezt is überelték a csapat létszámmal - az átlagosan küldött galamblétszám 4,54361 db/ versenyző volt ( ma se több ) és még is 6 (HAT) db egy csapat . (úgysem tudja a bunkaja elküldeni a hatot, ha még is akkor csak az első útra, és vége van a bunkójának ) . ÉSa csapat versenyt kiherélték .
Mindennek a tetejére törvényt csináltak a feleresztés napjából . Január 47. - én meg mondják (szavaznak, demosz ), hogy
tárgy év xy napján reggel ( a legközelebb lakó ordít legjobban) ki kell nyitni a rekesz ajtókat legkésőbb 7 00 óráig .
Hol tartunk ? 2025 07 18 verseny 53 ember 233 db galamb .
Ebből a sportból sajnos az olyan mint sportszerűség meg fairság már régen kiveszett,főleg mióta a "pénz" betette a lábát!Sajnos jelen pillanatban az egyéni érdekek az előbbre valók!Mert ugye van a Győr környéke meg esetleg Budapest környéke ,azt a többi galambász csak azért van hogy őket kiszolgálja!Nagyon jó példa erre a mostani országos Rostok,ami még sem az lett(szerintem nem véletlen)Nem tudom hogy a Pannon Maraton club ,hogyan is adhatta ehhez a nevét ,beleegyezését a közös versenybe, mikor az alap feltételeikkel nem is egyezik!Egyszerűen valamiért felrúgták az elveiket,vagy csak úgy a sarokba dobták,vagy épp a sarokba szoritották őket!Mikor az egész tervezetet elolvastam már akkor látszott,hogy ezt maguknak csinálták meg egyesek!Most már ezt is behúzta Győr mint majd az összes országos versenyt!Végre volt egy olyan mint a Pannon Maraton amit nem a Győrnek találtak ki!De hát ez is csak volt!Félreértés ne essék én sem esek bele az eredeti elképzelésükbe ,igy ott versenyezni sem tudok,csak a véleményemet irtam le a mai mostanihelyzetről!
Azt nem állítom, hogy ez a verseny ebben a formában teljesen korrekt,
Csaxólok, hogy a Belgium déli részén és Hollandia északi részén élő galambászok között cca 350 km a távolság. Ennek ellenére pl Barcelonából legalább 100 éve közös versenyeket rendeznek.Azt nem tudhatom, hogy az ottani galambászok reklamálnak-e emiatt.
"Igazságos" versenyről csak akkor beszélhetünk, ha az összes résztvevő azonos feleresztési helyről azonos célba érkezik.
Többek között erre (is) találták ki a teszttelepeket.
Van akinek a 800 sincs meg miért nem viszitek 250 nel meszebbre legalább a kisalföldet de mehetne még többi is legalább legyen már egálban az 1000 felettivel és a start ugyan abban az időben legyen hol van ez meik sportban hogy ünnepel az első és egy nap mőlva még mindíg vár a többi hiszen neki még mennie kell sőt ha lehet gyorsabban kit akar ez a sport még becsapni, hát nincs senki aki ezt szóvátenné aki megteszi meg csak lehurrogják megöltétek ezt a távot. Nem Nemzeti verseny ez ez becsapás! Szégyeljétek magatokat akik ki írták ezt a versenyt a Nemzet nevében!
Egyet nem értek!A Temun 100 db 8mm-es alumimium gyürü 2400 ft.Akkor hogyan kell nekünk 120ft-ot fizetnünk ugyan olyan (csak más a feliratu)gyürüért 120ft/db árat!Mi kerül 100ft-ba plusszban?
Borult időben ilyen korán engedni (10 perccel később,mint kel a nap) finoman fogalmazva is az nagyon nem jó ötlet.
HA a start helyen nem tudnak irányt fogni a galambok,és ott köröznek,az ott elpazarolt energia nagyon fog hiányozni a galambokból,amikor már mondjuk 800-900 km-t megtettek.Lehet ez akár végzetes is.
Csak jelzem,hogy a jövő heti Rostockra információim szerint más felépítményben lesznek szállítva a galambok (Geraldy), amiben a Liberec-i versenyre utaztak az 1 évesek,hiszen ez is Szövetségi verseny lesz.Továbbá a startfelelős is más lesz.
Tudod nem kell ám fényezni ezt a vezetést!Nekem (mint előbbiekben már leirtam)már majdnem két hónapja az AI(mesterséges intelligencia)elvette a hozzáférésemet ,beszéltem sok vezető emberrel akik minden alkalommal másra adták az utat!Kaptam elérhetőségeket igaz nem sokat értek ,mert vagy a mai napig a cimzett el sem olvasta,vagy a gépemről nem tudtam irni az adott cimekre a letiltásom okán!De ez is meg lett oldva mert lett irva az adott cimre (már kétszer is)de az égvilágon nem történt semmi!Persze megértem hogy a versenyszezon közepén ilyenekkel zaklatni őket nem valós!De tegyük fel ha mindez példának okáért valamelyik Pintérrel fordul elő akkor ott mi történt volna,Szerintem már az adminisztrátort kirúgták volna másnap!De mivel csak egyszerű galambászról van szó az le van szarva!Igaz hogy nem tudja jelenteni a galambjait ,nem tudja az eredményeit olvasni az nem érdekes csak fizesse a tagdijat.Hát megsúgom ,hogy jövőre már nem biztos ezek után!
Te lehet ,hogy az vagy!Mert ugye a madárvédelem(természetvédelem) már ragadozómadár eltartóknak tartja a postagalambászokat,és sajnos Faternak van igazsága!Előbb utóbb be fognak avatkozni a dolgok menetébe!Mert ugye van rá szabályzatunk,de azt főleg a mostani vezetés nem alkalmazza!Mikor kiadja a meteorológia a piros riasztást akkor régen csak kora reggeli eresztéssel lehetett rövid vagy középtávú versenyeket rendezni.Anno még nézték a galambok érdekeit,nem mint most!Most az egyének érdeke előbbre való!