Keresés

Részletes keresés

TEACHER Creative Commons License 2004.05.13 0 0 425
A szabadalom bármikor visszahelyezhető eredeti státuszába, ha ezt a feltaláló vagy a szabadalom tulajdonosa úgy akarja.
A szponzorok bizalmárol meg pusztán annyit, hogy ez a díjnemfizetés '97.ben történt és ezt követően 2001-ben építették meg a két db 10 t-s gépet.
Előzmény: polites (424)
polites Creative Commons License 2004.05.13 0 0 424
"ideiglenes oltalmat kapott a motor 1995-ben, azonban ezt 1997-ben díjfizetés elmulasztása miatt érvénytelenítették és azóta is érvénytelen."

Nyilván "A szponzorok el nem ítélhető módon az utóbbit választották." :)

Előzmény: Silan (423)
Silan Creative Commons License 2004.05.13 0 0 423
Utánanéztem a szabadalomnak, ideiglenes oltalmat kapott a motor 1995-ben, azonban ezt 1997-ben díjfizetés elmulasztása miatt érvénytelenítették és azóta is érvénytelen.
Előzmény: NEXUS7 (413)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 422
"Egyazon tanszéken dolgoztunk..."

Igazad van Feri! Bár inkább sámlinak nevezném.. délelőtt te ültél rajta, délután meg én.. :)

Előzmény: JFEry (420)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 421
"Te hány egyetemen/kutatóintézetben dolgoztál? Te szoktad ugyebár mondani, hogy közvetlen tapasztalat alapján beszéljünk. Nos, Neked van ilyen?"

A véleményem írtam, nem a tapasztalatom. Ha jól emlékszem nem írtam oda hogy "tapasztalatból beszélek".
Azt viszont már mindenki látta, hogy viselkednek egy munkahelyen, mikor ki akarnak utálni valakit.

És ha már itt tartunk, az "oktatásügyet" közvetlenül is érzem, ugyanis barátnőm az elte btk-n tanít. Fél évvel később kapja meg a fizetését (egy évben 2x), hónapra bontva havi 8000 ft-ot.. mint óraadó. Ilyenek az oktatásügyi viszonyok, miközben a műszaki egyetem fejesei milliókat kapnak prémiumként (belsős ismerősöm mondta, aki ott dolgozva szintén kapott jutalmat, nem "urban legend"!). A btk Belső-Ázsiai tanszéke (a vezetője közvetlen jóbarátunk, úgyhogy nem a levegőbe beszélek!) meg majdnem megszűnik, eszközeik nincsenek, pénzek, pótlékok szinte minenhol megvonva, ésatöbbi, holott egész európában 2 (!!!!) ilyen tanszék van, a pestivel együtt..
Ennyit az oktatásügyről, meg pénz elosztásokról..!
Úgyhogy Lingarazda, ne papolj itt nekem, hogy milyen tapasztalataim vannak. Ilyenek!

Előzmény: Törölt nick (418)
JFEry Creative Commons License 2004.05.13 0 0 420
Egyazon tanszéken dolgoztunk...
Előzmény: Törölt nick (418)
Silan Creative Commons License 2004.05.13 0 0 419
Hát hiszen teacher itt a fórumon ecsetelgette, hogy neki milyen anti-Lenzes motorja/generátora van, ill. hogy azon dolgozik. Mármost az általam említett fickó pontosan ilyet csinált. Ezzel persze teacher nem a világhírtől fog elesni, inkább a leégéstől fog megmenekülni, ugyanis van rá egy fogadásom, hogy Puthoff ki fogja mutatni, hol követte el a hibát az anti-Lenzes ürge.
Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 418
Musaic kedves,

Te hány egyetemen/kutatóintézetben dolgoztál? Te szoktad ugyebár mondani, hogy közvetlen tapasztalat alapján beszéljünk. Nos, Neked van ilyen?

Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 417
"Ugyan már. Nem rúgnának ki senkit a tanszkről, azért mert azt mondja, hogy "Ezt mértem". Ha nem mondja, akkor annak más oka van, nem a kirúgástól való félelme."

Próbáld csak ki! :)
Az hogy milyen értéket mértrögtön probléma lesz, 100% fölött.. addig meg másodlagos, senkit nem érdekel. Az hogy milyen "gépet" mért meg, és milyen témához adja a nevét, már igen. Főleg ha tényleg 100% feletti a "hatásfok"..

(Egyébként meg nem biztos azonnali a kirúgás. De hogy változás lesz a munkahelyén, elég valószínű. Szúrós tekintetek, később kap és/vagy kevesebb fizetésemelést.. Előbb-utóbb elüldözik..)

Előzmény: polites (416)
polites Creative Commons License 2004.05.13 0 0 416
"A fenti urak közül csak Petz Ernő mer kiállni nyilvánosan Szabó és a gépe mellett. (Neki már nincs veszíteni valója.) Bár sem Mádai sem Tolvaj nem tapasztalt csalást (velük sikerült kapcsolatba lépnem) mégis ódzkodnak határozottan melléállni. Én ezt nem rovom fel nekik. Mindkettő aktív egyetemi dolgozó és nem óhajtanak az állásukkal játszani. Ha netán megengedné Szabó, hogy teljes mélységig kimérjed a gépét senkitől sem zavartatva Te sem mernéd rátenni a voksodat, vagy ha igen akkor úgy rúgnának seggbe a tanszékeden, hogy füstölnél."

Ugyan már. Nem rúgnának ki senkit a tanszkről, azért mert azt mondja, hogy "Ezt mértem". Ha nem mondja, akkor annak más oka van, nem a kirúgástól való félelme.

Előzmény: TEACHER (414)
polites Creative Commons License 2004.05.13 0 0 415
"Az előbbi eredménye egy jókis nóbeldíj lehetne, szinte nulla bevétellel"

Nem szabad kicsiben gondolkodni. :))

"A ciki az egészben, hogy a jelenség szignifikánsan és hasznosítható mértékben, csak bazi nagy/drága gépeknél jelentkezik."

Ezt úgy értsem, hogy eddig még nem jelentkezett?
Pedig mintha ilyesmit állítottak volna.
Valami 164 százalékot.

Előzmény: NEXUS7 (413)
TEACHER Creative Commons License 2004.05.13 0 0 414
Ha a gép konstruktőrei nem titkolóznak (szabadalmuk van) akkor a normális menet a következő. Első lépésként egy egyetemi csoport megnézi, ha más nincs, valami diákkör egy tanseg vezetésével, ilyet minden érdekességre könnyen össze lehet szedni. Ha ez pozitív, az nagyon nagy lépés, rá fognak harapni, megindul egy alapos vizsgálat, ahol már neves kutatók vesznek részt, akik publikálni tudnak olyan folyóiratokban, amik számítanak. Ha egy pozitív cikk megjelenik, a dolog sínen van.
Dr Szabó is valami ilyesfélében gondolkodott, mert mindig hívogat valakiket különféle egyetemekről. Csak néhány kiragadott név:
A '95-ös C4/4 gép tesztelésén részt vett:
-Dr Sinclair Gair a Napier egyetem villamos tanszék tanára (Edinburgh)
-Dr Szentirmai László a Miskolci Műszaki Egyetem villamos és elektronika tsz tanára
-Dr Mádai Ferenc adjuntus Miskolci Műegyetem vill tsz
-Dr Tolvaj Béla docens Miskolc, Áramlástan tsz
A 2001 évi teszteléskor (ahol én is résztvehettem)
Tolvaj Bélán kívül meghívott volt Petz Ernő a Paksi Atomerőmű Rt. volt igazgatója (ma már nyugdíjas)
A fenti urak közül csak Petz Ernő mer kiállni nyilvánosan Szabó és a gépe mellett. (Neki már nincs veszíteni valója.) Bár sem Mádai sem Tolvaj nem tapasztalt csalást (velük sikerült kapcsolatba lépnem) mégis ódzkodnak határozottan melléállni. Én ezt nem rovom fel nekik. Mindkettő aktív egyetemi dolgozó és nem óhajtanak az állásukkal játszani. Ha netán megengedné Szabó, hogy teljes mélységig kimérjed a gépét senkitől sem zavartatva Te sem mernéd rátenni a voksodat, vagy ha igen akkor úgy rúgnának seggbe a tanszékeden, hogy füstölnél.
Meggyöződésem, hogy annak a gépnek amely meghozza az áttörést (ha van ilyen) legalább 3 feltételnek kell eleget tennie:
1. Visszacsatoltnak és önfenntartónak kell lennie.
2. Mindenki által reprodukálható és
3. Makroszkópikus méretű kell legyen.
Ebből az elsőnek egyáltalán nem felel meg a Szabó gép és a másodiknak is csak elvileg. Ugyan bárki építhet ilyen gépet, de ez nem egy olcsó mulatság. Az én legnagyobb gépem akkora mint a legkisebb Szabó. Eszméletlen sokat dolgoztam rajta, igyekeztem a költségeket minimális szinten tartani és még így sem úsztam meg 1 millió Ft-on belül. Egy kutató intézet vagy egyetem jelenleg még nem áldoz ilyen haszontalannak vélt kutatásra. Egy hétköznapi embernek pedig elég vaskos kiadást jelent.

Azt írtad, részt vettél egy ellenőrzésben. Évek óta motorokkal foglalkozol, nyilván értesz hozzá. Mit jelent az, hogy "részt vettél az ellenőrzésben"?

Hadd pontosítsak egy többnapos tesztsorozaton vettem részt 2001 májusában 15-20 meghívottal együtt. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá nevezhetjük ellenőrzésnek is. Ezen meghallgattunk egy rövid előadást a gépek történetéről, a fejlesztésről és az alkalmazott méréstechnikáról.

a, ott voltál, láttad hogy mérnek valamit, majd azt is láttad hogy számolnak valamit

b, ismered a gépet részleteiben, ismered a mérések elvét és megvalósítását részleteiben, magad is ellenőrizted hogy azt és úgy mérnek ahogy azt szerinted helyes, úgy számolnak ahogy szerinted is helyes és így tovább

Nem mindegy. Ha az a, változat, akkor szerintem kevesebb okod van elhionni, mint azt, hogy Copperfield átment a kínai falon.

Ha százalékosan akarnám meghatározni akkor legalább 85%"b"+15%"a". Nem merném az életemet rátenni, hogy mindent láttam és leellenőrizhettem, de általános benyomásként NEM éreztem becsapott embernek magam. A mérési filozófia abszolut korrekt volt. A gépet mérés közben körbe lehetett járni a technikusok készségesen válaszolgattak minden kérdésemre.
Persze nem ellenőriztem le , hogy kalibrált-e minden ellenállás hőmérő, átfolyásmérő, terhelő ellenállás, nyomatékmérő stb.
Ismétlem mind a mérés, mind a gép számomra teljesen követhető volt egy dolog kivételével. Azt nem árulja el Szabó (kivéve a vevőit), hogy mely szögtartományokban terheli a gépet. Ez ugyan a kalorikus teszt szempontjából érdektelen és csak a hasonszőrű konstruktőröket izgathatná, mint amilyen én is vagyok.

Előzmény: mmormota (408)
NEXUS7 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 413
Háj more-mota!

Ebben az esetben speciel én meg tök megértem a titkolódzást. Van egy kísérlet, ami valami tök furcsát ad ki. Ha jól tudom a feltaláló feltette a kérdést a szponzoroknak, hogy mi legyen a köv lépés, inkább a tudományos elveket tisztázó kísérleteket csinálják meg, vagy próbáljanak gyakorlati irányba elmenni, az effektus felerősítésére rámenni, a tud elvek tisztázása nélkül. Az előbbi eredménye egy jókis nóbeldíj lehetne, szinte nulla bevétellel, az utóbbié egy szabadalom, egy technológia, amiből meg esetleg jelentős pénzt lehet kitermelni. A szponzorok el nem ítélhető módon az utóbbit választották.

A ciki az egészben, hogy a jelenség szignifikánsan és hasznosítható mértékben, csak bazi nagy/drága gépeknél jelentkezik. Ahogy erről már szó volt ez azért jelentősen akadályozza az elterjedését.

Másrészt visszatérve a titkolódzásra. Van egy szabadalmuk egy bizonyos berendezésre, egy bizonyos technológiára, mindenféle komolyabb tudományos elv nélkül. De ugye az elveket egyébként sem lehet levédeni, mint említettem max kaphatsz valami díjat (esetleg), de pl Einstein leszármazottainak sincs semmi haszna abból, hogy a zseni "feltalálta" a rel elm-et és ma már van egy csomó berendezés, amit valami formában ennek felhasználásával terveztek meg (pl GPS rendszer időkorrekciója).

A gond pedig az ebben az esetben, hogy ha egy tudományos csoport a berendezés vizsgálatával, konkrét elveket tud tisztázni, akkor azokból viszont már valaki másnak sokkal könnyebb lehet egy másik, akár hatékonyabb, kevésbé erőforrás igényes technológiát kifejleszteni. Amihez viszont nekik már semi közük nem lesz. Hát erre a nagy titkolódzás!

Mert ugye itt is csak a pénz beszél, a kutya meg elmehet valahová...

Üdv.

Előzmény: mmormota (408)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 412
"..ami szerinte ellentmond a Lenz-törvénynek (úgy látszik, le vagy lőve)"

Úgy érted, hogy Teacher valami olyasmit akart kitalálni, amitől világhíresség lesz, és a másik fickó miatt most elesett ettől?

Hát, Nem ilyen embernek ismertem meg őt.
Egyébként is, ki tudja? Több szem többet lát..

Előzmény: Silan (406)
polites Creative Commons License 2004.05.13 0 0 411
Remélem nem ez lesz a legjobb, de eddig még nem tudok róla, hogy ne lenne jó. :)

Szabó szponzorai befektetésénél eddig mindenképp jobb. :))

Előzmény: TEACHER (410)
TEACHER Creative Commons License 2004.05.13 0 0 410
Ez legyen életed legjobb befektetése.
Előzmény: polites (405)
JFEry Creative Commons License 2004.05.13 0 0 409
Én építettem. Ugyan nem Szabófélét, de több más vackot.

Mikor jeleztem a közreadónak ez egyikkel kapcsolatos negatív tapasztalatom, ...a többit tudod.

Előzmény: TEACHER (404)
mmormota Creative Commons License 2004.05.13 0 0 408
Az ellenőrzésről:
Ha a gép konstruktőrei nem titkolóznak (szabadalmuk van) akkor a normális menet a következő. Első lépésként egy egyetemi csoport megnézi, ha más nincs, valami diákkör egy tanseg vezetésével, ilyet minden érdekességre könnyen össze lehet szedni. Ha ez pozitív, az nagyon nagy lépés, rá fognak harapni, megindul egy alapos vizsgálat, ahol már neves kutatók vesznek részt, akik publikálni tudnak olyan folyóiratokban, amik számítanak. Ha egy pozitív cikk megjelenik, a dolog sínen van.

Ha titkolóznak, az elég nyilvánvalóan a csalás/öncsalás változatot valószínűsíti.

Ha nem, miért nem történt meg néhány lépés ezen az úton?

Azt írtad, részt vettél egy ellenőrzésben. Évek óta motorokkal foglalkozol, nyilván értesz hozzá. Mit jelent az, hogy "részt vettél az ellenőrzésben"?

a, ott voltál, láttad hogy mérnek valamit, majd azt is láttad hogy számolnak valamit

b, ismered a gépet részleteiben, ismered a mérések elvét és megvalósítását részleteiben, magad is ellenőrizted hogy azt és úgy mérnek ahogy azt szerinted helyes, úgy számolnak ahogy szerinted is helyes és így tovább

Nem mindegy. Ha az a, változat, akkor szerintem kevesebb okod van elhionni, mint azt, hogy Copperfield átment a kínai falon.

Előzmény: TEACHER (404)
polites Creative Commons License 2004.05.13 0 0 407
bocs, "járó" helyett "fakadó".
Előzmény: polites (405)
Silan Creative Commons License 2004.05.13 0 0 406
Zsákbamacskát ugyan ki vesz? Adják oda próbaüzemre pár hétre.

Ja erről jut eszembe, olvastam valami levlistán egy fickó bejegyzését, hogy ő csinált valami motort, ami szerinte ellentmond a Lenz-törvénynek (úgy látszik, le vagy lőve), és elküldte Harold Puthoffnak bevizsgálásra, Puthoff most vizsgálja.

Előzmény: TEACHER (404)
polites Creative Commons License 2004.05.13 0 0 405
"Go ahead my friend ! Jogodban áll, ellenőrizd. Vegyél vagy építs egy gépet."

A túrót. Jobb befektetésnek tűnik inkább úgy tekinteni, hogy nem működik és viselni az ezzel járó szörnyú következményeket, valamint lemondani a működésének megértéséből járó minden előnyről. :))

Kérdezd csak meg az eddigi szponzorokat! :)))

Előzmény: TEACHER (404)
TEACHER Creative Commons License 2004.05.13 0 0 404
Galilei óta a tudomány azt jelenti, hogy csak azt fogadjuk el valódi tudásnak, ami függetlenül ellenőrizhető.

Go ahead my friend ! Jogodban áll, ellenőrizd. Vegyél vagy építs egy gépet.
A "nagy szkepszisben" egyébként igazad van.

Előzmény: polites (403)
polites Creative Commons License 2004.05.13 0 0 403
De a jóhiszemúség mellett azért azt is vedd figyelembe, hogy nem akármit állít a feltaláló, hanem minden eddigi közzétett és ellenőrzött tapasztalattal ellentétest. Ilyenkor igenis helye van a nagy szkepszisnek.
Galilei óta a tudomány azt jelenti, hogy csak azt fogadjuk el valódi tudásnak, ami függetlenül ellenőrizhető.
Előzmény: TEACHER (402)
TEACHER Creative Commons License 2004.05.13 0 0 402
Te _elhiszed_ hogy igaz a 164%? Miért hiszed el? Látsz egy baromi nagy gépet, és azt állítja a feltaláló, hogy 164%. Semmiféle ellenőrzési lehetőség nincs, lehetne 162, vagy éppen 78.
Tudod ez az alapvető megközelítési különbség közöttünk. Én abból indulok ki, hogy nem mindenki egy szélhámos csaló aki át akar verni, mert én magam sem ezt követem. Én még azt is naivan elhiszem, hogy járt ember a holdon - holott ezt néhányan vitatják és én magam nem voltam jelen. Szerintem ez a pozitív gondolkodás alapja: Valamennyi hitelt mindig adok egy állításnak. Persze ez a hitel bizonyos esetekben a nullától csak infinitézimálisan kicsiny értékkel tér el, de NEM nulla. (Pl. a Gyurcsok féle távgyógyítás és az asztrológia bizonyításához nagyon kemény bizonyítékokat kérnék.) Egyébként VAN ellenőrzési lehetőség, ehhez csak venned kell egy gépet. Az is lehet, ha komoly vevőnek néznek akkor előtted is letesztelik a jelenlegit.

Maga az elv sok milliárdos érték, nem kell ehhez koszlott gépeket eladni - de csak ha igaz. Eltelt 3 év, sehol semmi.
Nincs "ELV". Szabó empirikus alapon jutott el a kérdéses géphez és nem tudja mitől van a többlet. Ez kiderül a vele készült interjúkból és a szabadalmi beadványából (PCT/CA93/00088)is. (Ha jól olvasom a magyar bejelentés 27285 sz. alatt fut;93.03.03- Asszimetrikus állórészű villamos gép) Szerintem a jogászai vért izzadtak mire kiötölték a főigénypontot.
A Szabó féle "sikersorozat" '92-ben indult a 150 kg-os (hasznos vasanyag)BB-lego motorral ennél alig volt kimutatható az EMT sérülés. Ezt követte ha jól tévedek 94-95-ben az 1500 kg-os C4/4-es gép majd 2001-ben a 8500 kg-os "720" egység amelynek a tesztelésénél én is részvehettem. A felsorolt mortorok/generátorok csak a méretükben térnek el. Ebből a léptéknövelésből állította fel Szabó a filozófiáját és az ehhez kapcsolódó képletét miszerint a vasanyag növelésével az ő geometriáját alkalmazva egy dP=(G/1,500)^1,539 képlet szerint, azaz nem lineárisan nő a kivehető többlet teljesítmény. Ebből ő kiextrapolálta azt a tömeget ami felett már önfenntartóvá válhat a gépe. (Ez az amiben én szkeptikus vagyok, mert az extrapolálás midig tartogathat meglepetéseket.)De NINCS jól definiálható ELV. Na ez az amit én sokkal szerényebb eszközökkel kutatgatok a műhelyemben.
Hogy miért nem tudja eladni a gépeit ? Egyszerű a válasz: A potenciális vevőket egy teljesen visszacsatolt gép győzné meg ehhez azonban valakinek rendelnie kellene egy 100 t körüli masinát. Ez tipikusan egy 22-es csapdája.

Nem sokkal kézenfekvőbb a feltételezés, hogy egyszerűen tévedtek (vagy hazudtak)?
164% az nem a kimutathatóság határán lebegő, nehezen kimérhető effektus.

Ez is egy lehetőség. Ha nem nézek bele a távcsőbe akkor nem léteznek a Jupiter holdjai- hiszen erről egyébként sem tesz említést a biblia.
Maga a mérés korántsem olyan könnyű mint azt gondolod. Igenis jó felkészültséget és műszerezést feltételez.

Ha ez igaz lenne, nem lenne feltétlenül szükség további saját kísérletekre:
szabadalom, Nobel-díj, azonnali milliárdok, emberiség jótevője cím és így tovább.

Én ezt is másképpen látom. Ha ez a tapasztalat nem lenne igaz akkor Szabó - és főleg a szponzorai - nem áldoztak volna dollár milliókat a fejlesztésre. Ami a Nobel-díjat illeti azt hozzád hasonló "óvatos" emberek itélik oda sokszor a találmányt vagy felfedezést követően 20 évvel. (Ezt már Leslie bátyánk valószinüleg már koránál fogva sem fogja megérni)
Kisérletekre pedig igenis szükség van, mert - ezt az egyet kivételesen jól fogtad meg - csak a jelenség pontos feltárása (működési elv)adhat igazi áttörést.

Előzmény: mmormota (400)
JFEry Creative Commons License 2004.05.13 0 0 401
...
Előzmény: mmormota (400)
mmormota Creative Commons License 2004.05.13 0 0 400
Te _elhiszed_ hogy igaz a 164%? Miért hiszed el? Látsz egy baromi nagy gépet, és azt állítja a feltaláló, hogy 164%. Semmiféle ellenőrzési lehetőség nincs, lehetne 162, vagy éppen 78.

Maga az elv sok milliárdos érték, nem kell ehhez koszlott gépeket eladni - de csak ha igaz. Eltelt 3 év, sehol semmi.

Nem sokkal kézenfekvőbb a feltételezés, hogy egyszerűen tévedtek (vagy hazudtak)?
164% az nem a kimutathatóság határán lebegő, nehezen kimérhető effektus. Ha ez igaz lenne, nem lenne feltétlenül szükség további saját kísérletekre:
szabadalom, Nobel-díj, azonnali milliárdok, emberiség jótevője cím és így tovább.

Előzmény: TEACHER (396)
Őszinte Légy Creative Commons License 2004.05.12 0 0 399
És miért pont 300 forintos benzinárnál dobnák be?

Miért nem 200, 150, 80, 20 forintos benzinárnál dobták be?

Vagy: mi van a 300 ftos benzinárnál sem "fogják bedobni"? Azt mondod majd, hogy az 500 ft-os benzinárra várnak? Aztán a 800 ft-osra?

Előzmény: Józan Paraszt (398)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.05.12 0 0 398
Még az olaj biztos ócsóbb. Majd, ha 300 Ft fölé megy abenzin! akkor biztos hogy bedobják!
Előzmény: Őszinte Légy (397)
Őszinte Légy Creative Commons License 2004.05.12 0 0 397
Akkor van egy kurvarossz hírem.

Egely 1992-ben ugyanezt mondta (folyamatban van a tőkebevonás, többmillió dollárról van szó stb), és mégsem lett azóta se semmi.

Erre varrj gombot!

Előzmény: Józan Paraszt (395)
TEACHER Creative Commons License 2004.05.12 0 0 396
Hű, akkor Te is a kiválasztottak között lehettél!
Erre a bemutatóra azokat a cégeket hívták meg amelyekről feltételezték, hogy a gép léptéknövelt testvérét a - csak papíron létező - 100-150 t-s változatot netán megrendelik. (Én kvázi meghívattattam magam, hogy egészen pontos legyek.)A 40 t feletti gépről azt feltételezi Szabó dr., hogy az már olyan hő/villamos áram arányt produkál ami megfelel a teljes visszacsatolhatóságnak, vagyis nem kell kívülről mechanikus teljesítményt bevinni. ( Ezt ő egy extrapolációra alapozta - amiben én magam is szkeptikus vagyok.)

Kijött a 164 százalék?
Ki.

Előzmény: Józan Paraszt (395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!