Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 2005.10.30 0 0 966
majd a kocsmában:)
Előzmény: rali (965)
rali Creative Commons License 2005.10.30 0 0 965
Kérsz?
Előzmény: eMM (964)
eMM Creative Commons License 2005.10.30 0 0 964
az jó,és vakít is?
Előzmény: oleg gontar (963)
oleg gontar Creative Commons License 2005.10.30 0 0 963
Black Absinthe 80
eMM Creative Commons License 2005.10.30 0 0 962
LIDL-es Mátraaljai Szürkebarát,némi ásványvízzel.És képzeljétek,relatíve ólcsó,és finom!
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.30 0 0 961
Cabernet Sauvignon
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.30 0 0 960
Sört. (Heineken)
eMM Creative Commons License 2005.10.29 0 0 959
Beck's sör.
zsandár Creative Commons License 2005.10.29 0 0 958

Feles almapálesz,utánna szürkebarát.

 

Nem a portói az a híres bor amibe brandyt ,rumot vagy valimilyen röviditalt töltenek?Nyilván  a rum lesz az./Valamelyik tud.csatornán láttam,hogy a tengerészek tartósították így a bort ,anno/Ugyanis 19% Malligand fokot természetes erjedéssel lehetetlen elérni.

Előzmény: VBL (954)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.10.29 0 0 957
villányi zweigelt, 2004
eMM Creative Commons License 2005.10.28 0 0 956
Ja a Coronitához képest olcsó...........
Előzmény: Yimi 001 (955)
Yimi 001 Creative Commons License 2005.10.28 0 0 955
Én most éppen Zlaty Bazant (arany fácán) sört, olcsó és finom.
VBL Creative Commons License 2005.10.28 0 0 954

Főleg hogy a Sangria gyümölcsbor meg általában 7%-os.

 

Sör helyett megteszi ... A Borsodi Bivaly 6,5 % -os, de léteznek 8 % -os belga sörök, uraim.

 

Ellenben a Malaga bor 15 % -os, a Portói 19 % ezeket kóstoltam.

Előzmény: eMM (951)
e_dora Creative Commons License 2005.10.27 0 0 953
Sauza gold
e_dora Creative Commons License 2005.10.27 0 0 952
hát, ilyen mélységekig nem ismerem a témát, csak a pohár fenekét szoktam elérni :)
Előzmény: fan_fan (950)
eMM Creative Commons License 2005.10.27 0 0 951
Főleg hogy a Sangria gyümölcsbor meg általában 7%-os.
Előzmény: fan_fan (950)
fan_fan Creative Commons License 2005.10.27 0 0 950

"azé még az is duplája a bornak..."

 

Ezt komolyan írtad ? 11 % -ot MINDEN MINŐSÉGI bornak teljesítenie illik minimum, de a forgalmazott borok általában 12 % alk -ban a leggyakoribbak. A nem minőségiekről pedig jobb nem beszélni. (írni)

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy bor a magas alk. % -tól lesz kiváló.

Előzmény: e_dora (939)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.10.25 0 0 949
:-)))
Előzmény: e_dora (948)
e_dora Creative Commons License 2005.10.24 0 0 948
eh, úgy látszik, már duplán is látok :D
Előzmény: e_dora (945)
e_dora Creative Commons License 2005.10.24 0 0 947
dr. pepperrel
Előzmény: e_dora (946)
e_dora Creative Commons License 2005.10.24 0 0 946
piroscimkés sétajancsit
e_dora Creative Commons License 2005.10.24 0 0 945
brr pfájj, ennek annyi :S
Előzmény: e_dora (943)
e_dora Creative Commons License 2005.10.24 0 0 944
brr pfájj, ennek annyi :S
Előzmény: e_dora (943)
e_dora Creative Commons License 2005.10.24 0 0 943
hát épp beírtam volna, hogy hűtőben most túlélte a 4-5 napot az aszú, de az utóize nem valami fájn, fanyar... remélem,azér nem mérgező.
Előzmény: hurráoptimista (940)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.10.23 0 0 942
Ez így van! :-) (És a szivarral is ez a helyzet... Még jó, hogy a pipát és a pipadohányt nem ennyire kényes körülmények közt lehet/kell tárolni, az kivárhatja a maga sorát...)
Előzmény: eMM (941)
eMM Creative Commons License 2005.10.23 0 0 941
És ha se spájzod, se 20 fokos bortárolód sincsen,akkor jobb is ha megiszod az egész palackal?:)
Előzmény: hurráoptimista (940)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.10.22 0 0 940

Van aki azt mondja, hogy jót tesz, ha a nem teszed vissza a parafadugót (én is tapasztaltam, bizonyos boroknak jót tesz, ha "szellőzik"), de a legtöbbször tanácsos visszatenni. Bort csak jobb híján tarts hűtőben (mert ott 0-5 fok van), fehér boroknak olyan 12-14 fok kell, a vörösborokat meg általában 18-20 fokon, szobahőmérsékleten szokás fogyasztani, úgyhogy én a spájzt javaslom. Tárolás: lehetőleg enyhén ferdén, 20 fokos szögben, lehetőleg ne állítva.

 

A borok bizony megromlanak, főleg ha sokáig állnak és magas hőmérsékleten... Vagy aznap érdemes meginni az egész üveget, vagy 1-2 napon belül. Jártam már meg nagyon csúnyán, ezért mondom... :-).

 

Ma azt hiszem veszek én is 1-2 palackot. Talán aszút... :-)

Előzmény: e_dora (939)
e_dora Creative Commons License 2005.10.22 0 0 939

azé még az is duplája a bornak...

 

amúgy a kinyitott üveg ital megromlik? mer nekem a borok el szoktam romolni még hűtőbe is.. úgyhogy most a biztonság kedvéért fogyasztom az aszút.

Előzmény: fan_fan (937)
eMM Creative Commons License 2005.10.20 0 0 938
Szögedi sör.Hideg van kisérgetem némi LIDL-es szilvapálinkával.(SVestka Csehország,majdnem olyan mint a házi)Tehetem mert már elmúlt dél.Igen, ma ithon dolgozom.
fan_fan Creative Commons License 2005.10.18 0 0 937
Pedig az aszúk alkoholtartalma nem különösen magas, 11-12 %, én például 14 % -os aszút nem is láttam.
Előzmény: hurráoptimista (936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!