Keresés

Részletes keresés

pggp Creative Commons License 2004.01.05 0 0 233
"Egy EOS 300D kit esetén szerintetek megér +5-10E Ft-ot"
Ez az 5-10 EFt inkább 35 EFt.
Nem kötelező szürkeimportos cégnél vásárolni. Mindenki maga döntheti el, hogy mit, hol, mennyiért és milyen szolgáltatással vásárol. És a kölföldön intézett garis szerviz bizonyos szempontból előny: ki meri egy magyar garis szerviz kezébe adni a 300 EFt-os digicamját?
Előzmény: Tusky (231)
Mice007 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 232
No igen, elvileg leirast kene adni hozza... de vizsgaljuk csak meg ezugyben az "atlag" sztech boltokat... hany ott kaphato cucchoz van magyar leiras? Es most nem csak az OEM termekekre gondolok (azokhoz ugye meg idegen nyelvu se mindig van) hanem a dobozos cuccokra... Szoval ennyi erovel nagyon-nagyon sok torvenyserto uzlet van. Amugy emiatt meg nem lattam panaszkodo felhasznalokat, mindig csak a fenykepezogep vasarlok panikolnak a magyar nyelvu leiras miatt.

Mindig vannak porul jart emberek, ugy hiszem. Ez fuggetlen mindentol, olvastam mar sok szivast a hivatalos szervizekkel kapcsolatban is.

Amugy nem tudom, az extrem computernel hany garancialis ugy van mondjuk fel ev alatt, es ebbol hany embernel van gond, de biztos vagyok benne, hogy mas uzleteknel is legalabb ilyen aranyban vannak problemas esetek, legyen az hivatalos, nem hivatalos forgalmazo.

Mielott felreertes tortenne, nem vagyok Extrem Computer megbizott, sot, meg nem is vasaroltam nalluk, majd talan akkor, ha lesz nalluk Canon objektivekbol valasztek. :)

Előzmény: Tusky (231)
Tusky Creative Commons License 2004.01.05 0 0 231
Persze, hogy nem követnek el bűnt azzal, hogy saját maguk "importálnak" be gépeket, de...

- a magyar nyelvű használati utasítás hiányát már nem hiszem, hogy értékelnék az illetékes szervek

- érdemes egy-két póruljárt ember több hónapos hercehurcáját elolvasni néhány hozzászólással lejjebb!

- hogy lesz az Extrém Computerből www.extremefoto.hu? Véletlen egybeesés, gondolom...tehát véletlenül sem extremfoto.hu...

Egy EOS 300D kit esetén szerintetek megér +5-10E Ft-ot az, hogy nem biztos a garanciális háttér és nincs magyar leírás (bár tudom, hogy ez beszerezhető a netről)?

Bito Robert Creative Commons License 2004.01.04 0 0 230
érdeklödni szeretnék, hogy mennyibe kerül egy Nikon F 65 boltban?
Mice007 Creative Commons License 2004.01.03 0 0 229
;) ezt ugy irtad mintha bunt kovetnenek el hogy sajatkezulek importaljak be a fenykepezogepeket. Pedig szerintem inkabb az a bunozes, amit a hivatalos importorok muvelnek ezekkel az arakkal.

domaint lenyulni meg nem szoktak, aze lesz aki a gyorsabb.

Előzmény: Tusky (228)
Tusky Creative Commons License 2004.01.03 0 0 228
Szia Extremcomputer!

Azért nem volt szép, hogy az Extreme Foto elől (www.webaruhaz.hu/extremefoto) lenyúltátok az extremefoto.hu domaint és az a szürkeimporttal foglalkozó webshopotokra irányítja az ide tévedőt. Emiatt sajnos sokan összekeverik a 2 boltot!

smartdrive Creative Commons License 2003.12.22 0 0 227
Köszönöm az információt.
extremcomputer.hu Creative Commons License 2003.12.22 0 0 226
"Akkor minek az üzletszabályzat? Azt nem ti írjátok? Ha meg nem tartjátok be akkor csak azért kell hogy ijesztgessétek vele a vevőket, vagy hogy nagyobbnak látszódjatok tőle? Vagy most ti vagytok a jó csávók hogy nem lehet de mégis megoldjátok?"

Szia Bubukain!

Akkor minek az üzletszabályzat? Mert kellenek egy cégnek alapelvek amiket betart.
Azt nem ti írjátok? De igen.
Ha meg nem tartjátok be akkor csak azért kell hogy ijesztgessétek vele a vevőket, vagy hogy nagyobbnak látszódjatok tőle? Nem szeretnénk vele senkit sem ijesztgetni, de ha a vásárlás előtt tájékozódik a cég üzletszabályzata felöl akkor utólag nem érik meglepetések.
Vagy most ti vagytok a jó csávók hogy nem lehet de mégis megoldjátok? Sajnos az adott vásárló nem tájékozódott időben a cég üzlet szabályairól ezért kényelmetlen helyzetbe került/kerülhet . Ezen a helyzeten próbálunk segíteni, nem azért mert kell , hanem mert vannak emberek akikből még nem halt ki a jóindulat. Amennyiben ettől lesz egy cég "jó csávó", akkor a cégünk igyekszik "jó csávó" lenni.

"Régóta olvasom ezt az önajnározó topikot, amiben csak arra válaszoltok ami nektek is tetszik, minek kellett ezt létrehozni, ha valaki vásárolt nálatok az úgy is megtalál ha gondja van, vagy ha már létrehoztátok akkor meg válaszoljatok mindenkinek és ne szortírozzatok, nem vagytok ti kisistenek."
Igyekszünk minden kérdésre válaszolni amit feltesztek nekünk , amennyiben ez nem sikerült maradéktalanul (a kérdés fajtájától függetlenül) elnézéseteket kérjük.

Bubukain Creative Commons License 2003.12.21 0 0 225
"Az üzletszabályzat szerint sajnos nem lehetséges, de a gyakorlatban meg szoktuk oldani a cserét értékegyeztetéssel"

Akkor minek az üzletszabályzat? Azt nem ti írjátok? Ha meg nem tartjátok be akkor csak azért kell hogy ijesztgessétek vele a vevőket, vagy hogy nagyobbnak látszódjatok tőle? Vagy most ti vagytok a jó csávók hogy nem lehet de mégis megoldjátok?

Régóta olvasom ezt az önajnározó topikot, amiben csak arra válaszoltok ami nektek is tetszik, minek kellett ezt létrehozni, ha valaki vásárolt nálatok az úgy is megtalál ha gondja van, vagy ha már létrehoztátok akkor meg válaszoljatok mindenkinek és ne szortírozzatok, nem vagytok ti kisistenek.

Előzmény: extremcomputer.hu (224)
extremcomputer.hu Creative Commons License 2003.12.21 0 0 224
"Tisztelt ExtremComputer!
Pár hónappal ezelőtt azzal a problémával kerestem fel Önöket, hogy a noname CF (256Mb) kártyám 200 képpel megadta magát. Akkor azt válaszolták, hogy a CF kártyám is garanciás. Megoldható lenne, hogy egy Compact Flash Memory 128Mb Kingston kártyára? Mi ennek a módja? Válaszukat előre is köszönöm! "

Szia nyaduska !

Az üzletszabályzat szerint sajnos nem lehetséges, de a gyakorlatban meg szoktuk oldani a cserét értékegyeztetéssel ( ebben az esetben valószínűleg levásárlásra lesz szükség). Ahhoz hogy pontosabb információt tudjunk adni hívj fel minket vagy keress fel személyesen.

"A garanciához az eredeti számla kell, vagy jó egy fénymásolat is? Vagy ha nem, nem lehet hitelesíteni?"

Szia smartdrive!

A számla fénymásolatát elegendő behozni, nincs szükség az eredetire. Digitális fényképezőgépek és egyéb külön garanciajeggyel rendelkező termékek esetében a dobozban található eredeti garanciajegyet is meg kell őrizni és az ügyintézéshez magaddal hozni.

smartdrive Creative Commons License 2003.12.19 0 0 223
A garanciához az eredeti számla kell, vagy jó egy fénymásolat is? Vagy ha nem, nem lehet hitelesíteni?
nyaduska Creative Commons License 2003.12.17 0 0 222
Tisztelt ExtremComputer!
Pár hónappal ezelőtt azzal a problémával kerestem fel Önöket, hogy a noname CF (256Mb) kártyám 200 képpel megadta magát. Akkor azt válaszolták, hogy a CF kártyám is garanciás. Megoldható lenne, hogy egy Compact Flash Memory 128Mb Kingston kártyára? Mi ennek a módja? Válaszukat előre is köszönöm!
optikus Creative Commons License 2003.12.10 0 0 221
A modern CCD-kben már nem mátrix elhelyezkedésűek a kis négyzet alakú "pixel"-ek hanem pl. kis 6-szögekből épül fel a CCD érzékelője, szóval szükségszerűen át kell konvertálnia mátrix (sor-oszlop) elrendezésű kép pixelekké, de ezt nem interpolálásnak hívják.

Mellekesen megjegyeznem 8 szogletu... Ne altalanosits, csak a fuji dilije ez. Ha meg 3millio pixel van egy ccd-n az lehet barmilyen alakzatban is ha 6mpixelre 'novesztik' akkor az csak interpolalas tobb info nem lesz belole...

Előzmény: cinemice (197)
exhero Creative Commons License 2003.12.10 0 0 220
"Persze ertheto az exc hozzaallasa is. Az, hogy kikuldjek, nekik penzbe kerul, energiaba, tehat alapvetoen nem szeretik."

na ezt olvasd el még kétszer és gondolkozz rajta kicsit:)

Előzmény: index_olympus (218)
_Zsolt Creative Commons License 2003.12.10 0 0 219
Fotobolt!!!

Azt hiszem valami gond van az akciós ár fogalmával... :-)

Szó szerint ez található a weblapotokon:

Nikon Coolpix 5700
200000Ft
212000Ft +ÁFA (265000Ft)

Vagyis akciósan Bruttó 15000Ft-al drágább...
Kössz de ilyen akciót nem kérek... :-)

Még jó, hogy van kedvezmény...

Amúgy 4-5 gépet néztem ki magamnak. Az egyik ez.
1-2 gépet a kb. 100000-es kategóriából a többi inkább a drágábból...

De ezt ne tegyétek jó...Azokból ne adjatok kedvezményt... Így ne!!!

index_olympus Creative Commons License 2003.12.01 0 0 218
Sziasztok

Mivel megigertem hogy megirom mire jutottam, es szerintem igy korrekt egyreszt veletek, masreszt a ceggel szemben, ezert irok. Azert csak most, mert nagyon nem ertem ra, es tesztelgettem kepet.

Mint tudjatok, nezetelteresem volt exc-vel, en hibasnak talaltam a gepet, ok megneztek, azt mondtak nem hibas, vegul kiment a nemet olympushoz.
Majd 2 honap telt el, de meglett az eredmeny.

Azon a napon, amikorra mondtak, megerkezett a gep, igaz zaridore, de meglett.
A gyari (nemet!) szervizlapon a hibat a kovetkezo szoveggel vettek be: a gep hibas. mikor visszajott, a lapra rairtak: nem hibas! :))
igy konkretan:)
Kint kitisztitottak a lencset, software-t frissitettek. Minden hiba megoldodott, amit kifogasoltam, kiveve 1, ami tenylegesen a hosszu zarido hibaja, es minden mas ugyanilyan tipusu gepen megvan, a pixelezodes. (asszem azert ez minden mas tipusu gepen is megvan, talan nem ilyen feltuno modon)
Fizetnem nem kellett semmit, tehat igazabol 2 honapot buktam, de utolag azt mondom, megerte. Azota csinaltam par kepet, es szeretem a masinat, bar az ara 2 honap alatt esett vagy 20-30 ezret. nem is ertem:)

konkluzio: az Exc szurke ceg, de "talan" a jobbikbol, mert ha nem hagyod magad, es tenyleg igazad van, akkor kijarhatod az igazad.
Sok cegrol tudok itthon, ahol semmit sem tudsz elerni.

Persze ertheto az exc hozzaallasa is. Az, hogy kikuldjek, nekik penzbe kerul, energiaba, tehat alapvetoen nem szeretik. A software frissites megoldotta a gep hibainak felet, amit exc nem erzekelt, elkepzelheto. A koszos lencset nem tektintik hibanak, nem ertem miert.

Lenyeg a lenyeg, most jo, es mukodik. Bar ez a szervizlap tenyleg egy vicc, szoval a nemet nagy olympus tenyleg nem jobb egy szallal se.

Jo fenykepezest mindenkinek

NJani Creative Commons License 2003.12.01 0 0 217
A modern CCD-kben már nem mátrix elhelyezkedésűek a kis négyzet alakú "pixel"-ek hanem pl. kis 6-szögekből épül fel a CCD érzékelője, szóval szükségszerűen át kell konvertálnia mátrix (sor-oszlop) elrendezésű kép pixelekké, de ezt nem interpolálásnak hívják.

Hát ennek nézz utána még egyszer (soxor), mielőtt a témában kevésbé járatosak kp.-nak veszik és elraktározzák a tudatalattijukban. ;-)

Jani

Előzmény: cinemice (197)
Mice007 Creative Commons License 2003.12.01 0 0 216
Hali

oke ez jo hir, mar talalkoztam veluk. Remelem azert fogjatok boviteni a kinalatot, foleg teleobik terén....

foleg Canon teleobik, vakuk erdekelnenek

udv

Előzmény: extremcomputer.hu (214)
macislum Creative Commons License 2003.12.01 0 0 215
Pénteken reggel hat óra után rendeltem egy gépet.
Most hétfő este van és még sem emailes, sem telefonos visszajelzést nem kaptam, pedig eltelt azóta három - az üzlet számára - munkanap.
Rendeljek újra, vagy mi legyen?
extremcomputer.hu Creative Commons License 2003.11.28 0 0 214
Kedves Mice007!

Már egyes kiegészítők felkerültek a kínálatban, a weboldalakon tájékozódhat róla! (objeltív, vaku, állvány)

Acid

Előzmény: Mice007 (212)
extremcomputer.hu Creative Commons License 2003.11.28 0 0 213
Kedves Kezol!

Jelenleg kaptunk jópár darab töltő nélküli verziót N3100 ből, a jelenlegi ára: 67.000 Ft+ÁFA!
N2100 es sajna nem lesz ilyen konstrukcióban!

Acid

Előzmény: kezol (211)
Mice007 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 212
Helo

varhato, hogy a kozeljovoben felkerulnek egyeb objektivek, ill. vakuk a kinalatba?

Pl Canon cuccokat szivesen latnek, de akar tobb sigma obi se lenne rossz

udv

kezol Creative Commons License 2003.11.27 0 0 211
Sziasztok!

Extreme-esektôl szeretném kérdezni, hogy hova lettek a töltô nélkül árult Nikon CP3100-asok töltôi? :) Nem láttam más forgalmazót, ahol lehet ezt a gépet töltô nélkül kapni... Lehet tudni, hogy mi ennek a története??? Jahh és 2100-as nem lesz töltô nlkül? Valamint a 3100-as töltômentes változata megmarad, vagy csak néhány darab van így?

kezol

SAiNt2102 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 210
Hi! Válasz ment!
Előzmény: VWAUDI (209)
VWAUDI Creative Commons License 2003.11.12 0 0 209
SzeVWasz SAiNt2102!

Kuldtem az itteni emilcimere egy levelet.
Udv!
Andras

Előzmény: SAiNt2102 (183)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.12 0 0 208
ha 325ért bruttóban tudsz helyet, ahol magyar garis gépet adnak, akkor dobj meg egy maillel lécci. Köszi
Előzmény: Törölt nick (196)
Teaway Creative Commons License 2003.11.12 0 0 207
Semmi baj :)
Előzmény: cinemice (200)
cinemice Creative Commons License 2003.11.11 0 0 206
ott lesz, de ez nem egyedi hiba, ez egyszerűen a kis CCD technológiai hibája, minden gépen meg van valamilyen szinten főleg 3MP-től jellemző...
egyszerűen a kis CCD elektromos zajából következik (melegszik a CCD stb.), ez egy 10x15-s fotón, kb. 0.08mm x 0.08mm -nyi hibás pixelt eredményez - sose fogod észrevenni
ez nem dead/hot pixel (örülj neki, az sokkal zavaróbb lenne, egy fekete hátteren egy fix kontrasztos full fehér pötty, vagy full fekete)....
ne vidd vissza mert csak az idődet pocsékolod, hidd el...
ezen a pixel mapping se segítene, nekem Oly 750-m van, azon is van, de igazából nem láttam még olyan gépet ami min. 3MP-s és a CCD 1/1.8" (v. kisebb) -nél ne produkálta volna.
törődj bele: kiforratlan még a technológia :)
(szóval inkább fotózz és ne idegesítsd magad)
Előzmény: morpet (204)
optikus Creative Commons License 2003.11.11 0 0 205
Yes... :(

Ha nem csak egy van (raadasul egymashoz kozel, es normal zaridoknel is jelentkezik) akkor lehet probalkozni a garis cserevel (de nem biztos hogy az ujban nem lesznek...).

Előzmény: morpet (204)
morpet Creative Commons License 2003.11.11 0 0 204
Na most akkor a 185-ös hozzászólásban bemutatott pixelnagyítás hot, stuck vagy dead pixel lehet-e? És ha a gépben mónincs pixel mapping, akkor most mi lesz? Minden képben ott lesz az a pötty?
Előzmény: cinemice (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!